Idag är det över 18 månader sen senaste alkoholintaget. Det har varit en fantastisk resa hit och jag har forumet och vännerna här att tacka för mycket. Det har för mig inte funnits någon klar linje mellan att "förändra mitt drickande" eller det "vidare livet". Nu idag ett och halvt år senare känns de som att jag lämnat så mycket bakom mig att jag trots allt kan se det som ytterligare en ny start. Jag kan inte hävda att jag klarat det, men jag har klarat det så här långt. Det är stor tacksamhet jag känner att ha lyckats förändra en så svår sak som ett problematiskt förhållningssätt till alkoholen faktiskt innebär.

Fortfarande kan det idag kännas lite surt att inte kunna, vilja, eller våga dricka i sociala sammanhang eller till middagen. Men det priset jag betalar är så ofantligt mycket mindre än den risk och enorma avgrund och nedsida som riskeras i ett försök. Det är alltså ett lätt val att välja bort alkoholen ur livet. I synnerhet om man tänker på det som var innan, det var ju inget liv, det var ju faktiskt ett rent helvete...

Jag fortsätter att läsa härinne till och från. Det är viktigt att inte riskera att glömma vart jag kom ifrån. Jag vet idag att minnet av hur illa det var, är just det som gör att glädjen över förändringen är så stor. Det är faktisk en stor tacksamhet.

Så nu fortsätter färden på den nyktra vägen.

Lev väl alla!

//PP

Känns som ett mycket större ämne än alkoholberoende..När våra nära mår dåligt, kan det vara jättesvårt att vara ”Proffsig” Jag hade en mycket nära ung anhörig som använde rusmedel ett tag..Jag hade sett filmer om medberoende, lyckades sätta ner fötterna ordentligt, och hen och jag ordnade upp hens liv..Bla genom studier för hen, långt från hens missbrukande vänner..Det har gått riktigt bra..Jag är mycket glad och tacksam för det..Hoppas din situation också löser sig????

PP

Såklart kan alla vända skutan men insikten och egen vilja är nödvändigt. I detta fallet handlar det om en äldre kvinna. Det i sig är ingen anledning att det inte går, men motivationen och förhoppningen om en bättre framtid kanske känns mer ouppnåelig?
Samtidigt som jag är fullt medveten om hur sjukdomen ser ut, kan jag bli både ledsen och lite uppgiven. Äsch, jag får skaka av mig och knalla vidare på min egen väg genom nykterheten.
Tack för raderna!
/PP

Länge sedan sist! Hur mår du? Hoppas att du har det bra på alla sätt.

Jag mår bra. Jag mår bra på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Jobbar mycket med mig själv på många sätt och det ger förändring till slut. Har mycket mer ork och energi än någonsin. Känner efter mer och kör inte slut på mig själv som tidigare.

Hoppas som sagt att du också mår gott.

Varm kram till dig

PP

Inte ofta inne numera.Har faktiskt inte tänkt en tanke på alkoholen på månader - kanske längre än så.
Jo, ibland förståss när erbjudande avböjs, men det går numera automatiskt och ger inte någon anledning till funderingar. På det hela taget är livet ganska ok. Balanserat så det får väl betraktas som bra.
När jag nu för en gångs skull tänker på det som var känner jag mig tacksam. Nu i dagarna 6,5 år.
Haha, var tvungen att räkna efter, men senaste fyllan var i november 2013.
Ta vara på er och en skön nykter sommar!
//PP

PP

Eller rättare sagt ett sommar halvår är förbi. Nästan fem månader sedan jag var inne på Forumet, lång tid. Vet inte om någon av mina tidigare vapendragare är aktiva länge, får titta runt en smula. Om en dryg månad stänger jag det sjunde nyktra året. När jag satt och funderade var det lite svårt att minnas vilken dag det var, men nu vet jag. Den 10 November 2013 var senast jag var berusad. Känns bra så, jag hoppas att många med mig har haft hjälp av forumet. Jag tillbringade ohälsosamt mycket tid här de första åren, men det hjälpte mig enormt. Det är något jag verkligen är tacksam för idag. Ta vara på ett alla kämpar.
//PP

Jag minns dej mycket väl, vi kämpade ungefär vid samma tidpunkt. Jag har passerat åtta år som nykter. Tror det var väl investerad tid att tillbringa den på forum. Jag är inte aktiv längre men tittar in ibland. Det är viktigt att visa att vi är många som klarat av att bryta missbruket.

Ha det så gott!

i frihet PP.

Nej, jag är inte aktiv här inne heller. Ytterst sällan jag skriver något.
Men det är ju bra med något livstecken ibland från oss som varit nyktra länge, så det syns att vi är några som klarar att leva nyktra.

Ja forumet betydde mycket för mig också, i början på nykterheten.

Sköt om dig PP.

/Pi31415

att se hälsningar från förr i tiden !!! Det är väldigt upplyftande att se era framgångar !

Uppskattar alltid hälsningar från er som varit med ett tag! Underbart att höra om dina och andras år PP. En dag är jag också där.

att läsa!! Så glad jag blir av det. Förstår du fått ditt liv tillbaks?
Har varit vit i drygt nio månader. Så tacksam för det. Kram?

PP

Fint att höra att du redan kommit en så bra bit på vägen. Vägen tillbaka kan vara mycket längre än vi tror, men det är säkert, det blir bara bättre och bättre. Häng i :-)
Stor kram
//PP

PP

Ser att du fortfarande är här, och fortfarande stretar på, bra!
Men jag önskar dig såklart stadigvarande framgång!!
//PP

PP

Tryggt att se dig här finns du!
Hoppas allt är väl med MG?!
//PP

PP

Minns mycket väl dina beskrivningar, och kolla tankar kring nykterhet och långvarig sådan. Härligt att det går bra för dig!
//PP

PP

Fint att du tittar in ibland. Din generositet i att dela med dig av erfarenheter har alltid varit stor.
Stor kram till dig!
//PP

... och andra gamla forumvänner! Allt är väl med mig och mullegubben. Vi hänger på onlinemöten, var och en för sig och tillsammans. Jag är tacksam för den möjligheten, gemenskapen är helande! Att dela är att hela!
Önskar er alla en fin helg så här i höstens tid??? Stay safe❗️/ mt

PP

Många gamla vanor har fått lösas på nya sätt, så även era möten vad jag förstår. Fint att höra att ni har varandra, och att Mullegubben sköter sig ;-)
//PP