svagis

Det är så härligt att få följa med på din resa - hur du, precis som jag själv, reser dig, borstar av dammet och börjar gå - fortsätter gå och hanterar livet som det faller sig, utan alkohol som buffert - vi är grymma :)
Ha en fin dag nu - du kan väl hushålla med energi så den räcker en hel dag?
Kram
svagis

De är vår bästa del av oss själva och samtidigt kan vi våndas för alla krav som vi ställer på oss själva att möta deras behov, är vi tillräckliga, gör vi rätt? Blir så glad när du skriver att du ser fram emot det är din vecka. Jag kan sakna ihjäl mig utan dem och samtidigt kan det vara så skönt att få var själv och se till sig själv ibland. Hoppas att de uppskattar din spaghetti bolognese, en sak är säker den är gjord av kärlek oavsett om den uppskattas eller ej. Styrka till dig och glädjen att få vara nykter tillsammans med dina barn.

Kram

Har nog inte varit inne på det här tidigare men precis som för de flesta andra härinne har jag "försökt" många gånger tidigare. Försökt att dricka normalt. Försökt att sluta. Jag har ingen aning om hur många gånger jag har försökt tidigare. Men det är klart, vi som då försöker igen är ju verkliga mästare på att resa oss, borsta av dammet och fortsätta gå. Envisheten har vi ju inga problem med, eller hur? Och ja, vi ÄR grymma!!!

Maten fick klart godkänt här! Kändes ju bra. Flickan undrade hur många gånger man kan äta sådan här mat? Hon menade egentligen att detta var så gott så det får jag gärna igen. 14-åringen sa "Det här var jävligt gott - faktiskt". Jahapp, då är jag nöjd också dådå.

Dagen har gått bra! Jag är inte så trött längre. Var pigg när jag kom hem också. Utmattningen går åt rätt håll! Avsatte en timme för att skriva mail till flickans skola med mina reflektioner från tisdagens besök. Ett sådant mail som tar på krafterna. Jag är mycket kritisk på flera punkter, men måste självklart uttrycka mig korrekt och utan anklagelser. Jag har sovit på saken i två nätter och pratade med min kompis i går. I dag kunde jag äntligen formulera mailet. Skönt att ha det gjort.

I morgon ska mina 50 år firas på jobbet med kaffe och tårta. Blir trevligt! Jag anmälde mig också till Forumträffen den 8 februari. Det var nog när jag funderade över AA eller inte som jag tänkte att den träffen kanske kan vara bra för mig att gå på ändå. Vore trevligt att träffa likasinnade IRL.

Inget sug i dag. Tack för det! Jag kommer att gå och lägga mig nykter i kväll.

svagis

Till slut står det där fönstret på glänt och man är stark nog, desperat nog att ta beslutet att bli nykter....och då funkar det!

Vad härligt att du inte är lika utmattad längre. Jag mår också bra.
Kram
svagis

Vaknar med världens huvudvärk. Har haft en molande huvudvärk sedan jag slutade dricka men i dag är den något annat. Flickan vaknar och deklarerar som vanligt att hon INTE vill gå till skolan. Stressmolnet lägger sig över mig på en gång. Fixar och trixar. Nu lyssnar hon på Drama för unga på SRPlay. Bröderna Lejonhjärta är temat för dagen. Den får betyg 100 av 10 av flickan :-). Jag sitter bredvid och matar med gröt och skriver här. Puh, ett steg på vägen mot skolan.

Fredag i dag. Inget särskilt på agendan. Jag ska vara nykter i dag.
Kram till alla som kämpar!

Var Dag

Hoppas huvudvärken snart släpper ☀️ Bra betygsskala ? då är det verkligen ett program man tycker om. Är med på att möta helgen nykter. Önskar dig en fin helg och hoppas det går bra att komma iväg till skolan - själv ska jag snart väcka sonen. Massa kramar ?

Samma här, huvudvärken har har kommit smygande i några dagar och växt sig starkare, undrar om det är den del av tillnyktrandet? Någon som vet? Hoppas att ni kommer i väg till skolan och får en bra dag med tårta på jobbet.

Styrka till dig och kramar!

Har haft en bra arbetsdag. Inte presterat så värst men det får vara. Arbetskamraterna firade mig. Fick fina blommor och presenter! Fick en flaska också. Lite panik. Tänkte ut att om det är en flaska rött måste jag ge den till någon på jobbet så den inte kommer med hem. I så fall skulle jag bli tvungen att "erkänna" mitt problem för en arbetskamrat vilket jag inte hade tänkt göra... Svettiga sekunder till jag tog upp flaskan och tittade på den. Det visade sig vara Rikard Juhlins alkoholfria bubblor! Fantastiskt! Är de tankeläsare eller? Nej, det är de inte. Jag kollade tidigare i veckan om arbetsgivaren kunde bjuda på alkoholfria bubblor till tårtan (som arbetsgivaren bjuder på när man fyller 50), men se det gick inte för sig. Assistenten hade snappat mitt önskemål, därav att jag fick denna flaska :-)

Sen då? Jo sen blev jag väldigt sugen på "ett" glas rött. Tänkte jag skulle strunta i att cykla in om garnaffären på vägen hem för jag fick så mycket att bära på. Men suget efter rött gjorde att jag bestämde mig för att inte hoppa över garnet. Det är ju virka jag ska göra. INTE dricka vin. Så, nu har jag en sticka stl 4 och garn som passar för en grytlapp. Bra storlek att börja med tyckte damen på affären. Jag frågade efter något tips som jag måste ha. Då sa damen att jag ska tänka på att göra en "luft-någonting" varje gång jag vänder så att grytlappen inte blir trekantig. Efter maten ska jag titta på Youtube-film. Bara att söka på "virka grytlapp" sa damen. Så småningom kommer jag att finna min favoritvirkare på Youtube sa hon också. Men jag tänker att du svagis är ju min favoritvirkare redan!

Rolf, jag har ingen aning om det där med huvudvärken. För egen del har jag tänkt att det finns en slags anspänning i det här med att inte leva som jag är van vid. Det är en omställning och en anspänning att sluta och dricka!

Herrejisses. Sugen, sugen, sugen. Men jag ska INTE dricka vin i dag. INTE, INTE, INTE! Har satt in Sodastreambubblor i kylen. De ska jag smutta på och mitt te som jag just värmt i mikron.

Vi kanske hörs igen i kväll. Lite kämpigt här just nu. Känns bra att ha detta Forum och er andra som kämpar så nära!
Kram!

svagis

Precis samma läge här - i eftermiddags började jag drömma om vin vin vin och "bara ett" glas.....som belöning efter en lång arbetsdag....MEN jag vann över suget den här gången också och känner mig nu så jävla stolt <3 Jag klarade det!!

HÄR SKA HANDARBETAS CHARLIE :-D
Stor KRAM!
svagis

svagis

Jag har också huvudvärk...lite yrsel också...men tar Paracetamol (så inte magen rasar) och räknar med att det ska gå över. Skönt att höra att jag inte är ensam!!
Kram
svagis

Suget har klingat av här nu. Bubbelvatten och te ÄGER! Tröttheten börjar övermanna mig. Jag har tittat på virkning i kväll, men inte orkat sätta igång själv. Strax natti här. I morgon bitti vaknar jag pigg och klar. Dricker mitt te och tar tag i virkningen när jag är redo. Hör av mig svagis. Skidor struntar jag i men handarbete, det ska göras!
Vi ska vara stolta, heja oss!

Vaknade tidigt i dag. 05.30. Alldeles för tidigt. Men, men. Klar i knoppen, te, macka. Nu har jag satt igång med virkningen. Gjort tre varv på det som ska bli en grytlapp. Bra träning. Svårt att få till fingerfärdigheten för att hålla garnet på rätt sätt och ha rätt sträckning på det. Något varv virkade jag lite för hårt. Då blev det svårare på nästa varv. Flickan är superintresserad av min nya hobby! Vill gärna att jag lär henne när jag kan detta bättre. Kul!

Inget sug. Skönt. Känns bra att jag vann över mig själv i går. Övertygad om att varje sådan vinst mot hjärnspökena stärker självförtroendet på vägen mot nykterhet.

svagis

och glöm inte luftmaskan när du vänder :-D om du gör luftmaskan så kommer det bli rakt och fint!

Kanonbra att även du vann över suget! Ja, jag tror också att varje gång en vinner är stärkande för då kan en tänka på det nästa gång suget kommer. Jag tror att fredag kväll är min största utmaning en lång tid framöver men det är bara att samla på nyktra fredagkvällar tänker jag - till slut ska väl hjärnan ha lärt sig!
Vad kul att din dotter blev nyfiken på virkningen - det finns så mycket coola grejer att virka nuförtiden - virkade saker blir också väldigt hållbara så virkade väskor och påsar håller i evigheter.
Kram
svagis

Så härligt att läsa om din entusiasm kring virkningen, ivrigt påhejad av svagis. Det är ju precis det här som forumet är till för. Ska bli kul att ses på träffen.

Lycka till med grytlappen. ? Ser fram emot en uppdatering. Och så kul att din dotter blev intresserad. Nu har ni ett gemensamt intresse. ?

Kram till dig

Vaknade ju så ohederligt tidigt för att vara lördag morgon. Virkningen har precis den effekt jag förväntade mig faktiskt. Den förflyttar fokus på ett skönt sätt. Jag har virkat på här i omgångar under dagen. Lite krångligt för en nybörjare. Blir snett och vint. Men vad tusan. Någonstans måste man ju börja! Jag fortsätter i morgon.

Lagade fisksoppa i kväll. Inte stående ovationer från barnen men ändå slank det ner två portioner hos 14-åringen.

Inget sug i dag! Tack för det. Jag kommer att lägga mig nykter i kväll och vakna klar och förhoppningsvis pigg i morgon. Då hoppas jag vi kommer i väg till badhuset en sväng. Och så ska jag virka :-)

Tack för uppmuntrande ord svagis och Vinäger!
Kram!

svagis

Precis så är det för mig också. Jag kan längta till att få sätta mig i soffan och handarbeta! Slötittar lite på TV samtidigt men det är handarbetet som tar mitt fokus och koncentration :) Så idag ska jag ut på två uppdrag utanför hemmet och längtar redan efter att få komma hem och fortsätta sticka :)
Hoppas ni kommer iväg till sim och bad nu!
KRAM
svagis

I dag är det 28:e dagen som nykter. Med andra ord 4 veckor! Känns fint! Det är helt klart en vana det här med att vara nykter. Övertygad om att den vanan kan komma till mig också under förutsättning att jag sköter mig som planerat dådå. Det här med att dag efter dag känna sig pigg, klar, utan dåligt samvete för någonting den känslan är oslagbar. Så vill jag leva livet. Detta ska jag klara!

Det som skulle bli en virkad grytlapp som sedan bytte namn till "provlapp" ser numera ut som en Karl Johansvamp i formen. Jag vet inte hur det gick till faktiskt. Måste man räkna maskorna för att inte missa något? Blir ju ett himla jobb i så fall. Numera virkar jag betydligt lösare med stor framgång. Jag ser maskorna som jag ska göra fasta maskor i - och kommer dessutom igenom dem med nålen! Snyggt blir det också tycker jag. Jag övar på och börjar få lite kläm på det här med hur man håller nålen och få lagom garnspänning. Enkelt är det definitivt inte. Men, varje gång jag sätter mig händer något magiskt med mitt fokus. Underbart!

Vi kom iväg till badhuset och fick också med oss en kompis från gamla skolan. Jättetrevligt! Som jag nämnt innan här i min tråd får jag spader av att gå hemma hela dagar under under helgen. Något litet ärende behöver jag göra utanför lägenheten en gång om dagen för att må bra. I dag mår vi bra båda två här!

Lasagnen står i ugnen (himla pyssel med lasagne...). Flickorna leker (eller spelar Roblox). Jag har inte varit sugen i dag TACK för det. I dag kommer jag att lägga mig nykter och vakna nykter, pigg och klar i morgon. dsAvlösare kommer i morgon kväll. Då ska jag faktiskt ta mig till Friskis och Svettis och se om jag kan tränga mig in på något pass. Det första på ett år i så fall. Jag är på gång!

Jo, huvudvärk är vi många som har här har jag sett. Min har definitivt klamrat sig fast. Äter någon pilla varje dag för att stävja den. Har någon mer information utöver mina spekulationer ovan lyssnar jag gärna!
Kram!

Det har du gjort himla bra! Det är verkligen ovärdeligt att vakna och må bra och inte behöva oroa sig för saker man sagt och gjort. ?

Det låter som att du har haft en himla härlig helg . Toppen att du ska träna, det ger ytterligare en skjuts i välmåendet!

Ha en fin kväll!

Kram