Min assistent Syster Anna tvingar mig att skriva detta

409 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
svagis
Haha - den där magen som är i vägen :)

jo den börjar faktiskt minska här som jag skrev. Inget dramatiskt men ändå en viss minskning beroende på nykterhetslöftet :)

Men spinning är ju härligt! Det var åratal sen jag var på spinning men minns att jag gillade när svetten droppade ned på golvet under cykeln :-D Man kände verkligen att man tog ut sig!! Gött å höra att du går på detta Charlie!

Ikväll är det isté och På spåret, som vanligt höll jag på att skriva. Man vänjer sig :)
Hoppas du har lite fredagsmys och att alla som läser har en fin och nykter fredagskväll.
Kram
svagis

Charlie70
Fredagsmyset

Fredagsmyset nuförtiden består mer eller mindre av att jag dör i soffan och i stället längtar till lördag morgon. Orkar knappt titta på TV ens. Jag och flickan kom i säng tidigt. Har sovit gott och länge. Nu te och apelsin för mig. Flickan äter pasta som är en vanligt förekommande frukost här hemma. Spinningpasset ger sig tillkänna så tillvida att jag har trötta muskler, men inget annat. Känns bra att jag inte tagit i så jag får ont. Då går ju allt i stöpet för ett tag. Nu hoppas jag att vi här på forumet får en fin lördag!
Kram!

svagis
Lördag kväll / Söndag natt

Så här sent brukar jag inte få vara uppe för Syster Anna i vanliga fall :-D
Men jag har varit med mina barn och firat min mamma som fyllde 80 år idag! Jättemysigt med trerätters på en herrgård utanför stan där mamma bor. Jag höll ett litet tack-tal till mamma och vi skålade (jag och de två chaufförerna i a-fritt mousserande, undrar om det kan ha varit Rikard Juhlins för det var gott!)
Sen missade vi näst sista tåget precis och fick vänta en stund på sista tåget och då satt jag och tänkte på hur lycklig och stolt jag är över mitt liv, min familj och mig själv :) Noll sug idag - har vant mig såå vid att vara nykter och tillräknelig och jag älskar det!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova gott - sovmorgon imorrn <3
Kram
svagis

Charlie70
8 veckor i dag dådå svagis!

Vilket härligt firande av din mamma! Känslan av lycka när man förnimmer den där segerkänslan över alkoholen är oslagbar! Vi firar 8 veckor i dag svagis. Det kanske är fler här på forumet?

Kram!

Rolf
Instämmer!

8 Veckor det är! Så befriande och den här gången känner jag att det är något som är bestående. Vill helt enkelt bara fortsätta njuta av det friska nyktra livet. Grattis till er båda.

Önskar er en trevlig söndag.

Fröet
Ja 8 veckor

är det för mej också i morgon och det känns så bra 😊

Grattis till oss alla 🥳

Janus
56 dagar...

Ja, för mig är det 56 dagar idag och det är ju 8 veckor.
Är på skidsemester i Österrike och har varit lite orolig hur det skulle gå.
Reser med en vän som dricker alkohol och jag har bara berättat att jag slutat dricka då jag druckit för mycket och mår så mycket bättre utan A.
Men det går bra cola eller skiwasser i backen och en alkoholfri öl på afterski. Trodde aldrig jag skulle kunna ha kul på afterski utan A. Men det kan jag, fick tårar i ögonen och kände mig stolt när jag diggade till bandet som spelade. Ledsen över alla år jag supit bort men glad att man gett sig själv en andra chans. Jag vet att jag är alkoholist och kommer aldrig kunna dricka A mer om jag vill ha ett värdigt liv eller överhuvudtaget överleva.
Mår bra nu, tar en dag i taget och undviker det första glaset.
Önskar alla här styrka att lyckas med era ambitoner.
Kram till er alla

Strulan65
Grattis 👏👏👏🏆💪

Starkt att du fixar detta, ha en härlig semester // Strulan 💪💪👏

Se klart
Grattis alla!

Så skönt och inspirerande att läsa om era framgångar, och alldeles särskilt din, Svagis! Lär mig så mycket av att ta del av alla erfarenheter och lärdomar här. Som att gå på en vidareutbildning i livet, tacksam. Sol idag i mina kvarter, jag tror det innebär en fin dag. Kram och vad skönt att det nu är en avkopplande resa i nykterhet istället för de flesta krampaktiga veckorna.

svagis
Tack - vilken hyllning till nykterheten <3

Blir så glad och varm i hjärtat av att läsa om alla era framsteg - det är verkligen sant, vi gör den här resan tillsammans härinne <3

Janus, Charlie, Fröet, Kontentan, Rolf - jag tror vi slutade ungefär samtidigt och vi har alla stått fast vid vårt nykterhetslöfte till oss själva - det är stort! Men vi har också delat med oss av våra känslor och erfarenheter och jag hoppas vi fortsätter med det <3

Ha en fin nykter måndag nu allihop!
Kram
svagis

svagis
Onsdag

Nya tankar och perspektiv öppnas upp efter en tid av nykterhet. Skrev just i en annan tråd att jag kanske borde ha en ADHD-diagnos och behandlas för det...men jag vet inte om det skulle förändra något i mitt liv nu. Det är intressant med diagnoser eftersom det är först när de är till nytta för oss om de blir meningsfulla.

Inser i alla fall att jag definitivt har självmedicinerat med alkohol. Det blir så tydligt eftersom jag i princip aldrig haft några problem med att dricka för mycket i sociala sammanhang. Men när jag kommer hem efter ett sådant måste jag dricka för att kunna varva ned och somna. Nu ligger jag vaken i flera timmar innan jag somnar och det är faktiskt ett problem för mig. Ett problem som jag behöver hitta en lösning på.

Så jag ska prata med en läkare om saken så får vi se var det landar.
Ha en fin nykter dag alla vänner härinne!
Kram
svagis

Andrahalvlek
Mindfulness

Mindfulness och yoga har verkligen hjälpt mig att varva ner.

Ensammenintestark
Varva ner

Jag har också använt alkohol som självmedicinering, men är säker på att jag inte har nån diagnos, iaf inte ADHD. Sömnen är viktig och hoppas du kan få hjälp via läkaren. Det finns propavan som inte är beroendeframkallande, men tror absolut att yoga och mindfullnes skulle vara ett bättre alternativ i längden. Men det kräver ju ett visst tålamod som inte alla har😉 inklusive mig själv. Men jag jobbar på det.😄

Heja dig som klarat nykterheten så här långt.🌸🌸🌸Den är här för att stanna, finns inget alternativ trots sömnbesvär👍🙏💪

Se klart
Sömnen

Som du själv skriver, så viktig. Och tror vi är några som använt vin just för att somna. För mig hjälper det att ha sömntablett till hands. Även om jag inte använder, men skapar ngn sorts trygghet i att jag alltid kan sova om jag behöver.
Men alla har sina egna vägar. Har även testat olika appar, mindfulness och kropps-scanning, funkar bra! Spikmatta- och tyngdtäcke, även det funkar ok. Viktigt för mig är att ha en ganska lång stund på kvällen att faktiskt bara vila! Och utan att vara trött av ngn annan anledning än just- trött. Kram och sån kämpe du är. Stort!

svagis
Sömnen

Andrahalvlek, Ensammenintestark och Se klart - Tack <3

Tror jag har kommit på ett knep nu - kom ihåg att jag läst en del om andning och insomnande och igår kväll började jag andas djupt och långsamt, och plötsligt sov jag :) Vaknade utsövd en kvart innan klockan ringde!
Nu ska jag åka till jobbet.
Kram
svagis

Charlie70
Fantastiskt svagis!

Tänk att sömnen kan fungera utan att ta till mediciner. Mediciner kan ju vara bra att ha i bakfickan, men bäst om man klarar sig utan så klart. Ha en bra dag svagis!
Kram!

svagis
Tack Charlie!

Idag är det mer än 8 veckor sen jag gav mig själv ett löfte att vara nykter.
Fortfarande får jag åka direkt hem, som idag, för att inte suget ska få en chans att övermanna mig. Nu är det en kollega som trakasserar mig och jag dokumenterar vad han säger och skickar direkt till chefen för jag vet att jag inte är den första personen som blir trakasserad. Men det känns surt att han ska kunna påverka mitt mående och mitt nykterhetslöfte med sina härskartekniker.

Det är ju egentligen "det vidare livet" som har börjat och jag tycker ibland att det är tufft. Nu märks svagheten i detta Forum...vi har inte varandra inpå livet och jag funderar på om ett AA-möte skulle behövas emellanåt. Nåja, det går men det är tufft vissa dagar för mig. Får åka raka vägen hem från jobbet och måste då även låta bli att handla sånt jag behöver, t.ex. mjölk till kaffet. Så det är ingen räkmacka :( Trots att det låter märkvärdigt med 8 veckors nykterhet.

Det är väl helt enkelt så livet är. En kamp.
Kram
svagis

Andrahalvlek
Tufft på jobbet

Låter otroligt tufft och jobbigt att bli trakasserad på jobbet. Fy, vilka idioter det finns! Hoppas att din chef agerar snabbt.

Ja, livet är delvis en kamp. Och vi måste lära oss att förhålla oss till alla dessa känslor på ett nyktert sätt. Och alkohol löste aldrig några problem, det dämpade bara våra känslor. Och gav oss ännu mer problem.

Efter grisdagar kommer alltid gulddagar!

Charlie70
Usch, det låter tufft svagis

Det kanske inte är så dumt om du går på ett AA-möte ändå. Fattar känslan av ensamhet när det är så jobbigt. Jag var på konsert i kväll. Platsen förknippar jag med ett glas rött eller bubbel före, i pausen och/eller efter konsert. Var där med en av dem jag berättat för så inget krångel på det sättet. Men, jag var sugen.. Visst har du ätit mediciner mot sug också svagis? Kanske något att ta till nu? Vi har ju varit jätteduktiga! Men jag tror vi kanske kan bli lite otåliga med tiden processen tar. Det tar nog sin lilla tid innan vi känner att nykter är det normala och slipper suget.
Kram!

Vinäger
Håller tummarna

För att du hittar det där som saknas. Bara att du är medveten om situationen och tillståndet gör att du kommer att fixa det. Ibland känns det extra jobbigt, det bara är väl så....

Jobbigt med din kollega. Vad bra att du tar tag i saken på en gång.

Hoppas att din helg blir hyfsad ändå.

Många kramar till dig

Charlie70
Drömde om dig i natt svagis!

Ditt inlägg satte spår hos mig. När jag ditt inlägg kände jag att jag gärna skulle träffa dig IRL. Vara din kompis i verkliga livet. Drömde i natt om att vi bodde grannar. Jag gick i sömnen, behövde gå på toaletten. Men i stället för att gå på min egen toalett gick jag in till grannens toalett - din :D. Din ytterdörr stod öppen så det vara bara att att gå in. När jag var klar stod du där utanför. Du var inte ett dugg förvånad över att din okända granne lånade din toalett på natten. Nej, du var oerhört välkomnande och blev glad! Ungefär som om du väntat på mig.

Vad gör vi för analys av detta svagis? Märkligt detta med drömmar, jag som"aldrig" drömmer något har nu drömt en andra gång under min nykterhet.

Försovit mig i dag så nu blir det racet här!
Kram!

svagis
TACK <3

Era inlägg värmer :)

Har precis funderat på det du skriver Charlie: Visst har du ätit mediciner mot sug också svagis? Kanske något att ta till nu?
Jag har inte tagit någon sådan medicin men funderar på att boka tid och börja. För precis som Vinäger har beskrivit det, jag har lättare att sluta dricka än att bevara nykterheten över tid. Det är nu, efter 2 månader som mina demoner dyker upp och jag får stålsätta mig flera gånger i veckan. Så svaret är Ja, det är nog nu jag ska börja med Naltrexon eller vad det nu finns. Tack för påminnelsen!

Idag jobbar jag hemifrån och det är så skönt. Den där idioten på jobbet är en riktig machoman som känner sig hotad av mig som är nyanställd. Han försöker få kontroll på mig och mina aktiviteter och jag vet precis vad han håller på med. Men jag har gott stöd från chefen och ska helt enkelt försöka undvika personen framöver. Det finns betydligt många fler trevliga och positiva kollegor som jag söker mig till istället.

Ikväll blir det isté och På spåret = fredagsmys <3
PS. Charlie, jag tycker också att vi ska träffas IRL. Det vore så himla kul att ha lite virkjunta :-D
Kram
svagis

svagis
Gomorron :)

Vaknar nykter och hyfsat fräsch! Drömde konstiga drömmar inatt men de är glömda nu. Ser fram emot en dag av skidskytte och handarbete, matlagning och umgänge med en vän som hälsar på i helgen. En helg för återhämtning. Så jag börjar dagen med en promenad nu :)

Kram
svagis

svagis
Söndag morgon = sovmorgon

Sov till 9.44 :) Såå underbart!

Nu ska jag steka ägg och göra kaffe :)
Sen blir det skidskytte och friidrott för hela slanten!
Kram
svagis

VaknaVacker
Avkopplande ju

Så skönt du sov!
Så avkopplande att kolla skidskytte🙂 Tittar nog en stund jag med... men har lite annat att fixa med också.
Ha en finfin söndag🤗🌞🌸🌸🌸

Charlie70
Hej svagis!

Du verkar ha haft en väldigt bra helg! Det värmer. Jag försökte skaffa ett FB-konto med mitt nick, men det blev inte riktigt som tänkt. FB godkänner inte siffror i namnet och Charlie finns det gott om noterade jag....

Ny vecka nu då. Vi har sportlov här i Stockholm och jag kommer att vara ledig med barnen torsdag och fredag. Mitt mål är att vi gör någonting tillsammans alla tre. Inte ofta det händer då barnen är så olika och har olika behov. Får se hur det går.

Kram till dig svagis!

svagis
Tisdag morgon

Tack för kramen Charlie! Den värmer :) Härligt med nytt täcke <3 för det är du värd!!!
Vaknar idag till snöoväder utanför fönstret. Stannar hemma och arbetar idag :) Nykter förstås.
Kram
svagis

Charlie70
Skönt att arbeta hemma

Vad skönt att du arbetar hemma i dag med snöoväder utanför fönstret. Jag har försovit mig igen. Skulle delta på ett möte om 20 minuter men det hinner jag ju inte... Så nu tar jag det lite lugnt i stället. Vi ska helst inte stressa. Tror stenhårt på det. Bo1995 som har massor av nyktra år bakom sig säger samma sak. Du köpte dig ju en ny kudde för ett tag sedan svagis. Är du nöjd med den?

Nu blir det te. Hinna in till ett lunchmöte sedan har jag samtal på habiliteringen. När jag känt efter hur kroppen mår bestämmer jag mig för om det blir ett jympapass i dag eller inte.

Vi är nyktra och vi stormar mot vecka 10!

Förresten. Har du FB? Nu har jag ett nytt konto som heter Mitt nick + AH, blev Charlie AH. Bild på en ko.

Kram till dig igen svagis!

svagis
Jadå jag har FB

Jag letar upp dig och skickar vänförfrågan! Kul :) Skriver inte så ofta där men litegrand + att vi kommer åt Messenger den vägen! Vill så gärna se bild på dina virkprojekt :)

Jo kudden är så skön. Sover lite si och så ändå.
Kram
svagis

Charlie70
Håller utkik!

Jag håller utkik efter dig så svagis! Trist att du sover si och så fortfarande. Varit hos doktorn och fått något än? Inte bra när det knackigt med sovet. Lika viktigt med det som att vi inte stressar för mycket - helst inte alls. Och så vill jag bara berätta att mina virkprojekt är hitintills en grytlapp, som iofs används, men snygg är den inte. Har inte kommit igång efter den där förkylningen jag hade för några veckor sedan. Däremot tänker jag mycket på virkning och beundrar andras alster på FB! Konstigt kanske, men det har blivit lite av en hobby i sig.

Kram!

Sidor