svagis

jo den börjar faktiskt minska här som jag skrev. Inget dramatiskt men ändå en viss minskning beroende på nykterhetslöftet :)

Men spinning är ju härligt! Det var åratal sen jag var på spinning men minns att jag gillade när svetten droppade ned på golvet under cykeln :-D Man kände verkligen att man tog ut sig!! Gött å höra att du går på detta Charlie!

Ikväll är det isté och På spåret, som vanligt höll jag på att skriva. Man vänjer sig :)
Hoppas du har lite fredagsmys och att alla som läser har en fin och nykter fredagskväll.
Kram
svagis

Fredagsmyset nuförtiden består mer eller mindre av att jag dör i soffan och i stället längtar till lördag morgon. Orkar knappt titta på TV ens. Jag och flickan kom i säng tidigt. Har sovit gott och länge. Nu te och apelsin för mig. Flickan äter pasta som är en vanligt förekommande frukost här hemma. Spinningpasset ger sig tillkänna så tillvida att jag har trötta muskler, men inget annat. Känns bra att jag inte tagit i så jag får ont. Då går ju allt i stöpet för ett tag. Nu hoppas jag att vi här på forumet får en fin lördag!
Kram!

svagis

Så här sent brukar jag inte få vara uppe för Syster Anna i vanliga fall :-D
Men jag har varit med mina barn och firat min mamma som fyllde 80 år idag! Jättemysigt med trerätters på en herrgård utanför stan där mamma bor. Jag höll ett litet tack-tal till mamma och vi skålade (jag och de två chaufförerna i a-fritt mousserande, undrar om det kan ha varit Rikard Juhlins för det var gott!)
Sen missade vi näst sista tåget precis och fick vänta en stund på sista tåget och då satt jag och tänkte på hur lycklig och stolt jag är över mitt liv, min familj och mig själv :) Noll sug idag - har vant mig såå vid att vara nykter och tillräknelig och jag älskar det!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova gott - sovmorgon imorrn <3
Kram
svagis

Vilket härligt firande av din mamma! Känslan av lycka när man förnimmer den där segerkänslan över alkoholen är oslagbar! Vi firar 8 veckor i dag svagis. Det kanske är fler här på forumet?

Kram!

8 Veckor det är! Så befriande och den här gången känner jag att det är något som är bestående. Vill helt enkelt bara fortsätta njuta av det friska nyktra livet. Grattis till er båda.

Önskar er en trevlig söndag.

Fröet

är det för mej också i morgon och det känns så bra ?

Grattis till oss alla ?

Janus

Ja, för mig är det 56 dagar idag och det är ju 8 veckor.
Är på skidsemester i Österrike och har varit lite orolig hur det skulle gå.
Reser med en vän som dricker alkohol och jag har bara berättat att jag slutat dricka då jag druckit för mycket och mår så mycket bättre utan A.
Men det går bra cola eller skiwasser i backen och en alkoholfri öl på afterski. Trodde aldrig jag skulle kunna ha kul på afterski utan A. Men det kan jag, fick tårar i ögonen och kände mig stolt när jag diggade till bandet som spelade. Ledsen över alla år jag supit bort men glad att man gett sig själv en andra chans. Jag vet att jag är alkoholist och kommer aldrig kunna dricka A mer om jag vill ha ett värdigt liv eller överhuvudtaget överleva.
Mår bra nu, tar en dag i taget och undviker det första glaset.
Önskar alla här styrka att lyckas med era ambitoner.
Kram till er alla

Så skönt och inspirerande att läsa om era framgångar, och alldeles särskilt din, Svagis! Lär mig så mycket av att ta del av alla erfarenheter och lärdomar här. Som att gå på en vidareutbildning i livet, tacksam. Sol idag i mina kvarter, jag tror det innebär en fin dag. Kram och vad skönt att det nu är en avkopplande resa i nykterhet istället för de flesta krampaktiga veckorna.

svagis

Blir så glad och varm i hjärtat av att läsa om alla era framsteg - det är verkligen sant, vi gör den här resan tillsammans härinne <3

Janus, Charlie, Fröet, Kontentan, Rolf - jag tror vi slutade ungefär samtidigt och vi har alla stått fast vid vårt nykterhetslöfte till oss själva - det är stort! Men vi har också delat med oss av våra känslor och erfarenheter och jag hoppas vi fortsätter med det <3

Ha en fin nykter måndag nu allihop!
Kram
svagis

svagis

Nya tankar och perspektiv öppnas upp efter en tid av nykterhet. Skrev just i en annan tråd att jag kanske borde ha en ADHD-diagnos och behandlas för det...men jag vet inte om det skulle förändra något i mitt liv nu. Det är intressant med diagnoser eftersom det är först när de är till nytta för oss om de blir meningsfulla.

Inser i alla fall att jag definitivt har självmedicinerat med alkohol. Det blir så tydligt eftersom jag i princip aldrig haft några problem med att dricka för mycket i sociala sammanhang. Men när jag kommer hem efter ett sådant måste jag dricka för att kunna varva ned och somna. Nu ligger jag vaken i flera timmar innan jag somnar och det är faktiskt ett problem för mig. Ett problem som jag behöver hitta en lösning på.

Så jag ska prata med en läkare om saken så får vi se var det landar.
Ha en fin nykter dag alla vänner härinne!
Kram
svagis

Ensammenintestark

Jag har också använt alkohol som självmedicinering, men är säker på att jag inte har nån diagnos, iaf inte ADHD. Sömnen är viktig och hoppas du kan få hjälp via läkaren. Det finns propavan som inte är beroendeframkallande, men tror absolut att yoga och mindfullnes skulle vara ett bättre alternativ i längden. Men det kräver ju ett visst tålamod som inte alla har? inklusive mig själv. Men jag jobbar på det.?

Heja dig som klarat nykterheten så här långt.???Den är här för att stanna, finns inget alternativ trots sömnbesvär???

Som du själv skriver, så viktig. Och tror vi är några som använt vin just för att somna. För mig hjälper det att ha sömntablett till hands. Även om jag inte använder, men skapar ngn sorts trygghet i att jag alltid kan sova om jag behöver.
Men alla har sina egna vägar. Har även testat olika appar, mindfulness och kropps-scanning, funkar bra! Spikmatta- och tyngdtäcke, även det funkar ok. Viktigt för mig är att ha en ganska lång stund på kvällen att faktiskt bara vila! Och utan att vara trött av ngn annan anledning än just- trött. Kram och sån kämpe du är. Stort!

svagis

Andrahalvlek, Ensammenintestark och Se klart - Tack <3

Tror jag har kommit på ett knep nu - kom ihåg att jag läst en del om andning och insomnande och igår kväll började jag andas djupt och långsamt, och plötsligt sov jag :) Vaknade utsövd en kvart innan klockan ringde!
Nu ska jag åka till jobbet.
Kram
svagis

Tänk att sömnen kan fungera utan att ta till mediciner. Mediciner kan ju vara bra att ha i bakfickan, men bäst om man klarar sig utan så klart. Ha en bra dag svagis!
Kram!

svagis

Idag är det mer än 8 veckor sen jag gav mig själv ett löfte att vara nykter.
Fortfarande får jag åka direkt hem, som idag, för att inte suget ska få en chans att övermanna mig. Nu är det en kollega som trakasserar mig och jag dokumenterar vad han säger och skickar direkt till chefen för jag vet att jag inte är den första personen som blir trakasserad. Men det känns surt att han ska kunna påverka mitt mående och mitt nykterhetslöfte med sina härskartekniker.

Det är ju egentligen "det vidare livet" som har börjat och jag tycker ibland att det är tufft. Nu märks svagheten i detta Forum...vi har inte varandra inpå livet och jag funderar på om ett AA-möte skulle behövas emellanåt. Nåja, det går men det är tufft vissa dagar för mig. Får åka raka vägen hem från jobbet och måste då även låta bli att handla sånt jag behöver, t.ex. mjölk till kaffet. Så det är ingen räkmacka :( Trots att det låter märkvärdigt med 8 veckors nykterhet.

Det är väl helt enkelt så livet är. En kamp.
Kram
svagis

Låter otroligt tufft och jobbigt att bli trakasserad på jobbet. Fy, vilka idioter det finns! Hoppas att din chef agerar snabbt.

Ja, livet är delvis en kamp. Och vi måste lära oss att förhålla oss till alla dessa känslor på ett nyktert sätt. Och alkohol löste aldrig några problem, det dämpade bara våra känslor. Och gav oss ännu mer problem.

Efter grisdagar kommer alltid gulddagar!

Det kanske inte är så dumt om du går på ett AA-möte ändå. Fattar känslan av ensamhet när det är så jobbigt. Jag var på konsert i kväll. Platsen förknippar jag med ett glas rött eller bubbel före, i pausen och/eller efter konsert. Var där med en av dem jag berättat för så inget krångel på det sättet. Men, jag var sugen.. Visst har du ätit mediciner mot sug också svagis? Kanske något att ta till nu? Vi har ju varit jätteduktiga! Men jag tror vi kanske kan bli lite otåliga med tiden processen tar. Det tar nog sin lilla tid innan vi känner att nykter är det normala och slipper suget.
Kram!

För att du hittar det där som saknas. Bara att du är medveten om situationen och tillståndet gör att du kommer att fixa det. Ibland känns det extra jobbigt, det bara är väl så....

Jobbigt med din kollega. Vad bra att du tar tag i saken på en gång.

Hoppas att din helg blir hyfsad ändå.

Många kramar till dig