Det är så pinsamt för jag har inte kommit igång ännu med behandling en?Fast i och för sig fick jag första kontakten m min behandlare i måndags. Jag känner mig som en lurendrejare här i forumet men jag vill verkligen detta??

Imorgon ska jag cykla m kollegor efter jobbet och då blir det med största sannolikhet ingen alkohol??

Å ikväll och å inatt är vår dotter h oss och det känns så gott??
Åt lunch m min dotter och svärdotter idag.. alltså hur gott mår jag inte då❤️

Kram t er alla??

Byt ut det ordet mot kämpe i stället! För det är det du är. Du kämpar, du luras inte. Vi finns här!

Kram!

Känner mig så låg...har inte klarat av vad jag vill..inget som jag har önskat...å då blir jag sådär skamfylld igen?Vet att jag inte behöver men så är det....

Blev så ledsen igår av en väns sms igår ...att hon inte längre kan vara min vän...å jag kan förstå ...jag har inte skickat trevliga sms..men i en relation är man ju två...

Igår cyklade jag med ett par kollegor fastän jag egentligen inte ville...

Blir så trött på mig själv att jag inte säger VAD jag behöver VAD jag ivill...att lyssna på mig själv...
Är så oerhört trött..

Imorgon...ledig hela dagen...då vill jag läsa igenom pdf-filerna fr internetbehandlingen..det är det viktigaste..därefter plantera blommor...

Fasen...57 år ...å lyssnar inte t mig själv?

Kram❤️ha en fin fredagskväll❤️

När jag går in på sidan ”Förändra ditt drickande” så är det massvis av nya trådar men hittar knappt ngn ”gammal”. Har aldrig varit med om detta? För det mesta är det de trådar som jag brukar följa som kommer upp och en och annan ny...
Genom lite letande kunde jag hitta min egen..inget fel m nya men det var verkligen massvis av nya..
Hur såg det ut för er andra? Som vanligt?

Kram?

Alla nyskrivna och senast kommenterade överst, förutom de två pinnade inläggen som alltid ligger överst. Använder safari i iPhone. Kan det bero på webbläsaren?

Kram ?

Tror det är någon bugg som gjort att en massa trådar blivit låsta och kommit upp. Man hittar ju sin egen tråd under meny och också de kommentarer man gjort på andras.

Känner lite som du. Säger bara heja oss. Vi måste ta plats! Kram???

Hej:)

Så kom jag då till skott med att ta del av första uppdraget i Internetbehandlingen...en hel vecka har gått sedan jag fick det. Anledningen till att jag inte har börjat förrän nu är att jag har druckit alkohol...har ett ganska starkt sug nu vilket jag tänker är så förknippat till att jag behöver sluta dricka alkohol. Jag vill men det är svårt...men nu har jag läst och fyllt i...och min första utmaning är att surfa på suget. I morgon är första dagen...och den största utmaningen kommer att bli när jag lämnar jobbet.

En tanke som jag har haft är att fylla dagen med aktiviteter för att inte ha möjlighet att dricka...många gånger så bråkar ju hjärnspökena med mig...och säger köp alkohol så blir det bra och lugnt...för om jag väljer aktiviteten är det inte säkert att det blir lugnt..och då handlar det om att välja att göra en aktivitet innan systembolaget är stängt. När systembolaget väl är stängt så funkar det bra. Men imorgon tänker jag att jag ska bara surfa på suget hela tiden tills det går över/tills systemet har stängt. En sak i taget...en dag i taget..

Här gäller det att jobba med tankarna...vill ju alltid avsluta med ngt positivt.....men det här är ett jäkla kämpande. Jag vill klara av lika många dagar som ni som befinner er mer i en självklar nykterhet...för jag vill vara nykter...men det är svårt...det är inte lätt...men hur som helst en dag i taget..

Kram t er alla:)

Först, det ÄR inte lätt. Inte för mig i alla fall! I perioder har nykterheten rullat på, i perioder finns det ett sug och en hel del tankar om att det vore skönt med lite snabb avslappningshjälp och lite tjolahoppsanhej i livet på glas. Just nu är jag inne i en period när det inte är så lätt. I våras upptäckte jag att solen var en trigger. Nu har jag upptäckt att värmen och löftet om en underbar sommar som kommer är en trigger. Därför sitter jag på kvällarna just nu med en hel del olika youtube-filmer om alkoholens verkningar på olika sätt. Filmerna hjälper mig på det sättet att under tiden jag ser dem känner jag att jag inget vill ha. Jag lyckas gå och lägga mig nykter. Nästa kväll samma visa och jag hanterar det på samma sätt - på med youtube-filmerna. I går hörde jag också av mig till min son (som under en period nu bor hos pappa) för att höra om han vill komma på middag i veckan. Han ringde upp mig. Vi pratade länge om kompisar och livet och jag kände den där magiska, oerhört gränslösa kärleken till honom som jag så ofta gör. Det var honom jag gjorde besviken i december. Tanken på att det ska hända igen gör det i stunden mycket lätt att vara avhållsam. Det var ju i den händelsen jag nådde min botten.

Har du nått din "botten" Varafrisk? Jag funderar över om du verkligen med heeeela din hjärna bestämt dig för att sluta dricka? Fundera på det! Jag är väldigt rak på sak här men jag undrar om din internetbehandling riskerar att leda till "ännu" ett misslyckande för dig och vad det skulle leda till för dig? En ond spiral nedåt mot ytterligare misslyckanden? Finns risken att du förstör en möjlig behandlingsmetod genom att du går igenom den utan att du egentligen har de bästa förutsättningarna på plats? Du är värd mer än så Varafrisk! Det kanske räcker att du hänger med oss här och avvaktar med internetbehandlingen till du är redo på riktigt? Torrsim är inte hållbart i längden...

Kram!

Li-Lo

Det stämmer precis som flera av er gissade, att det blev fel när systemet låste gamla trådar. De blev då markerade som att de hade nya kommentarer. Vi har försökt återställa det nu. Beklagar verkligen att det blev rörigt!

Om ni har andra tankar och synpunkter om vad som kan förbättras för att göra forumet mer användarvänligt så får ni gärna skriva här eller i ett meddelande under frågor.

Varma hälsningar
Li-Lo
alkoholhjälpen

Alltså Charlie70 du är ju bara helt underbar?

Du sätter liksom tummen på spiken (heter det så??)?? Avslappningshjälp och lite tjolahoppsanhej i livet på glas... så sant??

Skulle även kunna genomgå en behandling med högsta poäng utan kanske nått nykterhet?Du tog mig en nivå högre och nu ska jag skriva t min rådgivare här på AH och min psykolog på Internetbehandlingen.

Tack för ditt inlägg! Kram?

Känns väldigt tungt idag...och jag blir så osäker på om jag kommer att klara av det här...känner mig ledsen...
Tänker att det hade varit bra med Antabus för att få till några fler dagar/veckor som är alkoholfria men får inte det pga förhöjda levervärden. Vet inte vad som är sämst för levern...antabus eller alkohol? Har iaf bokat in tid för provtagning av lever och blodtryck..ska passa på att fråga då. Skulle jag hamnar där att man säger ja till antabus ja, då får man inte medicinen på vårdcentralen utan på soc....lite jobbigt eftersom jag känner personal där. Alltså detta är moment 22 och det krävs så otroligt mycket styrka av mig för att klara det här...just nu ikväll känns det verkligen hopplöst...

Kram:)

Jag har ju noll koll på detta utan reagerar bara med ryggraden. Just kassa levervärden är väl oerhört vanligt bland alkoholister. Samtidigt är det ju massor av alkoholister som tar antabus. Har alla dessa alkoholister perfekta levervärden? Och om de inte skriver ut antabus till dig. Vad ligger då i andra vågskålen? Förmodligen ännu sämre levervärden... Jag får inte detta att gå ihop. Förklara gärna för mig om det finns någon här som kan!

Sedan tycker jag faktiskt att du bör fundera på att söka dig ifrån kommunen. Kan du inte åka till någon näraliggande kommun i stället för dina besök i denna fråga. Jag förstår att det blir himla krångligt när man ska stöta ihop med samma människor som man även har att göra med i sin yrkesroll. Skulle inte behöva vara så förstås men jag förstår verkligen att det är det. Finns det någon privat klinik du kan vända dig till som också delar ut antabus? Kan du tänka utanför boxen här Varafrisk?

Ja. Du är i ett moment 22. Men det ska du komma ur. Om inte förr så senare. Det är jag övertygad om!

Kram!

Ser att Nämndemansgården tycks erbjuda öppenvårdsbehandling i dina trakter. Kanske jättedyrt men värt att kolla upp? Du kanske redan har gjort det?

Jo, kanske är det så att jag har nått botten...för så här kan livet inte fortsätta...och som jag sagt tidigare förnuftet vet att jag behöver en låååång nykter period...förnuftet vet även att så som jag dricker alkohol nu så kommer jag till 99-100% aldrig mer kunna dricka alkohol...men det har inte nått hela hjärtat ännu....

I mitt arbete så träffar jag föräldrar ibland som behöver stöd/råd hur de ska bemöta sitt barn med funktionsnedsättning...jag är hyfsat bra på detta till viss del men har en kollega som är psykolog som har stor kunskap inom detta område. Så han berättade och ritade för mig idag..och bla sa han något som jag kände att jag kunde överföra till hur det är att försöka bli nykter (min kollega har även arbetat med beroende)...och det var "man måste göra något för att känna glädje". Hans exempel var att om diskbänken är full så behöver du diska för att sedan se resultatet och bli glad över detta. Jag tror att det är detsamma för iaf för mig...jag behöver jobba på att verkligen vara nykter under lite fler dagar (ja iaf fler dagar än tre...)för att sedan känna glädje för jag tänker att det kan sporra mig till vidare nykterhet.

När det gäller att tänka utanför boxen så är det verkligen något jag försöker göra.. Jag bor i en liten kommun där jag känner många inom socialtjänsten där rådgivningscentrum och utdelandet av antabus sker. Har arbetat i tre olika kommuner som gränsar till min kommun där jag känner folk som jobbar inom socialtjänsten. I mitt arbete har jag kontakt med socialtjänst där jag inte har arbetat. Så det där med att få stöd i en angränsande kommun ..känns svårt...det skulle då ev vara en kommun som ligger 10-12 mil bort vilket är alldeles för tidskrävande och vilket även tär på ekonomi. Antabus vill man helst dela ut t den som behöver det några gånger i veckan.
Har kollat upp Nämndemansgården och det var överhuvudtaget inte ens möjligt ur ekonomisk aspekt.

Jag tänker....det är 2020...och fortfarande är alkoholism så förknippat med skam och skuld...så stigmatiserande.....det är inte klokt!! Jag känner att jag skulle aldrig behöva smyga så här...samtidigt som jag känner att skulle jag berätta ....då känner jag att det är omöjligt för mig att vara kvar på mitt jobb. Tänker även att vårdcentraler/rådgivningscentra mm skulle behöva tänka om...ändra sitt arbetssätt..för om det finns en person som vill bli nykter..då måste man ju möta individen där personen är...skulle det vara möjligt att en person som inte har någon som helst anknytning till den person som behöver antabus dela ut antabusen på en helt annan plats så man kan vara anonym men ändå få hjälp. Hur som helst...jag ska fortsätta med behandlingen här över internet. Har skrivit t min behandlare där om mina farhågor...men jag fortsätter...iaf en tid till.

Imorgon är det röd dag och sedan är det söndag...en bra möjlighet att vara nykter...måndag ska jag vara ledig...jobba med internetbehandlingen..motionera...gå till frissan...förhoppningsvis läsa.

Lite egoistisk är jag...tycker om att få kommentarer till mina inlägg...men är lite dålig på att kommentera andra just nu...hjärnan orkar inte riktigt med det. Tack Charlie70 för att du finns med mig...och Vinäger...jag har ju träffat er...och FinaLisa..har ju träffat även dig. Tänker även på Torn, Seklart, Kaveldun och AndraHalvlek:) Letar då och då efter en elefant...känns så gott på ngt vis ..men har inte hittat någon. Och sen alla ni andra...:)

Stor kram:)

Jag tänker också att det är tragiskt att stigmat är så starkt kring beroende att du inte vågar söka hjälp på din hemort ?

Din kollega har helt rätt. Om du gör som du alltid har gjort, så får du vad du alltid har fått. Du måste göra annorlunda. Och du måste göra jobbet som krävs, nykterheten kommer inte till dig gratis.

Jag tror på faktametoden. Fakta, fakta, fakta om hur farligt alkohol faktiskt är för både kropp och knopp. Så mycket fakta att man till slut känner inifrån och ut att man inte vill dricka mer.

Sen gäller det att repetera, repetera, repetera. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Man måste jobba medvetet både med det fysiska och det psykiska beroendet. Och förändra sina vanor.

Det är ett digert jobb, och du behöver kanske någon att hålla i handen. Jag tror att internetbehandlingen kan vara jättebra för dig!

Men du måste verkligen vilja sluta dricka. Och du måste dessutom bestämma dig för att göra det.

Men framför allt måste du tro på dig själv. Tro på att du klarar av det.

Kram ?

Kolla på Craig Beck ”Giving up alcohol does not need willpower”. Där förklarar han varför det är så viktigt att jobba med det undermedvetna. Vårt medvetna är en klenis jämfört med vårt undermedvetna.

Kram ?

Jag lider med dig i din vånda?
Det känns så svårt att hitta din egen lösning på situationen som den är. Jag förstår att du känner dig bakbunden i din lilla kommun.
Det är inte lätt att bli offentlig som alkoholist...
Som jag ser det så är en lösning att befinna dig på en plats utan tillgång till alkohol låt säga en vecka.
Då har det fysiska beroendet gått ur kroppen och du kan känna dig stolt och glad över en veckas nykterhet. Därefter kanske du kan bygga vidare på din egen vilja och förmåga.
Jag vet inte, jag vet bara att jag så innerligt vill att du ska lyckas komma vidare för du vill ju själv så gärna må bättre med ditt liv! Och du är värd så mycket mer!?

Stor kram till dig ???

Tack AndraHalvlek och FinaLisa för era svar!!

Vaknade och hade så stark ångest...så trött i min kropp..ont i magen och huvudet...och så ledsen...vad gör jag med mitt liv...Åt sen frukost med min man...bäddade och tog hand om tvätten. Efter någon timma eller lite mer så tog vi en kopp kaffe och eftersom jag hade bakat sockerkaka även en bit kaka. Tårarna hade runnit på mig före kaffet...men nu kändes det lite lite bättre. När ångesten kommer så där som den gör å jag blir ledsen över vad jag gör med mitt liv så väcker det ännu mer ångest...tid som har försvunnit..vänner som har försvunnit...så mycket energi som har försvunnit under så många år...självkänsla som har sjunkit. Men så drack vi kaffet och åt kakan som smakade gott...och jag berättade för min man om mina känslor...

Efter kaffet gick jag in och läste min behandlares svar på ett meddelande som jag hade skrivit i den Internetbehandling som jag precis har börjat. Han skrev att alla har inte bestämt sig för att sluta dricka alkohol för resten av sitt liv innan man börjar en behandling utan att man behöver göra en förändring och om förändringen då är positiv vill man stanna kvar i denna förändring. Jag har också läst det någonstans att för vissa är det så att tänker man att jag ska aldrig någonsin mer dricka alkohol då kommer man kanske inte längre än till någon enstaka nykter dag...men tänker man en dag i taget ja då kan det bli flera dagar. Inom psykologin finns begreppet "beteendeaktivering" det som min kollega pratade om igår. Jag tänker att för mig att åka till systemet efter jobbet är verkligen en vana och det är nog den vanan som jag först och främst behöver ändra på. Det handlar egentligen endast om en timma då jag ska stå ut med att inte gå till systemet för därefter är systemet stängt.

Hur som helst efter att jag svarat min behandlares svar gick jag in här på forumet läste några inlägg och jag kände att ångesten så sakteliga har försvunnit...inte heller lika ledsen...men väldigt trött..lite tagen. och när jag skriver här så är det ju som jag pratar till er allihopa och jag får bort mycket av det där tunga inom mig..Snart ska vi äta lite rester av gårdagens paj och därefter åka på en liten utflykt till ett vackert berg som inte ligger långt ifrån där jag bor.

Idag blir en nykter dag och så även imorgon. Systemet är stängt idag och imorgon. Ingen alkohol hemma.

Önskar er en fin Nationaldag:)

Kram:)