Var nyss ute på en sån där promenad igen, det blev det jag unnade mig, en sån där jag svettas. Det har regnat så mycket att jag höll på att stampa ihjäl ca 5000 sniglar i alla dess färger och former. De är så fina, fast ändå lite äckliga.

Nu är jag hemma och så stolt, rosenröd om kinderna och den där känslan som jag hade innan jag gick ut om att vilja dricka har nu försvunnit. Känner mig dock vansinnigt ensam, det kommer jag ihåg att jag gjorde förra gången också. Får nog ta och ta hit min hund några dagar nu när vädret ändå är så fint. Han gillar ju bäst att vara hos päronen med de andra hundarna men ett par dagar klarar han allt av :)

Messade även med mina tjejkompisar nyss, de håller på att planera nästa sammankomst och det blev så mycket vin över sen förra festen (som jag inte gick på) så den ena tjejen ska ta med det till nästa tillfälle då vi ska ses. Jag är så stolt för jag skrev "jag har lite alkoholuppehåll nu i sommar, men jag är med och dricker alkoholfritt ändå" Fick en tumme upp. Så skönt att säga det, även om jag nu inte säger exakt varför, frågar någon så säger jag som det är, att jag inte känner att jag kan sluta dricka när jag börjar och att jag ofta blir för full. Det är ju en del av sanningen. Sen att jag sitter hemma och dricker hutlösa mängder själv behöver jag ju inte nämna.

Känslosam, tacksam, energifylld och så lycklig just i denna stund att jag är nykter och börjat röra på mig igen.

Tack alla här för att ni hejar på, skickar hjärtan och att jag får läsa och inspireras av allas resa.

Jag har inte haft så många tillfällen att outa detta i dessa coronatider, men min förklaring är att jag har slutat dricka eftersom alkohol försämrar min psykiska hälsa.

Och det är sant. Alkoholen leder till ångest och depression för mig. Resten behöver ingen veta.

Du är verkligen jätteduktig! Det måste vara ursvårt när man tillhör ett festgäng som du gör, men du klarar det galant! Sträck på dig och var stolt som en tupp!

Kram ?

Precis.. mer behöver ingen veta.

De är väl inget direkt festgäng. Vi partar ibland (4-6 gånger per år) men umgås mest alkoholfritt och äter, fikar, promenerar, tränar. De är väldigt prestigelösa och lite äldre än mig så det är jätteskönt att kunna få vara som man är.

Nu ska jag sova. Inväntar morgondagen då hunden kommer hit

Semester nu och vaknar 06.30, standard. Jag kan ju inte ligga och dra mig när jag vaknar så upp och hoppa direkt.
Ingen morgonpromenad i dag, får bli till kvällen istället då min nos (hund) kommer hit. Tills dess ska jag damma och dammsuga hela lägenheten.

Men ska även passa på att vila lite och ta det lugnt, njuta av semester, nykterheten och att jag känner mig så till freds med att inte behöva ljuga om allt iom. alkoholen. Det är ju som 20kg släpper från kroppen bara genom att man inte behöver ljuga om i princip allt på ett eller annat sätt. Jag avskyr att ljuga, kan väl inte säga att det ger mig ångest så länge det inte förstör för andra, men tror ju lite på karma... eller jag tror man får vad man ger här i livet. Därför jag försöker vara positiv gentemot de flesta i min närhet :)

Nu ska jag först kika på en serie, sedan frukost. Sen får vi se var dagen tar mig... inte till systemet i vilket fall

För väljer att inte dricka i dag, istället ska jag vara med min nos och mysa järnet.

Det är visst en sån där dag. En sån dag då jag fastnar. Har skrivit en "att göra lista" men har inte lyckats starta ännu. Har läst här, vilat, lagat lite lunch... bara struntat bort tiden. Samtidigt huvudvärk, så trött på denna huvudvärk men det är väl huvudet som skriker efter gift gissar jag. Är även i den tiden i månaden då man som kvinna har ont i magen och jag vet att jag kan bli extra slö då också. Försöker att dricka vatten.

Jag avskyr att jag är sån som inte orkar ibland, eller inte kan starta... startmotorn existerar liksom inte vissa dagar. Det är väl en av de sakerna jag vill få hjälp med iom. utredningen. Är det för att jag är lat eller är det för att jag har en funktionsnedsättning!? I vilket fall, måste försöka vara snällare mot mig själv med sånt här. Problemet är ju att det ibland kan gå månader utan att jag tar mig för något...ingenting alls liksom.

I dag har A gjort sig påmind. Tanken har kommit upp både två och tre gånger att jag borde unna mig lite. Att nu är jag ledig och kan dricka obegränsat utan att någon vet. Det skadar ingen. Men nej! Det skadar mig, i långa loppet. A ger BARA en positiv känsla momentant, i längden är det livsdämpande nektar. Är så fast besluten att det inte är klokt nu på att vara nykter och det är inte svårt just nu men det är däremot en omställning att börja känna igen, känslor är jobbiga. Att ha så mycket mer tid och veta vad man ska göra med den...

Har tyvärr inte ork i dag så hunden får komma hit en annan dag, han hade gett mig massa energi men vill kunna vara 100% närvarande med honom, nu är jag 50%.

Nu ska jag lägga mig och se om jag inte kan ta mig en eftermiddagslur. Så jag kanske får lite energi till kvällspromenaden :)

AmandaL

Jag tycker att det låter skönt att ha en sådan dag där var sak får ta sin tid. Jag tycker inte alls det på något sätt är att slösa bort sin tid genom att spendera tid här och läsa inlägg, kommentera och skriva själv. För mig är det precis tvärtom, något som jag unnar mig för mig själv och något som får mig till självhjälp. Jag har också haft alkohol sug när vädret blivit så fint men det har hjälpt mig att vara här och skriva av mig, så tycker inte alls du ska vara så hård mot dig själv som du är nu och tycka att du gjort strunt med din tid, tvärtom vara stolt över att du suttit här och stärkt dig själv i din nykterhet! Så jag säger bra gjort idag, bra kämpat och nu är du ju lite rikare på historier från andra i liknande situation som dig ????

Hittade ett program "world of dance" som jag suttit slaviskt och kikat på i dag, älskar danstävlingar. Så det har inte blivit mycket gjort. Men i morgon ska jag tvätta så då kommer det mer naturligt att jag fixar här hemma samtidigt.

På midsommarafton ska jag till mina päron som är i torpet. Det är egentligen mitt torp men de har fått ta över det mesta ansvaret då jag helt enkelt inte har ork. Såsom med allt annat i mitt liv. I vilket fall.. skönt med midsommar med dem, det blir nyktert. De brukar dricka några glas eller en öl ibland men inga stordrickare. Jag själv ska ju även köra hem så, förutsatt att jag fixar att inte besöka systemet i morgon, vilket jag inte har någon tanke på, så kommer jag vara nykter till måndag nästa vecka. Gudars så skönt!

Nu ska jag lägga mig och försöka slumra till, det tar på krafterna att inte göra någonting. Det blev ingen promenad i dag, ska försöka ta en tidig i morgon bitti om jag vaknar tidigt.

Sju dagar är inte illa pinkat :) Hade min sista fylla för exakt en vecka sedan. Så skönt att det är förbi mig.

I dag står tvätt och städ på schemat och det kommer jag inte undan. Ska försöka ta mig ut på en promenad också men måste antingen dra mig ut nu eller vänta tills i kväll, är så värmekänslig att jag inte kan vara ute när det är soligt och jättevarmt.

Vaknar fortfarande med huvudvärk men det är i princip standard för mig ändå, det är ingen sprängande huvudvärk, men den finns där. Kan också vara så att huvudet vill ha nikotin. Började ju faktiskt röka för kanske 2 månader sedan igen efter ett uppehåll på 1,5år. Så dumt, som tur var så slutade jag för en månad sedan igen och det var inte särskilt svårt. Avskyr att röka, det är osunt, smakar illa, man luktar illa, tänderna far illa. Ja, det var inget svårt alls. Har inget sug nu alls, så skönt. Började röka igen för att jag hade sån inre panik iom denna jävla pandemi att jag inte visste vad jag skulle göra med mig själv, att förgifta mig med A räckte liksom inte. Så, summa summarum, kanske därför jag har huvudvärk.. kroppen skriker efter nikotin och alkohol... och socker såklart, men den har jag inte tagit bort. Det ska bort, men vet med mig att detta är ingen sprint, det är ett maraton. Man kan inte göra allt på en gång. Fokus på A, som är den svåraste djävulen att bli fri från initialt. Att äta sunt är svårare i långa loppet för mig, för det finns alltid fällor - jämt - var man än går. A kan man komma undan och järnfästa sig mot på ett annat sätt, man behöver bara tid för att komma dit.

Nu ska jag ner till tvättstugan, sedan frukost och ska försöka få till en promenad också :)

Tacksam för min semester i dag och väljer att inte dricka, istället har jag energi nog att göra fint i mitt hem

En vecka är svinbra, värsta tiden har du bakom dig nu ?

Vi är många som snusar härinne, men det är förstås dumt. Nikotintuggummi? Bättre än cigg och alkohol i alla fall.

Jag har också typ konstant huvudvärk. Lite lätt malande ständigt. Har trott att det är spänningshuvudvärk. Har tinnitus också.

Brukar ta huvudvärkstablett när jag ska sova, men senaste veckan har jag sluppit det eftersom jag inte har haft huvudvärk. Har inte satt det i samband med nykterhetsarbetet, men vem vet.

Om jag inte dricker kaffe får jag enorm huvudvärk, så visst samband med beroende finns det absolut.

Kram ?

Fick min tvätt tvättad men blev sedan tvungen att akut åka iväg på ett ärende åt mina päron om tog ca 2,5 timme. Men det gick bra. Hämtade även hem min hund när jag ändå var på gång. Så mysigt att ha honom här nu. Han är mitt allt och han fyller faktiskt år i dag, hela 7 år.

Nu har jag ätit lunch och känner mig ganska färdig faktiskt. Vi ska nog ta o chilla här hunden och jag för att sedan gå ut på en härlig promenad i skogen framåt kvällen. Blir lite rundor runt kvarteret tillls dess, han är så liten så behöver gå ut var 3-4h i alla fall känner jag.

Nu är det kväll, hunden och jag har varit ute och gått lite. Har tagit mig ett par kalla A-fria öl och chillar. Lite rastlös måste jag säga men mår bra. Har ätit för mycket godis, men så får det bara vara :)

Trött och seg. Det blev inte mycket av denna dagen. Har så svårt att ställa om när något händer som förstör min rytm/rutin.

Nu är systemet stängt, så även om jag skulle vilja så har jag inte tillgång till A förrän tidigast måndag. Så skönt! Men måste ändå säga att jag har inte varit nära att åka dit Känner såklart att jag saknar något, att jag är rastlös och att känslorna känns så mycket mer nu men har inte varit sådär sjukt sugen ändå. Får ju dricka A.-fria öl, för öl är det jag gillar. Vin dricker jag bara för att bli full, det är ju inte gott liksom. haha.

I morgon är det midsommar. Önskar alla där ute en lugn och fridfull dag.

Oj vad tiden går snabbt när man har roligt :)

Jag vet att det kommer tuffa utmaningar framöver men just nu känns det som att jag bara fortsatte på den nyktra tiden som jag hade förra året. Det känns skönt, men det kan ju vända bara sådär också.

Har haft min hund här (som vanligtvis bor hos mina päron på landet) . Det är så mysigt att ha honom här, man rör på sig så mycket mer. Dock så har han blivit en bortskämd snorhund, haha inte unge. Han vaknar klockan 05 och sätter sig och stirrar på mig och buffar. Då vill han gå ut, leka och äta mat. Suck. Lyckades förhala det hela till 06 men va tusan. Kommer jag någonsin få den där vilan jag så innerligt känner att jag behöver. Den där återhämtningen, det där djupa andetaget för att orka damma och dammsuga här hemma. Jag vet att de flesta bara gör, och önskar jag hade det i mig. Vissa dagar funkar det, de flesta funkar inte.

Just ja, ställde mig på vågen också, usch... tror jag gått upp i vikt även om jag inte druckit denna vecka. Har nog inte ätit mer onyttigheter än vanligt, men tydligen. Har inte orken för att gå på någon diet eller något nu men måste försöka tänka till lite extra + röra på mig mer. Mår ju inte särskilt bra i denna kropp nu då jag lagt på mig en hel del de senaste månaderna. Håret är risigt, huden är ganska risig. Det tar nästan all energi jag har att inte krypa under täcket, stänga in mig i lägenheten och bara vänta in tiden då jag verkligen måste göra något utanför lägenheten. Så var det förr, och jag har den känslan och de tendenserna även i dag. Men jobbar på det, och även om det fortfarande känns obekvämt så gör jag det.

Nog om negativa tankar om mig själv. Kroppen är en del av projekt Ensam - men först kommer huvudet. Det kanske tar en livstid, och då får det vara så.

I dag är det midsommar, ska fira med päronen. Bara äta lite midsommarlunch och kanske åka någonstans. Väldigt lugnt, lämna av hunden och i kväll ska jag chilla i soffan. Så skönt, ser redan fram emot det - trots att jag redan sitter här och skriver nu. haha

Väljer att inte dricka i dag istället avnjuter jag första nyktra midsommaren på... 18-20? år.

Myrrah

Vi ses här inne ikväll ifall vi behöver ? Vi är ju som sagt många som kämpar i detta. Jag har också gått upp i vikt denna vecka jag inte druckit, tänker att det kan vara vätska som samlat, det rinner nog av oss sen. ?

Nu har jag varit på lite midsommarfirande hos mina päron, det blev bara ett par timmar, hade inte mer energi i mig.

På vägen hem i bilen så stortjöt jag. Olika anledningar. Känner mig som en sån besvikelse som inte kan bete mig och fungera som en vanlig dotter. Mina päron har ju bara mig och vad har jag gett dem, inte ett jädra skit förutom huvudvärk.

Känner mig allmänt misslyckad, det är alltid jobbigt såna här dagar när man ser alla vänner med sina egna familjer fira. Men jag har ju ingen. Jag har ju pausar mitt liv i 10 år då jag druckit och stoppat huvudet i sanden.

I ärlighetens namn så skulle jag vilja ha det där som de flesta har, en egen familj. Men jag vet att jag inte pallar det, det tar tillräckligt mycket energi att knappt ta hand om mig själv. Som Sundström sjunger ”om någon skulle älska mig och tycka jag var bra, då är han en idiot som inte är nånting o ha”. Det stämmer så.

Skit samma. Det var känslor som behövde gråtas ut. Mår inte bättre kan jag påstå, mest bara trött och dränerad. Hoppas värmen Lägger sig till kvällen, för i så fall ska jag ta en långpromenad i den tomma staden.

Vet att jag måste vara snällare mot mig själv. Om jag inte kan älska mig själv så kan ju ingen annan det heller liksom.

En dag i taget. Inget sug efter A i alla fall. Det är ju alltid något. Men att fördriva tiden är däremot inte enkelt utan A. Speciellt när man är Ensam (fast på ett plan samtidigt vill vara det)

Har ångestkänslor i hela kroppen och vet inte vad jag ska ta mig till. Det känns typ i kroppen, irriterad, stressad, orolig, trött. Fattar ju att detta är på grund av att kroppen saknar A, men huvudet gör det banne mig inte.

Ska nog gå och lägga mig en stund och hoppas att jag vaknar lite starkare. Denna dag har inte varit toppen tyvärr. Men jag är nykter och klarade en dag till.

Dendartjejen

Vi har alla dåliga dagar som känns omöjliga att ta sig igenom men ändå kan man göra det. Låt kroppen och huvudet vila en stund så kommer det kännas lättare förhoppningsvis. Och viktigast av allt, du är nykter och det ska du vara så himla stolt över ?

Kram ?

Myrrah

Har du som jag väldigt svajigt med hormoner som härjat? Jag har inte det kopplat till pms eller mens utan bryter ihop TOTALT efter mensen. Sån sjuk ångest och mår illa. Torgskräck. Kan inte åka buss eller gå i affärer. Blir deppig. Känner mig hemsk med annat vad det innebär. Tänker ifall du också har toppar och dalar? Eller ifall det är nått annat?

Ibland mår man ju bara kasst, och det är helt ok det med. Känn ingen skuld i det ❤️ det kommer nya ljusare dagar. Du är nykter! Bara en sån sak. Så himla stark!!

tack Dendartjejen för pepp och kram. Sophia2, nja jag är konstant upp och ner och har problem mest hela tiden dessvärre. Ska påbörja sista delen i min NP-utredning på tisdag så då får vi se om det kan vara lite mer som härjar än "bara" hjärnspöken.

Har alltid varit upp och ner, det kan ändras på minuter från eufori till nedstämdhet men för det mesta är jag ganska jämn. Utsätter mig inte för så mycket medvetet för att inte få till de där topparna och dalarna. Stress är en utlösande faktor.

Sen har jag ju varit med förr, och vet att det här är processen när man slutar dricka. Kollade lite i min gamla tråd och där skrev jag en nedrans bra sak. Det svåra är inte att sluta dricka, det svåra är att hantera känslorna när man inte dricker (och därmed dämpar alla känslor).

Nu känner jag mig ganska bra. Sov i 2 timmar och sen tog jag mig en skogspromenad på 1 timma, var helt ensam, det var ljummet i luften och lyssnade på en podcast om ett av mina specialintressen, så det var en fin stund, passade även på att jogga lite i spåret när det ändå inte var någon som såg. Så nu sitter jag nydushad och nöjd.

I morgon ska jag till min andra lägenhet som jag håller på att renovera inför försäljning. Den ligger i en större stad ca 10 mil härifrån, så kanske övernattar där lördag-söndag. Ska skrapa och tvätta tak, spacka m.m. Är väl inte jättesugen, men ska försöka peppa mig själv att bara göra det. Det finns även jättefina promenadstråk i den staden, så tar med mig mina promenadskor och tar en lång promenad vid vattnet.

Fibblan

Som du säger, det är jävla knepigt, rent ut sagt, att hantera alla känslor utan alkohol..???. Det är det som gör det så förbannat svårt. Sluta är ju liksom inga problem, det är att stå ut när ångesten river runt och att hänga med i berg-och-dalbanan av alla känslor, som är den verkliga prövningen. Skönt att NP-utredningen är i slutfasen och att du kanske efter den får mer möjlighet till både förståelse och passande verktyg för dig❣️
Tycker du ska vara så grymt nöjd och stolt över hur du handskats med denna dag?! Log när du beskrev hur du passade på att jogga lite också, eftersom ingen annan såg?! Jag tänkte att jag skulle ta tagit träningen imorgon och tänkte lite liknande. Inte så stor risk att möta någon i löparspåret imorgon bitti..?! Så glad och nöjd att jag slipper vakna bakis med ångest. Men nu måste jag verkligen sova om jag ska ut och springa imorgon..?!
Riktigt bra jobbat Ensam1984?!
Kram!
/Fibblan ?.

Nu sitter jag på min härliga balkong i andra lägenheten. Älskar denna lägenhet så mycket trots att den är hälften så stor som den andra, och framförallt så älskar jag en lite större stad där ingen vet vem jag är typ. Men måste bo i den lilla staden för mitt jobb finns där, mina päron finns där, hundarna och vännerna. Men ack vad skönt det är att bara få vara i Peking ibland.

Det är så varmt i lägenheten att jag inte riktigt orkar börja på en gång nu. Ska bara sitta på balkongen en stund och i insupa solens varma strålar och det fläktar på så skönt.

Blir nog inte att jag åker ”hem” förrän i morgon till lilla staden.

Mår bättre i dag än i går, det är skönt. Försöker ta en dag i sänder och är tacksam för allt stöd som finns här när jag är en sån fegis och inte vågar och orkar ta det irl.

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag tvätta, slipa och spackla tag och väggar. ? önska mig lycka till ??