Det där ögonblicket, när man just vaknat och inser "igår drack jag inget, wow såå underbart bra jag mår"! Den känslan, just då, är obeskrivlig! Idag infinner sig den känslan hos mig.. Tänk om man alltid kunde bära med sig den känslan..❤

Fibblan

Visst är det en underbar känsla?☺️!
Hoppas många av desss ögonblick för oss båda i sommar☀️??!
Önskar dig en fin dag, efter denna goa start!
Kram
/Fibblan ?.

TACK! ? Det önskar jag verkligen att vi får! Känslan är som sagt obeskrivlig..
Kram Emmy

Även igår valde jag att inte dricka vilket alltså medför att jag även idag vaknar med en obeskrivlig känsla av välmående i både kropp och knopp!

Jag ligger kvar en stund och tänker tillbaka på de mornar jag vaknat upp ordentligt bakfull, liggandes i fosterställning en hel dag.. Varför väljer jag att dricka, jag förstår ingenting, jag får inte ihop det liksom.. ?

Jag har läst härinne någon som skrev " Tänk att du VÄLJER att inte dricka, tänk inte att du inte KAN dricka" och det känns liksom bättre att tänka så, en mer positiv känsla att man själv gör ett väl, att det inte är ett förbud.

AmandaL

Det är inget förbud utan ett aktivt val som du tar och gör för dig själv varje dag, förstå hur starkt det är, att du bestämmer dig för att du inte vill dricka och fullföljer det trotts alkoholdryckers sug och påverkan på en! Du är en riktig kämpe varje dag som du bestämmer dig för att du inte vill dricka; heja dig! Och grattis till att vakna och må bra idag, denna underbara söndag! Var stolt; din kropp tackar dig varje gång du tar beslutet. Jag vill inte dricka ?????‍♀️

Exakt så! Och tänk då vad stark drivkraften egentligen är då man väljer att avstå, eftersom vi vet hur stark alkoholdjävulen är!! Puh, inte konstigt att man är helt slut i huvudet emellanåt, när man varje dag (iaf jag!) kämpar med dessa tankar.. "Ska jag eller ska jag inte?"

Dagar som denna känns som en GÅVA ❤

AmandaL

Emmy123 jag vet precis hur det är. Jag var helt utmattad i början av min nyktra resa, allt jag gjorde gjorde jag för att inte dricka. Duschade jag och tvättade håret gjorde jag det för att tänka på annat, cyklade jag gjorde jag det för att fly alkoholsug, tog jag en kopp kaffe gjorde jag det för att inte dricka vin etc.. men jag lovar dig, idag på min 24e nyktra dag gör jag saker för att jag vill det, inte istället för att dricka vin. Jag har kommit hem från ett yogapass nyss, jag har tränat yoga en söndagmorgon för att jag vill det. Det blir så mycket bättre, mår så mycket bättre nu. Allt går så mycket lättare, så låt ditt intellektuella jag få styra, fördelarna är enorma och du kommer uppleva dom bara du orkar kämpa mot elaka alkoholdjävulen nu i början! Hejar på dig ???

Där är jag nu! Allt jag gör, gör jag för att slippa ta det där första glaset! Trots att jag inte är törstig, tar jag ett glas Loka för att jag måste ha nåt i handen.. Det känns skönt att det släpper dock, det är en tröst. T o m tandborstningen i morse smakade bättre än på länge ?

Mitt största bekymmer just nu är att om drygt en vecka ska jag och min sambo ut på sjön med våra två bästa vänner där jag vet att det kommer konsumeras alkohol, från lunch till kvällen.. Hur sjutton ska jag hantera detta?! Jag jobbar själv med mitt alkoholproblem, i det tysta, även jag nämnt detta för min sambo och några vänner. Men dom rycker liksom på axlarna och säger "så farligt är det väl inte, du kan väl bara försöka ta det lite lugnare" men i sällskapet vi ska ha på sjön är det inte lugnt.. Nåväl, det bekymret tar vi senare.. Nu ska jag njuta av dagen!
TACK för att du är så klok, AmandaL ❤

Har lite ont om tid men jag är precis som du!

Jag har gått ut nu på några tillfällen med vänner där man såklart skulle dricka alkohol men gör det nu nyktert. Det är minst lika roligt och man slipper all skit dagen efter och kan komma i säng normalt.

Man får allt det roliga utan att behöva spy i hink dagen efter. Så blev det för mig hela tiden.

Du behöver INTE förklara dig för någon varför du inte ska dricka. Vill du inte så vill du inte, du behöver inte ha ett svar liksom.

Ha så kul och stå på dig. Ta inte ”en öl bara” utan kör helt nyktert och njut av dagen efter med!

Lycka till!

Ensamdrickaren

att vakna ickebakis. Det är verkligen en underbar känsla, både psykiskt och fysiskt. Och kaffet smakar så gott.

Vad det gäller båtturen så behöver du inte förklara, men såsom samhället ser ut så behöver man det ibland. Du kan väl skylla på att du ska köra bil, något viktigt att göra dagen efter och du ska gå upp tidigt och kan inte var trött/bakis, att du är på diet.

Det svåra är inte stora samlingar, med mycket folk som festar loss, då smälter man liksom in i mängden och det är ingen.dpm tänker på vad eller om man har något i glaset. Den stora utmaningen för mig är de små tillställningarna, när man är 2 - 4 st.. Då man är tillsammans med dom man har druckit ihop med i princip sedan tonåren! Dessa tillfällen är absolut svårast att handskas med.. Vad säger man? Jag måste inse att jag behöver ändra på mitt liv, göra en helomvändning! Att berätta för andra att jag valt att inte dricka.. Oj, oj, det är verkligen inte lätt!

Tips som jag själv använder vid 3-4 pers fester med vänner sedan långt tillbaks är att säga tex:

1. Jag orkar inte vara bakis längre.
2. Ska försöka växla upp träningen
3. Ska köra en vit period

1 och 2 är alternativ som fungerat mycket bra för mig.

Lycka till

Tusen tack för tipsen! Ska använda mig av alla tipsen ? 1:an är bra och dom flesta vet att jag kan bli vansinnigt bakis!

Funderade mycket idag på VARFÖR jag egentligen dricker all denna mängd alkohol?! För egentligen, om man verkligen, verkligen tänker till är det ju inte ens speciellt gott ? Iaf inte alla olika sorter alkohol jag häver i mig - vitt vin (ibland rumstempererad), rött vin (ibland så beskt att det drar i käkarna), drinkar (ibland så söta att man grimaserar)! En riktigt, riktigt kall öl kan smaka riktigt gott dock.. Men oftast är ju inte alkohol gott! Så varför dricker man ens skiten?! Det måste ju vara för berusningens skull.. Sjukt!

Snälla, kan ni förklara en sak för mig.. Okej, jag kan hålla med om att första klunken på en iskall Heineken på en uteservering, i solen, i gott sällskap är himla gott! Eller ett glas iskall rosé ute på en skärgårdsö med sin sambo.. Eller till och med en jäger då man kommer hem efter en skotertur!
MEN inte f-n är det gott med rumsvarmt vitt vin i ett dricksglas.. Eller vodka + saft (eftersom groggvirket är slut).. Konjak i ett snapsglas (eftersom sambon är på toaletten!)..

Kan någon förklara för mig hur f-n hjärnan är funtad då jag trots detta intar dessa drycker (och då menar jag alltså ljummet vin mm..)? Snacka om sjukligt drickande.. :(

Igår var verkligen ingen bra dag! Då hade min alkoholhjärna verkligen slagit till, inte mycket alkohol men ni vet det där sjuka drickandet som bara en problemdrickare kan få till - dricka rumstempererat vitt vin, blanda vodka och saft (!) - tanken på att bara få i sig mer, vad det än är liksom.. Suck! Mådde skit!

Sträckläste härinne, både i går kväll, inatt och nu på morgonen och sakta, sakta börjar jag få tron på mig själv tillbaka, det börjar vända, tänker att inte slå så hårt på mig själv, tänka att "nu kör vi vidare med mina alkoholfria dagar". Så nu sitter jag här med kaffet, har bytt om till träningskläderna och tänker ge mig ut på en promenad!

OCH ALLT ÄR ER FÖRTJÄNST, NI HÄRINNE! Asså, ni är fantastiska med era kloka ord som gör att man faktiskt reser sig ur sin självömkan och dåligt mående! ❤

Bara någon rad från dig, Andrahalvlek, gjorde mycket..

Vaknar upp med den där olustkänslan.. "F-n, jag drack igår igen trots att jag lovade mig själv att INTE dricka".. Vaknar upp med den där äckliga smaken av alkohol munnen från kvällen innan.. Skit också!! Börjar bli smått desperat..

Har aldrig besökt ett AA-möte innan men såg att det är ett s k öppet möte idag kl 12.00 i min stad.. Kanske man vågar sig dit..!?

Jag har inte själv varit på AA men många har goda erfarenheter.
Jag tycker du ska testa. Kan inte vara värre än den där groggen...
?