Tjenare!

Jag är som du! :)
Känner igen mig i mycket. Farligt att arbeta på höga positioner som chef och i mitt fall driva flera företag där jag inte får spåra ur. Sista gången var senast jag drack men nu är det slut med det och nolltolerans. Vilket jag rek starkt.

Häll ut all alkohol du har hemma och sätt fart mot nya mål, ett nyktert härligt liv utan ångest och annan skit.

Skriv mycket här då det finns många här att hämta pepp ifrån!

Lycka till!

Tack! Skrev i början av min tråd att det finns inga alternativ till att sluta dricka... så är det. Stark som en björn i det?

Det finns massor av material på nätet. Och på Youtube, skriv "hjärnan beroende" t ex. Min favorit är denna, som hjälpte mig att förstå varför vi dricker fast vi inte vill, vad som händer i hjärnan:
https://youtu.be/OqUg9ehXiYw

Jag var väldigt trött och vimsig när jag slutade. Fick förklaring om det, och vad som händer med signalsubstanser som dopamin och endorfin t ex.

Den bok jag har som är intressant att läsa är Tänka klart av Annie Grace. Tar bort glorifieringen runt alkoholen bl a.

Bra jobbat av dig? Kram?

Wow vilken dag, vädermässigt rena rama medelhavsvärmen!☀️ Wow även på mitt mående och min beslutsamhet, jag har under dagen gått igenom olika situationer där jag känner att jag måste dricka alkohol... men ingen av de jag listat behöver jag dricka i. Jag är ju dessutom 80% ensam-drickare och då behöver jag verkligen inte dricka. Så nä, finns inte nån! Det finns dessutom alkoholfria alternativ. ?

Jag har även uträttat en hel del, jag lånade över döttrarna och vi övade på att sätta upp vårt nya tält och tur var det! Tog 2 timmar, det skulle ta 15 min enligt instruktionen ? Nu vet vi hur vi ska göra med allt, så nästa gång går det snabbare. ? Sen var vi tvungen att ta oss ner till havet och bada, vi blev ju dyngsvettiga. Sen avslutade vi kvällen på McD. Supermysigt! Normalt hade jag försökt blivit av med dom så snart som klockan blivit 18... för att dricka upp det som finns hemma och ändå hinna sova bort den värsta fyllan innan jobbet i morgon. Men inte i kväll, hade all tid i världen, gick dessutom en skön kvällsprommis i skogen med vovvis. Kom hem nyss. Nu fick jag en alkoholfri öl som belöning. ?

Tack för tipsen om alkispodden Ensam1984! ? jag har redan lyssnat på 6 avsnitt idag, verkligen så bra och känner en extra push att gå för nykterheten! ? Kan känna igen mig i mycket som de pratar om även om jag aldrig hamnat i att jag druckit i bilen när jag kör, så har gränserna för vad som är ok hela tiden flyttats.

Se klart; du har ju galet rätt i det du skriver, strategin och beslutsamhet är vad som får mig att lyckas. Just nu finns det inget annat som är viktigare än att vara nykter, att inte prova att ta ”bara ett glas”. ??

VillJuLevaOckså tack för pepp och som du skriver en dag i taget, ibland en timme i taget eller en minut i taget. ??

Yzfr1 jag kan tänka ibland på jobbet... du skulle bara veta vad jag gör när ingen ser. Som du skriver stort ansvar, mycket förtroende och tillit under dagarna och helt ut spår efter arbetstid. Tror ingen skulle gissa det om mig... säkert inte om dig heller! Tack för dina peppande ord och order om att hälla ut allt... det fixar jag! ??

Tack VaknaVacker, du har rätt i det, väldigt rätt - att alternativ till att sluta dricka saknas totalt. Det finns bara en väg från nu och det är nykterhetens väg! ?? Jag ska verkligen kolla upp den videon på youtube du tipsar om. Boken hade jag hemma redan märkte jag, men den är oöppnad. Ska läsa den med. Inget annat är viktigare just nu än att jag förblir nykter!! ?

Idag väljer jag att vara nykter! Bra gjort av mig! ??❤️

Du är på rätt väg! Tänk på så många timmar du kommer få med barnen! Då de får en nykter förälder. De kanske undrat ibland, eller förstått att du har något ”viktigare” för dig på kvällarna. Nu kan de få vara det viktigaste för dig. Njut av de gångerna och hitta på både bus och tråkigheter med dem :)

Sen är det sant - just nu finns inget viktigare än att vara nykter. aldrig gå på ”bara ett glas”. Det vet vi ju väl hur det blir, det blir en dimma som man kommer ur, och har en hel ica-kasse med tomma flaskor sen...

Vaknade av en ordentlig åsk-knall, så där så att rutorna skallrade ? Har lite svårt att somna och somnade runt 00.30 i går, hade därför gärna sovit lite till. Men det är helt omöjligt, har därför tittat på video som VaknaVacker tipsade om. Verkligen en ögon-öppnare och bra med den info som ges i filmen ?? Har nu en mycket högre förståelse för hur allt hänger ihop och en ännu högre vilja att avstå alkoholen helt och fullt!

Idag är det måndag, ny vecka. Jag har bokat ett möte vid 8... brukar normalt sätt inte göra det eftersom jag brukar ha en jobbig ångest och behöver lite tid för att komma igång på måndagen. Men idag är jag faktiskt ångest-fri. Tror det har och göra med att jag redan i april tjuv-startat på min nykterhets-stig. När jag skaffade min valp så var jag utan problem nykter i ca tre veckor, sen drack jag lite och väldigt kontrollerar med inslag av flera nyktra dagar efter varandra. Det höll sig så tills att mitt x ville försöka igen... då smög sig ? in i mitt liv igen på riktigt och mina dejter med ? blev mer och mer intensiva. De fina rutiner med morgon och kvällspromenad i skogen som jag byggt upp under en månad, slutade jag med... vovvis tittade ledsen på mig på kvällen där han satt vid dörren och väntade ? Ett stygn av dåligt samvete grep tag i mig, men viftades snabbt bort av ?. Det är mitt liv och jag bestämmer vad jag vill och just nu vill jag och ? vara för oss själva. Ställde en bib bredvid sängen och låg i sängen och drack. Va?! Hur äckligt är inte det?? Och det hände senast för bara några dagar sen, även om det nu känns som flera veckor sen... ? Hmm på nåt sätt är jag ändå just nu väldigt glad att jag redan provat att lämna ? flera gånger och inte lyckats. Nu vet jag var mina fallgropar finns nånstans och jag vet vad jag behöver se upp med. Det är även rätt tid att göra detta nu. Jag har lämnat min giftiga relation, det är sommar och jag har en ledighet tillsammans med mina barn att se fram emot. ?? Jag har små duschar av lycklighets-känslor som swishar över mig då och då... det har jag haft sen jag lämnade min relation, även om det även hällts hinkar av extremt dåliga och jobbiga känslor över mig väldigt ofta... så lever jag för dessa ljusglimtar och när jag inte hänger med ? så kommer duscharna mycket oftare. Jag vet att det kommer bli jobbigt, jag vet att just nu känns det lätt eftersom ? håller sig undan och skissar på ett sätt att få med mig igen. Jag vet att när ? dyker upp på nytt så kommer det vara oväntat, när jag precis släppt garden och när jag börjat slappna av. Men jag vet oxå att jag den här gången är otroligt stark och otroligt bestämd! Jag vill så gärna vara ”Hon som aldrig dricker alkohol” precis som jag blev ”Hon som alltid är så duktig och tränar på lunchen”.

Jag gick från att aldrig träna till att bli ”Hon som alltid är så duktig och tränar på lunchen” på ca 4 månader. På 4 månader var jag plötsligt en person som andra såg upp till, en person som andra retade sig på och en person som andra ville vara som. Jag gillade det och det sporrade mig ännu mer. Flera tog efter och har lagt om sitt liv, börjat träna. Det här ska bli mitt nya ”Hon som aldrig dricker alkohol”.

Oj, vilket osorterat inlägg detta blev ? men jag behövde verkligen få ur mig osorterade tankar och funderingar. Nu kör vi måndag, dag 3 och idag väljer jag att vara nykter! ??❤️

VillJuLevaOckså du har helt rätt!! Oj vad jag har tappat tid och relation med mina barn... ? Så hemskt att jag nästan inte står ut! Jo, de har nog fattat att de inte varit nummer ett i mitt liv och de har många gånger fått klara sig själva. Alla dessa suddiga timmar, bakfulla mornar och livströtta helgdagar i total passivitet... de ska nu bytas ut mot närvaro och livsenergi.

Ja... fy dessa kassar med glas, skäms varje gång jag skramlar ner mina tomma flaskor i glas-återvinningen. Jag har till och med börjat slänga mina flaskor i hushållssoporna eftersom jag inte står ut med ljudet och skammen. Då har det känts bättre... trots att jag bland annat jobbar med och håller även privat, hållbarhet väldigt högt. Konstigt det där?

Jag önskar dig en bra måndag ??

Barnen är inte vuxna än, och du kommer vara den bästa mamman för dem!

Misslyckas du med A någon gång har du ändå tagit kliv ut ur dimman och kommer vilja tillbaka till att både träna, vara med dem.

Fortsätt på utstakad väg! Ha en bra måndag ?

Vilken knasig dag det har varit. Började som skrivet med ett möte 8 i morse, va pigg och verkligen på. Jag skulle ha med mig en medarbetare som normalt sett är full av energi, jag ringde för förmätet en kvart innan det riktiga mötet... där var noll energi verkligen. Även på riktiga mötet -noll energi. Hmmm... jag börja spinna loss i tankarna, vet att hans familj varit borta i helgen och att han varit själv. Mmm han lät som jag brukar på tidiga morgon-möten efter en kväll eller helg med ?. Jaja, nu var detta en tillfällighet och jag har inte märkt nåt tidigare. Hur som, jag va pigg, fräsch och mig själv, det vill säga mitt bra-jag. Sen har jag jobbat från bilen som chaufför till mitt äldsta barn och samtidigt försökt lösa mina arbetsuppgifter och köpa en takbox via telefon. Lyckades hyfsat och tack vare semestertider så var min mailkorg kontrollerbar när jag kom hem vid 16. ?

Jag är gaaaaalet trött eftersom Tor väckte mig i natt vid 4 med hammaren (jag tittar på Vikings på Netflix) det åskade med andra ord. ⛈ Sen somnade jag ju dessutom en bit efter 00.... men är ändå fräsch! Har nu suttit i kvällssolen ett tag med en alkohol-fri öl. Tycker liksom att känslan ändå är bra - ta ut den iskalla flaskan, öppna korken och första klunkarna är verkligen god. Men är mer än nöjd efter en. Inte så nyttigt kanske, men en sak i taget, nykterheten först nu. ?

En pil rakt genom hjärtat idag, två mess från han ? den giftiga ? Det är verkligen känslan, en pil genom hjärtat.... höll dessutom på att köra i diket, jag rattsurfade lite eftersom jag jobbade och såg att jag fått mess från nån ”okänd” (har tagit bort honom ur telefonboken)... en bild och ett meddelande. Såååå onödigt att skicka det där svarta molnet över min annars blå himmel. ? Jag svarar inte, lovar jag mig själv och dig som läser detta. Lovar!!!✊? Nu är det lite röd flagg här. För ? kan verkligen få mig att springa raka vägen in i famnen på ? för tröst.

Men idag väljer jag att vara nykter och inga monster ska få bestämma över mig. ??❤️

Duktig du är :)

Drick så mycket alkoholfri öl du vill, det är knappt onyttigt. Min favorit - Melleruds Ekologiska alkoholfria öl innehåller typ 33kcal för en flaska på 33cl. :)

Och ang, den där andra djävulen du talar om - Välj dig själv! Bra! Viktigt att fokuset ligger på dig nu. Ingen orkar stå emot 2 djävlar samtidigt.

Kram

Tack Ensam1984! Bra där, då ska jag bunkra upp med dom. Tycker det funkar bra och smakar ok. Eller hur, två djävlar orkar jag inte med att slåss mot ? Räcker med att ta striden mot ? nu, viktigast!

Sitter på en bänk nere vid havet, älskar att gå hit... önska jag kunde pressa mig själv till det varje dag. Havet är magiskt och det enda jag saknar med mitt tidigare förhållande, somrarna på sjön... men tänker att all har sin tid, om jag bara läker blir hel och hittar mig själv så finns havet kvar. Jag kommer kunna lära mig köra och hantera en båt. Jag kanske nån gång vågar släppa in någon annan man i mitt liv (även om det just nu känns otänkbart). Då kanske jag på nytt kan ha båtlivet ihop med nån. Men då måste jag bli hel och min själ måste få läka först. ❤️

Havet och båtlivet är oxå förknippat med ? som alltid va med på båten i mängder... ändå va jag orolig att det skulle ta slut. Beställde extra på utlämningsställen, åkte runt i skärgården och hämtade upp. ? Så många kvällar som jag missat eller som jag inte ens minns. Så många dagar-efter som jag fått låtsas att jag kommer ihåg och spänna mitt sinne till Max för att hänga med och lägga ihop ett och ett för att förstå vad som sas kvällen innan. Slut på det nu, så otroligt skönt! ?

Tankar vid havet, nu dags att gå hem och sen ut en sväng i skogen med ? Ska bli skönt att somna tidigt i kväll.

Välkommen dag 4, i natt har jag sovit 9 timmar... går det ens i vuxen ålder? ? Tydligen. Jag hoppas min hjärna reparerar sig snabbare när den får en massa sömn och vila. Så skönt att vakna nykter, även om bakis-känslan finns där än, så vet jag att jag är nykter. ?

Idag är en väldigt lugn dag, i kalendern, sen kan vad som helst hända förstås. Jag älskar att planera, även om jag sällan följer mina planer till punkt och pricka så får jag för mig att jag ändå får mer gjort med än utan mina planer. Så efter min skogsprommis med vovvis så ska jag planera min tisdag. ?

Nu kör vi tisdag och min fjärde nyktra dag i rad. En dag i taget och idag väljer jag att vara nykter. ??❤️

Det är det verkligen en riktigt god kväll, jag är nykter och mår väldigt bra mentalt. Vet att det kommer att komma uppförsbackar och jag vet att suget kommer slå till när jag minst anar det. Men just nu är det lätt och härligt och jag älskar mitt nya liv! ❤️

Jag har fått en hel del gjort idag och det är skönt! Min hjärna är med i matchen och jag har noll ångest. Jag har nästan inga tankar på varken ? eller ?. Mer tankar på framtid med vovvis och vilken gren vi ska satsa på, vart jag och barnen ska campa och vad vi ska hitta på. Hur jag snart har passerat 2 år på min anställning och vad blir nästa kliv i karriären? Min hjärna hittar nya spår och annat blir viktigt i livet. ? och ? hänger ihop, på ett mycket konstigt sätt. Det hoppas jag att de fortsätter att göra, de är lika lömska och manipulativa båda två. Låtsas att de har förändrats, denna gång då minsann då blir det bättre, tro mig... tänk på de positiva stunder vi haft tillsammans och vad otroligt bra det va då. Sen att det är ca 20% bra och mysigt och 80% kaos och ångest... de påminner ingen av de om när de väl vill ha mig tillbaks. Men ingen av dem kommer att få mig mer, hur smärtsamt det än kommer kännas i både själ och hjärta. Nu går jag min egen väg, jag är fri och nykter! ??❤️

Tror verkligen på dig! Du verkar ha sån där järnvilja och beslutsamhet som krävs för att fixa den där första tiden.

Kom ihåg att vila också så här i början. Det kommer så mycket tankar nu i början. Det som är viktigt, men som man får jobba med länge är att gå till botten varför A fick ta sån plats och om det finns underliggande problem som man gömt med A.. men lev på den positiva vågen också.

Läser din tråd varje dag :)

Återigen otroligt svårt att somna igår ? Men men det får väl vara så då, hellre somna sent och nykter än att somna i tid och full. Har en aktivitetsklocka som mäter sömn, dels hur mycket jag sover, djupsömn, rem-sömn och så vidare. Den mäter även hur väl hjärnan återhämtar sig varje natt... den delen är läskig, somnar jag med alkohol i kroppen då är hjärn-återhämtningen alltid på rött, utan alkohol då är den på grönt. En sak som påverkar är att om jag har alkohol i kroppen då är min puls högre första timmarna när jag sover vilket gör att hjärnan inte vilar som den ska. Ja, det är en hel vetenskap och det går att fördjupa sig enormt... men jag förstår i alla fall rött och grönt och skalan mellan -10 till 10. ?

Idag är det min femte dag som nykter i rad och jag skulle nog vilja påstå att jag börjar närma mig en zoon av utmaning. Innan vovvis då drack jag sju dagar i veckan, efter vovvis hade jag ju två veckor helt vita och sen smög jag igång lite (? började höra av sig igen vid den tiden). Då var jag nykter söndag, måndag, tisdag, onsdag och torsdag i ett par veckor. Sen flyttades torsdagen bort från den vita delen av veckan, det var ju så nära helgen och därefter söndagen, helgen var det ju fortfarande. Men jag har behållt måndag, tisdag och onsdag som vita... tills sista veckan för då var även onsdag överflyttad. Konstigt nog var jag så stolt hela tiden de vita dagarna och kände mig då som Hon som väljer bort alkohol... men det var ju att lura sig själv på ett sätt även om känslan infann sig på en vit dag. ? Nåt som ändå gav mig extremt dåligt samvete var att alla dagar som jag drack på så blev det ingen kvällsrunda i skogen och ingen på morgonen dagen efter. Vovvis älskar och lever för sina skogsrundor. Han kunde sitta som ett frimärke efter ytterdörren och försöka trycka sig ut själv genom den stängda dörren. Synen gjorde mig så ledsen, samvete gnagde men att ge mig ut i skogen lullig eller full, det fanns inte. Nu är det nya tider, vovvis värde är enormt och jag älskar honom galet mycket! Han ska alltid få sina älskade skogs-prommisar. ❤️

Tack Ensam1984 för att du tror på mig, jag tror på dig med! Bra mål att köpa en Golden om ett år. ?? Jag gjorde tvärtom och gav mig belöningen först, men tänkte nog att det skulle vara min räddning med. Jag vet att min vovvis kommer vara en stor hjälp i att klara kampen mot ?. Längtar tills du får din lilla vovvis! Du är så värd den.

Jag läser din tråd med varje dag och tänker att jag ska kommentera, men ibland tar orden bara slut när jag ska skriva till någon annan. Tror jag är väldigt självupptagen just nu i starten, men jag tänker på dig varje dag och jag läser vad du skriver. Jag är helt övertygad om att du kommer klara det, du är stark och du har gjort det förut! ??

Nu kör vi ännu en nykter dag, du på väg mot tre veckor och jag mot min första vecka. Heja oss!! ??❤️

Bra val att inte dricka. Det blir ju en dubbel vinst då du både slipper alkoholen samt kan gå ut med vovven och motionera, precis samma för mig men utan hund då.

Lycka till med allt!

Sitter i solen med en kopp kaffe och så här lite småler, så nöjd med mig själv, mina beslut, min energi och mitt liv just nu. ? Vet att denna sköna känsla kommer passera, om jag ska följa normen och det som informerades om på filmen jag såg härom dagen så vid tre veckor börjar det riktigt kämpiga. Innan dess så är det en skön känsla och skillnaden mellan att vara full och nykter är otroligt kännbar. Så jag tänker banne mig njuta ordentligt! ?

Tack nystart, visst stämmer det du skriver vinsterna med att välja nykterheten är många! ?

Och jag jag är nykter! ? Har inte ens tänkt tanken på ? idag. Allt känns som jag skrivit tidigare lätt och väldigt naturligt. Vovvis är sååååå glad att rutinerna med morgon och kväll i skogen är tillbaks och det är jag med! ?

Tänk att hela juli 2020 har jag hittills varit helt nykter... visst bara en dag har hittills passerat, men ändå det är ju sant. Jag är helt fri från sug och kan verkligen skriva en nolla i programmet. Så skönt!

Dagen har varit bra och produktiv, jag har haft kontakt med nästan alla mina medarbetare, som inte har semester, det känns skönt och som att jag har koll när det blir en sån dag. Vi jobbar ju hemma så jag träffar dom inte så ofta nu för tiden. Jag har fokus från tidig morgon nu för tiden och får ut så mycket mer av dagen. ?

Nu ska jag läsa lite och kolla Vikings... alltså helt galet besatt i den serien. ?

Idag valde jag nykterheten utan några som helst problem. Bra gjort av mig! ??❤️

Jag brukar vara gräsligt positiv, men du tar nog priset med kommentaren ”tänk att hela juli 2020 så har jag hittills varit nykter”. Helt underbar kommentar ❤️

Då är man så positiv som man bara kan vara - och det kan bara bli bra då! Positiv förstärkning är enligt mitt tycke det bästa sättet att få till en varaktig förändring.

Kram ?

AmandaL

Hihi ja jättebra och jätterolig kommentar! Hela juli 2020 har jag hittills varit nykter, den är underbar i sin ärlighet, för tänk att för en alkoholist är den känslan helt underbar, att ha klarat sig, varenda minut är viktig! Så härligt, vi har klarat oss hela juli så här långt ???