I början är varje nykter dag värd att fira - och tvåsiffrigt var verkligen en milstolpe. Svinbra jobbat!

Kram ?

Jösses vilken energi jag haft på jobbet i dag, röjt undan som aldrig förr! Bra jobbat ?? På förmiddagen idag när jag var i ett flow plingade plötsligt telefonen, det va ?. Ignorerade, men hjärtat bultade hårt förstås. Nån timme senare när pulsen precis gått ner, då plingar det i Messenger... hans sms verkar inte komma fram så han skriver på Messenger i stället. ? Svarade då att jag ser vad han skriver överallt. Vill inte att han ska efterlysa mig direkt. ? Hoppas budskapet är glasklart dock att mitt intresse är borta. Konstigt nog verkar mitt intresse för både ? och ? vara som bortblåst. Men jag är på min vakt förstås!

En annan sak som hände idag, när jag kommer till min plats så står där en sommar-present från min chef... en flaska rosé ? Försökte ge bort den till en medarbetare, men han trodde nog att jag skämtade och jag ville liksom inte tjata på honom. ? Tog med den hem... men jag vet att jag inte kommer dricka den. Jag har annan alkohol hemma, men jag är verkligen helt osugen. Förut har jag rensat och inte kunnat ha nåt hemma. Men den här gången ska det funka oavsett, annars lurar jag mig själv bara. Vet att jag klarar det. ??

Jag känner mig som en ny människa och jag njuter av varje nykter sekund. Jag får en möjlighet att umgås med mina barn, jag kan köra bil när som helst utan att vara orolig att ha alkohol i blodet. Jag är bra mycket piggare och vaknare i hjärnan! Sjukt nöjd med mitt val att avstå ? och lika nöjd med valet att avstå ?.

Heja dig Jasmine! ? Välkommen att ta del av en underbar del av livet. Det är som att få livet tillbaka eller födas på nytt, när du väljer att avstå alkoholen. Grattis till bästa valet! ?

Även idag valde jag att vara nykter och är otroligt nöjd med det! ??❤️

Tack Andrahalvlek och VaknaVacker för otroligt bra och fin pepp!! ? Jag blir så glad när du skriver hos mig. Jag läser hos dig och vill skriva... men orden tar liksom slut just när jag ska skriva. Snart är jag ur min ego-bubbla och då ska jag skriva hos dig oxå. Oavsett så tänker jag på dig varje dag och önskar dig all framgång i din egen dagliga match mot ?

Tack för att just du Andrahalvlek och du VaknaVacker vill skriva hos mig. Stor kram ?

AmandaL

Vilket härligt inlägg allic ?? Grattis till dina 10 dagar och viktiga beslut för dig själv! För varje dag som går märker du att det blir som bensin att fortsätta på ?? Du har redan upptäckt några av fördelarna med nykterheten, du kommer se att det finns här så många fler! Go girl ??

Jag brukar också alltid få alkohol i sommarpresent av min chef. Dock inte i år, hon hade väl för mycket att göra för att ens komma ihåg det. Lika bra det ?

Himla dum present faktiskt tycker jag, nu när jag är nykter. Ska aldrig ge bort alkohol i present till någon igen.

Jag har en enda flaska prosecco hemma. Den fick jag i 50-årspresent av mina vänner ihop med pengar till en resa. Den får stå som prydnad även fortsättningsvis. Finast är fotografiet på mina vänner som sitter runt flaskhalsen.

Kram ?

Vaknar nykter idag igen, så skönt! Först kände jag mig förvirrad, lite torr i munnen och med en hög puls... så för några sekunder trodde jag att jag druckit igår, sen kom jag på att det ju va 1,5 vecka sen sist jag drack och blev glad! ?

Ibland far det genom mitt huvud, det går för lätt! Så här enkelt att avstå alkoholen har det aldrig varit och det gör mig nästan orolig, konstigt nog. Men sen skakar jag av mig oron och tänker en dag i taget. I går var jag nykter och i dag är jag det oxå, vad som händer i morgon vet jag inget om. Det som är extra positivt med att inte dricka och räkna dagar är att varje dag blir en riktig dag, ingen dag går bara förbi. Den måste liksom levas fullt ut, i annat fall kan min match mot ? vara förlorad utan att jag ens märker det och även om det går lätt så är mitt fokus på nyheterheten enorm. Jag laddar min ryggsäck med alla fördelar som visas för mig, för att det är vad jag vill ha som sköld den dag ? försöker att fånga mig igen. Jag vet oxå att ju längre tid jag håller mig i från ? desto hårdare kommer ett eventuellt återfall bli. Tidigare när jag hållit upp, tagit en vit månad och så vidare så är det nästan som om ? vill att jag dricker i kapp allt jag missade den vita månaden. Därför byggs det upp en rädsla för varje dag som jag klarar, en rädsla för vad som händer om jag inte klarar det denna gång... vad händer då? Jag tror ändå att alla känslor har något vettigt att komma med i denna livets kamp, både rädsla och oro håller mig på tårna, sen kan jag aktivt välja att känns glädje, stolthet och även lycka. Jösses, så lycklig som jag är till och från nu för tiden... det var säkert 10 år sen jag kände såna bubblande härliga lycko-känslor och att min framtidstro är så stark! ?? Tror jag får dubbel effekt av att avgifta mig från både ? och ? samtidigt.

Nu dags för mysig skogsrunda med älskade, fina och underbara vovvis ❤️

Idag väljer jag att vara nykter. ??❤️

Tack Amanda för dina hejar-rop! Du inspirerar mig och är en del i att jag lyckas sätta en fot framför den andra varje dag, varje timme och minut. Tack! ?

Eller hur Andrahalvlek, tänkte samma... aldrig mer en vin-flaska som present! Den stod där och glodde på mig som ett hån mot mitt försök att lyckas bli nykter. Men men nu är det en av mina troféer i stället och jag tänker att kommer det nån vin-drickande gäst, så slipper jag ju utmaningen med att gå in på bolaget. Det är ju bra! ?

Önskar er båda en fin dag ?

Så härligt att läsa att det går så bra. Det är ju många ”lager” i nykterheten så det är ju mkt skönt om det första inte är så slitigt, fler kommer. ?
Jag hade en lång och relativt eländig ”kärleks”historia som påminde mig mycket om beroende, då brukade jag tänka på att avsluta- som att sluta röka. Men det var också en relation som skapade mycket ångest - alkoholintag.
Jäklar vad skönt och starkt att bli av med båda! Ha en fin dag ?

Att dricka igen efter en tids uppehåll är ju verkligen öken. Man dricker oftast som man gjorde innan, men kroppen är inte van så man blir båre fullare än vanligt och får en baksmälla från helvetet.. Just vetskapen av detta är en väldigt bra morot för att inte falla igenom.

Jag följer dig och tycker du är väldigt stark, håll i detta och lycka till med allt.

God kväll. Ännu en grym arbetsdag, fasen vad jag kör på och det är kul att jobba just nu! ?? Jag har haft en mini-dipp på ?-sidan, fick ett paket med godis i dag på posten... låter ju konstigt och det är det oxå... det är en speciell sort som jag gillar. Funderade hit och dit, sen i kväll så skickade jag ändå ett tack tänker att jag är väluppfostrad. Skickade en idol-bild på vovvis oxå i meddelandet. Sen vänta jag och tittade, väntade och tittade, väntade och tittade på telefonen i över en timme.? Hjärnan spann igång, målade upp filmer som innehåll ? med nån ny för kär för att ha tid med telefonen... en ny film ? med x:et som han var tillsammans med när vi träffades, hon som han bedrog med mig, hon som han lämnade och blev tillsammans med mig, hon som han bedrog mig med, hon som han lämnade mig för, hon som blev bedragen av honom igen när han var med mig, hon som han lämnade en gång till för att vara tillsammans med mig.... ja du kanske tror att det slagit slint så som jag skriver... men det stämmer. Ska tillägga att ”killen” är 52 år (!) ? Bra! Nu när jag skriver det här så börjar jag skratta... alltså va?! Högre värde än så har jag!! Och mitt värde stiger för varje dag. Jag har dessutom en ny stor kärlek - vovvis! ❤️

På ? fronten går det bara bra, nån liten tanke smet förbi idag, men hann knappt höra vad den handlade om. ? Jag känner mig säker och stark ?? Känner mig nästan euforisk till och från under dagen. Idag har jag verkligen levt och den underbara långa kvällsprommisen jag och vovvis gick gav massa livsenergi. ✨?

Nu dags för Vikings (hur många avsnitt finns det egentligen?) och sen sova. ?

Idag har jag valt att vara nykter ??❤️

AmandaL

Hihi gud det lät först som att vi varit tillsammans med samma man, tack och lov skrev du åldern på din och jag kunde inse att det finns tydligen två sådana prackt puckon.! Jag fick flytta till en helt annan del av Sverige för att lyckas ta mig ur det förhållandet som har förstört allt vad som heter tro på kärlek ☹️ Önskar dig jätte mycket styrka till att klara dig ut ur två helt för jävliga och sjuka relationer som verkligen förtär och förstör hela ens själ ? men bra jobbat idag och styrkekramar till dig ???

Se klart, jag anar det att det handlar om lager på lager och att jag ännu bara är på understället. ? Otroligt att man kan hamna i ”kärleks”relationer som är som ett beroende. Det är verkligen samma för mig med denna otrolig konstiga relation, ju mer jag får distans desto mer inser jag hur beroende jag var eller kanske fortfarande är. Jag flyttade gränser för vad som var ok hela tiden, stod ut med mer och mer... men det var oxå under denna period som mitt drickande tog fart och jag dövade mig med alkohol. ? Puh! Tur att vi båda är ur dessa giftiga relationer med både ? och ? Heja oss! ??

Tack så mycket nystart! Ja, du har nog rätt i det, allt blir så mycket värre när man hållit upp och sen går på igen, fyllan, bakfyllan och för att inte tala om ångesten! ? Jag önskar även dig stort lycka till med kampen mot ? och livet i övrigt. Kram ?

Det är så tydligt att alkoholen var ett symtom. Att vi alla har grundorsaker till att vi drack. Orsaker som vi måste jobba med också, när nykterheten blivit lite stabilare.

Angående mannen så är det viktigt att du sätter gränser. ”Hit men inte längre.” Svara ”tack för godiset” var ju helt okej, men kanske inte skriva mer sen. Huvudsaken är att du vet vad som är okej och inte, och sen får du bevaka de gränserna.

Imponerande att du kan tokprestera på jobbet så här inför semestern. För egen del kändes det som jag kröp fram sista veckan ?

Kram ?

AmandaL, jag förstår att du var tvungen att flytta på dig, det hade jag med gjort om jag inte hade barnen. Jag köpte en vovvis istället, för att göra det så svårt som möjligt för mig själv att gå tillbaks. ? Hur länge sen var det du lämnade? När du skriver att du tappat tron på kärleken så sticker det till i mig, för precis så känner jag med! Att jag ska kunna känna tillit och förtroende för någon igen är helt otänkbart! ? Det känns så sorgligt att jag ska behöva gå runt och känna mig ensam medan han kastar sig in i nästa relation med stor passion och när han tröttnat där... då vet jag att det är dags att börja bearbeta mig igen... sjukt manipulativ människa och jag blir liksom svag. Jag som annars är stark?! ? Då blir jag oxå svag och tappar tron på mig själv inom alla områden. Men nu när jag stålsatt mig då börjar jag sakta blomma, hoppas det får fortsätta så denna gång och hoppas både du och jag får en ny chans att hitta äkta kärlek nån gång i framtiden. ❤️

AmandaL

Allic.. jag flyttade från där jag bodde då för sju år sedan, men han har fortfarande ett elakt och grymt grepp om mig, sjävklart har det lagt sig när jag nu bor mer än 6h bilfärd ifrån honom men under många år styrde han fortfarande allt i mitt liv. Idag är jag verkligen över honom men han har gjort mig väldigt illa så mina ärr är djupa, därför har jag inte orkat med kärlek igen, jag mår inte bra av ”kärlek” den har gjort mig ledsen och sjuk. Men jag är lyckligast nykter, konstigt nog har jag inte varit det på länge.. men när jag är det känner jag mig friare och lyckligare än någonsin och det är därför jag kämpar med nykterheten nu. En man har gjort mig illa men jag fortsatte sedan själv. Helt på egen hand lyckades jag fortsätta att skapa en dålig vardag, nu när jag är nykter kan jag iaf börja med att älska mig själv vilket är viktigare för mig än att någon annan gör det! Destruktiva relationer kan man även ha med sig själv, men nu gör vi något åt det, jag är äntligen stolt över mig själv iaf idag ? det ska du också vara! Att bryta sig ut ur två beroenden samtidigt är ett heltidsjobb, du är starkare än vad du tror, vi är överlevare ???

Godmorgon! ❤️ Traskar snabbt mot två veckor, bra bra! ?? Så skönt att vakna nykter och att känna att jag är fräsch. Jag är trött när jag vaknar, mycket tröttare än jag är annars. Men med alkohol i kroppen så vaknar jag alltid med ett ryck och hjärtat bultande hårt i bröstet, så det är klart nu vaknar jag mer smygande och då är känslan kanske att jag är trött? På dagen är jag pigg i alla fall! ?

Idag hoppas jag på ännu en dag full av energi för jobbet. Andrahalvlek jag går på semester vecka 31, så det är ett tag kvar. ?

AmandaL, sju år sedan alltså... så grymt av en annan person att slå klorna i någon på det sättet, kontrollera och styra. Jag känner igen det. Samtidigt kan jag bli galet arg på mig själv att jag tillåtit att bli bestulen på min själ, min hjärna, tid med mina barn och livskraft. Jag hoppas för min egen del att ? släpper taget om mig nu och att jag får gå vidare i lugn och ro. Å andra sidan så vet jag att det hänger på mig själv, jag behöver släppa taget och verkligen säga nej när han närmar sig på nytt. Men han är som ?, dyker han upp när jag tillfälligt är svag... kan jag stå emot då?

AmandaL har du tagit hjälp och bearbetat det du upplevt? Det är så tråkigt att läsa att du inte tror på kärleken längre, jag känner samma men vill inte att det ska vara så. Så sant det du skriver, nu när vi är ur de destruktiva förhållanden vi haft med män, om än tilltufsade och ärrade... så är det ju dumt om vi fortsätter ha ett destruktivt förhållande med oss själva med? Helt onödigt! Nu går vi vidare på nykterhetens stig var för sig men ändå tillsammans... vem vet vad det kan dyka upp för positiva händelser och härliga personer vid stigens kant. Ett steg i taget. Tack för att du peppar och tror på mig! Jag tror på dig med och jag trampar nu i dina fotspår, du går före mig! ❤️

Idag väljer jag att vara nykter ??❤️

Känner så väl igen mig och du är inte ensam.
Jag tänker att jag denna gång också ska skriva för mig själv här på forumet och ofta, kanske gör det det lättare att hålla i det?

Läste att skam på engelska, SHAME står för Should Have Already Mastered Everything, dvs skulle redan haft koll på allt. det har man ju inte och det är en tung börda att lägga på sig själv. Ångesten kommer lätta, det är jag säker på.

Ta hand om dig ❤️

Vad fint Allic! Snart två veckor, så härligt!
Du vaknar liksom på ett normalt sätt nu...

Ja du kan stå emot den destruktiva personen. Det är en del av ditt tillfrisknande ju. Var rädd om dig nu.

Kram?❤

Det lider jag fortfarande av, vaknar långsamt med mitt kaffe, men när dimman klarnar är det banne mig fri sikt! Och som du säger, pigg om dagarna, härligt! Lycka till nu och framåt, det blir BARA bättre!