Alltså så skön känsla... semester! ? Jag har dessutom bokat en del av vår semester nu, Gotland... det är där det blir fint väder i veckan. ☀️ Ska bli supermysigt och hade inte hänt om jag hade hängt med ? fortfarande. Visade sig att flera jag känner ska dit samtidigt, så kul! ?

Jag provade ju alkoholfritt bubbel i går, funka hur bra som helst! Idag provade jag vitt vin... oxå jättebra! Det smakar riktigt, men ”effekten” uteblir. Vilket är så skönt. Ska se till att jag har lite sånt gott hemma på helgen, bättre det än läsk i alla fall. ?

Jag har kört på idag och är härligt trött nu, ska sova och vakna utan klocka. Såååå skönt!! ?

Det är lördag och då sker utbetalning, 500 pix till Alkis-kontot. Nu är kontot uppe i 2000 kr! Fatta va snabbt det ändå blir en ordentlig slant ?

Min tacksamhetslista ❤️❤️❤️❤️❤️
1) tack till mig själv som valt att vara nykter och som dessutom hittat bra alternativ till de alkoholhaltiga dryckerna
2) tack till mina fina barn och vovvis för att vi spenderade 1,5 timmar i skogen i kväll, så härligt och mysigt
3) tack till vädret som varit finare än vad som lovats
4) tack till mina palettblad och strandkastanj som än en gång ynglat av sig
5) tack till min mamma som sponsrar mig och barnen med en rejäl slant till semestern
TACK ❤️❤️❤️❤️❤️

I morgon när jag vaknar så har jag varit nykter i 30 dagar! Wow säger jag bara. ?

Trea och nolla... helt imponerad av mig själv, stolt och otroligt nöjd! Fy fasen vad bra jag är och konstigt nog trodde jag inte det här om mig själv när jag började. I morgon en månad liksom!! ? VillJuLevaOckså - alltså känns som magi att vakna med full koll. Konstigt, men så är det... ??

Statisk
Jag har varit nykter i:
30 dagar
4 veckor
0 månader
0 år

Alkis-kontot har just nu:
2007 kr
Insättning: 2000 kr
Ökat/minskat: +7 kr

Bra start på en söndag mitt i sommaren! Jag älskar mitt dag för dag liv, även om orsaken är att jag vaktar på att ? inte ska lirka in mig i sitt garn igen, så är det underbart. Varje dag tar jag till vara på, lever otroligt medvetet, registrerar ofta vad som händer just nu och liksom lever i nuet på ett helt annat sätt än annars. Nykterheten har banne mig så fina framsidor att det är värt för alla att prova! ?

Nu ska jag ut i skogen, som vanligt. Sen ska jag njuta av en till kaffe på min gavel-altan... älskar morgonsolen där. I övrigt ska jag tvätta idag, allt som ska med på semestern behöver vara rent och torrt på tisdag när vi drar. Ska även röja lite, rensa och fixa. Har en massa energi ? skönt på en söndag, hade det varit i mitt gamla liv då hade halva dagen spenderat i ångestens klor. Ryser till. Men nu är både ? och ångesten utflyttade ur mitt huvud och dörren stängd, låst med bytt lås. ??

Jag önskar dig som läser detta en riktigt skön och nykter söndag. Det ska jag ha! ??❤️

Helt grym är du! Du är nog det bästa exemplet ever på att attityden, och förmågan att fokusera på fördelarna med nykterheten, gör den nyktra resan så mycket enklare på alla sätt!

Var vaksam bara när alkoholdjävulen snart börjar viska i ditt öra ”det här gick ju lätt, du är nog inte alkis, ett glas kan du nog dricka”.

Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

En kvick-fix för att påminna sig när viljan sviktar lite är att kolla intervention-klipp på tuben.

Oerhört avskräckande - och vår framtid om vi inte håller i detta nyktra leverne. Alkoholism ÄR en progressiv sjukdom.

Kram ?

Grattis till 30 vita dagar! Vartenda en av dem???

Hihi... Alkis-konto? Kanske Allic-konto?Snyggare namn... Mitt får heta VaknaVacker-konto?

Ja tack, här blire fin söndag. Detsamma till dig???

AmandaL

Herregud allic vad underbart det är att läsa ditt inlägg!
Du ser verkligen det positiva med nykterheten!
Att vakna nykter en söndag, jag minns hur bra det kändes i början! Nästan euforiskt ??
Tack för påminnelsen, när man kommit lite längre på sin nyktra resa kan man glömma hur fint det faktiskt är att få vakna nykter på helgen, så tack för att du påminde mig om den tacksamheten ?? Du sprudlar av glädje och energi, 30 dagar är stort, din första nyktra månad ?? Jag blir glad över den glädje du känner ??

Och så härligt att ha ett alkis-konto att sätta in pengar på, att ha sparat 2000kr bara på att inte förgifta kroppen, det kan ju motivera vem som helst! En väldigt fin påminnelse om hur mycket pengar alkoholismen kräver ?

Kämpa på vidare, du är på helt rätt väg ?

Så heter mitt konto. Gör som du och för över 500 kr varje lördag. Den här veckan förde jag även över resterande ”skuld” jag hade för mina första 22 nyktra veckor eftersom det känns viktigt att kontot är komplett.

Kram ?

Bra jobbat av mig själv, en månad mitt i sommaren och jag har varit helt nykter! Fy tusan vad bra gjort och vilken skillnad det har gjort i mitt liv. Nu vaknar jag nykter varje morgon och är fräsch... pigg ska jag inte skriva, även om just i dag va jag hyfsat pigg... men så är det semester och jag får sova hur länge jag vill men då vaknar jag förstås. ?

Just nu känns det som att jag kan göra och lyckas med vad som helst. Kraften och energin som byggts upp inom mig är enorm. Jag hoppas den fortsätter och håller i sig ett bra tag.

Nåt som känns viktigt är tacksamheten, jag har känt den under hela min nyktra period och att även skriva ner den känns fint samt att jag vill kunna gå tillbaka och läsa om mina känslor under denna tid... då vill jag även minnas vad jag var tacksam för. Gårdagens tacksamhet rörde;

?? Tack till mig själv för att jag håller mig nykter även idag
?? Tack att pengarna räcker för att betala månadens räkningar samt att betala av en ordentlig summa på mitt skuldberg
?? Tack till mina barn för en mysig dag på stranden och att ni var så mån om att jag skulle ha det bra
?? Tack min kropp för att du ställer upp på mina perioder av intensiv träning och ibland noll träning
?? Tack Tor för att du ger mig en fantastisk sommar rent vädermässigt
❤️❤️❤️❤️❤️

Nu ska jag rensa jobb-Mail och sen gå en sväng i skogen. ?

Idag kommer jag att välja att vara nykter ??❤️

Andrahalvlek - Tack så mycket för fina ord! ? Jag är enormt på min vakt och vet om det, snart börjas det... ett litet glad klarar du... men jag har svaret klart på dessa små smyg-viskningar från ? Jag väljer alkoholfritt, då dricker jag ff, men utan alkohol. ?

Snyggt med kontot, dessutom betala in ”skulden” måste kännas ännu bättre. Tänk vad mycket onödiga pengar som runnit ned för våra strupar ? Nu hamnar de där de ska - på ett sparkonto för att användas till nåt bra som passar vårt nya liv. ?

VaknaVacker - Tack ? Haha, namnet på kontot är för att påminna mig, aldrig glömma var dessa pengar kommer i från och tänker att jag tittar till varje gång jag får ett sug och då ser jag Alkis... ?

AmandaL - Tack fina du! ? Du inspirerar mig att fortsätta varje dag. ? Jag är verkligen glad och lycklig, sån otrolig frihetskänsla. Ja, pengarna är nu där de hör hemma. ? Läste om dina tidigare resor kring ? och det fick mig att inse att ska jag lyckas med detta så gäller det att aldrig nånsin ta det där första glaset med procent i.... ditt tips om alkoholfritt är fantastiskt, har haft provning i helgen och tycker att både vin och bubblor funkar fantastiskt! ??

Se klart - tack så mycket, ja just nu är det mycket lycka och glädje i mitt liv ?

Du är så jävla bra! Och det är så bra att du skriver ner tankar och känslor för då kan du gå tillbaka och peppa dig själv när svackorna kommer. Eller rättare sagt OM svackorna kommer.

Kram ?

Tidig kväll för att va semester... men sååå otroligt skönt! Firar min första månad som nykter med ett glad rosébubbel 0,0 förstås. ? Alltså så nöjd över att alkohol-fritt smakar så bra!

Jag har fortsatt mitt rensande och röjande idag, tog mig an ett av barnens rum... alltså grät nästan när jag började, men tusan va bra det blev när det va klart! ?

Vi gick en kortis i skogen ikväll... vi ska ju upp och resa i morgon. Men nog hann vovvis rulla sig i bajs, känns som en tradition innan vi ska nånstans. ? Nu är han nybadad i alla fall.

Jag älskar verkligen mitt hem, visst det behöver renoveras lite här och där, med det är mitt, det är smart och genomtänkt! Jag har ju odlat upp lite kompisar (läs tomater, chili, gurka, jordgubbar och nåt jag glömt vad det va ?) från frön detta år och dessa vårdar jag ömt. Nu ska de klara sig utan mig en vecka ? Hoppas på regniga nätter och fina dagar när jag är borta.

Min tacksamhet i dag går till
? Tack till mig själv för att jag valt att vara nykter idag
? Tack till mina yngsta barn som hjälpte mig att städa idag
? Tack till ? för att han skrivit ett förlåt och en fin text om hur han är den som förstört allt (kommer inte ta tillbaks honom no worries ??)
? Tack till vintillverkarna som gör såååå goda alkohol-fria viner
? Tack till mig som yogat två dagar i rad
❤️❤️❤️❤️❤️

Nu dags att sova lite, snart tisdag och dags för semester utanför huset. ? Även i dag, så som 30 dagar innan dess så har jag valt att vara nykter. Håller med dig Andrahalvlek - Fasen va bra! Och du med är en riktig kämpe, nu kör vi ett tag till ??❤️

Välkommen dag 32, idag är jag lite nervös, jag har en tid att passa... Gotlandsfärjan och en massa saker att fixa innan. Sen får jag liksom påminna mig själv, jag ska alltså till Gotland inte till Grekland. ?? Allt är ju förberett förutom våra egna packningar och maten. Ska bli kul med lite äventyr med barnen och vovvis. ❤️

Jag är fortfarande förvånad, vad är det som denna gång gjort det så lätt att avstå ?? Är det att jag saknar påtryckning utifrån? Men så har jag haft det förut med och ändå inte lyckats? Är det att jag brutit med ? och att den delen tvingar mig att undermedvetet vilja avstå att även hänga med ?? Oavsett så har jag nu sett så otroligt mycket fördelar så jag har svårt att se mig själv gå tillbaka till där jag tidigare varit. Men! Jag vet ? är lömsk och jag kommer bli utmanad att ”testa”, det vet jag. Så mina prövningar kommer... så extra viktigt att grunda ordentligt samt notera de fördelar som finns att vars nykter. En som jag verkligen vill lyfta, förutom det mentala som är magiskt, så är det kroppen... wow! Min kropp har verkligen förändrats, min dubbelhaka och svullnad i ansiktet, borta... min svullna alkoholmage (såg ut att vara i 6-7 månaden) är borta... min dotter sa igår när vi var på stranden - Mamma! Du har ju magmuskler som syns! ? Men alltså, blev så glad och stolt att jag nästan sprack. Så om jag får välja - smart, glad, lugn och snygg ELLER trög, ångestladdad, orolig och plufsig.... mmm inte så svårt val kanske. ?

Nu måste jag planera dagen. Idag väljer jag att vara nykter och snygg! ?

??❤️

Superbra att du skriver ner fördelarna inklusive barnens reaktioner, De kan du ta fram när svårare tider kommer. Ha nu så underbart på Gotland tillsammans med hela familjen och glöm inte att INTE ta det första glaset!

Kram!

Nu börjar semestern, var klar vid 22.30 igår... helt slut ? Har därför sovit hyfsat i natt, inte helt lätt när grannen snarkar som om han låg i vårt tält ??

Gick förbi flera med vinglas och öl-flaskor igår... blev inte ett dugg sugen faktiskt. Skönt! Tänkte på en sak igår när jag höll på att pyssla, för 33 dagar sen så hade jag snabbt som ögat fått upp tältet för att sen kunna hälla upp ett glas vin, känt stress och extrem längtan att få ta det där första glaset. Jag har känslan i kroppen nu med när jag gör något... men får liksom skaka av mig det och påminna mig om att det inte blir nåt första glas, lika skönt varje gång. ?

Nä, nu ska jag ut med vovvis, han var super-pepp i går när han såg att jag packat tältet och flög in i bilen... det har inte hänt tidigare. Han gillar nog tältlivet lika mycket som barnen. ?

Idag väljer jag att vara nykter ??❤️

Halloj,
När det där ”äntligen ett glas” så småningom släpper så blir dagar och kvällar mer flowiga är min erfarenhet. Tänkte på det senast igår, när det regnade på em- att jag kan ju springa när som under kvällen, det blir inte det ryckiga livet som strandar ungefär när jag tog första glaset... sen var det inget mer som hände.
Glad att läsa om dina dagar, din kraft och glädje! Kram ?

Igår ställdes jag inför min första prövning utifrån, träffade några kompisar på en restaurang igår - vad vill du dricka? ? Det är bra för mig tack, hör jag mig själv säga. Bra sagt! Och inte ens svårt... inte mer med det liksom. ?

Fasen va det blåste och stormade i natt ? Tältet nästan vek ner sig på ena sidan. Men det höll ihop och vi med. ??

I morgon är det fem månader sedan jag drack senast och det känns helt naturligt. ?

Tack Charlie70 klarade utmaningen med att avstå första glaset eller bara ett glas tänket. ?

Jasmine tack! Ja, kändes som en ego-seger måste jag säga. ?

Tack Ensamsdrickaren, är själv lite imponerad av mitt driv och min beslutsamhet. Är ju fjärde ronden mot ? nu, de övriga tre har ? vunnit. Så nu är det min tur! ??

Se klart, ser verkligen fram emot flowiga dagar! ? härligt att läsa att jag kan sprida lite glädje! ?

Idag väljer jag, precis som föregående 33 dagar att vara nykter! ??❤️

I morgon när jag vaknar är det 5 veckor sen jag drack alkohol! ? Bra jobbat av mig!! ?? för 5 veckor sen bälgade jag i mig bubbel... massa bubbel, det va varmt som vid medelhavet den fredagen.... jag hade inte ätit och herre gud va snett allt gick. Jag va ensam visst... men skickade sms som va så knasiga att det inte va klokt ?

Nu har jag levt fem veckor med full kontroll på vad jag smsar, tänker och säger... ehh nu kanske jag överdriver... men jag gör medvetna val i alla fall. ?

I går åkte vi spontant in till stan och käkade glass vid 21... hade ju aldrig gått förut ? men nu bara hoppade jag in u bilen och åkte. Vilken frihetskänsla! ?

Nu ska jag och vovvis kvällspromma i kvällssolen. Såååå nice! ❤️

Stort tack till mig själv för att jag gett mig mitt liv tillbaka! ❤️❤️