Fantastiskt att läsa!! Wow så bra du gör det?? Och du kommer att må ännu bättre, så har det varit för mig. Det är så gött o bara att njuta?

Jepp. Livet får man åter när man inte dricker mer. Heja dig! Kram?❤

Hur tänker du framåt? En månad i taget? Eller som jag - inom överskådlig framtid?

Jag minns när du började skriva här, att du hade raderat dina fylle-sms ? Det var en helt ny nivå för mig. Så skönt att slippa sådant!

Kram ?

Fan va bra jag är!! Statistik just nu:

36 dagar
5 veckor
1 månad
0 år
2500 kr investerade i alkis-kontot

Titta ☝? Jag är imponerad av mig själv och jag mår såååå mycket bättre både i kropp och knopp. Otroligt mycket bättre!! ? Nu gör jag en ansträngning att ta nästa steg, ta kontroll över mina tankar. Jag har låtit den spinna fritt, åkt som pingpong bollar runt i min hjärna, de har hittat nya stigar... skapat nya stigar i min hjärna vilket har varit en euforisk upplevelse. Nu känner jag att de svalnat, de gäspar därinne orkar inte tänka nytt, trampar lite gamla stigar... ältar och försöker ändra på historien, den tid som redan har passerat. Släpp, släpp och så skapar vi en ny historie en ljusare finare, en 80/20 där 80% är positivt och 20% är negativt. Kom igen nu tankarna, nu är det dags att jobba för mig inte emot mig. Tillsammans kan vi skapa ett magiskt liv som vi inte vill ta semester ifrån, utan som vi vill leva varje dag. Så idag är det styrketräning för tankarna, för att bli starkare, snyggare och mer positiva. ?

Tack VaknaVacker eller hur, en ny chans i livet helg klart, på många sätt. Heja oss!! ?

Andrahalvlek - jag tänker en dag i taget, jag tänker att så länge jag vill så fortsätter jag, jag tänker att ska jag dricka... då blir det ju ingen insättning på mitt alkis-konto och jag gillar att spara. Så troligtvis fortsätter jag på obestämd framtid, men vill inte lova mig eller dig nåt ännu... orkar inte svika mig själv igen. Så med andra ord, varje dag är en ny dag och så bestämmer jag mig... ?

Idag kommer jag att välja att vara nykter! ??❤️

Visst är det så att du har slutat dricka tidigare? Vad är skillnaden den här gången? För det känns verkligen som du har nått framgång!

Det är klokt att inte lova någonting om framtiden. ”Inom överskådlig framtid” funkar bra för mig ? Om någon frågar lär jag svara att jag inte dricker ”för tillfället”. Också väldigt diffust, men framåtsyftande.

Det allra viktigaste är att faktiskt inse att det känns bra och går lätt så länge man inte tillför någon alkohol alls. Då är det bara en tidsfråga tills det går åt pipsvängen igen. Aldrig ta första glaset.

Kram ?

Idag har jag varit och träffat kompisar, vi åt middag jag beställde alkoholfritt vin, en annan kompis hängde på och drack alkoholfri öl. De övriga drack vin. Ingen ifrågasatte eller undrade nåt. Skönt!

Det här går bra och jag tycker det är skönt liv, visst en del känslor kryper i mig och när de dyker upp då vill jag kunna döva dom. Men nu låter jag dem komma och klinga av i stället.

Jag funderar en del framåt och vad jag vill med livet, känns så skönt att göra det nykter. Men! Det är tack vare en fylla som jag har denna mysiga semester... jag beställde tältet och resten av utrustningen när jag va på fyllan, ordentligt. Så visst lite handlingskraft har jag kunnat uppbringa när jag varit på lyset. ?

Nu ska jag hänga med vikningarna (du trodde kanske att jag va klar med dom... men nej ?).

Andrahalvlek - största skillnaden är att jag även skakat av mig ? och kan bestämma helt och hållet över mig själv! ??

Just nu är jag överens med mig själv att alkoholen får vara. ?

Kram och gonatt!

Med på Avanza för över pengar dit varje vecka jag varit nykter motsvarande en dunk varje fredag ? i fredags valde jag att dricka men pengarna fick åka in ändå (tänkte att jag straffar mig så mindre pengar att spendera på annat!!) tanken för mig med pengarna/kontot är att det ska gå till mina barn sen (de som man haft dåligt samvete för med sitt drickande som kostat o annat tänker jag...dämpar det dåliga samvetet lite så även om inga pengar i världen kan betala den skulden. Men känns bättre än att inte göra något! Tack för tipset!! Ha en fin kväll o lycka till med det vita livet ☀️☀️

Härligt Lennis att jag kan inspirera dig att sätta undan pengar och en tanke om att de sen ska gå till barnen var väldigt fin! Jag har tänkt att mina pengar ska vara ett bidrag till en kontantinsats till ett större boende för mig och barnen. ?

Nu är jag snart förbi dag 38 och på väg till 39.... snart fyller jag 40 dagar. ? Obeskrivligt bra! Kan knappt fatta att det rullar på så här fint. Nu är jag även rädd om mina dagar jag skramlat ihop.... vill ju inte börja räkna om, utan nu kör jag så jag i alla fall samlar en ordentlig summa dagar. ?

I kväll har jag ”festat till det” med en 0,0 bubbel, sista kvällen innan hemfärd. Sitter här och myser verkligen, lite kallt bara men har filtar. Barnen och vovvis sover... snart ska jag med lägga mig. ?

Bra jobbat så här långt! ????❤️

Välkommen nya fräscha dag! Jag har börjat dagen med att säga ifrån ordentligt till ?. Jag känner mig stark, jag känner mitt höga värde och jag är värd så mycket mer än den skit han gav mig. För en gångs skull har jag skrivit exakt hur illa hans beteende är och att jag inte tar det längre. Bra gjort av mig! ??

Nu kan jag känna att jag orkar ta tag i saker, jag har slutat köra strutsen... jag löser saker och jag har slutat blunda. Min tid som nykter har inte varit smärtfri, alla känslor sätter sig direkt på min själ... att inte ha ett bedövningsmedel som för stunden tar bort det jobbiga känns stundtals hårt. Men den positiva effekten är så mycket större i det långa loppet. Jag njuter av livet på ett helt annat sätt, jag lever varje dag... varje minut till och med. Jag tar de jobbiga känslorna rider ut dom och blandar liksom upp dom med nya lycko-känslor som är ovärderliga. Jag kör på ett tag till, dag för dag samlar jag mina vita rena dagar. ?

Nu kör vi ännu en vit dag! ??❤️

Det är så tydligt hur nykterheten får oss att stå upp för oss själva. Vi tar ingen skit mer! Våra behov är viktiga. Faktiskt viktigast.

Kram ?

Fyra nolla liksom! ? Fortfarande fascinerad över hur bra det går... i början skrev jag om förändring och att det efter 66 dagar är lättare att behålla en vana än att bryta den. 22 dagar är svåra, mellan 22-44 är det förvirrande, 44-66 är implementerande och därefter ska vanan vara på plats. Jag hoppas detta även gäller att avstå alkohol och inte bara att bädda sängen på morgonen. ?

Sååå skönt att sova i egen säng i natt, har sovit som en prinsessa. ? idag ska jag bara ta det lugnt, tvätta och packa upp det sista. Pyssla med mina tomater, chilisar och palettblad. Så skönt att vara hemma, även om vi har haft det otroligt bra och mysigt på vår vecka på Gotland. Nästa år blir det två veckor, minst... funderar även på att åka tillbaka nån helg i höst, bara jag. ? När dörrar stängs öppnas nya, det är en sak som är riktigt säkert.

Jag har haft som små mini- minnesluckor som gör mig lite fundersam. När jag träffade en kompis här om dagen och hon kramade mina barn när vi skulle gå, så sa jag... men gud jag måste ju oxå ge dig en kram... men du gjorde ju nyss det, säger hon. ? Noll, verkligen noll minne av det! Sen har det hänt ett par gånger till, nu känns det ”ok” att liksom erkänna eftersom jag inte druckit... men undrar trots det hur det kommer sig? ?

Nu dags för vovvis skogspromenad, han har inte varit så imponerad av den gotländska naturen direkt. ?

Idag väljer jag att vara nykter ??❤️

Tack Andrahalvlek, ja verkligen... även om jag grät en skvätt så känns det sååå bra idag! ?? Livet börjar nu, som skrivet tidigare och det blir bara bättre och bättre. ?

Snart har jag bränt av två veckors semester, skönt är det att vara ledig. Det som är en utmaning är dock alla tankar som nu osorterat fladdrar runt i min hjärna... det går upp och ner mentalt minst sagt. Ena sekunden är jag lycklig och har framtiden för mig, andra sekunden är jag värdelös och allt kommer att gå åt helvete. Ett extremt svängande.... I går kväll fick jag lite feeling och ville plötsligt börja dejta. La upp en profil på Tinder och började kika runt. När jag vaknade i morse var feelingen helt borta och det är även dejting-kontot. ? Känner att det går så bra med att avstå från att umgås med ? och jag har ju klarat av några tillfällen med kompisar och valt alkohol-fritt. Men så börja jag fundera på vad händer om jag börjar dejta, tänk om jag springer på nån jag faktiskt gillar. Då måste jag på nåt sätt ta ställning i mitt förhållande till ? ska jag bjuda in han i mitt liv igen eller ska jag välja bort ? helt. Vet att det är en onödig fråga att känna att jag behöver ta ställning till jag kan ju köra på att jag dricker inte just nu eller jag har en paus och tränar eller nåt sånt. Men det kändes övermäktigt plötsligt och i ärlighetens namn så känns det onödigt att blanda in dejter just nu. Men på nåt sätt är jag livrädd att förbli ensam... jag har inga problem att vara själv, men jag känner mig till och från otroligt ensam.

I stället för att dejta andra, så ska jag dejta mig själv ett tag och jag har ändå lovat mig själv att jag inte aktivt ska söka nån annan under 1 år från att jag lämnade ? (april). Så jag går lugnt tillbaka till den planen. Jag har ju dessutom insett att jag har 16 pt-pass kvar som blev stillastående nu under coronan och dessa löper ut i slutet av oktober. Så när jag är tillbaka från semestern så är det dejtning med mig själv (och min pt) på gymmet som gäller. ??

Jag vet inte om jag är inne i nån fas eller så när det gäller min nykterhet, om min hjärna kommit till nån platå i sin återhämtning eller nåt... men tankar och känslor åker verkligen berg och dalbana just nu. ?

Hur som helst, idag väljer jag att vara nykter ??❤️

Grattis till 41 dagar!? Det är väldigt vanligt att känna som du gör i den fasen du är i nu. ( runt 50 dagar) Det går över snart.

Bra kämpat! Kram

Ser i min klocka att jag har haft dålig återhämtning under min sömn. När jag drack så hade jag alltid dålig återhämtning när jag druckit och jättebra de få dagar jag inte drack. Nu har jag haft verkligen dålig återhämtning i natt, ska titta bakåt om det har varit så fler nätter. Tack Torn för att du bekräftar att jag passerar en fas... känner mig liksom lite vissen och börjar älta min gamla relation som jag verkligen mentalt släppt tidigare. Får väl bara försöka rida ut dessa dagar helt enkelt. ?

Nåt som ändå är verkligen positivt är min förändring i kroppen, allt fluff är borta och det är verkligen skönt. Tänk nu när jag gasar på med träning oxå, vart ska det ta mig då? ?

Nu ska jag ge mig ut med vovvis, tänk han har inte missat en enda morgon eller kvällsrunda på grund av mitt drickande på 42 dagar ? Han är glad för det och det är jag med. Sen är jag så otroligt glad att jag har honom. ❤️ I kväll ska jag återuppta att skriva vad jag är tacksam över just i dag, det gör mig gott och detta är ju främst min dagbok för framtiden och jag vill minnas allt, både lycka, olycka, framgång och motgång.

Nu skogs-prommis... så mysigt! ❤️

Idag väljer jag att vara nykter ??❤️

I morgon är det 6 veckor sedan jag drack senast... skönt och bra jobbat! ?? Jag lovade mig själv att skriva ner vad jag är tacksam för;

❤️ Att jag avstått att dricka så här länge är jag otroligt tacksam för!
❤️ Mina barn överraskade mig med att städa upp och fixa min säng så den va mysig tills att jag skulle krypa ner
❤️ Tacksam för det otroligt fina vädret
❤️ Tacksam för bra medarbetare som håller ställningarna snyggt när jag är borta
❤️ Tacksam för min magiska kropp som håller sig otroligt snygg oavsett hur jag behandlar den.
❤️ Tacksam för min nya fina tjänstebil som är snygg och fungerar så bra!

Nu är jag otroligt trött ? en sväng förbi vikingarna och sen sova. ?

Även idag har jag valt att avstå alkohol ??❤️

6 veckor idag! Wow och snyggt jobbat till mig själv. ? Jag svajade lite i går, har en rosé hemma som jag funderade på att dricka upp? ?? Men nä, jag vill inte förstöra min statistik och mitt slit hittills... slit? Det verkar ju ha gått hur lätt som helst för mig? Jo, det stämmer när det gäller att avstå alkoholen så har det verkligen gått hur lätt som helst, men när det gäller känslor och det mentala så är det till och från ett slit. Ett slit att aldrig få bedöva och tysta ner alla tankar som tjatar i huvudet, alla känslor som ligger som en tjock hinna utanpå min själ. Allt mentalt skrot som byggt upp sig innanför och framför min mentala dörr... det behöver städas bort för att jag ska kunna kliva ut och liksom vara fri och stark. Sen ensamheten, den är fasen helt obeskrivligt tung att bära runt på till och från, jag blir trött av den och mina tankar. Jag är dessutom så otroligt rädd att jag ska vara ensam resten av mitt liv... jag är oxå rädd att jag på grund av min rädsla att vara ensam ska nöja mig med att dela mitt liv med någon som jag egentligen inte älskar. Att jag kommer såra den personen och riva hål i dens själ... precis som ? gjort hos mig. Jag känner det som om jag sitter i ett mentalt fängelse, tidigare fick jag liksom lufta mig lite och under en kortare period när jag hängde med ?. Men nu är det isoleringscell och det handlar om att sitta tiden ut... hur länge? När kommer jag ut ur min mentala dörr, när är skiten bortstädat och när har jag avtjänat min strafftid? ??

Oj, mycket dravel... men behövde tömma min ryggsäck lite, den har varit extra tung senaste dagarna och när jag vaknade i morse hade jag fått ett meddelande från ? som gjorde det hela otroligt mycket tuffare. Jag ska ändå vara stark i dag, jag ska välja att vara nykter... det är ändå det bästa oavsett. ??❤️

Stort grattis till 6 nyktra veckor! Tjoho, vad du är bra ❤️

Apropå upplevd ensamhet så känner jag igen mig massor. Men försök att släppa de tankarna just nu. Just nu behöver du fokusera på att trivas i din självsamhet ❤️

Kram ?

Fy bubblan, idag har det varit nära men ändå inte... gick en sväng till havet i kväll, satt och funderade. Det händer så mycket konstigt i mitt liv just nu och jag vet knappt vad som är vad? Blir så snurrig av allt, vet inte vilket ben jag ska stå på. Lyssnade på Eckhard Tolles bok och den messade om och om igen... det finns inga problem, lev i nuet allt annat är en illusion och finns inte. Tankar är typ onödiga och bidrar till mitt lidande... alltså jag vet inte... fick stänga av till slut kände mig hjärntvättad. ? Jag har en tendens att hamna i att läsa/lyssna på självhjälpsböcker när jag är ute och famlar mentalt. Allt låter så otroligt enkelt, tänk positivt så löser sig allt. Sätt upp mål och bara se till att du gör allt för att nå dem. Mmm jag är grym på att sätta mål och planera, planera och planera lite till. När det kommer till handling är det värre. Hade ohyggligt med energi när jag jobbade, nu kliver jag upp... går med vovvis, dricker kaffe... så försvinner bara dagen och plötsligt är det kväll, vovvis-runda igen och då sängen. Sen börjar allt om. ?

Jaja, det är väl nån fas som skrivet ovan... och jag är i alla fall tacksam för:

☀️Att jag valde att vara nykter, trots att jag där vid havet funderade på att dricka upp min rosé. Bra val!
☀️ Vår fina häst som jag investerade i som föl, som nu är hemma och vuxen.
☀️ Att mina barn städade otroligt fint när jag var ute på kvälls-rundan med vovvis.
☀️ Att det är sommar, min bästa årstid!
☀️ Att jag har ett så otroligt bra boende, jag älskar det!

Tack för idag, ytterligare 500 kr in på alkis-kontot! ? natti ❤️