Den flaskan ska du ge bort eller hälla ut tycker jag. Låt den inte locka dig mer.

Läs din dagbok från början. Var stolt och imponerad över din nyktra resa.

Och kom ihåg att efter grisdagar kommer gulddagar ?

Kram ?

Grattis till vita dagar!? Härligt! ????

Håller med Andrahalvlek. Häll ut vinet. Eftersom det triggar dig och du får tankar på att dricka. Just det är vägen till återfall. Så häll ut. Kommer kännas jättebra sedan?

Ha en toppenfin söndag o kram?

Det känns lättare idag, lättare att vakna och jag har påmint om hur skönt det är att vakna nykter! ? Jag är så bra och snäll med mig själv att jag gör detta.

Har funderat lite nu på morgonen vem jag vill vara, för mig själv och för mina barn. Känns ändå bra, tänk vilken fantastisk möjlighet det är att kunna påverka och förändra en människa, mig själv. ? jag är bra som jag är, men jag har några delar som jag vill förändra och det känns som att jag kan sätta igång med det nu när det ändå lugnat sig en aning i den inre centrifugen. ? Nu är min framtidstro tillbaka, skönt!

Andrahalvlek och VaknaVacker vinflaskan ska ges bort, det är planen. Jag har haft den som en trofé på nåt vis, ett bevis för att jag kan stå emot... tidigare har jag tömt allt jag haft hemma, men när jag vinglat till så har jag åkt och köpt ändå... vilket har varit en större process och då har jag vetat att när jag väl betalat min ? då är det no-return... nu har den funnits där hela tiden, vissa dagar har jag glömt bort den helt. ? Men den ska flytta ut som skrivet.

Fasen vad skönt att vakna och känna livslusten svepa igenom mig igen! Nu prommis med vovvis och sen bad med kompis. ?

Idag är jag nykter ??❤️

Känner så väl igen mig i rädslan för att vara ensam och inte hitta sin "livskamrat" och rädslan att då ta någon "second best" som antingen sårar en själv eller som blir sårad av mig. Jag har också en gammal ex som inte var bra för mig, men har börjat höra av sig. Nog bäst att inte trampa den stigen igen- vi vet ju vad det leder till.

Jag känner också igen fängelsekänslan och vet inte hur jag ska hitta ut?. Men, det löser sig nog!

Du har gjort det så bra himla bra hittills- heja dig!!

Stor kram och hoppas du njuter av solen idag!??

Bra kämpat! Jag hade samma känsla igår. Var sjukt nära att lägga upp Tinderprofil men höll mig. Utmaningen som jag ser det är kombinationen av att vara nykter och inte kunna göra det man brukar.

Jag har tackat nej till massor av saker i helgen för att jag vet att rosévinet kommer att flöda. Det har lett till en helg själv med hunden. Så tråkigt.

Jag har bestämt mig för att gå in i dejtingkarusellen igen när jag är stabil och kan ”lita” på mig själv. Så jag får köpa tristess ett tag.

Kämpa på och kram ?

Idag har till största delen varit bra! Skönt att den känslan är tillbaka ?

Tack för era stöttande ord Jasmine och EveC! Hoppas vi alla tre lyckas hitta någon som vi kan leva tvåsamheten med. Men först tar vi självsamheten som Andrahalvlek kallar det. ??

Jag är väldigt tacksam för att det finns så bra alkoholfria alternativ, utan dessa tror jag att utmaningen varit större. Nu dricker jag alkoholfritt bubbel och njuter av det i ett bubbelglas när det är helg och den positiva känslan är där, men snurrigheten och flykten från känslorna uteblir... så även ångesten dagen efter. ❤️

Nu har jag skissat klart på mina semesterplaner denna vecka som kommer och kör Öland några dagar. ? Öarnas sommar liksom. ☀️

Jag tackar för en otroligt mycket mer positiv dag än igår och ska nu hänga med vikingarna... tröttnar aldrig. ?

Idag valde jag att vara helt nykter! ❤️

Måndag, semester... skönt! Men va uppe vid 6 och jobbade på en uppgift som skulle va inne idag. Älskar att gå upp tidigt, nu när det börjar stabiliseras lite med sömnen så tänker jag att det kan vara en rutin jag kan addera på nytt. ?

Ok, språngbrädan har liksom varit i sin djupaste dal denna gång så nu är den på väg upp och ska skjuta ut mig... den mentala språngbrädan alltså. Plötsligt sitter jag här full av glädje, lycka och en stark framtidstro! Jag kan bli den jag vill vara, det vet jag! Jag kan lyckas med det som jag vill lyckas med, det vet jag oxå. ? Nu rackarns ska jag surfa på denna positiva framgångsvåg ? och njuta ordentligt denna gång. Heja mig och heja mitt nya nyktra liv som ger mig sååååå mycket positivt tillbaka. ????

Idag är jag definitivt nykter ??❤️

Hejja dig och grattis! Jag är på dag 8. Ser fram emot när jag är där du är! ? blir inspirerad av ditt räknande. Kramar

Idag har varit en mycket lättare dag och hade alla dagar varit så här, då hade livet varit bra mycket lättare att leva! ? Nu har jag handlat och fixat för i morgon drar vi mot nya tält-äventyr. ?

☀️ Tack till mig själv för att jag gett mig själv ytterligare en nykter dag.
☀️ Tack till min hjärna som bjudit mig på en riktigt bra, glad och härlig dag!
☀️ Tack till mina barn för att de varit sams och bidragit till en lättsam dag.
☀️ Tack till Camilla Davidsson som skrivet fantastiska feel-good-böcker med hög igenkänning! Blir helt fast. ?
☀️ Tack till min vovvis för att han ger mig så mycket lycka och kärlek i mitt liv.❤️

Nu ska jag... ja ni vet... serien är INTE slut?

Tack för idag och gonatt! ?

Blir glad att du skriver att jag inspirerar dig. Jag vill ge dig en extra skjuts, om du står vid ett vägskäl och funderar rött eller blått piller... ta det röda (att utforska vad som finns i ett liv utan alkohol) det är såååååå värt, nästan som en ny värld och dimension känner jag ju längre tiden går. Ingen spikrak väg, men jag är så otroligt mycket starkare mentalt nu, att det är ofattbart. ?? Nästan så jag tycker synd om alla medmänniskor som inte får uppleva att vara nynykter på nåt sätt. Lycka till på din resa! ?❤️
Ps. Piller-grejen är från Matrix ?

Godmorgon, även idag vaknar jag med ett leende på läpparna. Jag älskar denna positiva känsla jag har i kroppen just nu, fri från oro och ångest. ? Ångest har jag inte känt sen i början av min nyktra period i princip och det är en känsla som jag gärna avstår.

Jag har väldigt mycket fokus på vem jag vill vara just nu, jag vill ju vara ”hon som tränar på lunchen” och ”hon som avstår alkohol”... skulle även gärna vara ”hon som alltid ser det positiva i människor och situationer” och ”hon som är lika fin på insidan som utsidan”... nåt att fundera vidare på helt klart. ? Tänker på Nattiko (heter han så?) sommarprat och den sagan om mannen som det hände negativa saker för och som sen vändes till positiva om och om igen. Tur eller otur? Btw det sommarpratet var verkligen ett som gick rakt in i hjärtat på mig... många tårar som föll. ?

Oj nu spårade jag ur lite... jag vill bara skriva att jag ser mitt nyktra liv som en resa i mitt inre, den är allt annat än tråkig, den ger mig ett andrum och jag kan verkligen lyssna på mitt inre... den tar mig på ljusa fina stigar som andas hopp om livet, framgång och nuet. Det är helt enkelt en underbar tid att vara nykter... absolut inte tråkig, tvärtom! ?

Idag väljer jag att vara nykter! ??❤️

Vilken sommar vi har!! ☀️ Jag har semester exakt rätt period i år igen. Bra gjort av mig. ? Detta har varit en av mina bästa somrar på väldigt länge och det är nog främst för att jag inte druckit alkohol från början av sommaren. Jag känner mig mentalt stark, jag känner att jag har massa energi! Jag kan inte tycka att jag avstått nåt över huvudtaget utan att jag valt en annan väg. Nu påverkar det inte mig över huvudtaget när jag ser nån dricka vin en kväll, har exakt noll sug efter ?. Att vakna pigg och fräsch varje morgon, gå ut med vovvis och bara andas in den friska morgon-luften är såååå fantastiskt. ? Just nu, just idag älskar jag mitt liv lite extra. Jag kommer behålla denna sköna känsla som i en liten ask att öppna då och då när livet känns svårt, för det kommer det att göra till och från.

Min framtidstro är enorm just i dag och jag känner att jag kan lyckas med allt som jag vill! ❤️

Tack livet för att du så generöst ger mig en ny chans! ?

Glädjekick varje dag att läsa dina inlägg och härlig inspiration. Du har verkligen landat (och flyger liksom på samma gång). Nu fortsätter vi, eller hur?
Heja dig! ???

I natt har jag knappt sovit nåt ?? Vovvis har haft ont i magen... nu ligger han å stor-sover. Men får se det positiva, hade jag somnat packad hade jag kanske inte hört hans små gnyende och då hade det kunnat ehh... gå illa eller hur jag ska skriva. Nu vakna jag nykter om än trött, så fräsch. ?

Igår gick jag igenom ett litet test på min mentala styrka (enligt mig själv) en situation som jag varit i många gånger förut och tappat det helt. I går gjorde jag inte det, jag förhöll mig sval till situationen, backade av och funderade ett par varv. Resultatet var out-standing och det om något ger mig mer kraft att fortsätta framåt! ??

Även idag väljer jag att vara nykter! ??❤️

Skriver detta medan jag väntar på att äggen ska koka. Jag är helt galet glad för denna sommar och vad härlig den är! Sommaren går så fort och ändå så långsamt samtidigt... idag är min sist semesterdag på min långa semester. Jag har en semesterdag nästa fredag oxå... då jag ska göra nåt mysigt och kul. ❤️

Att jag har 49 nyktra dagar i ryggen känns grymt bra! Min mentala styrka börjar liksom bli stabil, nu kan jag snart lägga på ytterligare vikt känner jag. ?? Tar dag för dag, bestämmer mig inte i förväg hur jag vill göra med alkoholen utan bestämmer det samma dag. Nästa vecka har jag planer för tisdag - söndag varje kväll... som kan (om jag vill) innebära att jag dricker alkohol eller avstå alkohol. Men som skrivet jag tar dag för dag och i mitt undermedvetna är det fritt från ? men jag säger inget till nån annan eller mig själv. Jag är stark och jag vet vad jag vill!

Idag väljer jag att vara nykter i all fall! ??❤️

50 är ju jättemånga dagar, dessutom är det 7 veckor i morse när jag vakna och 500 kr in på alkis-kontot. Är en liten stadig summa där nu. ?

Idag har det varit varmt, jag har packat i två timmar (hur är det möjligt), plus 3 timmar i bil ?? uppackning och städning av bil... strömavbrott vilket resulterade i middag på McD. ? Men jag är nykter i alla fall! ?

Nu går ögonen i kors. ? Gonatt ❤️

Stadiga kliv mot två månader, men en dag i taget. Som min vecka är planerad så är det full fart från i morgon, i dag är det bara jobb. ? Jag älskar verkligen sommaren och värme, jag trivs så bra nu och även om det är jobb igen så är jag helt fri från ångest och oro. Att sluta dricka är det bästa jag gjort för mig själv och oavsett vad som händer framåt så har jag gett mig själv en sommar att minnas för livet. Jag har ingen plan att dricka igen, men om det skulle hända nån gång och om jag skulle trilla dit igen (gud förbjude) så har jag denna period att minnas som en av de absolut ljusaste och gladaste i mitt vuxna liv! ❤️

Nu dags för vardags-rutiner igen, har avverkat snart två koppar kaffe i sängen - älskart, nu prommis med vovvis och sen skola och jobb. Heja måndag! ?

Idag väljer jag att vara nykter! ??❤️

Hej vännen, hur går det? Har inte sett dig skriva på ett tag men hoppas det beror på att du är upptagen med bra saker.