AmandaL

Har jag idag! 99 nyktra dagar! Det känns så otroligt, det är skönt! Jag blev uppsagd förra veckan på grund av coronan, det var jobbigt och oroväckande, vad händer nu?! Vad ska jag göra med framtiden? Men jag tacklar det bra och har inte känt samma ångest som jag är övertygad om att jag hade gjort om jag dessutom drack en massa vin på den här livsomvälvande situationen. Jag har inte varit så flitig här, men det är endast ett gott tecken från mig när jag lyser med min frånvaro, då klarar jag mig bra. Imorgon har jag 100 nyktra dagar. Alltså wow, jag trodde det aldrig faktiskt, trodde aldrig jag skulle orka eller lyckas bryta mitt så sjuka förhållande med alkoholen, men jag har gjort det i 100 dagar! Det har ni här på forumet hjälpt mig med, i början är jag helt övertygad om att jag inte hade klarat det utan er ??? Tusen härliga tack för att ni gett mig ljus och glädje åter i livet utan alkohol ?

Du är tillbaka! Och du är fortsatt nykter! Hurra för dig ?

Jättetråkigt att du är uppsagd dock. Men att du är nykter kan bara vara positivt i sammanhanget. Då har du tillgång till alla dina förmågor för att hantera det jobbiga.

Trevlig helgkram ?

AmandaL

Och vad fina ni är för all omtanke ni skänker mig här nu när jag varit borta, jag skäms över att jag inte bara loggat in för att skriva till er att jag mår bra! Det värmer dock väldigt mycket att ni alla har brytt er om mig även dessa dagar när jag inte skrivit. Men jag har haft så mycket att tänka på med framtiden, jobbet framförallt har tagit mycket av min energi att komma på vad jag nu ska göra? Men som sagt, att vara nykter är min livsstil, som det känns nu finns det ingenting som kan få mig att börja dricka igen, det är min känsla i det här och jag hoppas att jag är nykter för evigt, jag känner mig stark och på god väg! Och igen, tacksam er omtanke ?

Härligt att det flyter på bra! Tråkigt med jobbet, men det fixar sig alltid, huvudsaken
är ju att du är nykter.? Och att du inte skriver här så ofta är ju bara ett tecken på
att du inte har behov av det.?

Vad glad jag blir att det går bra för dig? aldrig roligt att bli uppsagd men det kommer säkert att ordna sig på något vis. Kram

AmandaL

Ja igår var dagen då jag hade 100 nyktra dagar. Idag är det alltså 101 st. Nykterheten känns lätt för mig nu, inga sug överhuvdtaget, längtar inte efter ett glas vin eller än mindre en fylla. Det är skönt att vara nykter och jag har inset att min ångest är ht borta, den har jag haft med mig i så många år och nu har den försvunnit sen ca två månader tillbaka, den som jag sökt läkarvård för, nu har jag självmedicinerat bort den genom att vara nykter, det känns som att jag är friskare och att mina tankar är klarare och mindre tunga. Livet är kul och jag ser ljuspunkter igen, jag är lugnare och tryggare. Så utvärderingen efter 100 nyktra dagar är. Allt bättre ?

Vikingafru

Tack för din omtanke & jag är så tacksam för att jag fann detta forum ? Är skönt att kunna ventilera utan att behöva träffa någon, är mer en djurmänniska och får ångest när jag ska träffa människor som jag inte träffat innan.. ?
Har ångestproblematik, är högkänslig och trivs bäst när jag skooglar ??? Å med familj och djur..
Allt gott ?

Det ska jag säga till folk! Att jag har självmedicinerat mig fri från ångest och sömnstörningar genom att vara nykter. För så är det ju!

Alla tjatar om att alkohol och knark är självmedicinering av ångest - och sen är det precis tvärt om! Hur svårt ska det vara att förstå?

Det var när jag väl förstod det fullt ut som jag tog beslutet att inte dricka mer. Varför tog det så lång tid för mig att förstå det? Lyssnade jag inte på de argumenten?

Grattis till dag 100 och dag 101 ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

101 ballonger till dig min kära forumlillasyster ❤️

Kram ?

AmandaL

Tack andrahalvlek, vilket vackert inlägg du gjorde till mig idag! Den kärlek jag läser i ditt inlägg är så värmande ??❤️ Din omtanke för oss alla här på forumet är så värdefullt. Hemskt att veta vad som fört dig hit. Men nu när även du tagit dig helt ur alkoholens grepp ser jag meningen med att du kommit hit, för att kunna hjälpa, stötta och motivera oss andra som är efter dig. Min mentor. Jag kramar dig för allt du gett mig, tack för alla kommenterar, alla tips och framförallt självklart för alla 101 ballonger ???

Vad glad och rörd jag blev, tack ❤️ Och du går verkligen i mina fotspår på allra bästa sätt. Ju fler vi är som stöttar och peppar desto fler kan vi nå ??

Kram ?

Så väldigt bra jobbat..?..Och härligt att höra att du mår fint..Oftast är nog nykterheten nyckeln till att våga prova nya saker..I mitt fall har jag gjort flera stora förändringar i livet tack vare att jag valde bort alkoholen från mitt liv..Så har du saker du funderar på med jobb och annat, så våga pröva bara..Varm kram..??

AmandaL

Tack miss lyckad för peppen, och stort tack för motivationen att våga testa något nytt på jobbfronten. Det här viruset har ju verkligen ställt till det för så många arbetsmässigt, men jag är 100% övertygad om att jag inte hade klarat att hantera stressen över att förlora jobbet om jag fortfarande drack så här bra som jag ändå gjort. Imorgon ska jag söka in till högskolan, inte helt bestämt mig för till vad jag vill men tänkte söka lite olika program och vänta lite till innan jag vet helt, alltid en plan ?? tusen tack igen för omtanken och för att du tittade in här hos mig med dina motiverande och peppande stöttningar, som gör så mycket med välbehaget ???

Fibblan

Snacka om inspiration alltså✨?!
Herregud, vilken skillnad! Och du är ju så bra på att sätta ord på den stora skillnad nykterheten gjort och gör ?! Jag vet ju om det, jag förstår det på ett förnuftsmässigt plan och när jag läser dina rader, når det ett lager till in..Tack??!

Jag vill också dit! Jag vet ju att det är det här som väntar runt hörnet, även för mig☺️! Så glad för din skull som verkligen gjort resan och känner det du känner - på riktigt! 100 dagar alltså..Det kan jag klara☺️. Kanske ska jag börja där, och sedan vill jag förhoppningsvis aldrig tillbaka till något annat..??!
Heja dig?! Så härligt att höra om ditt välmående - det är du så väl värd - och det är helt och hållet din egen förtjänst?!!
Varm kram ?!
/Fibblan ?.

AmandaL

Tack fibblan ??? Dina fina ord värmde mig idag? jag hade en obehaglig dröm om fylla och alkohol inatt vilket gjorde mig rädd och vemodig när jag vaknade, undrade först om den varit på riktigt och om jag förstört allt eller om jag är nära på att förstöra allt nu. Men tack för dina ord och dina meningar, som påminner mig om att jag bestämmer själv över alkoholen och inte tvärtom ???