Ha en fin nykter lördagskväll!

Jag och sonen är ensamma hemma o ska upp i ottan till fotbollsmatch. Skönt att veta att jag inte kommer vara bakis. Kanske får till en löprunda imorgon också ?

För att du tror på mig. Det betyder mycket för mig.?

@Kvinna38 det blev lugn nykter lördagskväll även här.
Misslyckad löprunda som blev en långpromenad istället ☹ men så är det med dagsformen.
Har tappat bort veckoräkningen och antal helger utan A, men det är nog positivt tänker jag.

Det här med att ångest och sömn skulle bli bättre var något jag trodde skulle ske och så blev det också. Även om det tog lite tid att få ordning på sömnen.

Men en förändring jag inte visste om eller ens kopplade ihop med mitt alkoholintag är att jag numera är så mycket lugnare och mindre orolig.
Jag har blivit den personen som jag tidigare avundats.
Den där som säger "Det fixar dig" " Det tar vi sen" "Det får vänta "
Förut blev jag superstressad, orolig om något hände på jobbet.
Och detta är så skönt??

Energinivå går lite upp och ner tycker jag.
Kram⚘

”Jag har blivit den personen som jag tidigare avundats.”

Känner igen mig, sådan har jag också blivit. Coolugn ?

Visst är det fortfarande stressigt på jobbet, men jag kan inte göra annat än att jobba på och prioritera det mest akuta. Allt annat får vänta.

Kram ?

när jag får läsa hur bra det går för dig?

Känner igen det där med lugnet. Man blir cool helt enkelt när man varit utan alkohol ett tag och det är såååå skönt! Även om livet stormar lite så kan jag luta mig tillbaka lite idag och andas mellan varven. Funkade aldrig tidigare?

Ha en skön måndagskväll✨

Kram?

Det här med att söka hjälp inom vården.
Ja då får man nog vända sig direkt till beroendevården!

Har minst 3 besök till vårdcentral för onormal trötthet de senaste 10 åren.
Har vid alla besöken lite svävande sagt att jag nog dricker lite för mycket A.
Responsen har varit:
"Nej de flesta dricker som du"
"Du är kanske deprimerad"
"Det är nog mest klimakteriet du känner av"

Hos företagshälsovården då jag i hälsoundersökningen drog ner antalet glas/vecka men ändå var ärligare än tidigare besök -
"Du kan väl försöka dra ner lite"

Känslan jag får är att de inte vill befatta sig med en!

Har upptäckt att jag numera främst får vinsug när jag vill fira något, känner mig glad och upprymd.
Får väl hoppas på att inget fantastiskt bra händer mig ??

Kram till er alla som kämpar där ute ⚘⚘

I början på hösten 2019 skulle jag kolla järn och något mer. Utan att jag visste om det togs även någon form av leverprov. Minns inte vad det var nu, men om övre referensgränsen var 1,5 så visade mitt prov 1,7. Ingen enorm höjning, men ändock över gränsen.

Det jag fick var ett brev där läkaren hade skrivit typ ”pga högt xx-värde bör alkoholstopp övervägas”. Inget mer än så. Precis som det skulle räcka med en sådan mening? Jag som inte ens visste att provet hade tagits blev helt chockad och arg. Jag rev brevet i småbitar och bad läkaren dra åt helvete, men bara tyst för mig själv tack och lov.

Det borde fan inte vara okej att göra så ? Om man patient har förhöjt levervärde så borde man åtminstone bli uppringd - och erbjuden någon form av behandling eller nåt. Samtal med någon åtminstone.

Då levde jag fortfarande i förnekelse, men att bara skriva så i ett brev lär ju inte leda till någon som helst förändring. Jag har inte heller blivit kallad för att ta nytt prov. Märkligt.

Kram ?

Ja -Hade jag träffat någon som verkligen frågat och pratat med mig om min känsla vid dessa besök hade jag brutit ihop och börjat gråta.
Och troligen bett om hjälp.

Du @Andrahalvlek hade troligen också reagerat annorlunda om du blivit kallad till besök och någon frågat hur du mådde och hur mycket du drack.

Därför är det så skönt att läsa i trådarna idag om de som fått ett annat bemötande som @Ciss @Hel och @Sattva

Kram⚘

Just därför är det så viktigt att inte vården ”slarvar” med den typen av prover. Det känns som om de inte orkar ta hand om ännu en alkis ? Och hade jag bett läkaren dra åt helvete IRL hade han ju direkt förstått att jag hade problem med alkoholen. Eller så hade jag brutit ihop. Men jag tror att ilska är min primära reaktion faktiskt.

Kram ?

Idag har jag haft jobbiga tankar.
En version av mig tänker:
Vad inbillar du dig! Du kommer inte att klara att sluta med A.
Du kommer att dricka igen.
Det är bara en fråga om när och hur lång tid som går.
Ju längre tid desto större chans att du klarar att dricka A utan att återgå till ditt gamla destruktiva beteende. Men du kommer att trilla dit.

Den andra versionen tänker.
Du vill inte få tillbaka dina hjärtarytmier.
Du kommer att känna annorlunda imorgon du måste hålla i nu.

Båda versionerna har en sak gemensamt och det är att tiden utan A är viktig.

Tror mycket av dessa negativa tankar kommer av att jag är så trött och orkeslös just nu.
Och jag har en minnesbild av att vinet piggade upp mig.
En minnesbild som jag inte riktigt kan bekräfta.
Suck?
Kram⚘

...för jag känner lite likadant. Har ett starkt sug nu. Är också väldigt trött och orkeslös.
Fick precis veta att min yngsta dotter kommer hem på söndag från Paris som ska stänga ner på fredag. Kände direkt att jag skulle vilja dricka i helgen för att sen kan/vill jag absolut inte göra det när hon är hemma. Berättade för min man om känslan och tyckte han nästan såg lite glad ut...jag vet inte om jag inbillade mig - jag vet att han är stolt över mig och min nykterhet, men tror samtidigt att han längtar efter att ha det lite festligt tillsammans med mig och slippa dricka vin själv när helgen kommer. Det är inte alltid så lätt det här med att hålla sig vit i tanken. Jag känner mig förvirrad...
Kram<3

Oj vad jag känner igen mig i hur det var för mig där ni är nu. Är man trött kommer de negativa tankarna. Det gäller att motverka tröttheten genom att helst vila/sova eller göra något pulshöjande, tex en rask promenad. Att dricka hjälper inte ett dugg, det blir bara värre i förlängningen. Och glöm inte av ” en dag i taget”, det är för tidigt att släppa det nu. Alltså tänk inte framåt så mycket och oroa er inte för saker och ting. Sedan är det väldigt bra om ni kan få in tankesättet. ” ingen ide att bry sig om saker som inte går att påverka”. Jag hamnade visserligen inte där förrän i månad 4-5, men oj vad allt blev mycket lättare då. ?

Kämpa på nu,och ge inte upp för allt i världen!

Kram

Tack för uppmuntran.
Känner att läsa här hjälper att återfå tron på sig själv.
Kram⚘

...jag loggade precis in med tanken om att skriva av mig kring hur trött och orkeslös jag känner mig, både mentalt och fysiskt. Också möts jag av det här. Förlåt mitt egoistiska synsätt, men nu kändes det hela liiiite lättare när jag vet att jag delar känslan med fler. Plus att jag helt fräckt suger åt mig lite av Torns peppande, tror inte ni har något emot det, Kaye och Rule74 :)

Trött med hoppfull kram på er

Tror både jag och @Rule74 känner den känslan att det är skönt att man inte är ensam med tröttheten likaväl som i kampen med Adjävulen.
Och nu fick du oss att känna oss mindre ensamma?
Kram⚘

Tidigare tyckte jag att trötthet var ett tecken på svaghet. Numer tycker jag att det är sunt att vara trött. Det är kroppen som signalerar ”ligg ner människa”. Jag lyssnar på kroppen bättre nu. Tar en höneblund så ofta jag kan, lägger mig tidigare på kvällarna, avbokar aktiviteter på kvällar och helger om jag känner att jag bättre behöver vila. När jag drack dränkte jag tröttheten och körde på oavsett. Och fick typ aldrig sova varken tillräckligt länge eller bra.

Jag har ju en utmattning i botten också så det är mycket som tröttar mig som jag inte alltid begriper. Vistas i kontorslandskap när jag vant mig vid att sitta ensam vid mitt köksbord tex. Jag blir också väldigt trött pga anspänning inför att något ska göras, eller rättare sagt blir jag dödens trött när det jag hade anspänning inför är avslutat. Jag märker ibland inte ens att jag har en anspänning inför något.

Sen håller jag med Torn. Det är mycket vilsammare att inte tänka så mycket utan mer ta saker som de kommer. För det mesta oroar vi oss bara i onödan ändå.

Kram ?

Sug du i dig allt du kan @Blenda - det gör vi nog alla lite till mans :). Som jag har sugit åt mig ikväll av allas berättelser - allt för att minska suget. Och det lyckades! Jag har klarat mig från att dricka, så stolt och glad.
Kram och önskan om en god natt<3

Jag är alltid mer positiv och mer förankrad i mitt beslut att inte dricka A när det är helg.
Allt är mycket lättare och mer självklart då.
Måste vara detta med jobb och ansvar som blir övermäktigt i veckorna.
Önskar man kunde ta semester och bara vara nykter?

Har dåligt samvete för att jag dricker Alkoholfritt vin och bubbel.
Inte så mycket för de alkoholfria ölen konstigt nog.
Tror det beror på att jag är orolig att jag inte blir fri från mitt beroende om jag fortsätter med samma beteende fast med A-fritt.
Fast det ger mig känslan av belöning och lite festligt.
Och har främst druckit detta alkoholfria vin fredag-lördag och så var det ju inte förut med alkoholen.

Tänker att när jag slutade snusa 2011 då använde jag nikotintuggumin.
Och det slutade jag ju med så småningom.
Kram⚘

Hej! Tack för grattiset i min tråd. Håller med om som så många andra att trötthet ger en ett större sug. Och nu när vi ställt om klockan och det blir mörkare blir man ju automatiskt tröttare. Å andra sidan när man åker på solsemester eller har semester på sommaren får man även då ett sug ? vi får nog lära oss att suget kommer och går. Av olika känslor. Och att vi får intala oss att det är just känslor.
Kramar