Det är något som har hänt med samvetet helt klart. Något väldigt positivt som man mår bra av. Jag tänkte faktisk på din tvättestugesak när jag skrev mitt inlägg. Där gick det ju att lösa, men i stället för att jaga upp dig, så fixade du det helt lugnt på det bästa sättet.? Jag tror man måste få uppleva det här tillståndet för att förstå hur skönt det är.

Kram

Ni kanske båda har uppnått sinnesro utan hjälp av AA. Förstånd nog att inse skillnaden mellan vad man kan förändra och vad som inte kan förändras. Känner förövrigt igen det. Det är en rätt befriande känsla att ta det lite lugnare.

Jag är lite dåligt påläst på vad det här med sinnesro innebär. Men efter lite googling så inser jag att du har nog rätt Sisyfos. Jag har uppnått sinnesro med hjälp av FV (forumsvänner). Jag är ju inte ens med i svenska kyrkan, och tror än mindre på någon gud. Men sinnesro kan man tydligen uppnå ändå.?

Kram

Synonymer till sinnesro är lugn, harmoni, frid - och det kan jag verkligen skriva under på!

Eller som jag brukar säga - att jag är lite mer chill. Jagar inte upp mig lika mycket, löser det som behöver lösas. Låter en hel del bero.

Kram ?

Jag har inte så mycket att skriva om för tillfället och allt rullar på. Ser att det rullar på bra hos er andra också.? Jobbhelg nu igen, så inget fiske att skriva om.?

Ha en bra helg!

Det är verkligen skönt när livet rullar på. Livet är ju till största delen en massa vardag, och kan man få ett skönt rull på den är mycket vunnet.

Jag jobbade ”bara” över två timmar ikväll. Bad dotterns pappa hämta henne här kl 17 istället för att jag skulle lämna henne, så jag tog igen tiden där. Lagom mosig i skallen nu.

Men jag är ändå skönt nöjd med veckans jobb. Och jag har noga påtalat till min chef att jag nästa vecka INTE har tid att göra mer än mitt eget jobb. Punkt.

Hoppas du får en lagom hektisk jobbarhelg, det är drygt om det är för lite att göra också.

Chill helgkram ?

Fiska får du ju göra framöver..Dessutom är det väl skönare att vara ledig ibland när andra jobbar..?..Själv hade jag tänkt att åka till Norge nu, och tagit ledigt för det..Istället är jag mest hemma och filosoferar..Sonen har sportlov, så det blir lite utflykter, och övningskörning med honom också..?..Det blir bra för dina barn sen, när pappa kan övningsköra med dom även tidiga helgmornar..?..

Tack för påminnelsen miss lyckad! ? Det är bara ett par månader kvar till min son får börja övningsköra. Jag måste gå en kurs innan dess tror jag, Hmm, får kolla upp det.

En liten sak har jag att berätta förresten. Jag la i en sk mörtstuga i sjön för ett par dagar sedan. I går var jag och ungarna och kollade den. ( såpass spännande att tom min dotter ville följa med?) Det blev bingo, nu har jag massor av mörtar till gäddfisket som är inplanerat nästa vecka. ?

Kram

Kurs måste du gå. Den kursen är superläskig. Jag vågade knappt köra bil efter att jag gått den ?

Man går kursen ihop med barnet. Och i vårt fall ville vi övningsköra båda två, så då måste båda föräldrarna gå kursen. Vi körde massor privat under två år. Sen tog äldsta dottern ett tiotal lektioner och risk 1, 2, 3 eller vad det nu hette. Tog sitt körkort fyra dagar efter sin 18-årsdag. Det kostade totalt cirka 11.000 kr, och det är rätt billigt. Så vårt ständiga övningskörande i alla lägen under dessa två år gjorde stor skillnad.

Det var otroligt häftigt att sitta bredvid och observera inlärningsprocessen. Efter en tids hyfsat körande fick hon till exempel en rejäl svacka, och då var det tillbaka till p-platserna och nöta start och växling ettan-tvåan igen. Nu när jag ser henne köra känns det otroligt häftigt att ha varit en viktig del i det inlärandet.

Konstigt nog kan jag inte helt slappna av. Fortfarande efter hon haft körkort i snart sex år så kan jag inte låta bli att kommentera ”Du kör väldigt nära kanten. Du ser väl cyklisten? Tänk på övergångsstället nu” osv. Hon bara suckar och skrattar.

Kram ?

Nu har jag kollat upp vad som gäller. 11000 kr låter inte farligt mycket. Det som är lite dumt är att vår ”manuella” bil är en riktigt sur gammal Ford. Men det får ju bli den han får övningsköra med. Annars får han ju endast köra automatväxlade bilar i framtiden.

Ja, man blir nog lite nervös när man sitter bredvid. Det är faktiskt lite så nu också. Frugan tycker jag accelererar för fort, och jag tycker frugan bromsar för sent.?

Oj, nu har jag visst sysslat med lite väl mycket icke jobbrelaterat.? Får jobba i kapp de sista timmarna.

Kram

Verkar du ju vara.?.Jag har suttit och hållt i handtaget till dörren omedvetet, nästan hela tiden..?..Sonen säger” släpp handtaget” ..Dom andra barnen har jag också övningskört med..Den äldsta dottern försökte preja av en bil som försökte köra om..”Det är 100 här och han ska inte köra fortare”..?..Mellandottern trodde 50-skylten endast var en rekommendation..?..Kursen tyckte jag var den lättaste biten. Ska bli skönt sen när sonen får körkort..Då slipper han fråga om skjuts, och kan åka på bilturer med sina vänner..?

Skulle jag säga att du har Miss lyckad ?

I början hade dottern inte riktigt respekt för hastigheten och hon kände sig lite kaxigt stolt. Sådär som tonåringar tycker att de kan vara. ”Hur svårt kan det vara” liksom. Tills hon körde lite för snabbt ihop med sin pappa och svängde lite för sent till vänster i en korsning, rakt ner i diket. Hon grät och grät och grät och hennes pappa backade upp bilen ur diket, bet ihop utan att säga något, och tvingade henne att fortsätta köra hemåt. Han gjorde helt rätt som tvingade in henne bakom ratten igen. Det blev en dyr läxa trots att det bara var plastskador, självrisk på 3000 kr och hon betalade hälften. Efter det fick hon mycket bättre respekt för hastigheten.

Min dotter har sen hon fick körkort börjat kommentera mitt bilkörande massor. Jag kör för sakta på större väg och för fort på mindre väg, tycker hon. Kör ungefär samma hastighet typ alltid, förutom inne stan och på riktigt motorväg. Älskar att köra hyfsat snabbt på en kurvig väg som jag känner till väl.

Jag brukar hålla i handtaget ovanför dörren när dottern kör. Det skrattar hon också åt ? Men det är läskigt att sitta på passagerarsidan, vägrenen kommer liksom närmare då. Och hon kör lite onödigt nära, det tycker jag faktiskt.

Kram ?

Ett halvår innan 18-årsdagen skrevs hon in på körskola, för att vi säkert skulle veta att hon fått alla kunskaper hon behövde. Bilskollärare är dessutom grymma på att lära ut fickparkering och sådant krångligt. Hastig inbromsning också, det skulle jag aldrig fixa att lära ut eller ens uppleva tror jag. Mer än i skarpt läge förstås.

På första lektionen följde hennes pappa med också, och bilskolläraren scannade då av dotterns körstil och gav honom tips på vad vi kunde mängdträna mer på. Hon hade något hyss för sig med kopplingen tex som vi inte hade uppmärksammat. Sen bokade hon in ett antal lektioner, men de sista lektionerna avbokades eftersom bilskolläraren bedömde henne som färdig för uppkörning. Riktigt seriös bilskollärare som inte ville mjölka oss på mer pengar än nödvändigt.

Kram ?

Ja det verkar ta sin tid att lära sig att köra bil ordentligt, lite som att bli nykter.? Det låter som ett bra upplägg Andrahalvlek, några körlektioner på en bilskola på slutet, så proffsen hittar det sista som behövs. Jag tror min son har en fördel av att han kör moped flitigt nu, och kan de flesta trafikreglerna redan. Vi får se hur det går helt enkelt.

Ännu en härlig dag på jobbet! Det gäller att vara positivt inställd.?

Ha en bra Söndag!

Jag tänker att det kan se så olika ut när ungdomar tar sitt körkort. Vill inte ta bort det positiva i den diskussion som har förts kring att ta körkort men vill skulle vilja berätta hur det var för mina barn. Eftersom mina barn har stora läs- och skrivsvårigheter så har jag alltid känt att de inte riktigt passat in i skolans fyrkantiga format lite så även med körskolan.

Hos oss var det min man som körde m våra barn medan jag tragglade med teorin vilket även min man gjorde.

Sonen hade väl inte så svårt med själva körandet dock med teorin. Klarade uppkörningen första gången. Åkte sex mil hemifrån för att göra ett muntligt prov vilket han inte klarade. Han tyckte det var jobbigt med det muntliga så valde att göra skriftligt. Det tog ytterligare fem gånger innan han äntligen klarade körkortet. Vilken lycka när han klarade det??Minns att jag ville krama hela världen?

Min dotter hade det svårare med körningen och en riktigt otrevlig kvinnlig körlärare. Kunde tex säga ”det var den sämsta parkering jag sett” eller ”om du gör så då kommer du inte klara uppkörningen”. Hon sänkte verkligen min dotter. Min dotter klarade uppkörningen första gången. Klarade tyvärr inte teorin. Vet inte om man ändrat det men då var man tvungen att klara uppkörning och teori inom loppet av två månader vilket hon inte gjorde. Så det blev att köra upp igen men missade det. Teorin var svår för henne. De två sista gångerna åkte vi t en annan stad fem mil bort för att göra det muntligt. Och sista gången klarade hon det och då hade hon även klarat körningen. Så sammanlagt åtta teoriprov och tre uppkörningstillfällen!

Så ....som vi tillsammans kämpade och slet för detta körkort!! Vilken lättnad och glädje när de äntligen fick sitt efterlängtade körkort!!

Lycka t med övningskörningen när det är dax!!

Kram?

Det lät tufft Varafrisk. Tur ändå att det är såpass svårt att skaffa körkort så det blir mindre allvarliga olyckor i trafiken.
Jag tänker lite extra på dig i dag. ?

Kram ?

I morgon blir det en riktigt seriös fisketur. Har ägnat hela kvällen till att planera, packa fiskegrejer, fixat mat och dryck mm. Ska ismeta efter gädda och gös på en sjö där det finns chans på riktigt stora fiskar. Drömmen är en gädda på över 12 kg, de finns där men är ack så ovanliga och listiga. Men en vacker dag ska det ske, kanske i morgon.

Kram ?

Då får du slita med spöt! Svårt att fotografera sig själv med en sådan bjässe. För du fotograferar väl? Om du nu kastar i dem igen menar jag.

Jag är lite rädd för gäddor, de har ju tänder. Aldrig sett någon, men man har ju hört skrönor.

Hoppas solen skiner på dig ☀️

Kram ?