Anonym26613

Jag vill också dit! Där du är! Det är ju inte en evighet dit så klart.. ?

Så bra jobbat! Grattis ???

Men vad skulle du säga är den största skillnaden om du jämför en månad, två månader och tre månader. Blir det verkligen bättre och bättre? Jag minns att det gjorde det, men har inga minnen om HUR.

Njut av dina 100 imorgon ?❤

100 dagar idag! Wiho!
Stolt som en tupp tillåter jag mig själv att vara.
Precis Andrahalvlek, alkoholen och drickande har blivit en Icke-fråga.
Tänker inte alls längre på att jag skulle dricka. Finns inte på kartan.
MEN, jag vet att jag inte ska vara morsk för alkoholdjävulen är förrädisk.
Just nu är han helt knäpptyst, men kan när som helst vakna till liv och börja viska i mitt öra -ett litet glas kan du ta.
Det gäller att aldrig glömma hur jag kände när jag slutade. Hur långt nere i skiten jag var.
Hade jag inte haft forumet hade jag inte tänkt alls på alkohol numera men forumet gör ju att man funderar lite när man läser och skriver.
Miss Mary, min resa har nästan varit i 3 steg.
1steg per månad.
Första månaden brottandes jag verkligen med sug varje dag. Tvivlade att jag skulle klara det. Trött som satan och vaknade med huvudvärk varje morgon. Tack och lov var ju minnena av varför jag ville sluta så starka och de var skäl nog att inte ta första glaset. Förkovrade mig varje dag i böcker, poddar, osv för att få belägg för mitt beslut.
Andra månaden kom suget lite nu och då, och jag började känna mig fräschare och piggare. Tankar på att börja dricka igen kom mer sällan. Åt godis varje dag.
Tillät mig att göra det. Drack massor med alkoholfri öl som substitut.
Tredje månaden så har det gått mer på räls. Har inget sug alls. Har ett enormt godissug fortfarande. Det har ersatt alkoholsuget antagligen och det får vara så. Tränar ju regelbundet så det funkar tycker jag.
Nån last måste man ju ha.

Det har verkligen varit en ynnest att följa din nyktra resa. Fortsätt skriv här - dina inlägg inspirerar andra ? Och du får nödvändigt repetetion. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset.

En tupp ? får bli din signatur ?

Kram ?

Anonym26613

Det är nu man ska sjunga " Ja må hon leva!!" ???❤❤❤

Tack för svaret ?????
Ser framemot att känna ännu mer fördelar.

Ser framemot att fira dina 200 nyktra och hoppas på att själv vara på dag 136 då ?? Framåt!!

Ni är alla bjudna på mitt 100-dagars kalas! Vi ska dansa på bordet utan en droppe alkohol i blodet.
Det bästa av allt är ju att vi kommer ihåg dagen därpå att vi hade roligt också.
Det är ju en klar fördel.

Bjuder på cyber-tårta och alkoholfri öl.
Och massor med godis förstås!

Vill förstås bjuda alla! Var ni än är i er resa. Nykter eller inte.
Exkluderar ingen, alla är viktiga och varmt välkomna. Vi lär oss av varandra..

Stor kram på er!

Grattis till ? dagar! Som jag har skrivit förr, riktigt fint att läsa att du har kommit dit du är i dag. Snacka om att du har lyssnat och tagit till dig av oss andra här som har gått före. Jag gjorde likadant, det fungerar uppenbarligen för många. Nu kan andra gå i dina fotspår + att du fortsätter att utvecklas genom att Inte sluta läsa och skriva här.

Kram ?

Du är sååå välkommen!
Funderar ibland nu förtiden varför jag fortfarande skriver och läser här.
Tycker att dagarna trillar på ganska smidigt utan alkohol.
Men jag dras lite hit fortfarande till er allierade. Ute i verkliga världen som jag lever i är jag ju ensam om min hemlighet att jag är/var alkoholist.
Det är ju bara min familj som vet. Och ni.
Det är så skönt att vara bland vänner och vara helt öppen.
Inga hemligheter och lögner.
Och om jag tänker så om att läsa andras stories, så kanske min story kan hjälpa någon annan.
Kanske, vad vet jag.
Men jag har iallafall fått massor av styrka av er som peppat mig.
Ni har gjort skillnad för mig, betyder massor.
Tack fina ni!
Kram

Dagarna bara rullar på.
Förra veckan började jag för första gången känna verklig lycka.
Allt känns så mycket lättare, både på jobbet och hemma.
Kan inte riktigt veta om det är att jag inte dricker eller något annat, men skit samma, så här vill jag alltid vara. Skulle ljuga om jag säger att det alltid är rosenrött, för så är det inte.
Har faktiskt haft lite sug efter ett glas vin vid några få tillfällen men det försvinner lika snabbt som det kommer.
Nu efter drygt 3 månader så har nyförälskelsen i det nyktra livet lagt sig och blivit en vana och då kommer även lite av den grå vardagen tillbaka.
Men som sagt, jag mår väldigt, väldigt bra och har energi att göra det som behövs göra. Plus lite till...
Har tyvärr inte gått ner ett endaste gram tyvärr pga mitt godisfrossande men det tar jag tag i senare. Bikinisäsongen närmar sig ju.. vill inte stå i vassen i sommar.
Nu ska jag ut och njuta av det fantastiska vintervädret. Snö och sol!
Fantastiskt!

I an Sober-appen visar 122 nyktra dagar idag. Och massor med sparade kronor!
Tur det för jag fick kass lön den här månaden pga sjukdagar...
Mötte en halvfull man igår med cigg och ölburk i handen som frågade om jag kunde bjuda på en kopp kaffe från pressbyrån.
Brottades i tanken en stund innan jag slutligen sa nej.
Tänkte först i mitt stilla sinne att det är dyra laster han har som både röker och dricker. Vi här vet ju alla här inne hur dyrt det är att hålla sig i ständigt rus. Kostar ju ett par spänn.
Tycker synd om honom för jag vet ju hur svårt det är att både sluta röka och dricka, men anledningen till att jag sa nej är att jag träffar honom minst en gång dagligen och vet att jag inte kommer att kunna bjuda på kaffe varje gång vi ses. Ångrade mig lite efteråt över min snålhet dock. Jag som har det så bra jämfört med honom.
Han har säkert haft ett helt annat liv innan han hamnade där han är idag.
Tunn lina många går på...

För min egen del tickar dagarna utan alkohol bara på. Var extremt beroende av både A-fri öl och godis en tid men även det suget har börjat ge sig. Alldeles av sig själv. Balansen i kroppen börjar stabiliseras. Tänker väldigt sällan på alkohol. Är fortfarande nöjd och glad över mitt nya alkoholfria liv.
Söndagen har plötsligt blivit en ny dag att använda till roliga och nyttiga saker istället för att kasta bort i bakisdimmor.
Solen skiner idag så jag tänker föreslå långpromenad med korvgrillning.
Skriver allt mer sällan här, vet inte om jag kanske ska flytta över till Det vidare livet. Känner mig allt för präktig i mina inlägg. Är nog rätt tröttsam att läsa.
Kram

Du hör hemma under ”Det vidare livet” nu ?

Jag har inte träffat några parkbänksalkisar på ett tag, men ibland passerar jag dem när de sitter bredvid ån sommartid, ett stenkast från Systembolaget. De skrattar och har kul ihop, och där och då ser det rätt mysigt ut i gröngräset. Kan inte låta bli att tänka ”hur hamnade de där?”

Allra mest beklämmande är det att se sjukt slitna kvinnor och unga personer i det här gänget. Hur mycket misär krävs för att öppet joina den gemenskapen liksom? Jag vet ju att kvinnorna ”säljer” sex till gubbarna mot mer dricka, och att de unga har en mycket orolig förälder i bakgrunden. Eller så bryr sig inte föräldrarna alls, och då är det ännu mer sorgligt.

Jag har förstås lättast att identifiera mig med kvinnorna och de unga, männen kan jag inte identifiera mig med alls av rätt så naturliga skäl eftersom jag själv är kvinna och mamma till vuxna barn. Men visst är livet en smal balansgång. Några avgörande felbeslut kan vara helt avgörande. Eller rättbeslut.

Kram ?

Anonym26613

Om lyckan kommer dag 122 så är det mitt mål ❤
Tycker absolut inte att det är tråkigt att läsa, tvärtom! Underbart att höra hur bra det kan bli om man står i lite till ???

Vad gulliga ni är, Miss Mary och Sattva!
Känner ibland att mina inlägg blir lite ”Hallelulja moments”. Kan nog vara lite provocerande för dem som kämpar och har det tufft.
Det hör ju i och för sig till saken att jag också kämpade i början.
Hoppas att det är som ni skriver att man kan läsa och förstå att allt blir bättre och lättare vart efter tiden går. Ångrar att jag inte gjorde det här tidigare.
Tror samtidigt att jag inte var riktigt redo förrän nu. Hade tidigare inte riktigt nått den verkliga botten.
Den här gången var jag nästan under botten och så klar med drickandet.

Ha en fin måndag alla!

Kram

Känner mig redo för Det vidare livet nu.
Ibland vill man bara få skriva hur bra man mår nu när man är nykter. Livet känns så mkt lättare. Visst kan jag sakna att inte få ta ett glas vin till maten men jag vet ju att jag ALDRIG bara har kunnat ta ETT glas vin till maten. Det har bara väckt en oro och sug efter meeeer.
Har inte glömt det.