Hängde på Mrx utmaning förra fredagen. Så från i fredags tom idag är sex dagar alkoholfria av nio dagar. Det var evigheter sen som jag hade det resultatet??

Snart middag därefter Mello för att sen somna nykter??

Mrx har haft ett av sina barnbarn på besök i två dygn. En två åring har mycket mer energi än en gubbe på 58 år. Fru mrx och mrx var helt slut på energi. Fru mrx viska i mitt öra att hon skulle dricka vin i kväll. Jag gör det också alltså dricker vin? Livets efterrätt gillar jag verkligen. Jag har varit morfar i två dygn. Jag älskar barn och se hur de utvecklas. Känner lite dåligt samvete mot andra barnbarn som inte kunde vara med pga avstånd

Synd att avsluta fina dagar med alkohol Mrx om det inte var ett aktivt val. Det är inte så dumt att tänka HALT - trötthet där på sista plats, tror det triggar många av oss och att vilan vi söker är väldigt förknippad med alkohol. Det är lätt att trilla dit på den känslan.

När man är ”en sån som inte dricker” slår man sig istället ner i soffan med något annat att dricka. Pustar ut. Tänker på allt roligt som de sagt och gjort. Avslappningen kommer ändå.

6 av 9 dagar är mycket bra jobbat, VaraFrisk.2/3, 67 %, Eftersom du med största sannolikhet är nykter även i dag blir det 7/10 dagar. 70%.
Det är bra! Om du skulle fortsätta såhär en månad skulle du ha 21 nyktra dagar, Eller ett år 255 nyktra dagar. Det finns utrymme för förbättring, men ser faktiskt väldigt positivt ut, eller vad säger du?

Och just den där känslan du har nu, att idag vill jag inte dricka för att jag vill må bra imorgon. Den kan man hänga fast i. Att man vill utnyttja dagen imorgon. Jag har SÅ mycket trevligare nu förtiden. Jag vet inte hur mycket alkoholen påverkade den ständiga rastlösheten, men det är så mycket lättare nu att stanna ”här och nu”. Önskar dig att komma dit. Tänker när jag läser dina inlägg att du har mycket omkring dig. Att vila med alkohol känns i stunden rätt, men det är nog det sämsta man kan göra. Särskilt när man har nått dit där du är och där jag har befunnit mig väldigt, väldigt länge. När man egentligen absolut inte vill dricka men gör det ändå. När du blir trött, gör nåt annat du verkligen kan vila i. FÅR vila i. Det är väl kanske det man vill slippa, tänka på saker som kanske borde göras. Eller vad tror du att ditt drickande har för orsaker?

Jag gjorde ett aktivt val igår att dricka alkohol. Idag känner jag mig seg och är bubblig i magen. Jag mår alltså som jag förtjänar. Mitt resultat för februari är 23 vita dagar och 5 med alkohol. För mig har den här strategin att räkna vita dagar per månad funkat bra. Jag får dricka under kontrollerade former men mår bäst av låta bli. Sisyfos, ditt inlägg om vila köper jag rätt av. Du sätter ord på hur jag tänker runt mitt bruk av alkohol. Det gäller att verkligen hittat tillfällen att få vila "här och nu" utan alkohol. För min rastlösa själ har varit svårt att kunna vila i nuet. Jag tränar på det nästan varje dag. En dag i taget ?
/Mrx

Eftersom dina levervärden är så kassa så du inte ens får lov att ta mediciner för att få hjälp att bli nykter så måste du sluta dricka helt och hållet, och inte köra som mrx.
Kolla på Onkel F, han drack mycket större mängder än dig men fick ändå ta hjälp av Antabus. Din lever måste må riktigt riktigt dåligt. ❤️

Kram

Är nu för tiden varken morgon- eller kvällsmänniska. Jag skulle dock vara mer morgonpigg om jag avstod fr alkoholen helt och hållet. Brukar vakna till några gånger på morgonen innan jag stiger upp idag valde jag gå upp tidigare för att kunna ta en promenad m vår hund före frukost. Det här fungerar som oftast inte om jag druckit kvällen före men eftersom jag inte drack ngn alkohol igår kom jag ut redan vid 8.15. Några av anledningarna till tidig promenad var att ta tillvara på solskenet ifall det skulle försvinna vilket det gjorde igår dessutom kanske det blir lättare att somna ikväll. Har ofta svårt att somna på söndagskvällar.

När jag gick där på promenaden satte jag mig på en bänk lät axlarna sjunka, vände ansiktet mot solen, blundade och njöt. Hörde hur isen levde sitt egna liv och tänkte på de människor som gått igenom isen under de senaste dagarna och förlorat sitt liv. Tänkte på dig Torn och din kunskap om isen? Kom hem t min man, dotter och ett framdukat frukostbord. Så lyxigt och gott??

Sitter i fåtöljen och slappar nu. Ska snart nog sätta på lite kaffe. Ta en dusch. Sätta lite nya fröer. Kanske blir det en utflykt. Det blir iaf en nykter dag så 7 av 10 dagar.

Orsaker som gör att jag dricker tror jag är trötthet men även att jag har energi inom mig som jag inte riktigt får ut. Uttråkad...och rastlöshet...det hör väl i och för sig ihop med energin.

Mrx...även om det blev en dag för mycket m alkohol så blev det 23 dagar utan så fokus på det??

Om du kan...så njut av solen☀️?

Torn, ditt inlägg kom nog när jag skrev mitt. Tack för din omtanke!
Vill bara vara berätta att min tanke är inte att dricka som Mrx utan bli helt nykter. Är ändå tacksam över den förändring som jag gjort hittills.

Förra året skulle jag ju delta i en internetbehandling via Stockholms landsting vilket egentligen blev ett stort misslyckande pga tekniken. Men innan jag skulle sätta igång fick jag lämna prover kanske inte leverprover men iaf prover som visar hur mycket jag drack. Det visade sig att vårdcentralen och beroendemottagning ser olika på resultaten. Vårdcentralen tolkar det som ett allvarligare alkoholberoende än vad beroendemottagningen gör enligt sjuksköterskan. Fick en känsla att man bedömer olika när man vill skriva ut antabus.

Var tvungen att hämta brevet fr min läkare för att kolla mina levervärden. Ett värde var helt normalt, det andra var något förhöjt medan det tredje var väldigt högt vilket indikerade på en hög alkoholkonsumtion under de fyra senaste veckorna (före jag tog provet). Så målet är att få ner siffrorna på dessa värden!

Kram

Den är så himla viktig. Jag vet att du vill bli helt nykter men så viktigt att se alla steg- och lära dig av nya känslor och tankar. Tråkigt- inget för dig. Kan det vara ett projekt (jag jobbar mkt med projekt ?) att driva och jobba med just det, ett tag?
Då kan det väl bli hallongrottor eller nagelvård, dina böcker eller annat du kommer på? Vill få dig att tänka bort från det där ibland FÖR övergripande som handlar om så mycket. Ibland när jag har för mycket med mitt jobb så får jag verkligen fokusera på en sak i taget. I bakhuvudet finns årsplaner och gud vet vad. Men det är bara med små steg man kommer dit.
Önskar dig en fin dag, och tänker på dig! ?

Avslutar helgen med TV-tittande tillsammans med min dotter och min man❣️

Säger ofta att jag är uttråkad och att jag många gånger dricker på den känslan. Fast många gånger har jag inte riktigt energi. Många gånger när jag ska börja med något så börjar jag för stort istället för att börja med små mått mätt. Ger upp innan jag får kontinuitet. Så har det inte alltid varit.

Har ju inte bara tröstdruckit utan även tröstätit. Så jag bär ju ca 25 till 30 kg för mycket. Med denna övervikt så förstår ni själva att man inte alltid blir så energisk mm.

Så...att göra små förändringar...samla nyktra dagar till en helhet samt tappa kilon för att bli mer rörlig....är mitt långsiktiga mål. Mitt kortsiktiga mål är att vara nykter imorgon??

Önskar att ni alla får sova bra/skönt inatt??

Det är nästan ett universum ?
Kan 17:40- fokuset hjälpa här?
Tre grejer att göra efter jobbet, deal med mannen att han hämtar dig och ni kör hem? Det fixar du!

Jag tror och hejar på dig, det vet du. ?

Kram

Anonym26613

Glad för din skull, du är på rätt väg ?
Försök ta en förändring åt gången så det inte blir övermäktigt ???

Ny vecka igen, hoppas på att du har vårfeeling tillsammans med alla dina frön! ?????☘️

Kram ???

FinaLisa...jo men nog har jag vårfeeling...inte endast pga fröna utan solen...och månaden...mars. Å det är härligt!
Hur mår du? Har du Covid-19 och hur mår din sambo?

Ärlig...och ärlighet...då tänker jag på Vinäger...som verkligen blottade sig när hon drack alcogel! Det var modigt av henne att berätta det! Och, det visade även mig vägen att våga vara modig när man inte lyckas...för jag har upplevt att om jag skriver när jag inte lyckas...eller om vi säger så här...om jag inte lyckas går jag några steg bakåt....men om jag då skriver här på forumet...och mina vänner här skriver inlägg på vad jag har skrivit...då går jag många gånger några steg framåt. Det kanske inte alltid syns i en minskning av intag av alkohol...men det händer något inom mig.

Så som jag skrev igår var mitt kortsiktiga mål idag att vara alkoholfri vilket jag inte har lyckats med och man kan undra varför??? Å det skulle egentligen inte ha varit något problem..fast så tänker jag hela tiden...men det som hände var följande...Min man skulle på sin årliga kontroll efter sin magstrupscancer. Det var fem år efter att han hade opererats. Började med cystostatika, därefter strålning och till sist operation i oktober 2015. Så om allt var bra så skulle ju det innebära att han inte behövde komma på återbesök igen. Så innan han ens hade varit på återbesöket och fått svar...hade jag börjat planera...är det ett positivt svar...jag då måste vi fira. Så min hjärna var helt och hållet kidnappad...det fanns inte ens en lösensumma för att få hjärnan på rätt bana igen!
Vi fick ett positivt svar..han ska inte tillbaks igen..allt var bra!! Fast firandet...tja...det fanns mest hos mig...eftersom han skulle iväg ikväll....och ärligt...hade det blivit ett negativt svar...så var min hjärna tillräckligt kidnappad för att den hade säkerligen valt att välja alkohol ändå.

Så vad har jag lärt mig??? Att hjärnan kidnappas så lätt....och att fira...det kan man ju för sjutton göra med vilken dryck på vilket sätt som helst fast utan alkohol! Och vad har jag mer lärt mig?? Jo...att komma till handling...verkställa vad jag har bestämt mig för innan jag skriver här...för jag är så utomordentligt bra på att skriva vad jag önskar att jag ska göra...jag måste istället göra det...i små små steg.

Så det får vara bra för idag...och jag tänker inte känna mig misslyckad...för där jag är nu...är så mycket bättre än tidigare!.

Kram:)

Anonym26613

Instämmer helt ❤ Att vara nykter för att man måste och utan att reflektera är inte så hjälpsamt. Däremot om man aktivt arbetar med sina tankar och känslor så kommer man framåt.
Med det sagt så är jag lite orolig för dig ❤ Jag tror du skulle må bra av att få mer hjälp så du fick känna på hur skönt det blir efter en tids nykterhet.
Har läst om flera personer som lyckats efter en längre tids kämpande och jag verkligen tror på dig. Men finns det inget mer vi kan tänka på som kan hjälpa dig att bli fri från "kidnapparen" ❤?

Tack för att du delar med dig ?????

Jag tror/tänker så här.....

Många här på forumet klarar av att bli nyktra med hjälp av vänner på forumet...

Somliga har testat antabus, naltrexon eller/och campral...

Någon enstaka har varit på behandlingshem...

Oavsett vad så handlar det till syvende och sist att man har styrkan och orken samt viljan att bli nykter på egen väg...kanske med hjälp av ovanstående...

I min kommun om man önskar fler än fem samtal av kurator på rådgivningscentrum (finns inget via landstinget) så krävs en utredning av socialsekreterare som jobbar med vuxna. Och ska man få ens fem samtal måste man verkligen vara nykter...

Så ibland känns det som Moment 22...så hur jag än vänder mig så handlar det om min egen förmåga..men jag tror på den även om det är berg- och dalbana❣️

Jag känner igen mig i det, att det är svårare att hitta nya sätt att fira något bra än att bita ihop när det är tufft.

Nu tänker jag att när det dyker upp dagar där jag har något att fira då ska jag ta hand om mig själv lite extra för att må riktigt riktigt bra. Fixa "hemmaspa" med scrub, ansiktsmask och hårninpackning tex. Se att jag är snyggare nu, nykter ?. Klä upp sig kanske. God mat och verkligen känna vad den smakar.
Eller, vad är det för fel på saft och bulle, tårta och godispåse samt ett litet paket till mig själv (eller till mannen, funkar lika bra att ge som att få). Barnsligt gott och kul!!

Hitta strategier. Vara BETSÄMD. Ta den hjälp som finns även om det är svårt, det finns mycket att hitta på nätet också om man verkligen letar, videos, poddar, program mm.

Jag är glad att du skriver att någonting är annorlunda, att du lär dig av snedstegen och att du inte känner dig misslyckad - just för att du lärde dig något! BRA!
Att slå på sig själv hjälper INTE. Jag har provat.

Idag är en bra dag att vara nykter! Eller hur?

Kram!

Jag tror också att du kan Vara frisk! Men du måste verkligen vilja fullt ut. På riktigt! Orka o vilja stå emot. Den kidnappade hjärnan blir ju aldrig räddad om den inte får vara utan alkohol lite längre tid. Och även då är det svårt ibland!
Precis som du skriver, det räcker inte att intellektualisera nykterheten o förstå i teori. Det är bara att vara nykter som gör en nykter. Det är jättejobbigt i början. Även om du fick nej för några veckor (?) sedan från vc för medicin pga levervärden, kanske värdena är bättre nu?

Så bra skrivet av Soffi och Sattva! Nu skriver de om precis samma saker som vi ” gamlingar” skrev till dig för ca 1 år sedan. Att verkligen vilja och vara riktigt bestämd. Det är ett måste, annars händer inget.

Det här med samtalshjälp tycker jag låter konstigt, måste du vara nykter för att få hjälp med att bli nykter?
Nä, tyvärr så har du inte viljan och bestämdheten till 100 procent ännu. Och så länge du inte har det, så kommer du fortsätta dricka. Så är det.

Handen på hjärtat, har du gjort allt vad du kan för att försöka få hjälp? Hört med privata kliniker? Att det är dyrt är ingen bortförklaring. Vill man på riktigt spelar pengar ingen roll. Min fru tog ett lån på 80000 kr för att göra sin gastric bypass privat, eftersom den allmänna vården vägrade. Då har man bestämt sig.

Har jag gett upp hoppet om dig? Faktiskt så har jag märkt att jag drar mig lite för att kommentera i din tråd, för det känns lite hopplöst. Inget av det jag har att komma med tycks hjälpa dig. ❤️ Men nu finns här nya friska krafter, som Sattva och Soffi tex. Lyssna på dem, de vet vad som krävs, och har det i färskt minne.

Kram