Soffi!
Ja idag går flyttlasset. Tänkte ett kort tag att jag inte heller är färdig härinne, men kom sedan på att jag behåller namnet på tråden på nästa ställe. För vi blir aldrig klara. Då vore vi Dalai Lama...och inte ens Dalai Lama är säkert Dalai Lama alla dagar😋. Hela livet är en resa. Men det viktigaste är jag klar med, tror o hoppas jag. Men herregud, jag flyttar bara ett kvarter bort! Vi ses varje dag ändå❤🙏😍

@Soffi ”Stjäl friskt” Jo, jag såg det i Sattvas tråd.🤣 Och det är jättebra, man ska sno det som funkar bra för andra. Väldigt ofta funkar det bra på sig själv också. Inte alltid, men det är alltid värt att testa.

Ok, då vet jag var din hobby är. 😍 Anledningen till att det här forumet är anonymt är ju såklart pga av att rädslan till att bli avslöjad (skammen) är det absolut svåraste att bli av med. När den släpper helt, är det som att en helt annan värld öppnar sig om du frågar mig. Och att våga skriva här om sin hobby eller passion är ett steg på vägen att komma dit. Jag har mitt fiske, Andrahalvlek sina hittaut och Se klart sina blommor tex. Visst , chansen ökar att någon kan lista ut vem man är, men vad spelar det för roll? Man kämpar/har blivit frisk från en sjukdom. Ska man skämmas för det? Nä, det är ju helt befängt. 😬 Det gäller att få in detta i sin hjärna, och ett sätt är att skriva mer om det man är bra på, tycker är kul, vara mallig och stolt. Det har jag märkt i alla fall.

Det jag önskar är att fler ska få uppleva den känslan, att vara helt fri från skam. För det är en underbar känsla tycker jag. Men jag kan se att vissa som har varit nyktra länge, eller kämpat länge tycks inte kunna komma dit. Skammen har bitit sig fast, och det väldigt trist enligt mig.

Kram

@Miss Mary Poppins Tack! Jag kommer över och hälsar på lite senare 🤗.

@Jempa123 Tack! Ta den sats du behöver, men fastna inte i startblocken bara. Hälsar på även dig strax 🤗.

@Sattva skrev:"För vi blir aldrig klara. Då vore vi Dalai Lama...och inte ens Dalai Lama är säkert Dalai Lama alla dagar😋. Hela livet är en resa."
Sant! Tänk, förut hade jag fått skrämselhicka av att höra att man aldrig blir klar. Nu ger det lugn. Det får ta den tid det tar, spännande att se vad dagen bjuder på.
Sätt på kaffe så kommer jag..🤗

@Torn skrev:"När den (skammen) släpper helt, är det som att en helt annan värld öppnar sig om du frågar mig."
Jag tror du har rätt, som vanligt. Jag gluttar in lite, kollar om jag vågar ta steget. Min ledtråd om hobbyn var ju inte alltför svår... 😅🤣. "Ska bara" känna efter lite till att mitt "jag dricker inte längre..." är stadigt nog att ta avstamp i.
🤗

Igår var en jättebra dag! Hinner inte skriva mer än så.
Fast, jo, vill skriva om att jag hade, och har, mycket funderingar på den här resan. Jag hoppade ju på en "sista minuten", ett impulsköp. Impulsköp kan vara riktigt bra ibland 😊!
"Sista resan". Herregud, det är ju inte speciellt långt kvar! "Sista" tyder ju på att det inte går att boka en till...
Men... Går det att förlänga vistelsen?
Jo, jag vet att det går att gå till baren och beställa en drink, då förlängs resan per automatik. Men jag är inte sugen. De har så gott te här så det är dumt att chansa liksom.
Jag måste fråga. Men var är researrangören??? Jag vet att jag ska vara lugn så länge han inte syns till, men nu var det faktiskt länge sedan jag såg en skymt...
Hallå? Du har väl inte sagt upp dig??

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 🌺🌺🌺

God morgon!
Researrangören kanske inte behövs om allt flyter på? Det finns säkert ett nummer man kan ringa om det blir nåt krångel, men researrangören har tillit till att det knappast kommer att behövas...
Gott med en skön helg, här också. Gårdagen kändes lång o vilsam. Inte en tillstymmelse till söndagsångest, fullt njutbar söndag hela dagen!
Nu ny vecka, men det blir en vecka med två dagars onlinekonferens om stress o utmattning, så det blir en spännande vecka! Och i veckan kommer värmen - tvåsiffrig - som ska hålla i sig till helgen!!
Ps. Ja din ledtråd om din hobby var ju glasklar🤣🤣🤣. Jägare? Orientering? Ha ha, inte en aning jag!
😍🌞🌼🌷🧚‍♀️

Tycker gott att du kan stanna lite till på resmålet. Det finns så mycket att upptäcka och om du har tid, så stanna ett tag. Njut av
Att upptäcka resmålet ordentligt, tycker jag. Man måste faktiskt inte genast rusa vidare. Ibland kan det vara bra att stanna där man är och verkligen se sig om ordentligt. Det är en trygg plats och då kanske man vågar besöka de lite läskigare kvarteren. Sista och sista förresten. Nu hoppas jag det, men annars är du alltid välkommen tillbaka. Du vet att platsen finns, du vet att du mår bra, det är inte svårare än så. Gör alla val med utgångspunkt i dig själv. Trivs du här, stanna en stund. Känner du för att upptäcka en ny plats, res vidare. Det är ingen tävling och man känner kanske ordentligt när det är dags. För mig börjar det kanske bli dags, men jag har hängt här till och från i drygt 5 år, kortare och längre visiter och nu senast i 7 månader. Men jag sitter lugnt i båten ett tag. Måste bestämma mig om jag bara ska börja på nytt eller ta med mig bohaget.
Underbara konferenser Sattva, undrar just om de nämner nåt om universalmedicinen alkohol. Jag tycker verkligen att det är naivt att inte ta upp det.

@Sattva skrev:"Ps. Ja din ledtråd om din hobby var ju glasklar🤣🤣🤣. Jägare? Orientering? Ha ha, inte en aning jag!"

Jag tänkte ridning och orientering. Och tidigare har jag tänkt motorsport, men det gör man ju knappast varje ledig dag. Hästar kräver dock daglig tillsyn och mycket motion.

Verkligen inte glasklart, men jag är lite trög ibland 😂

Kram 🐘

Anonym26613

Jag tänkte också på ridning. En häst tvingar dig ut oavsett väder. Tar dig till platser och lär dig om samarbete. Eller hundförare.
Triksigt 🤔🤔🤔💚

@Soffi skrev:"Jag måste fråga. Men var är researrangören??? Jag vet att jag ska vara lugn så länge han inte syns till, men nu var det faktiskt länge sedan jag såg en skymt..."

Jag tror att researrangören har fullt upp med att ta emot nyanlända. Du börjar tillhöra de hemtama på destinationen nu. Plus att du egentligen inte behöver en researrangör efter att de första viktiga pusselbitarna sitter som de ska. Så länge allt lirar är det lugnt, du kan utforska och botanisera i lugn och ro på egen hand. Om något skulle diffa eller strula så lovar vi på forumet att leta reda på researrangören, eller ännu hellre hjälpa dig att hjälpa dig själv ❤️

Kram 🐘

PS. Läste du dikten om Holland som jag citerade för ett tag sedan? En vanlig dikt som sprids i funkiskretsar. Handlar om att när man väntar barn så tror man att man ska resa till en fancy resort och sen får man ett handikappat barn - och plötsligt har man hamnat i Holland. Va? Hit skulle jag inte!?

@Miss Mary Poppins Och att @Torn tydligen fattade hobbyn direkt stör mig som sjutton, men han lägger säkert ihop det med tidigare ledtrådar som han redan tidigare har fångat upp. Han är lite av forumets detektiv 😉

Kram 🐘

Apropå tidiga ledtrådar; Soffi var det du som hade stått ute i flera timmar o tittat på när andra tränade? Ja men ridning måste det vara!
Och Soffi, säg till om det blir för mycket, om vi tränger oss på med våra gissningar...😍

Anonym26613

@Andrahalvlek @Sattva Vi är nog på spåret 😅❤👍 Attans att jag inte känner en enda hästmänniska 🤔

Soffi du måste inte avslöja 👍👍👍 Vi visar bara lite engagemang 🌸💚👌

Plättlätt som sagt.😎 Nu väntar vi bara på vad Sattva har för ledtrådar om sin passion. Där har jag faktiskt ingen aning.

@Soffi Nu kanske du tror att jag är helt knäpp eller att jag stöter på dig eftersom jag bryr mig om din hobby.😅Men som jag skrev tidigare, jag tror det är bra för en själv. Det stärker ens självförtroende och stolthet och så blir man extra glad när man skriver om något som man verkligen gillar. Skryt är tom godkänt här, tycker jag. 😂Alkoholfrågor blir mindre och mindre viktigt, och det ”riktiga” livet tar över. Väldigt härligt!😍

Kram