Dagens björnbärsrunda blev cirka 10.000 steg och tog 2,5 timme. Hur mycket jag än plockar finns det tre gånger mer kvar som väntar på att mogna. Fick ihop en hel chipsskål idag också.

Hittade en massa lingon också och plockade lite, men det fick jag ge upp efter ett tag för annars hade jag aldrig kommit hem. Inte en kantarell i sikte någonstans, jag saknar verkligen svampblick helt.

2,5 timme höneblund blev det i eftermiddag också. Så skönt 😍 SUP får det bli imorgon. Tror inte att det ska blåsa så mycket.

Indisk hämtmat toppade den här lediga lördagen 😋

Kram 🐘

@Andrahalvlek Härligt!😍 Finns det svamp, björnbär och lingon på samma plats hos dig? För mig blev det enbart svamp i dag. Kantareller och rätt mycket Karljohanssvamp. Men på de markerna som mina svampställen är finns inte en enda björnbärsbuske.😅 Du kanske letar svamp i fel terräng, och egentligen har bra ”svampblick”.😂

Kram

I 20 dagar har jag hållit i min streak vad det gäller minst 12.000 steg per dag och noll choklad. Hurra vad jag är bra! Det känns mer och mer naturligt, inte jobbigt alls faktiskt. Chokladstoppet har jag hållit i ännu längre, säkert dubbla tiden, men jag minns inte specifikt startdatum för det.

Kram 🐘

@Torn Nä, det är nog just det att svampar och björnbär inte trivs på samma ställen. Där jag hittade kantareller häromdagen, med min kompis hjälpsamma blick, var det mer granskog med inslag av lövskog. Där jag gick idag, direkt ut från min lght och en vid cirkel en bit bort, är det mest lövskog med inslag av tall. Men lingon fanns det en hel del. Även blåbär, fast de har börjat torka nu. Tröttnade dock på att plocka lingon rätt snabbt. Björnbär blir mer volym och det är godare.

Enda baksidan är att höger hand och arm är helt prickig av småsår, taggarna är verkligen vidriga. En del sår på fötter och smalben har jag också, man vill ju gärna ta sig så långt in i busken som det bara går. Någon som gått före har dock trampat upp rätt rejält innan, men ändå kan man inte undvika att bli ”taggad”. Men så får det vara, ett björnbärs-år får man stå ut med lite björnbär-sår 😉

Kram 🐘

@Andrahalvlek Härligt med björnbär!
Wow att vara utan choklad så länge! Äter du nåt annat eller är du helt utan "godis"?
12000 steg, hur mycket är det? Har aldrig haft stegräknare så har ingen aning! Duktigt iaf, bara detta att ta sig ut i ur o skur är ju mest hundägare som får till.
Verkar bli en solig dag idag också!🌟😊

God morgon,
Också ”taggad” av att plockat av sista krusbären- men åh vad jag skulle vilja ha björnbär.
Vad gäller svampen så är det i höst väldigt ont om kantareller- jämfört andra år. Här var det torrt för länge, innan regnet äntligen kom. Var på mina säkra ställen igår men fanns inte ett spår. Plockade lite blodriska och C-J.
Ska köra på något sorts streak förutom att springa från den 1/9. Noll glass tror jag.
Ha en fin dag, kram!

@Sattva I grunden motsvarar det 3 x 30 min promenad plus steg lite hit och dit. I fredags gick jag 12.359 steg och enligt mitt armband wifit motsvarar det totalt 9,18 km. Gårdagens 15.123 steg motsvarar 10,63 km. Och 12.000 steg är mitt minimum per dag.

Får se hur länge jag lyckas hålla streaken. I torsdags, då jag tog en spontan sovdag och kände mig lite låg, var jag ytterst nära att bryta. Men sen klädde jag på mig och traskade iväg framåt kvällen. Man ångrar aldrig en promenad. Och nej, jag äter inget annat godis. Efter middagen äter jag inget och sen blir det kvarg och rågkuddar innan jag ska sova. Igår toppat med björnbär 😋

Kram 🐘

@Se klart Noll glass låter tufft för dig. Det har ju varit din tröst. Men det är väl kanske just det vi behöver komma åt - att skippa trösten i form av socker. Chokladen var ju min tröst. Jag var ingen typisk chokladätare eller godisätare innan alkoholstoppet, det var väldigt tydligt ett substitut för mig. Som var helt okej, till och med önskvärt som en ”brygga”.

Men nu har det gått 1,5 år och jag behöver fokusera på att leva ett hållbart liv utan behov av att trösta mig. Regelbundna måltider/mellanmål och daglig rörelse är två viktiga pusselbitar för mig - och jag måste främja det levernet. Att genomföra en streak är ju verkligen att etablera en vana tänker jag.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Oh, man kommer långt på 12000 steg! Typ en mil om dagen går du alltså, det är ju superbra!
Jag tror absolut på streaks för att få en vana. Och så stärker det mentalt också. Att ha disciplin, göra fast man inte känner för det. Gäller bara att ha fingertoppskänsla där så man inte gör våld på sig själv, pressar sig över sina gränser.
Funderar också på hållbarhet. Gud vad viktigt det är, betyder allt i det långa loppet!

Stämmer @andrahalvlek och även om jag dragit ner jämfört med tidigare så är det just något tröstigt över det hela som jag vill komma ifrån. Ibland men inte alltid.
Åt/köpte aldrig godis eller sött innan a-stopp. Satte en ”ära” i att inte vara söt-sugen. Men jag drack väl min beskärda del istället och val mellan dessert/ost var ju lätt- osten innebar ju fortsatt vindrickande..: kram

Totalt två timmar på SUP, ett ofrivilligt bad (19 grader är okej), åt medhavd lunch på en brygga, en timmes höneblund, totalt 14.055 steg, diskat, handlat, lagat mat. Heja mig! En riktigt bra söndag 😍

Kram 🐘

En fantastisk Söndag låter det som❤️..Solen var härlig här i Skaraborg också..🌻..Jag lyssnade på finsk musik och lade sten till min terass, från morgon till kväll i princip..😅..Idag sista lediga dagen innan lite mjukstart på jobbet. Ha en fin Måndag..💕🍃

Aldrig får man vara riktigt nöjd. Just nu har jag för lite att göra på jobbet 😫 Det är ingen mening att dra igång något större projekt så jag förvaltar och sammanställer det jag har, informerar och förbereder för överlämning. Till vem? Ingen vet.

Vissa saker kan jag inte göra förrän vissa andra har tagit vissa beslut, och vissa har fortfarande semester. (Vissa = ansvariga chefer.)

Så jag lullar mest runt och tjötar med folk. Kul, men inte SÅ kul. Verkligen inte speciellt inspirerande, känns som ett mingel mer 😂 På den nivån är det. Några slutar, någon börjar, någon har varit långledig och känner knappt igen sig. ”Här har vi…” Känner mig som en värdinna.

Känns som jag står och stampar i farstun. Noll intellektuell stimulans och utmaning. Noll. Noll resultat. Andas. Acceptera. Okej, okej, okej.

För mycket och för lite skämmer allt. Det är ett av mina livsmotton.

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Så jag lullar mest runt och tjötar med folk" Det låter ju helt underbart!😍 Njut av det är lugnt nu, det blir säkert fullt upp senare, med massor av utmaningar, stress mm.

Kram

@Torn Det är tur att jag är bra på att tjöta med allt och alla. Att jag inte är som min äldsta dotter som var lite orolig för sin jobbstart. Hon sa: ”Jag gillar ju inte att kallprata.” Det gillar jag, men jag vill känna att jag gör lite nytta också. Å andra sidan är det där kallpratandet också viktigt, alltid reder man ut något missförstånd, får någon mer att känna sig sedd/lyssnad på.

Kram 🐘

Var sak har sin tid AH, tänker att det är nyttigt att uppleva både ”för lite” och ”flr mycket”, vet man inte när man har tråkigt så vet man heller inte när det är roligt. Nu har du ”tråkigt”, ja och hur påverkas du av det? Det är spännande att upptäcka. Säkert ovant också, men ack vilka möjligheter till reflektion. Nu kan du se nyanser. Du kan se andra. Du behöver inte leverera men du har erfarenheterna att se, vilken nytta du kan göra.

@Sisyfos Jo, det är nyttigt att ha lite tråkigt ibland. Dels för att ta sig tid att faktiskt tjöta, det behövs post-corona, och sen brukar det leda till att jag efter en tid börjar rota riktigt djupt i högarna. Där finns saker som behöver sammanställas inför överlämningen så jag slipper hasta med det efter att jag har bytt jobb. Även om det inte är speciellt roliga saker, då hade de varit gjorda för länge sedan.

Kram 🐘