@Torn. Något fel när jag ska svara men gör nytt inlägg här och hoppas det når dig. Tack för att du tror på mig😀. Du öppnade mina ögon, så är det ju, skitskammen är ett hinder och har alltid varit för att gå vidare! Alkoholskammen ska ut ur mitt livschanser när den hälsar på visar jag vart dörren ut är👊.
Kram💕

Jag har skrivit tidigare om mitt val av nickdjur 🐘 För mig är elefanten snäll, stark, klok, tålmodig, uthållig, håller ihop sin flock och ser till att ingen kommer på efterkälken. Sådan vill jag vara.

Kram 🐘

@majsan_nu. Något fel när jag ska svara på din tråd så hoppas detta når dig. Tack för din pepp😀. Håller med helt stopp är det som gäller. Dividerade om jag skulle prova på måttligt då jag var så rädd att mista det förrädiska ”mysiga” med vin men insåg dag 4 att det är totalstopp som gäller för livet ut om jag någonsin ska må bra igen och det beslutet känns sååå skönt! Jag kan helt enkelt inte handskas med alkohol hur jag än önskar att det var så. År efter år har jag bevisat detta. Nu kämpar vi på tillsammans! Imorgon dag 8!
Kram💕

Hej vår2022!
Det är något som är konstigt, när jag skulle svara @ blev det en mysko adress... Så jag gör ett vanligt inlägg istället! För mig blev det också att välja totalstopp, av hälsoskäl i första hand men också för svårigheten att välja vad som är "måttligt". Vi kämpar på i motvind o lite medvind emellanåt!
En dag i taget blir många till slut!
Kram 🤗

Dag 8 och en nykter helg! Paus i Teams möte. Reflekterade igår över att vissa saker är omöjliga att förändra tex saker som hänt i det förgångna men vissa saker kan du förändra tex ändra ditt alkoholdrickande. Det har man makt över. Alltså förändra det du kan/ har möjlighet att förändra och lägg inte energi i det du inte kan förändra😁
Ha en fin måndag🌺

@vår2022 Wow, att du redan har kommit till den insikten! Det tog mig säkert 3 månader att nå dit.😅 Med det tankesättet kommer man långt, och kan fokusera på det positiva i stället. Härligt!

Kram

Dag 8 och en nykter helg! Paus i Teams möte. Reflekterade igår över att vissa saker är omöjliga att förändra tex saker som hänt i det förgångna men vissa saker kan du förändra tex ändra ditt alkoholdrickande. Det har man makt över. Alltså förändra det du kan/ har möjlighet att förändra och lägg inte energi i det du inte kan förändra😁
Ha en fin måndag🌺

@Torn tack! Ja är ju i början av min resa men ska försöka ha med mig det hela vägen, det ger kraft!
Mycket dubbletter på inlägg och strul men jag lär mig väl allteftersom😁

Li-Lo

Hej på er i tråden!

Hoppar in för att meddela att det som var konstigt & mysko :-) låg på vår server. Inget som hotar anonymitet eller er säkerhet, endast en "regel" som var olydig. Så fint att se att ni inte ger upp utan fortsätter era samtal.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

@Rehacer ja det var skönt! Han är med och även han ser fördelarna som jag mal på om allt😁. Hur mycket pengar vi sparar och kan lägga i annan kassa mm. Han dricker 3,5 öl men det stör inte min process. Jag var vindrickare.
🌺

Hej @vår2022
Vilken fin bild och bra namn, något att se fram emot och som andas hopp! vill bara önska dig välkommen hit, så bra med en egen tråd. Jag har skrivit mig säkert tre varv runt jorden här på forumet. Med hjälp av skrivandet och mina fantastiska vänner här- var jag snart varit nykter två år.
Det bästa beslutet i mitt liv. Har tyvärr inte blivit rik pga spenderat mina pengar på trädgårdsgrejer, och fina kläder! Men inombords; miljardär.
Häng i här, så ska du se att det går bra, även om det är kämpigt ibland- aka livet! Kram 🌻

@Se klart tack😁 och grattis till dina två nyktra år! Vad bra att ni rutinerade nykterister finns med båda att visa vägen och stötta💕 guld värt! Ja du är verkligen en miljardär som investerat i ett gott liv. Jag är så glad att detta forum finns och jag är så positivt överraskad av den härliga stöttande atmosfären. Jag är tacksam. Jag ska nog också klara av en resa mot nykter sundhet kantad av både mot- och medgång på vägen och då finns ju ni😁
Kram🌺

Hej!
Forumet är guld och varmt, omtänksamt och präglat av att ”pay it forward”, jag har en stark känsla av att vilja dela med mig, stötta och peppa om jag kan. Men viljan, kämpet, att hålla i.
Det jobbet måste man ju göra själv.
Ensam är man däremot aldrig här.
Mitt bästa råd om du ska göra allvar av att sluta. Häng kvar här. Skriv varje dag/ en notering till dig själv räcker bra. Låt forumet bli en plats där du utövar nykterhetsarbetet för det behöver göras. Det är min absoluta övertygelse, tänka, göra, känna, bygga om livet en del. Men allt behöver inte göras på en gång. En dag i taget blir 665 som min app säger att jag varit nykter idag. Kram 🌸

Hej Vår 2022🍃🌺🍃..Jättebra insikter och redskap du har tagit till dig. Så skönt att du har barnen med dig på resan. Så var det för mig med. Barnen (vuxna, och tonåring) har peppat och gett mig styrka till många livsval jag gjorde längs vägen. Att få släppa skam och skuld, gör enormt mycket för måendet. När vi dricker, och misshandlar våra kroppar och själar, skäms vi ofta, för att vi egentligen inte vill dricka. Det är våra alkoholberoende hjärnor som tvingar oss. Jag ialla fall tänkte massor med gånger att, till helgen ska jag vara nykter. Ibland lyckades det, men de flesta gånger, fick hjärnan en övertalningsförmåga över mig..Låter kanske sjukt, men så upplevde jag det..Jag ville inte vara full, och ha minnesluckor. Jag ville inte få vinmage, och fyllekärring- look.. Jag ville inte att mina barn, även vuxna, skulle vara oroliga för hur det skulle gå med allt. Skulle mamma supa ner sig, och fördärva sitt liv. Jag skiljer på beroendehjärnan och personen. Ingen vill väl mista sin partner, körkort, sitt jobb, vänner, barn. Nej, men när drickandet eskalerar och beroendet får fäste, så händer sådana saker. Som tur är går det att backa från stupet ( AH-citat). Ett stort lycka till med nykterheten Våren🍃💫..Forumet bar mig i svåra stunder, och peppade mig när jag ville utvecklas. 🍃🌟🍃

@Se klart ja jag ska hänga kvar här, en av mina livlinor till att få ett nyktert liv som jag så innerligt önskar och vill. Idag dag 9😁. Fortfarande drömmer jag oerhört och är tung i skallen när jag vaknar, nästan som bakis men det är jag inte! Det är kroppsångest men inte mental ångest. Stor skillnad. Jag står ut för jag vet att det blir bättre längre fram och en natt kommer jag att sova bra.
Ha det gott🌺

@miss lyckad känner igen mig så mycket i det du skriver. Hjärnan lever ett eget liv då man misshandlat den med alkohol. Vid olika stressmoment dämpar jag stressen med alkohol och vips mår jag bättre för stunden men det förrädiska är att hjärnan också blir stressad pga alkoholen och då startar rundgången, jag måste dricka mer för att dämpa stressen i hjärnan osv. Håller med skammen är ett hinder och när jag väl varit öppen och ärlig dämpade skammen och då kom nya starka krafter till mig, mina barn är vuxna och det känns som att vi nu kommit närmare varandra i och med min ärlighet❤️. Att de inte behöver oroa sig och att jag kan visa föredöme genom att ta ansvar för mina handlingar och mitt liv. Jag vill inte heller få fyllkärring look och mista allt som är det enda alternativet om jag inte slutar nu. Tycker mig se en skillnad redan nu, framför allt på ögonen som är klarare, men det är nog skammen som är borta när jag tittar mig i spegeln😎.
Tack för att ni finns här, jag kommer att ta all stöd och själv stötta medmänniskor.
Kram💕

Dag 9. Nöjd med lite nere. Fick besked om att jag inte får ett jobb jag sökt, blev tvåa. Mitt nuvarande uppdrag tar slut vid årsskiftet och har ännu inte fått tag på ett nytt jobb, fan vill inte bli arbetslös! Har aldrig varit arbetslös och är 50+. Jag ska tillåta mig att vara besviken men inte ta till vinet, no way! Hur hanterar jag att vara besviken nykter? Ja det känns inte bra, men som tur är är mitt självförtroende bättre nu än för 9 dagar sedan. Det var väl inte meningen jag skulle få det, det var också ett tillfälligt uppdrag och jag vill ju få en tillsvidare tjänst. Har haft tillfälliga uppdrag i 6 år och det är ju alltid en oro för framtiden. Nä, det var inte meningen och en bra lösning för mig! Men skit också ändå, det hade gett mig mer tid att hitta nytt. Det är bara att fortsätta söka och har flera ansökningar ute. Känns ändå som att jag har en vinst på gång, mitt nya liv nykter😀. Gjorde ett corepass efter beskedet, nu ska jag börja träna regelbundet, kändes bättre och i em ska jag till frissan. Har även beställt Anders Hansens bok Depphjärnan - varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? Tror att kunskap om hjärnan kan ge mycket nytta i denna resa. Nu har jag fått skriva av mig.
Ha det gott💕