@Sländan Ja du har nog rätt. Sov som en stock och drömde inte när jag drack. Eller jag stupade i säng, vaknade med ångest, oro, skam, trött, pluffsig, oklara ögon, dålig självkänsla och självförtroende, skakig pga detta som tystades med en återställare. Höll mig mest tyst på möten för att inte avslöjas. Hua ryser när jag tänker på det😱. Vaknade tidigt i morse, maken ska iväg tidigt och hundarna stormade in med pussar. Känns bättre idag, sov rätt bra, ingen huvudvärk än😁. Körde lite andningsövningar innan jag somnade.
Ha en fin torsdag🌺

@Andrahalvlek Ja, kan nog vara abstinensen som mal i huvudet. Ja, det är verkligen en häftig resa på gång. Har alltid varit intresserad av människans psyke och hade planer på att bli psykolog men betygen räckte inte riktigt till. Så häftigt att skippa alkohol kan ge så otroligt mycket tillbaka, stolthet, glädje och god självkänsla. Redan nu känner jag mindre ilska och frustration. Jag har mycket att se fram emot😁.
Ha en fin torsdag🌺

Dag 18. Vaknade tidigt. Känner tacksamhet och glädje. Känner tacksamhet till de jag har kontakt med på detta forum. Tacksamhet till all stöttning, utbyte av tankar och funderingar, goda råd, kloka ord, ögonöppnare, medkänsla, hopp, sorg, samhörighet och kamp. Allt detta skapar motivation och en positiv framtidstro på ett fantastiskt härligt liv i nykterhet. Det finns så mycket att se fram emot. Ni är en livlina! Jag borde vara knäckt och supa då jag fortfarande inte fått nytt arbete och blir i värsta fall arbetslös den 1 januari. Men jag har framtidstro att det ordnar sig så småningom och så jävla tacksam för att jag tog beslutet att bli nykter för 18 dagar sedan! Det är först nu jag kan hoppa på ett nytt jobb i samband med att jag frisknar till på alla sätt och vis.
Tack till er alla där ute❤️❤️❤️

@vär ibland känner man sig hemskt präktig på ”den andra sidan”. Men jag har ju inte varit en Kristen ungdom (förlåt fördomen) utan en glad-festare av rang. Tills det inte var kul längre. Det var inte kul att sluta dricka heller. Utan forumet hade jag ALDRIG klarat det utan antingen hållit mitt överstyr-drickande igång med ökad oro från familj, vänner, kollegor så småningom. Eller rätt ner i diket.
Det var vad jag förstod låg framför mig efter några övertramp som var långt bortom den jag ville vara.
När jag accepterar MIN verklighet så blev det på sätt och vis lättare. Sug efter vin höll i sig länge, men att faktiskt dricka, förstod jag efter bara tre månader- att det var det slut med för mig. Sen dess har så mycket hänt. Jag har flyttat, fått nya uppdrag på jobbet. Springer igen. Snart på gymmet. Så på så vis är självkänslan bättre än kanske någonsin.
Men det viktiga är storstädning på insidan. Att vara sin egen bästa kompis! Att vara lika snäll mot sig själv som mot människor man älskar. Att det kommer (ganska så) självklart numera. Men självsnällhet är färskvara för oss som inte fått det med oss i generna (läs uppfostran).
Men som de skriver på amerikanska forum: We can do hard things! Kram.

@Se klart Jag vill bli präktig och komma ut på andra sidan😁. Ska ta med mig ditt uttryck att storstäda på insidan. Det är precis det som det handlar om. Att göra en riktigt stor sanering i hjärna och kropp och rota ut alkohol viruset som ständigt muterar! Inget vaccin finns mot det men alkoholstopp, mental och fysisk träning angriper och krossar viruset, sanerar och städar bort skiten! Nya vanor, känslor och beteenden skapas. Med nya banor i hjärnan blir det inte lika ansträngande att vara på sin vakt mot nytt virusangrepp och den poppar inte upp så ofta😁. Så ser min framtidsvision ut och min tolkning av ditt svar.
Ha en fin fredag❤️

Dag 19. Sov tungt men minns inga drömmar. Igår var jag på en italiensk restaurang med jobbet. Servitrisen frågade om vi ville börja med en prosecco, och jag såg ett långsmalt, iskallt immigt glas med bubbel i mitt huvud mm! Slog bort det fort ur huvudet. Sedan togs beställning på dryck och alla tog vin eller öl till maten. Jag beställde för första gången i mitt liv en alkoholfri öl! Middagen var trevlig och jag fick inget större sug på alkohol. Kände mig så nöjd! När jag kom hem tänkte jag på hur jag skulle gjort för 19 dagar sedan, hälla i mig minst två stora glas med vin innan läggdags med påföljande ånger, ångest och annat skit nästa morgon. Blev ännu nöjdare i tanken på detta och hällde upp ett glas bubbelvatten. Nu kommer
Min tredje helg och det kommer att gå bra!
Trevlig fredag på er🌺

Måste lägga till detta så att jag kan gå tillbaka och minnas. När jag sminkade mig och tog på lite finare kläder fick jag ett stort sug efter att sippa vin. Det kom från ingenstans och överrumplade mig totalt! En vana jag har inför tillställningar, dricka före, under och efter. Jag hällde upp ett stort glas bubbelvatten och suget försvann! Här kommer ordspråket ”vanans makt” väl till pass! Alkoholdjävulen knackade på och ville locka mig till helvetet, men den lyckades inte!👊

Nejlika

Så bra att lägga märke till de där tillfällena vi liksom på impuls vill ta ett glas, att uppmärksamma dem och reflektera över dem så att de sen slutar överrumpla oss. Snyggt jobbat med bubbelvattnet, du har tar kontrollen över vanans makt 👊 Och grattis till dag 19, snart 3 hela veckor! 🥳

@vår2022 Grattis till dag 19! Jättebra jobbat!🤗 Du har just börjat med det som måste göras för att kunna njuta av nykterheten fullt ut. Börjat öva på att vara nykter. Få vanorna att sitta. Känna stoltheten i att beställa alkoholfritt. (Yes, det där fixade jag ju bra!) Ta ett glas vatten vid sminkningen. ( What! suget försvann visst!) Öva och öva och de positiva upptäckterna rullar in på löpande band, vilket gör att man mår bättre och bättre. Det man får räkna med är att det tar sin tid. Har man varit van vid att dricka alkohol i en herrans massa år, så är det inte ett dugg konstigt.😅 Bättre och bättre mående, och till våren 2022 så kommer du må hur bra som helst! 😍 Om du följer samma väg som jag gjorde måste jag tillägga. (Alla är olika, osv. bla,bla) Men jag tror verkligen stenhårt på dig!

Kram

@Torn Supertack! Vilken boost jag fick av ditt inlägg! Ja övningskörning pågår för fullt och med klarare hjärna är det lättare att upptäcka vanans makt och förutse vad som blir följden.
Kram🌺

@vår2022 I början av min nykterhet tänkte jag flera gånger varje vecka: ”Hmm, den här känslan brukar jag dricka på 🤔 Men nu dricker jag inte längre, så nu får jag göra något annat”. Enligt min uppfattning handlar 70-80 procent av nykterhetsarbetet om att skapa nya nyktra vanor. Och det får ta sin tid.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja håller helt med dig. Efter som jag drack varje dag senaste tiden var det typ i alla situationer jag gjorde det. Städa, vin, trädgårdsarbete, vin, klippt håret, vin…så alla vanor måste göras om typ. Så det du eller någon annan sade, det krävs ett år för att gå igenom alla tider och sedan kanske, tänker jag, har ny vana uppstått. Vissa vanor går säkert snabbare att göra om men alla högtider ska också gås igenom. Det är bara att kämpa på🌺

Dag 20. Jämnt och fint tal😁. I natt sov jag min bästa natt hittills. Någon dröm men inte intensiv. Brukar alltid snooza men inte imorse. Steg upp när klockan ringde, inte ont i huvudet, för att njuta morgonstunden med kaffe och mys med hundarna i sängen🐕💕. Igår gjorde jag veckostädning som alltid brukar ha små pauser med vindrickande men igår tänkte jag inte på det ens, kanske en ny vana som börjar sätta sig. Idag ska dagen avnjutas i skogen med med våra fågelhundar, det kommer att bli ett fint motionspass över myrar, stock och sten. Sedan hem och njuta av god mat och ett glas bubbelvatten.
Ha en fin lördag🌺

@vår2022 härligt att du sover bättre och att huvudvärken har släppt 👍🏻🤗 sömnen är så viktig. Jag hade oxå alltid städvin, allt som kändes tråkigt hade jag vin till 🙄
Idag har jag ljudböcker på istället, det är super tycker jag. Allt går så mycket lättare när jag lyssnar på någon bra ljudbok eller podd.
Hoppas att du får en härlig dag i skogen, jag ska elda upp massor av ris på vårat landställe idag.
Kram 💕 sländan

@vår2022 Jag blir alltid så glad av att läsa dina uppdateringar! Tänk att det redan är 20 dagar! Såå bra jobbat!
Stor kram 🤗

Dag 21. Dagarna tickar på, härligt! Trodde jag skulle sova bra nu men hade mycket drömmar i natt. Tänker att det vänder så småningom. Ingen huvudvärk i alla fall. En söndag som ska fyllas med aktiviteter och vila. Ha beställt ved så den ska staplas, hundpromenad i skogen då jag ska ta med mig mossa och annat från naturen. Ska pyssla med lite adventsdekorationer både ute och inne. Finns mycket tips på insta. Laga god farsdagsmiddag och titta på en serie på Netflix. Ja sen är söndagen över😁.
Ha en fin söndag och grattis till alla farsor💕

Reflektion: Jag har identifierat mig som en djup grubblare, kan ligga timvis och bara älta igenom allt jag ställt till med, både nykter och onykter. Om jag funnits till för barnen i den utsträckning jag borde, om de farit illa av skilsmässan, hur dålig och otillräcklig jag är, varför jag inte sagt ifrån i osunda relationer, elaka saker som jag sagt mm. Jag började alltid att prata om problem mm med min nuvarande man strax efter att vi lagt oss för att sova, ångesten, ilskan och gråten tog över och slutade många gånger i ilska då han somnade och jag tyckte han inte ville lyssna på mig, jag insåg inte att jag var packad och att mina riktiga känslor inte var närvarande. Allt kändes ju så på riktigt och autentiskt. Han har ofta bett mig att vi kan väl prata innan sängdags för han är för trött när vi ska sova. Jag har lovat men det blev aldrig så.

Idag när jag varit nykter i 3 veckor, ser det helt annorlunda ut. Vi pratar under dagen, kvällen om tankar och känslor, inte när vi ska sova. Båda vill sova. Jag grubblar inte ihjäl mig då oro och ångest inte härjar i min hjärna. Jag känner mig lugnare och tryggare. Det är överhuvudtaget mycket mer harmoniskt och lugnare hemma, precis det jag längtat efter. Att få vila utan ett jävla liv i huvudet. Jag har till och med svårt att minnas mina destruktiva tankar.

Det måste ju bero på att jag inte dricker alkohol. Det visar ju också tydligt vad alkohol gör med hjärnan, känslorna och beteendet. Vilket jävla destruktivt gift det är för mig, och som besvärar framförallt min man.

Bra, nu finns även detta nedskrivet i min dagbok så att jag inte glömmer!

Reflektion: Jag har identifierat mig som en djup grubblare, kan ligga timvis och bara älta igenom allt jag ställt till med, både nykter och onykter. Om jag funnits till för barnen i den utsträckning jag borde, om de farit illa av skilsmässan, hur dålig och otillräcklig jag är, varför jag inte sagt ifrån i osunda relationer, elaka saker som jag sagt mm. Jag började alltid att prata om problem mm med min nuvarande man strax efter att vi lagt oss för att sova, ångesten, ilskan och gråten tog över och slutade många gånger i ilska då han somnade och jag tyckte han inte ville lyssna på mig, jag insåg inte att jag var packad och att mina riktiga känslor inte var närvarande. Allt kändes ju så på riktigt och autentiskt. Han har ofta bett mig att vi kan väl prata innan sängdags för han är för trött när vi ska sova. Jag har lovat men det blev aldrig så.

Idag när jag varit nykter i 3 veckor, ser det helt annorlunda ut. Vi pratar under dagen, kvällen om tankar och känslor, inte när vi ska sova. Båda vill sova. Jag grubblar inte ihjäl mig då oro och ångest inte härjar i min hjärna. Jag känner mig lugnare och tryggare. Det är överhuvudtaget mycket mer harmoniskt och lugnare hemma, precis det jag längtat efter. Att få vila utan ett jävla liv i huvudet. Jag har till och med svårt att minnas mina destruktiva tankar.

Det måste ju bero på att jag inte dricker alkohol. Det visar ju också tydligt vad alkohol gör med hjärnan, känslorna och beteendet. Vilket jävla destruktivt gift det är för mig, och som besvärar framförallt min man.

Bra, nu finns även detta nedskrivet i min dagbok så att jag inte glömmer!