Mitt nya liv börjar nu, denna gång ska det bara gå vägen.
Dag 2 nu som nykter,, det var en svettig natt kan jag säga, sov ändå rätt bra, men drömde rätt märkliga drömmar.
Vet att det kan bli så. Har precis lyckats tappa körkortet,, det var vad som krävdes för att titta sig själv i spegeln och fråga "vad f*n håller du på med"
Har redan märkt att ett bra stöd från omgivningen är viktig, familj, jobb, dom man ringer och vill ha hjälp av.
Ringde vårdcentralen igår och sköterskan sa "men vad bra att du ringde ang detta" det känns bra att höra sånt.
Satt igår kväll på ett kristet cafe i stan med en jobbkollega som sitter i samma sits som mig själv, det var väldigt avslappnande, alternativet skulle varit i pannrummet hemma med en massa pilsner.
Känner mig pigg idag, skakig och svettas lätt men jag känner mig positiv.
Pratade med en kurator idag, det kändes bra när hon sa att jag lät positiv och kunde prata om alla problem jag hade.
Önskar alla andra här lycka till! Kämpa på!

@Tikka ser att du nu skapat en egen tråd. Jag använder min tråd som dagbok och där jag skriver allt mellan himmel och jord. Bra också att kunna gå tillbaka och följa den egna utvecklingen.
Nu kämpar vi på!

Ja, då var den andra vita dagen snart till ända. Har nyss gått en promenad med hunden på 6 km.
Nu blir det en dusch och bara ta det lugnt tills det blir till att gå i säng. Är ledig imorgon så det kan bli en utmaning.
Har inget att dricka hemma och kommer ingenstans, så det går nog bra, just det, det är fredag imorgon,,
hmm,, då måste jag planera nåt tillsammans med sambon så jag har en plan för kvällen.
Sköt om er därute!

Dag 3 börjar nu då,, Usch vilken natt, svettades floder, frös om vart annat, sov en timme, vaknade, somnade om en timme osv. Tankarna kommer när man vaknat, svårt att somna om.
Ont i njurarna någonting fruktansvärt, är det fler av er som råkat ut för detta?
Har inget sug efter A. Men känner mig bakis när jag vaknar och har ingen större matlust.
Vet att vi som är under missbruk ofta har brist på B-vitamin. Fick lära mig det för 7 år sedan då jag fick en antabuskur, då fick jag en burk B-vitamin också.
Ha en trevlig nykter fredag alla!

@Tikka ja, det är slitigt med abstinensbesvären i början och olika för oss beroende på hur mycket vi druckit. Det som är bra att det så småningom blir bättre. Första tiden kände jag mig bakis varje morgon men blev ändå glad när jag kom på att jag var nykter😀. För mig har det gått upp och ned med sömnen, är på dag 47 idag. Ingen ångest men tankar som inte är högljudda stör nog sömnen. Det tar 3-6 månader för hjärnan att återhämta sig och få balans igen efter alkoholmisshandeln. Så tänker att det gäller att stå ut och låta tillfrisknandet ha sin tid. Jag kan stå ut bättre för att jag vet att jag är nykter och är snäll mot hjärnan och kroppen🥰.

Ont i njurarna har jag inte haft. Du har ju en kontakt med vården, det vore ju bra om de kunde göra en hälsoundersökning på dig och se vad som ev brister.

Ha en fin nykter fredag💪

Som jag skrev tidigare, dag 3 nu. Jobbigare dag än igår. Måste skriva av mig lite här.
Är ledig idag och sitter hemma ensam,, det är det värsta som finns,, rastlös, går fram och tillbaka och vet inte var jag ska he mig. Försöker se på skidåkning på tv, men kan inte koncentrera mig. Ont i kroppen, tankarna snurrar.
Nåja, är nykter iaf.....
Tack o hej!

@Kebne1 Tack för tipset,, låter som en ofarlig "grogg".
Snart är dag 3 avklarad med förskräckelse,, fy f*n vad jobbigt det var idag.
Skakningar, ont i huvudet och njurarna. Tippat i mig B-vitamin.
Druckit flera liter idag, vatten, julmust, vätskeersättning, kaffe, tror jag bara varit och pinkat en gång, var tog vätskan vägen, var man så uttorkad.

Lider med dig, har varit i liknande abstinensfas som du beskriver. Finns ju en länk här på alkoholhjalpen under faktadelen om abstinens som du säkert redan läst. Hoppas dina besvär lindrar sig dag 4. Dom flesta vittnar ju om att runt dag 4-5 är det värsta över när man har fysisk abstinens. Bra beslut att sluta. Har som du upplevt ont i kroppen, leder, benen vid abstinens och de flesta andra symtom du beskriver som svettningar, skakningar etc men tror inte jag känt av njurarna.
Får man fråga hur länge och mycket du druckit innan du slutade?

Hejar på dig! Hoppas du får en bättre natt nu,

Kämpa! För varje dag som går blir det bättre! Men DU min brorsa som supit rejält hade liknade symtom och han hade höga (eller var det låga?) natriumvärden och då ska man vara försiktig med vätska överhuvudtaget! Har du kollat upp sånt? Du låter stark och kommer fixa detta! @Tikka

Kämpa! För varje dag som går blir det bättre! Men DU min brorsa som supit rejält hade liknade symtom och han hade höga (eller var det låga?) natriumvärden och då ska man vara försiktig med vätska överhuvudtaget! Har du kollat upp sånt? Du låter stark och kommer fixa detta! @Tikka

Ja, Dag 4 då som nykter. Sovit mycket bättre i natt. Dock har svetten sprutat ur kroppen ändå.
Det är väl giftet som ska ut, lite ont i ryggen och huvudet, men överkomligt.
Har inget sug efter pilsner, känns helt otroligt.
Tackar för allt stöd av @kebne1, @kennie, @Tackohej, @vår2022💖
Tillsammans är vi starka!
Ha en nykter Lördag😊

Hej @Tikka och @Kebne1 ! Jag tänkte bara säga välkommen hit och meddela er att jag tycker ni kämpar på jättebra! En jäkla kamplust, ett positivt tänkande och ni ser glädje i minsta lilla förbättring ni märker av! Precis så var det för mig när det begav sig. Nu har jag varit nykter i snart 2 år, livet leker och jag mår hur bra som helst sedan länge. Kör på bara, det här fixar ni galant! 💪