Ja! Igår var lite jobbigare, ett möte o sen iväg för att hälsa på sjuka vänner. Tacksam över att jag statistiskt har 10 år kvar att leva och hoppas att de blir ljusa! Trött kom jag hem och gick o lade mig direkt istället för att ”varva ner”. Idag är det vilodag. Gäller att hushålla med krafterna. Roligt med allas framgångar och bra beslut. Jag har stora förhoppningar för -22.

@Geggan Till och med ett trist väder blir trevligare när man är nykter😀. Njut och andas in den friska luften och njut av hur skönt det är att gå in i det nya året nykter. Det kommer att bli ett bra år!🌸💫💕

Igår blev det en heldag på aa. Först vanligt möte, sen stannade jag på stegmöte. Jättebra föreläsning om sjukdomen alkoholism o dess tre delar: fysisk allergi, mental besatthet och andlig sjukdom= beslut och moral fräts sönder av lögner. Fick förklaring på vad jag har lidit av hela hösten- ältande skam självhat oro rädsla stress hopplöshet. Det är vad alkohol leder till. Vaknade varje morgon med hjärtklappning och sotsvarta tankar. Så glad för att jag lyckades sluta för jämnt två veckor sedan. Hoppas jag alltid kommer ihåg hur jävligt det var. Och glad att jag hittat detta forum som påminner mig om att jag inte är så ensam som jag tror. Nu är det på allvar! Önskar alla en fin vecka!

Nu har jag ringt vårdcentralen. Få se vad som händer. Jag måste ta detta på allvar och inte börja jiddra igen med glas hit och dit. Jag är sjuk men kan tillfriskna. Det känns som det allra viktigaste just nu.

@Geggan Grattis till två veckor! Superbra jobbat! AA verkar vara bra för dig och ge dig kunskap om alkoholens fördärv. Helt klart leder osunt alkoholdrickande till skam och andra destruktiva tankar och känslor. Bra att du tar detta på allvar, att dricka några glas hit och dit kommer inte att leda till ett tillfrisknande.
Kämpa på och lycka till!

@Geggan Grattis till två veckor! Superbra jobbat! AA verkar vara bra för dig och ge dig kunskap om alkoholens fördärv. Helt klart leder osunt alkoholdrickande till skam och andra destruktiva tankar och känslor. Bra att du tar detta på allvar, att dricka några glas hit och dit kommer inte att leda till ett tillfrisknande.
Kämpa på och lycka till!

Så mycket som har blivit eftersatt denna hemska höst. Jag har blivit helt passiv- jag har alltid en tendens att göra minsta nödvändiga men nu inte ens det. Dammiga högar överallt. Börjar lite ta itu nu. Nyåret hjälper . Vattna blommor. Skaffa nya glasögon. Spela lite piano. Sambon tittar jättemycket på tv men jag vill inte fastna där. Sluta ljuga för mig själv, försöka närma mig den människa jag vill vara. Och ändå vara snäll mot mig själv. Heldagsdrickandet har ju trappats upp efter att jag blivit pensionär. Fast redan på jobbet hade jag vin i koppar och flaskor. Det är ju sanningen.

@Geggan ju längre tid du är nykter desto mer kommer du att orka ta itu med. Gör som du gör, en sak i taget, något litet varje dag, tex damma en hylla el dyl. Tänker att det är jättebra att du tar itu med drickandet nu som pensionär. Det finns då inte ett arbete att passa som upptar mycket tid, desto mer tid att dricka som pensionär.

Precis vad jaghoppas, @vår2022 ! Att det kommer att bli bättre. Och ja, det lite händelselösa pensionärslivet gör att det inte finns några spärrar. Men nu har jag satt ner foten! Önskar dig också framsteg och fortsatt bra humör!

Att tala om, och tänka på sanningen är jättebra. Jag skrev ner mycket på Forumet i början av nykterheten. Om hur jag dolde, och gömde alkohol, och hur mycket jag egentligen drack. Jag ljög för mig själv, så jag nästan trodde på det. Jag ljög inte för familjen. Där var jag ärlig. Visste att lögnerna skulle gjort mycket skada. Dåvarande mannen drack mycket själv, så då var det enklare även för mig att dricka. Jag körde bil bakfull, och lät alkoholen ta jättestor plats i familjen. Det är så beroendet fungerar. Idag kan jag gå tillbaka och läsa om vad jag skrivit. Väldigt hjälpsamt för att hålla nykterheten. 💫✨

Nu börjar småningom vardagen med olika större och mindre sysslor. Jag har ju ett invant system att allt görande kräver ett fullt glas inom räckhåll om det så är att betala hyran. Så nu känns det lite vilset. Försöker tänka att jag bara börjar på. En sak i taget. Börjar med att gå ut en sväng.

Undrar lite varför det hos några av oss inte står ”nya inlägg” fast det finns nya inlägg? Och när jag skriver själv hamnar det längst ner så man måste skrolla en evighet för att få fram? Gör jag ngt fel?

@Geggan Jag har undrat precis detsamma... Vet inte om det finns någon förklaring till det???
Önskar dig en fin dag när jag ändå är inne i din tråd! Vi kämpar på, en dag i taget...💪👍
Kram 🤗