Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

@Rehacer Åh, men precis så! Vi gör det ihop, tillsammans med de andra kloka här. Stor kram! ❤️

Hej majken_r 👋✨! Känner igen mig mycket i det du skrivit om din relation till a och hur det sett ut för dig över åren… Det här med att man passerat lite för många gränser och tillslut befinner man sig på en punkt där man verkligen inte vill vara längre… Jag tror stenhårt på dig 🤩! För mig är det helt helvitt som gäller (annat är redan överprövat och med noll procents framgång 😄) och jag har kört med en, för mig, lite ny strategi nu under december. Struntat i att tänka så mycket! Okej - nu ljög jag iofs 😎. Men åtminstone struntat i att jag tänker så mycket 😅 och bara sagt till mig själv ”alldeles oavsett vad som händer idag eller vilken grad av motivation jag har idag, så blir det inget!” Och den här förhandlaren som du beskriver (som jag döpt till tjatterfjanten i min tråd) ska jag dag för dag (åtminstone tre månaders dagar) bara raskt brotta ner och kliva över och förbi om/när han dyker upp 😅. Herregud! Det kan vi! Han är ju ett fånigt, trassligt, odugligt hjärnspöke bara 👊😀. Kram till dig och gott slut 🥰!

majken_r

@Annabell så kloka ord, och härlig självinsikt! Så tänker jag med, att jag behöver vara öppen mot mig själv. Bestämma mig. Brotta ner blir en bra bild att ha i huvudet när han dyker upp! Gott slut och Gott nytt år till dig 🥰⭐️

Jag är med på banan och brottar ner den där Tjatterfjanten🥊💪🏻Heja oss Alla👏🏻

Kram och Gott slut och Gott nytt 2022🎉💫

Anonym26613

Gott nytt år @majken_r 🥳🎆💚 Det ska bli spännande att följa hur det blir för dig. Unnar dig verkligen en längre tids vila från suget. Hoppas lugnet finner sig snart. Du är en härlig personlighet som inspirerar!
Kram 💚🌸💚🌸💚

majken_r

@Miss Mary Poppins Tack, så fint att läsa! Det betyder mycket med stöd och varmt pepp! Önskar dig ett fint år💕

majken_r

Nu jäklar. Dag 1.
Hade tänkt ett lite senare startdatum men har känt de senaste dagarna att jag inte vill vänta längre. Märklig ny känsla..
Tänker jobba med idén och bilden att jag är en sån som inte dricker. Att det liksom inte passar in i mitt liv där återhämtning, meditation, lek, träning och lust till nytt ska få än större utrymme.
Tror det blir bra! Övertygad om att det kommer bli svårt. Särskilt då jag mest utmanas av att egentligen klara måttlighet helt ok. Förutom detta med att det för lätt blir för mycket.. Så nu gäller det att hålla hjärnan och förhandlaren i schack. Det positiva är att jag nu känner att hela jag är med på att ta detta steg. För 139 dagar sedan brottades jag för mycket med att räkna dagar, misslyckas, lyckas och visste att jag kommer dricka efter 100 dagar.
Nu har jag också satt 100 dagar. Men är inte alls säker på att jag kommer dricka sen. Nu är jag helt säker på att jag kommer göra detta för mig, mitt inre.
Nåja, lite snurriga tankar som ändå är klara inom mig. Känner mig glad och lite pirrig. Glad också att ni här finns, det lär behövas.
🙏🏼⭐️

@majken_r Härligt dag 1! Jag har provat på att minska mitt drickande men det har aldrig fungerat. Att bara få dricka ett glas eller två gör mig bara frustrerad, jag vill dricka tills det tar stopp. Jag är en antingen eller människa. Svårt att dricka lagom och det beror ju på att jag inte kan dricka lagom, vill alltid ha mer. Det jag märker nu när jag inte dricker alls är att jag slipper fokusera på hur mycket och när jag ska dricka. Planera inköp och mängd, så det ska räcka. Att hela tiden ha fokus på alkohol, slinka in på systemet fast jag inte tänkt när jag går förbi, jag går på autopilot mot alkohol. Det tar så otroligt mycket tid och energi. Nu är fokus bara på hur skönt det är att slippa dricka och hur bra och mycket bättre jag ska må framöver. Frisk och fräsch. Som du säger jobba med idén och bilden att du inte är en sån som dricker.

Det kommer att gå bra! Du kommer att hitta den väg som passar dig💕

majken_r

@vår2022 så himla glad att du finns här! Kloka ord och tankar, så tacksam att få dela dem. 🙏🏼

majken_r

@majsan_nu åh, så bra att ha dig med!! En förebild i hur du kämpar på, även när det är svårt. Stor kram till dig🥰

Jag är gärna på om det är ok @majken_r? Ingen större förebild men kanske en bild av hur svår vägen kan vara🙁

Jag vet att helnyktert är det bästa för mig men likväl trillar jag hela tiden. Min tanke nu är inte att sätta ett mål…jo i och för sig har jag satt ett mål dvs att registrera ALLA dagar , samla nyktra dagar som på sikt ska landa i en helhet…den nyktra…men det är en lång resa dit. Får man ändå hänga på?

Kram💞

majken_r

@Varafrisk såklart du ska med! Tycker du är modig som vågar visa hur du har det och att det inte är enkelt. Ditt mål om att samla nyktra dagar låter bra, kanske det kan bli en rad nu när du hänger på? Så hjälps vi åt🙏🏼❤️

@majken_r Så många vi blir som hakar på! Olika personer, olika utgångslägen, olika tankar men också många likheter... Att det är kämpigt för oss alla - men på olika sätt! Jag har ju många a-fria dagar men det gäller att hänga i... Hur ni andra har det blir spännande att höra! Fast jag har ju ganska bra koll på er men hoppas alla kommer att kommentera något i den här tråden också...
Kram på er alla 🤗

majken_r

@majsan_nu så glad att du är med, långt i förväg, en fin förebild! Det är så bra att ha dig och några till före och några bredvid. Är så bestämd men vet ju hur det svaja till plötsligt 🙏🏼

@majken_r Tack för fin kommentar! Och även om jag har många a-fria dagar så är det mycket kvar ändå... Vet inte hur långt fram jag ska tänka, kanske är det så att vissa saker förbleknar lite... Men känslorna finns ändå kvar o vissa stunder/dagar vill jag absolut inte göra om! Kanske kan det peppa att inte ge upp för att slippa göra om... Sen kan inte jag vara tvärsäker heller! Fint för mig ta del av allt som händer er andra!
Kram 🤗

majken_r

Dag 2. Jobbstart, lite segt att komma upp men skönt med rutiner. Känner mig ganska glad, lite pirrig. Nyfiken på hur det ska bli. Läser mycket här, så många härliga personer som modigt delar. Samlar inspiration.