@Geggan Säger som @vår2022 försöka fokusera på något annat än suget är bra. Jag känner lika som dig idag, längtar efter vin så det vattnas i mun. Men jag tänker gå till mitt gym ikväll och köra ett tag. Träning är min grej som funkar bra när suget kommer. Andra hittar sitt eget, bästa sätt att få bukt med a-suget under den svåraste tiden. Alla säger att det blir bättre och det får vi ta till oss så vi kan stå starka och beslutsamma.
Vi ska klara det här 🤗🌷💕

Ja, vi klarar det! Jag har blivit beroende av forumet nu och det är bra! Och ni är så snabba med att svara! Jag har ju knarkat mycket hemnet nu eftersom vi vill flytta. Men detta forum är ännu bättre! 🐳🙏🤗

Tre veckor. Jag var rädd, kände mig ensam, vanmäktig, besatt. Jag har förändrat situationen. Jag är nykter och planerar att fortsätta med det en dag i sänder. God natt. Tacksam.

Idag riktigt jobbigt- ute m sambon o tömt hans nysålda stuga. Hungrig, utarbetad, huvudvärk. Arg. Nå, nu är vi hemma o allt är ok igen. Det var en påminnelse om att man måste äta, inte överanstränga mm. Då kommer gamla utmattningssymptom som brev på posten. Och med dem sug. Men ibland blir det tokigt. Det får gå det med. Nya tag.

Tack @vår2022 ! Ja, idag mycket soffa. Här hemma börjar bli så fint så man knappt vill flytta! Idag skall jag på bokklubb. Det innebär middag med vin. Det kommer att gå bra, det är fler som inte dricker och jag har ju ofta också hållit paus. Fast nu är paustänkandet slut, nu har jag satt ner foten få ör gott och tagit makten. Fri, fri, fri!

Igår på bokklubben var det en som tjatade om varför jag inte drack. Själv tyckte hon att hon drack lite för mycket= två glas vin per kväll. Jag sa att jag blir deprimerad av alkohol. Va, blir du deprimerad sa hon som om hon aldrig hört på maken. Ja, sa jag. Jag blir deprimerad. Tycker också att det är konstigt att folk väldigt sällan har alkoholfritt alternativ. Vi är ändå två som inte dricker. Glömde själv ta med så jag satt där med mitt vattenglas.

@Geggan Det visar ju tydligt på att de som tjatar själva har ett problem, men lever i en förnekelse och ett beroende. Ta upp att det alltid även ska finnas med alkoholfritt framöver då det är två som inte dricker. Och du, starkt gjort av dig att bemöta frågan så ärligt och rakt💪😀🌷

Fått liten stresskollaps av allt stökande. Vet av erfarenhet att det är några dagars vila som gäller. Och hålla i min nykterhet. Fin skrivkurs igår- kände att jag kom närmare i kontakt med den inre rytmen i mitt liv just nu. Tacksam för så mycket i mitt liv. Pensionärslivet är gott! Och sambon lagar ändå extra gott till fredagmiddag- idag pasta med kräftstjärtar! Mums! Önskar alla en trevlig helg!

Vilodag. Orkar inget. Hämtmat. Tänker på beslutet, den nyktra framtiden. Det är fortfarande något som fattas i hur jag föreställer mig det. Fest, att lite svepas med, livet på en pinne. Behöver hitta nya glamorösa spännande bilder för hur nykterheten skulle kunna vara. Punk sa nån och det var bra.

Helt slut efter städande inför spekulant på lägenheten. Lyckligtvis reser vi imorgon till LAS Palmas. Ska bli sååååå skönt! Längtar efter vin som belöning på allt stök. Åt istället vindruvor o sockerfri tonic- min specialdryck! Lite bitter! Russian tonic också bra. Idag fyller jag fyra veckor! Känns fantastiskt och det bästa är att det håller i sig. Frågade sambon idag vad han tycker o han är glad för jag är mera närvarande och i kontakt. Jag har inte varit stökigt full, bara kolkat på, lite avskärmad. Men att han tycker detta är ju egentligen motivation nog. Varför skulle jag vilja vara avskuren? Önskar alla kraft och mod i allt det råkalla!

@Geggan Grattis till 4 veckor!🎉💫🌟. Bra grund att stå på inför utlandsresan så du kan motstå alla alkoholfrestelser! Man blir helt klart mer närvarande och i kontakt som nykter, min erfarenhet också.

Ha en fin semesterresa till varmare breddgrader och njut av din kamp och stora arbete med lägenheten🌞❤️

Landat i LAS Palmas efter en lång resdag. Ljuvligt med havet, simma i pool, alltihop. Känner i hela kroppen att jag vilar. Och det blev inga små vinflaskor under flygresan, brukade bli ganska många. Välkomstdrinken cola. Bubbelvatten i takbaren. Skönt. Imorgon blir det min favoritsyssla- gå barfotapromenad i sanden i vattenbrynet.

Ja det är så skönt. Vi är ett stort kompisgäng här- alla åker på utflykter, går miltals osv. Jag o sambon trampar bara omkring här i närmaste krokarna, saligt leende. Solen! Den ljumma vinden! Litet sting ibland när solen blixtrar i nåt vitvinsglas på serveringarna. Men jag suger på mina tonics. Nu ska vi hugga in på buffén snart! Gott!