@Jan.3. Precis så tänkte jag när jag valde nickdjur. Stark, stabil, klok och otroligt mån om sin flock. Sådan vill jag vara. Mitt nicknamn har ingen fotbollskoppling alls, jag förstår mig inte på sport alls. Men eftersom jag relativt nyligen har passerat 50 år så tänkte jag att andra halvlek i livet skulle bli riktigt bra, nykter. Det är grunden till allt. Förbli nykter.

Kram 🐘

@jan.3. Sömnen känner jag igen. Är själv på dag 12. Börjar bli bättre men likt dig vaknar jag flera ggr mitt i natten fortfarande.
”Sist jag slutade” och var nykter ett år har jag för mig att det tog några månader för mig innan det blev mer stabilt med sömnen.

Började skratta lite för mig själv igår kväll.
Var inne o läste i tråden "dricka måttligt".
Såg ut som att några klarade av det tyckte jag. Det var då jag började få en konstig känsla i kroppen, visste inte riktigt vad det var.

I bakhuvudet nånstans började en liiiten tanke sprida sig, varför inte testa att bara ta ett glas vin när man äter o umgås med vänner.
Den där olusttanken höll i sig tills jag tänkte,
Hade jag stått vid spisen o lagat mat ( trigger) och det stod ett glas vin bredvid så hade jag ju inte tagit nåt ändå.
Det var då jag började småskratta lite för mig själv när jag insåg o sa halvhögt.
Jasså är det så du jobbar din lille jävel. 😄

@Jan.3. Ha ha! Det fick mig också att skratta. Den lille jäveln är en lurig en, likt en cameleont smälter den in i sin omgivning och byter skepnad och talar med sin allra mildaste och oskyldiga röst. ”Ett lite glas kan väl inte skada, du har ju varit så duktig nu. Du kan väl prova?”. Bra gjort att du genomskådade det😀💪

@majken_r @vår2022

Ja nu fick man lära sig en ny erfarenhet.
Den vet att jag bestämt mig så den gillrar lite fällor som ska slå igen längre fram i tiden.

Härmed har jag döpt min till" Den lille jäveln"

@Jan.3. Välkommen hit! Jag såg att du känner igen en del saker som jag skrev hos Sigge! Kämpa på, du ser ut att fixa det här galant. Tålamod, och att inte ta ett endaste glas alkohol är viktigt som sjutton. Att vara positiv och kunna skratta lite åt eländet är perfekt. Och lyft allra minsta fördel du märker av till skyarna. Då växer sig stoltheten allt starkare. 💪

Det var så jag gjorde i alla fall, och nu har jag varit nykter i över 2 år. Mår otroligt bra sedan länge. Ha det bra!

Jaha, då var det dag 13.
Innan nyår skulle jag inte ens komma på tanken att ta en vit månad, ännu mindre att ta flera månader efter varandra.
Trodde inte det fanns på kartan att jag skulle klara en sån sak.
Den tanken kom nyårsdagen när jag drack ifatt nyårsafton som det bara blev två glas vin på.

Efter några dagar som nykter kom jag på att jag kan väl göra som när jag slutade röka o framförallt när jag slutade med snuset.
Det var svårt, gick på ren jävla vilja o envishet, tog nog över ett år innan suget la sig.
Kommer ihåg varför jag slutade snusa,kompisen frågade mig o jag svarade.
Jag vill inte vara beroende o låta snuset bestämma över mig, jag vill bestämma själv.
Hade ingen aning om att jag hade det i mig även när det gäller alkohol.

Nu på eftermiddagarna så känner jag lite stress o att något suger i magtrakten (brukar släppa efter sjutiden) så tänker jag på att det är " den lille jäveln" som pockar o ber att få bli matad.
Brukar då tänka, håll käften o försvinn ditt lilla helvete.
Känns nog lättare när man ser det som en motståndare.
Ett av mina mål är att fiska gös en sommarkväll utan att tänka på att" nä, om man skulle dra sig hemåt så jag kan öppna en flaska vin"
Eller sitta på altan o njuta av en sommarkväll utan berusning i kroppen.

@Jan.3. Gött, nu är vi minst 4 st här som gillar att fiska Gös! 😀 @Tikka, @Sigge och så du och jag. Det är något magiskt med gösen. En slug mörkerjägare som dessutom kan bli stor. Jag har ett personbästa på 7, 8 kg. Den bästa matfisken från sötvatten också enligt mig. I somras hade jag absolut noll tankar på alkohol när jag puttrade fram i den ljumma natten med blicken fäst på spötopparna. 😍

Där har du något att se fram emot!

@Torn

Vilken känsla det måste vara att va på sjön o inte tänka hela tiden på alkoholen som väntar hemma.
Själv fiskar jag gös på dagarna.

Nu vill jag inte vara den som är den, men mitt rekord är prick 8.0. 😉

@Jan.3. 8 kg ! Jäklar då har jag inte forumsrekordet!😂 Här där jag bor (Göteborgstrakten) har det alltid varit hopplöst att få gös på dagen, men de senaste åren har det börjat bli vanligare. Tror det beror på att gösen har blivit allt vanligare rent allmänt pga ett varmare klimat.