Omtag! Jag ger mig inte! Är idag på min femte alkoholfria dag! En liten uppdatering sedan sist… Fortsatte min nyktra resa ett par månader till och kände mig 💪 i min nya nykterhet, sedan tillät jag mig dricka vin vid middagar och med sällskap vilket gick finfint till att börja med, drack 2-3 glas (dock ville jag innerst inne ha mycket mer). Detta höll i sig över sommaren men när hösten kom blev jag liksom låg och smådeppig, kände mig inte utvilad trots lång semester och sedan kan ni nog räkna ut resten… Supersnabbt tillbaka i gamla vanor med ångest, eskalerande smygdrickande, ökad tolerans osv. Det dröjde såklart inte länge förrän jag trillade dit igenom med att dricka i princip varje dag…. Och för att göra det än värre har jag stuckit huvudet i sanden och inte vågat kontakta vården som varit helt fantastiska för jag känner sån skam och förakt för mig själv. Jag ska göra det nästa vecka förutsatt att jag håller mig fortsatt nykter vilket jag ska då det inte kommer finnas tillgång till A dit jag och familjen är på väg nu! Jag är rädd för att mina värden är sämre än för ett år sedan men försöker intala mig att jag faktiskt druckit mycket mindre under förra än åren dessförinnan. 🙏!
Jag har som mål att inte dricka tills vidare dvs alkoholfri och ska när jag fått kläm på det flytta min tråd dit men vill ändå fortsätta i denna tråd för att aldrig glömma och inte försätta mig mig i samma situation en gång till… Jag försöker ta en dag i taget, har dessa fem dagar ägnat all vaken ledig idag men tid till att läsa och lära mig allt om hjärnan och hur alkoholens påverkan, tittat massor på youtube, lyssnat till Craig Beck och börjat analysera mig själv och vad jag behöver göra för lyckas denna gång. Jag tror på faktametoden och att jag i kombination med vilja och behandling samt stöd och peppning här ska klara detta till slut! En dag i taget och aldrig ta första glaset! Jag kommer kanske inte skriva ✍️ varje dag men vill dokumentera för att aldrig glömma.

@Ny dag Hej och välkommen tillbaka! Vad bra att du ska göra omtag💪. Faktametoden har givit mig insikt om hur hjärnan verkligen fungerar och är det som har fått mig till att bli ännu mer motiverad till att aldrig mer dricka alkohol. Min polett har trillat ner. Är idag på dag 111. Jag har förstått att jag har en kronisk beroendesjukdom och belöningssystemet i min hjärna har förstörts, alkoholen har kidnappat min hjärna och har programmerat om min hjärna för gott. Det fina är att om jag inte dricker alkohol så kan hjärnan återhämta sig och börja fungera normalt igen förutsatt att den aldrig mer tillförs alkohol. Får den alkohol är det kört och hjärnan får frispel och det blir ett helvete för mig igen, det kan sluta hur som helst, förmodligen tragiskt. Jag är så oerhört glad över att jag har förstått detta och lyckats kämpa mot alkoholdjävulen från att ta över och trigga min hjärna. Jag skulle ha hamnat där du hamnade, i ett återfall.

Du skriver att du tagit reda på mycket fakta på youtube mm, kanske har du sett detta men länkar ändå. Jag tycker det är jättebra information om hjärna och om återfallsprevention:

https://www.youtube.com/watch?v=OqUg9ehXiYw

Så jävla bra av dig att ta nya tag, ett omtag och få ett bra liv igen! Nu kämpar vi på💪🌷💕

@vår2022 Tack för feedback och välkomnandet samt tips på länk... har redan sett den och kommer se den igen och igen. Det var faktiskt när jag läste här på forumet, tror det var du som länkat denna tidigare, som jag kom mig för att titta på videon och börja leta fakta och mitt/mina återfall har ju varit varit rena skolboksexempel och jag behöver verkligen arbeta för att hitta hållbara strategier. Grattis till 111 dagar👍🌺! Du är ett föredöme för mig och många andra!

Idag är det dag sex, har åkt skidor (utför) från tidig morgon till eftermiddag. Inget sug utan skönt trött i hela kroppen. Vilar i soffan med ett glas Somersby sparkling cider 0,0 medan maken tar ett glas bubbel. Det gör mig inget när jag inte har sug/bra dag. Denna gången klarar jag det👍!

@Ny dag Låter härligt med utförsåkning hela dagen. Här är är det endast isigt och superhalt. Kul att du tittat på filmen tidigare, jag har också sett den flera gånger och gjort en sammanfattning i min tråd så jag inte ska glömma😁. Den har motiverat mig mycket och gett mig insikt i hur alkohol verkligen påverkar hjärnan. Den där cidern lät väldigt god och läskande.

Kämpa på, det är så värt det och det vet du ju redan💕🌷

Dag 7, vaknade trött idag, har svårt att somna sant sova hela natten igenom. Kaffet smakade dock fantastiskt gott, ingen ångest över gårdagen och inga tankar på när kan jag börja dricka. Känner mig lättare till sinnet än för en vecka sedan som var sista gången jag drack. Mitt eget förråd hällde jag ut och maken har stenkoll på vad som finns för det har jag bett honom om. Han vet dock inte om mitt smygande, jag har liksom alltid verkat nykter eller dragit mig undan. Har också druckit för att kunna somna. Sjukt!!! Det finns nog inga känslor som jag inte haft anledning till dricka till, p sista tiden som en besatthet. Har då gjort noteringar som påvisar att jag bara blir förtvivlad och sedan trött. Alkoholen hade bara positiv effekt i max 45 minuter vilket gjorde att välmåendet de övriga 23 timmarna på dygnet var i princip obefintligt. Det vill och ska jag aldrig glömma. Jag skriver här för att inte glömma, läser för att få ”inspiration” samt tröst för min skamliga hemlighet i ett annars fantastiskt bra liv som jag inte vill förlora. Och genom att läsa här vet jag att jag inte är ensam.

@vår2022 tack igen, cidern är helt ok gärna med lime eller citron och lite is! Gillar inte för söta drycker men har svårt hitta goda alternativ. Kommer läsa hela din tråd ikväll,

@Ny dag Välkommen tillbaka!
Har inte läst hela din tråd men såg att du skrivit här tidigare.
Om jag förstått dig rätt tänker du vara helt a-fri nu?
För mig är det iallafall enda sättet, har varit det en tid nu. Känner igen mig i det att dricka för att kunna sova, så gjorde jag också. Vilket gör att jag fortfarande har svårt att sova bra trots att jag varit a-fri ganska länge nu...
Såg ditt cidertips men jag undrar bara vilken sorts cider du menar?
Önskar dig lycka till nu i din nya omgång att vara a-fri 👍🥰💪
Lycka till kram från mig till dig 🤗

@Ny dag Känner igen det där smygandet. Jag smusslade, smög och tog även återställare på morgonen till slut. Jag hade gömmor på några ställen i huset och lärde mig att smussla det när maken inte såg. Hade fullt fokus på det och tankarna på vin och att dricka det fanns hela tiden. Jag köpte minitetror på bolaget på vägen hem från jobbet och drog i mig en innan jag var hemma. Gömde den andra tetran, för behov. Hade ett eget kort för att transaktionerna inte skulle synas på vårt gemensamma konto. Detta blev så normaliserat för mig och min vardag. Så många gånger jag nästan blivit påkommen och hur nervös jag då blivit, riktigt skakat. När jag till slut insåg att detta liv inte är ett liv längre och att det kommer att gå åt helvete, berättade jag allt detta för min man. Jag berättade för att jag orkade inte längre hålla det hemligt och för att han skulle förstå hur långt det gått för mig. Hemligheten plågade mig enormt. Han hade ingen aning om detta. Det kändes så enormt skönt att berätta sanningen! Jag bad om hans stöd och att inget vin längre skulle köpas hem. Vi dricker inte vin längre, han dricker 3,5 öl men det är inget problem för mig och triggar mig inte ett dugg.

Det är min historia om min hemlighet, ingen annan än min man vet och det räcker så. Jag skäms inte längre för det, min beroendesjukdom är orsaken och jag har insett att jag aldrig mer kan dricka alkohol. Jag är tacksam för min insikt, för det stöd min man ger mig och att jag är nykter.

Ha en fin måndag💕💕

@majsan_nu Tack för kommentar✍️! Jag tänker mig vara helt nykter och ska flytta tråd till vara alkoholfri. Genom att proppa huvudet fullt med fakta om alkoholens påverkan, och då främst på hjärnan, samt komma till botten med vad det är jag använt alkoholen till har jag bra förutsättningar att lyckas. Tycker mig känna en förändring inom mig men det får tiden utvisa. Cidern heter Somersby och som är en lite torrare variant och godare än de flesta… Lycka till du med💪🤗 och så håller vi i detta… jag hänger efter dig!

@Ny dag Välkommen till alkoholfri när som helst!
För mig är det alternativet det som passar, skulle aldrig klara att balansera med att dricka "ibland". Min hälsa säger också att a-fritt är det enda alternativet!
Bra att du läser på så mycket, jag har kanske varit slarvig med det. Men många på forumet skriver ju om vad de läst, så mycket får jag reda på här!
Tack för cidernamnet - ska testa det 👍
Du är så välkommen att hänga efter mig!
Kram 🤗

Dag 10, tvåsiffrigt igen - nästa milstolpe tresiffrigt och också idag kommer jag vara fortsatt nykter, det har jag lovat mig själv! Mår så mycket bättre mentalt även om jag är trött och vaknade med världens huvudvärk. Förhandlaren började göra sig påmind igår, kanske skulle jag kunna dricka till helgen och bara en dag/kväll… men till vilken nytta? Dagarna efter skulle i så fall vara helt förstörda med både ångest och skam, mina nyktra dagar jag nu har byggt på mig skulle omintetgöras och hjärnan skulle vara på ruta ett igen - det är inte värt att dricka och för att döva/känna det fejkade lugnet några timmar för efterdyningarna är så mycket värre, både fysiskt och psykiskt. Jag vill flytta tråden till vara alkoholfri - hur gör jag???

@vår2022 tack för du delade med dig av din story, jag känner igen mig mycket i vad du skriver och har haft liknande beteende (dock inget eget bankkort men väl stora kontantuttag en till två gånger per månad vilket väl är signifikant för en alkis på bolaget = stor skam redan i butiken…). Att ha kommit till insikt om att det är beroendet/sjukdomen som ligger bakom förhandlaren gör det lättare att stå emot för det är inte jag som inte kan stå emot - det är en sjukdom som endast kan botas genom att inte tillföra alkohol. Denna insikt i kombination med vetskapen om hjärnans beteende gör det lättare för mig när tankar på att dricka gör sig påminda. Att ge efter skulle bara förvärra situationen flera dagar framöver. Det blev lite rörigt men så går mina tankar just nu. Du inspirerar 💪 och jag kommer följa i dina spår!

@majsan_nu tack, jag har också kommit till insikt att dricka ibland inte funkar för mig, det kommer vara tufft men det är nog den enda vägen att gå för att ta tillbaka mitt liv helt och fullt! Jag har ett så bra liv egentligen med både familj, vänner, god ekonomi och roligt arbete så varför har jag gett efter för alkoholen…??? Jag började dricka ett glas vin för att det gjorde mig lugn, då blev jag den jag vill vara när oron som jag alltid haft dämpades och då kunde jag få rätsida på mina tankar och känslor. Det funkade ett tag men sedan blev det mer vin osv… och här är jag nu många år senare. Nu ska jag börja arbeta med mitt innersta, jag har ju testat att bota symtomen och det funkade ju inte - nu ska jag ta tag i själva orsaken istället. Det kommer inte att bli lätt men nödvändigt!

majken_r

@Ny dag låter som en bra plan. Hoppas huvudvärken släpper.. Du kan gå in under fliken stöd och Fråga oss” Skriva att du vill flytta din tråd. Så gjorde jag😊

Haha @vår2022 ! De små vintetrorna! Trodde ingen annan hade upptäckt dem! Jag brukade ha ett lager i ett skåp på jobbet. Hällde upp i kaffekoppar. Herregud vad man höll på när man höll på!

Dag 11! Inget sug, bara tacksamhet över att gårdagen kändes ”enkel” och att inga direkta tankar på alkohol gjorde sig påminda. Jag vet att det kommer andra, svåra dagar men jag håller på att hitta mina strategier, fortsätter med att läsa om hjärnan och alkohol. Just nu ”läser”/lyssnar jag för andra gången ”Healing the addicted brain” finns både på Storytel och Nextory. För mig hjälper det mycket att förstå att det är inte jag som inte kunnat stå emot, jag har en sjukdom i min hjärna som gjort att jag druckit/ inte kunnat stå emot och känt mig maktlös men nu genom att förstå detta känner jag mig starkare och det hjälper mig i att förbli nykter. För varje dag jag inte dricker hjälper jag mig själv genom att min hjärna tillåts repareras. Snurrigt inlägg men jag skriver här för att aldrig glömma. Önskar er alla en alkoholfri bra dag! Man ångrar aldrig en nykter dag!

Dag 11! Inget sug, bara tacksamhet över att gårdagen kändes ”enkel” och att inga direkta tankar på alkohol gjorde sig påminda. Jag vet att det kommer andra, svåra dagar men jag håller på att hitta mina strategier, fortsätter med att läsa om hjärnan och alkohol. Just nu ”läser”/lyssnar jag för andra gången ”Healing the addicted brain” finns både på Storytel och Nextory. För mig hjälper det mycket att förstå att det är inte jag som inte kunnat stå emot, jag har en sjukdom i min hjärna som gjort att jag druckit/ inte kunnat stå emot och känt mig maktlös men nu genom att förstå detta känner jag mig starkare och det hjälper mig i att förbli nykter. För varje dag jag inte dricker hjälper jag mig själv genom att min hjärna tillåts repareras. Snurrigt inlägg men jag skriver här för att aldrig glömma. Önskar er alla en alkoholfri bra dag! Man ångrar aldrig en nykter dag!

@Ny dag Välkommen till ”vara alkoholfri”!. Vad roligt att du skrev tacksamhet, det är något vi diskuterat här på forumet och en del i min tråd. Jag skriver också massor i min tråd för att inte glömma. Att skriva, sätta ord på sina tankar är också helande för hjärnan. Det hjälper mig att reflektera och att tydligare se vad som försiggår inom mig. Den har jag inte lyssnat på, låter spännande. Har du läst ”Depphjärnan” av Anders Hansen? Om inte så rekommenderar jag den starkt. Den har gett mig massor av ny kunskap om hjärnan.

Du kämpar på så bra, så bra att du tog tag i detta igen🌷💕