Tack för tipset @vår2022! tar det i ganska lugn takt så det är inte så tokigt. Några dagar kvar. Värre i höstas när vi fyra syskon i sjuttioårsåldern skulle tömma mammas lägenhet. Det var en pärs! Då hade jag boxar o flaskor undanstuckna lite här och där. Nu kan man t.o.m. reflektera lite, kasta, välja. Men det blir nog en slutspurt framåt tisdag: då skall jag tänka stänga av.

Ja, jag är ju rejält stressad av flyttandet , det kan ju inte hjälpas. Två dar kvar. Sen allt uppackande. Men det brukar ju vara roligare. Tog blodtryck på sambons nya fina mätare och det var alarmerande högt. Dricka finns inte på kartan men bra mår jag inte. Det blir doktor o lite blodprov nästa vecka. Regn.

Såklart skulle detta hemska flyttande gå lättare med vindunk. I stunden. Kanske inte lättare hela dagar men just nu. Nu är det vidrigt. Saker slutar aldrig välla upp ur vrårna. Jag vill dricka så jävla gärna just nu. Men Nu måste jag koppla in hjärnan. Jag dricker inte. Jag har bestämt mig. Inget kan ändra på det. Jag har varit nykter i över tre månader och tänker fortsätta trots problem. Imorgon är det värsta över.

@majken_r , @vår2022 , @Vinägermamman tack alla tre för push! Det ska gå! Lägenheten ganska ödslig nu och kartongtorn överallt. Mycket kvar i källaren men vi har bestämt att ta en ny transport nästa vecka. Också känslor av sorgsenhet över att tiden i detta fina hem är slut. Det har ju varit mitt liv. Det som kommer vet jag ju ingenting om, liksom på riktigt. Tänk om jag inte trivs? Äh , alla möjliga tankar bubblar och får bubbla. Jag orkar ju inte köra på hela tiden utan det blir långa pauser. Man är inte 60 mera, det känns!

Nu är första kvällen i nya lägenheten. Hade glömt att ta med kaffebryggaren så fick gå ut och köpa en tratt. Lampor sätts upp, saker börjar hitta platser- spännande. Det är en ny tillvaro som skapas. Genom alla nya små handlingar som jag gör här. Skönt med natt, värker i hel av kroppen. Åt ute, dyr mat, inget vin.

Tack! Nu ska jag snart sluta tjata om flytten. En hel del kvar, källarkontor mm. Men det finns en dryg vecka tid. Allt känns jättebra och spännande. Att såhär sätta bo tillsammans efter att ha bott ensam i många många år. Och större! Smack bang mitt i stan! Igår på trevlig helnykter middag hos kär väninna som bor nära och inte heller dricker. Hon konstaterade hur trevligt det är när ingen dricker. Vi bestämde däremot att nu börja lite kompisbanta mot blodtryck mm, samt ta upp simning igen, som vi haft paus med. Hall bara trehundra meter bort. Ännu idag heter motionen packa upp kartonger. Så- sluttjatat! Mot nya mål!

Igår gick jag på aa- möte . Påminnelse om att det ofta är det som kommer före drickandet som är problemet- ältande, harm, negativa känslor, oro. Och att en stor del av jobbet är att handskas med dessa känslor och inte döva. Överlämna. Söka sinnesro och acceptans. Möten ger en riktig sjukdomsinsikt och påminner om allvaret i alltihop.

@Geggan Ja, att tänka positivt om sin nykterhet är oerhört effektfullt för att motverka att ta till flaskan. Tankens kraft är enorm. Att istället söka inom sig och våga vara kvar i de negativa känslorna och utforska dem hur de påverkar och varför, kan lösa mycket ångest och oro. Det kan leda till sinnesro och acceptans. Viktigt att påminna sig om🌷💕

Måendet går upp och ner. Igår dödstrött o less på allt, idag på bra humör. Solen hjälper till förstås. Kånkat mängder m kassar till sopstation, en hel bil full. Tänk att lägenheten hyst allt detta skräp! Igen- precis så är ju människan. Mycket dammiga rester med oklar användning som man inte längre behöver. Bort med det!

Idag hos doktor. Tycker att jag varit onormalt trött. Vill kolla lite värden. Men nu var blodtrycket helt ok. Få se med blodprover. Förmodligen beror allt bara på långvarig flyttstress. Plus att jag börjar bli gammal. Och långvarigt missbruk. Alla ni som har många år kvar- var rädda om nykterheten! Ni kan fortfarande bli ganska återställda. Det kan nog inte jag.

@Geggan Vad bra att blodtrycket var bra! Antar att som du säger att andra värde skulle kunna vara sämre pga långvarig stress. Men snart, när allt är över kan du återhämta dig och då blir säkert också värdena bättre😁.

Ha en fin påsk och passa på att ta det lugnt mellan varven🐥🌷💕

Nu är jag över det värsta med källaren. Ca 50 kassar till sopstation, mest olika slags papper som jag av outgrundlig anledning sparat. Jag har varit så trött så det är helt otroligt. Som ett riktigt Påskmysterium med golgatavandring, korsfästelse och idag uppståndelse! Tvungen att avstå påsk på landet hos dotter o barnbarn- det var mitt offer. Ikväll skall jag bjuda sambon på italiensk restaurang som tack för hjälpen . Han har hjälpt o kört trots kraftig förkylning. Rejält vinsug nu, men jag suger på alkoholfritt som belöning.

@vår2022 , @majken_r tack! Nu ska jag sussa o sen imorgon blir det sista rycket. Kvällspromenad i solen efter jättegod mat, blänk över vatten- fint. Börjar långsamt känna en sorts ro i sinnet. Sen handlar det om att komma i ordning i lägenheten o bara börja njuta i fulla drag av allt som vi nu har alldeles utanför tröskeln.