@Inombords Ja, det måste vara intressant att se hur du mår psykiskt när du inte dricker alkohol. Att dricka för att döva och släppa på kraven och känslor är ju självbedrägeri, så du kommer säkert att märka stor skillnad. Och att hitta verktyg för att minska stress utan alkohol. Ja, det är klart att du ska lyckas med att vara utan A😁💪💕

Tack!! Snart är första helgen över i alla fall. Stressad över min dead-line och har överkonsumerat sockerfria energidrycker idag (får nog tag tag i det koffeinberoendet senare)… Men nykter är jag. Och det är viktigast. Hinner inte du fundera nu, måste jobba men stolt som en tupp är jag i alla fall. 😊. Tack för att du stöttar, det känns så fint inombords!

Tack så mycket! Jag ska sova nu, tog en promenad för att lugna nerverna. Druckit ett kvällste med valeriana och pepparmynta (mitt tedrickande som faktiskt varit en mysig vana i mitt liv försvann liksom under A-drickandet) skönt att ta upp det igen. Somnar nykter idag, tacksam för det! Sov gott Vår2022 😊

Jag är bisarrt trött fortfarande. Min kropp kanske har fattat att det blev nyktert i helgen och att den reparerar sig. Hoppas det. Hjärnan först tack, jag behöver den. Imorgon har min första vecka gått det känns magiskt! Som att jag när på en fin liten hemlighet jag är stolt över. Jag skulle vilja ropa ut min lycka på balkongen men vem skulle förstå? Ja ni då förstås!💕 Så tur att jag har er! Nu blir det huvudvärkstabletter och mer jobb. Ska fira slutet på dagen med att köpa mer Ramlösa och stoppa i mina fina figurformade isbitar från Doctor Who. Underbar serie! Lycka till med dagen alla ni som kämpar! Jag håller på och läsa era resor men vill inte kommentera förrän jag har lite koll. Ni inspirerar! 🌸

@Inombords En vecka är en bragd🥳. Det är den värsta tiden och man har klarat av sin första helg. Tröttheten och hjärnan kommer att bli bättre med tiden. Hade ont i huvudet till och från första tiden och trött, men då jag visste att jag i alla fall inte var bakis, kändes det lättare att stå ut. Åt vitamin B1 och B12 (lätt att få brist på vid alkoholintag) magnesium, kalcium och D-vitaminer för att fylla på till tillskott. Nu mest multivitamin och D under den mörka årstiden. Ja, visst vill man skrika ut ”jag har inte druckit på en vecka!”😂. Vi får göra det här istället.

Du jobbar på så bra💪💕. Dags att knyta sig.

@vår2022. Ja jag är så glad! Imorgon är det dags för nästa avsnitt av programmet här på sidan. Jag ville helst läsa igenom allt på samma dag (allt-eller inget-personligheten igen) men tror det är meningen att man ska hinna reflektera också så jag får gott vänta. Tack för pepp!💕
@Varafrisk. Tack för dina fina ord. Jag måste dock säga att jag tror jag har det mycket mycket lättare att sluta eftersom mitt problem alltid varit helgerna och det är först nu på slutet jag drack flera gånger i veckan. Så det svåra för mig kommer vara att klara helgerna. Men jag har en diger lista av skador och pinsamheter bakom mig. Nu senast fick min sambo hämta mig dräggfull utanför Ica där jag satt på en sten. Hade druckit tre glas vin för att dämpa ångest och det funkade inte så bra. Skämdes för att vara full när han kom hem så jag gick ut. Till Ica tydligen. Inte kul. För nån av oss. Eller för personalen på Ica. Jag har under åren bl.a. brutit tre revben under en hemmafylla (jag och två flaskor vin) och ramlat i en trappa så att jag skurit upp benet och vaknat i en blodpöl. Jag har mycket tokigt på min svarta lista. Jag tror det är därför det känns som ett måste att lägga av. Jag misstänker att det kan vara svårare om man har andra dryckesmönster som kanske inte märks på samma sätt. Jag är såklart duktig som klarat en vecka, men jag är ödmjuk inför att det måste vara svårare att bryta ett dagligt drickande där man kanske fått fysiskt/kemiskt beroende. Det hade inte jag. Än. Mycket svammel. Tack för ditt pepp! Du vet att jag håller på dig!💕

Nu har jag blivit beroende av Ramlösa också! Tänker att det är ett bättre beroende att ha. Dricker bisarra mängder varje dag. Måste hitta flaskan till sodastreamern så jag inte behöver köpa hela tiden. Personalen på Ica (som borde känna igen mig som folkölstjejen vid det här laget) lär ju undra vad som hänt. Johorå nu är jag Ramlösatjejen istället! Ska åka in till jobbet imorgon och träffa lite kollegor. Min deadline blev flyttat lite så ikväll kan jag andas ut. Igårkväll spydde jag nästan av stress. Jag hoppas nykterheten kan ge mig lite inre lugn. Skulle behöva det. Jag är så tacksam för det här forumet! Ni är så fina! Nykter godnattkram och sov gott alla kämpar! 🌸

Idag blev jag sugen när vi gick på restaurang. Sambon beställde en starköl och jag en alkoholfri. På vägen tid var jag sugen på en öl jag med och fick en tanke att vad tråkigt att inte få. Vad det sug kanske? Jag intalade mig att jag slipper faktiskt dricka men jag var nog lite avundsjuk. Huvudsaken är att jag gör rätt-alltså inte dricker-så får väl tankarna och mognaden följa efter. Ligger i sängen nu och kan logga en nolla. Stolt över det!

Hej dagboken. Fortfarande trött, tar det aldrig slut? Men ögonvitorna är klarare än på länge och jag är stolt att jag inte föll för suget igår kväll. Men det skrämmer mig att jag redan får sådana tankar, jag har ju än så länge bara klarat en vecka. Får tänka ut bra strategier helt enkelt. Kämpa på alla fina.

Hej @Inombords! Det tar sin tid att komma ur gamla tankar och vanor, så det är inte konstigt att du tänker så. Det viktigaste är att hålla ut och ge detta tid. En förändring tar tid att genomföra, men vi är så vana vid att allt ska gå så fort och helst ska det vara en quick fix. Tänker att det tar tid att få ett beroende eller att bränna ut sig, flera år, och det tar tid att återhämta sig. Hjärnan behöver tid, man pratar om att det tar 3-6 månader för hjärnan att återhämta sig och komma i balans efter stor konsumtion av alkohol. Det tog tid för mig innan hjärnan var i balans, började känna skillnad mellan 3-6 månader. Har uppfattat att du inte druckit varje dag så du kanske kommer att känna en förändring snabbare. Men att ändra vanor tar också tid, helgvanorna. Man pratar väl om att det tar 2-3 månader innan en ny vana sitter. Så tycker jag att det varit för mig, både med fysisk aktivitet och att jag inte längre automatiskt ska ta ett glas vid alla möjliga tillfällen. Något annat som hjälpt mig är att ha positiva tankar om nykterheten, som dominerar de negativa tankarna, som att hur skönt det är att vakna nykter, skönt att slippa dricka, veta vad man säger och gör, klarare ögon och fräschare hy. Positiva tankar påverkar hjärnan mer än man tror och därmed också sug eller tankar på alkohol.

Ha det gott!🌼💕

Ännu en nykter dag! Jag lyckas inte riktigt med det jag vill göra på jobbet just nu men så tänker jag att jag också påbörjat ett nykterhetsarbete och det är inte konstigt att jag är trött och disträ. Hoppas vara piggare imorgon. Tack vår2022 jag ser framemot att det lättar om några månader. Hoppas du haft det bra idag!
Godnatt 😴

Äsch idag var det svårt! Slutade tidigare och det är underbart väder. Hamnade i en stressig situation och spärrade mitt bankkort (kanske bra. Kanske onödigt) såg några skumma uttag från utlandet. Åkte till affären och köpte åtta alkoholfria öl som jag nu häller i mig i riktig alkishastighet. Försöker känna att jag var ganska duktig ändå som inte köpte folköl men vet att jag dricker pga av stress och det känns som att jag misslyckats. Har ni nåt bra tips som gör att jag klara kvällen utan att gå på ”midsommarfirande” med A? Tungt nu.

@Inombords. Själv tänkte jag börja se en serie på SVT som man tipsade om på TV i morse, Dödligt kapitel. Jag har klarat middagen utan alkohol och då är en seger vunnen. Du valde alkoholfri öl, det är en seger tänker jag. Försök få ner stressnivån på något sätt så du inte går i fällan.

@Smörblomma tack för tipset! Jag lugnat ned mig nu genom att scrolla Hemnet. Kanske ett flyktbeteende.

Nu är jag orolig inför midsommar. Det kommer vara fest och firande hela dagen och grillning mm. Inte hos mig utan hos vänner men ändå. Jag känner mig lite tudelad som om jag bäddar för ett återfall. Tankarna maler om att jag kan väl dricka några glas, det är ju ändå midsommar… du behöver ju inte dricka efter det… jag känner igen detta från förra gången. Då hade jag hållit upp i tre månader och sen bäddade jag och tog ett återfall under julen. Sen var jag tillbaka i en långsamt sluttande spiral. Då vågade jag inte skriva här så nu tänker jag i alla fall inte försvinna även om jag inte lyckas i helgen. Vet att jag måste vara bestämd och hålla ut men en liten del av mig vill dricka imorgon. Svårt.

Hej,
Jättebra att du köpte alkoholfritt, och skönt att det känns lugnare nu. Min erfarenhet är att det är viktigt att se till att äta gott och vara mätt, lättare att avstå alkohol då. Så ta en stödmacka kort innan firandet så du inte är hungrig när det börjar, och ha alkoholfritt alternativ till hands. Just midsommar finns så mycket annat att njuta av: maten, ljuset, naturen.. Vi behöver inte alkoholen. Och du tänker väldigt klokt kring att det sällan är bara ett par glas en enda kväll, det är början på den där spiralen du inte vill in i... Lyssna på ditt förnuft och säg nej till beroenderösten.