Tittar in och säger hej!
Försöker hålla i bra rutiner med mat och träning och återhämtning. Och så lite stress och press som möjligt. Då mår kroppen bra och psyket likaså. För mycket saker på gång och ingen tid för vila och reflektion föder dåliga idéer. Hur är det för er? Hur får ni livet att tuffa på utan att det blir överväldigande? När mår ni som bäst?

Dag 82 🥰

Bra där, det var verkligen mitt stora projekt år 1- hitta balans, och att VILA! Jag hade glömt hur man vilar utan att dricka. Nu, efter 2,5 år är jag mer nere i varv som grund. Stressar och hetsar ibland, äter för mycket glass, sover lite knackigt periodvis. Men det går ändå inte att jämföra. Min grundkänsla är: glad och trygg. Kram och heja dig! 🌸

Vad härligt att ha hittat dit @Se klart !
Sen har man ju sina små ups and downs, men det hör liksom till livet.

Den här helgen har jag utsatts mer än en gång för andra i min närhet som dricker. På middagar ute och hos vänner.
Men det känns Ok. Både innan, medans och efter! (samt dagen efter).
Jag känner mig nöjd över att ha trevligt och kul ändå. Samma känsla som när man druckit, bara mindre vimsig.
Tror man inbillat sig många gånger att det är alkoholen som gör att man har trevligt.
Det är så himla dumt! Varför???

Min syster ringde mig full här nyss klockan 13 på dagen. Känner mig så maktlös. Hon kan inte ta sig ur. Jag stöttar henne men jag tänker inte vara medberoende. Jag svarar inte henne när hon är full. Och jag stöttar inte henne när hon gör dåliga val. Bara när hon gör bra val. Så ledsen och frustrerad över att hon sedan hon var 17 år varken lyckats bli frisk från sin ätstörning eller blivit fri från sitt beroende av alkohol. Samhällets professionella hjälpmedel (enheter/vård) lyckas inte hjälpa henne. Fast att hon är inkopplad i allt som kan erbjudas (inte tillräckligt!). Och för långa köer för att få hjälp. Samt inget tvång till något….

Dag 87

Ps. Igår sprang jag min snabbaste 5 kilometer på flera år! ✌️🥰 börjar känna mig starkare fysiskt!

Midsommarafton!
Hej hej här går det fint. Har varit med i diverse tillställningar den här veckan där folk druckit alkohol, men där jag bett om alkoholfritt istället. Fungerar utmärkt! Ingem som ifrågasatt, utan jag får nästan känslan av att de är lite avis. Eftersom jag verkar så hälsosam :)
Midsommarafton och jag sitter i lugnet och dricker Mint-té. Undrar hur många som är där ute i Sverige och firar med en massa alkohol. Och som kommer må skit imorgon. Jag har planerat att springa imorgon innan frukost och sen ska vi iväg på en helgtur och sova en natt på hotel hela faniljen. Ska bli mysigt 🥰

Gokväll och glad midsommar!

Dag 96 🥰

Fokus just nu:
Mindre stress. Fokus på egna val. Träna och äta nyttigt. Ibland onyttigt. Inte för mycket inplanerat. Tid för återhämtning. En sak i taget. Förändring tar tid.
❣️

Dag 100 🎉

Har en app som håller räkningen åt mej :) tur det!
Och idag firar jag 100 dagar! 🙌 känns skönt!
Saknar inte alkoholen generellt. Kan vara vissa tillfällen jag känner mej stressad och skulle behöva nåt för att ”tagga ner”. Men försöker tänka att jag måste lära mej det ändå. Typ att andas och få in lugnet på andra sätt. Träning har ersatt en hel del sånt. Men till hösten vill jag gå mer yogakurser och meditation för att få in det mer i mitt liv.

Har infört lite nya rutiner såsom ”lugn frukost”. För jag har märkt att jag mår bra av en lugn morgon.
Förr har det varit så mycket stress på morgonen när barnen ska iväg, och man själv ska till jobbet. Man har blundat, tutat och kört.
Men nu när jag är arbetslös (för första gången i livet, dock självvalt!) så har jag tid att lära mig mer om mig själv.
Tid att känna efter.
Vad jag mår bra av och dåligt av.

Jag har vetat länge att jag är kvällsmänniska.
Kommer igång i kropp och hjärna lite senare på dagen.
Men har börjat reflektera över att jag faktiskt mår sämre av att stressa och pressa mig själv för tidigt!
Det har jag nog inte förstått tidigare.
”Alla andra” går ju upp tidigt och gör allting på morgonen….

Men man kanske bara måste börja inse att vi alla är olika, och acceptera det !
Förstår inte riktigt varför man tycker att det är så mycket DUKTIGARE att gå upp tidigt. Än att vara uppe senare 😅 ?

Hoppas ni växer och lär er där ute! 😊 ett steg i taget. Är det någon mer som INTE är morgonmänniska? (Känner mig lite ensam i det ibland).

Grattis!
Jag är inte heller morgonmänniska och har alltid känt mig lite sämre sort än de som studsar upp vid 06. Jag är typ aldrig pigg när jag vaknar- desto längre kvällar. Nu på semestern vaknar jag av mina barnbarn och det känns så trevligt så då triggas jag att gå upp tidigt. Men man får kämpa mot föreställningen om att uppe med tuppen är en bättre sorts människa. Alla olika har sina fördelar!

@AkillesU Grattis till 100 dagar!🥳. Hur bra som helst! Härligt att du tar det lugnt och har tid att lära känna dig själv bättre, om vad du har för behov och mår bra av.💕

Tack 🙏 @vår2022

Ja jag tror det är ett stort problem i vårat moderna liv att allt går så fort, man ska göra en massa så man har inte tid att stanna upp. Men hoppas vi börjar förstå det iom att mindfulness och yoga, skärmtid, motion & träning, friluftsliv, flytta från storstan till landet , osv blir mer uppmärksammat.
Jag tror och hoppas stressen i samhället får och de dåliga konsekvenserna får människor att ta ett steg tillbaka och se att vi inte är skapta för att ta in för mycket information på
En hel dag. Eller åstadkomma hur mycket som helst på en dag. Vi behöver återhämtning , avkoppling, göra roliga saker, känna äkta känslor och lära oss njuta av livet utan en massa pengar, måsten och jobba jobba jobba!
Därför jag flydde till Spanien… ville få ett avbrott i vår svenska livsstil.
Visst det jobbad och slits här nere också. Men spanjorerna är mycket bättre på att stanna upp, ta det lite chill, och njuta mer av livet och varandra!

Dag 105 🤘

Har haft en riktig vilodag idag (söndag) då hela familjen va trötta. Vi har suttit inne och pysslat och målat. Det har varit skönt och mysigt. Inga krav eller måsten under dagen.

Var dock ute o sprang 5 km precis här på kvällen. Mitt näst snabbaste! försöker fortfarande slå mitt snabbaste på 30:15 men kom bara till 30:33 idag. Suck 😮‍💨 men men känner att min kropp börjar bli starkare. Det är skönt!

Ny vecka imorgon med barnen på sommarlov, får se vad vi hittar på. Himla varmt här i Spanien nu. Vi har ca 31 C. Dock bor vi på kusten så vi har lite svalare än inlandet där dom har ca 41 C.
Men så svalt och skönt nu på kvällen ca 24 C att bara kunna hänga ute. Inte för varmt o inte för kallt 😋

Gokväll! Dag 107 💋

Dag 110

”Råkade” vakna en timme för tidigt idag pga. Felinställd väckarklocka. Somnade inte förens runt 3 inatt, så hade verkligen behövt en timme till. Var ute o sprang vid 22:00 igår för jag hade rätt mycket energi. Men hade väl tydligen kvar energi även efter 😋 för jag låg och vred och vände mig bara. Kan även ha varit för att jag drack kaffe på kvällen. (Brukar undvika det) eller för att det typ var fullmåne. 🤷🏻‍♀️
Aja måste iväg till stranden på Crossfit pass. Går på det 3 dar i veckan. Och det är verkligen en genomkörare för kroppen med olika övningar varje gång.
Tänker magrutor (för första gången) vid 40 ☺️

Ha en skön sommardag!

Gokväll denna lördag!
Har varit lite nere senaste veckan. Så har inte haft motivation till så mycket (tex att skriva). Blir ganska osocial då också och måste liksom ladda batterierna lite. Tror det även har med att barnen har sommarlov. Dem tar mycket av min energi. Och jag känner att jag inte har lika mycket tid för mig själv och den återhämtning jag behöver o lugnet emellanåt. Dock har det känts lite bättre igår och idag.
Kanske vi börjar få rutin även på sommarlovet. Och att barnen inte tjatar konstant.
Sommarlov med barn har alltid varit jobbiga för mig (senaste 11 åren). Alla rutiner faller bort och det är antingen bråk om skärmar eller tjat om att man ska underhålla (hitta pås saker hela tiden). Barn har så dålig fantasi nu för tiden? Skärmar förstör verkligen allt. Jag tycker verkligen det var ”bättre förr”.
Nu får man ta konstanta bråk hela tiden om de där skärmarna. Eller hålla ut tills dem är så uttråkade (utan skärm) eller av att man inte underhållet dem , att de tillslut hittar på saker att göra själva.
Detta tar verkligen mycket av min energi på sommaren! Och det blir en inre stress. Är det någon annan som känner igen sig? (Som har barn i nutid).

Dag 120

@AkillesU Grattis till 110 nyktra dagar 🥳🥳🥳 Plus några nyktra dagar till. Du tänker helt rätt vad det gäller återhämtning och stress. Man behöver dagligen fylla på sin själ med må-bra-saker. Man kan inte bara ge och ge, utan man måste ladda sina batterier regelbundet.

Kram 🐘