@Rehacer Var inte heller riktigt nöjd med lönen jag fick, lite under det jag hade innan, men jag tog det ändå. Ville så gärna ha det, och pengar är inte allt. Jag är dessutom dålig på att förhandla lön😆. Härligt att kunna fira utan vin👍. Njut av den härliga känslan att du knep jobbet!❤️

Goddagens,
Nu är vi överens och jag skriver papper imorgon. Funderar på om jag då oxå skriver under för mig själv att jag kommer bli kollegan som inte dricker. Det lutar åt det och jag tycker det känns lite coolt. ☺️ Har ju drygt 2 månader på mig att ”shape up” ytterligare.
På tiden att jag är snällare mot mig själv och min kropp!
Stort tack för alla grattis-rop! Är glad att ni finns!
🤗

@Rehacer Härligt! Som jag tänkt om mitt nya jobb, den nya kollegan som inte dricker😁. Det är coolt😎. Att säga det på en gång om det skulle uppstå en sådan situation. Var på AW men ingen frågade eller undrade varför jag tog alkoholfritt, så jag sade inget. Ja, det är ju verkligen att vara snällare mot sig själv och sin kropp och det är något som motiverar till att inte dricka och sen blir det en vana.

Ännu ett stoooort grattis❤️

@Rehacer Grattis till det nya jobbet!🤗 Jag funderade på det häromdagen. Det är ju ett gyllene tillfälle att bli hon som inte dricker nu. Jag vill minnas att du har haft en stor triggervarning av att gå på AW och fest mm där jobbarkompisar har medverkat. Nu kan du liksom skita i de ”gubbarna” som dessutom verkade grisiga med tafsande och annat.

Ha det bra!

majken_r

@Rehacer Men wow!!! Grattis! Är så glad för dig, du är så värd. Att bli kollegan som inte dricker, som är varm, rolig och smart. Det kan bara bli bra! 🥰

Precis som Torn och Vår skriver så har du ett gyllene tillfälle nu. Man är ”ren” och kan börja på nytt och bli den man vill vara, både nykter och kanske också ta fram några egenskaper som man beundrar hos andra och vill ha. Ny klädstil? Varm, rolig och smart låter bra! Lycka till!

Anonym31513

@Rehacer Stort grattis till nya jobbet! Härligt! Det låter som ett gyllene tillfälle till fler förändringar som tex bli kollegan som inte dricker.

@vår2022 @Torn @majken_r @Matti77 @Sisyfos @Lavendelblomman
Hej,
Jag håller med er om att detta är ett ypperligt tillfälle att starta om, vända blad & bli den kvinnan jag vill vara! Å det är precis som om något förändras sakta inuti mig, något bra tryggt och säkert. Jag känner mig lugn och ser verkligen framåt med tillförsikt! Såklart kommer det komma jobbiga dagar och jag kommer kanske dikesköra - men jag har siktet rätt inställt.
Är lite stolt faktiskt. Enormt bra känsla!
Tack för att ni tar er tid att skriva i min tråd, det betyder mer än ni tror! ❤️
Nu ska jag på loppis och sen besöka en eller flera öppna trädgårdar. Ni som är intresserade vet väl att det är dag det är ”Tusen trädgårdar”, bara sök efter öppna trädgårdar nära er och besök. Är superkul att ”lagligt” få snoka i andras planteringar. ☺️
Kram ✅

majken_r

@Rehacer blir varm av läsa, så gott att få känna sig stolt och trygg. Låter likt den förändring jag känner i mig. Som håller på att formas och ta plats. Nåja.
Missade helt Tusen trädgårdar, var det bra, såg du något kul? Hos mig har purpurklätten jag satte i våras slagit ut. Som små illrosa supportrar står dem i rabatten och hejar. Det är så roligt och givande med trädgård. Är otroligt tacksam att jag har en. Sov gott!

Gokväll,
Jag kämpar på. Det är tufft vissa dagar och vissa dagar känner jag inget sug alls. Håller med de flesta här att sommaren gör att det blir extra svårt att avstå. Måste pränta in att skinande sol inte är = med ett kallt glas vitt eller rosé.
Jag är trött, längtar så efter semester nu. Jobbar nästa vecka med, sen har jag 4 veckor.
Imorgon ska jag ut med grabbarna på jobbet. Den traditionella middagen innan den första av oss går på semester. Bokat på en italiensk restaurang, blir nog trevligt eftersom de dräggigaste inte ska följa med. 😁 Jag kommer ta det lugnt, har inte bestämt mig än om jag kör helnyktert eller inte.
Idag är jag iallafall nykter ✅

@Rehacer Skönt att semestern är i antågande och att du snart ska få vila och ha det skönt. Hoppas du får en trevlig middag och det är ju alltid skönt att vakna nykter och dricka sitt goa kaffe😉🥰

@Rehacer Det är en utmaning att vara ny-nykter på sommaren och jag har funderat flera gånger på om jag valde rätt tid på året att avstå? Det är onekligen kämpigt ibland när vinet ser så gott ut på håll i andras somriga glas. Och jag har kommit fram till att för min del hade ingen annan tid på året varit mera rätt. Det är ju nu, varje dag, just idag jag måste göra mitt val, oavsett årstid, väder och vind. Vinet gör mig ju inget gott. Alls. Njut av det härliga Italienska maten ikväll. 🫶🏻

Jag slutade dricka i april för två år sedan, och tänkte också att sommaren skulle bli svår. Men jag upptäckte att det inte var så komplicerat. Välkylt alkoholfritt i glaset funkade över förväntan. Och sommarmorgnar utan bakiströtthet, att få möta dagen frisk och lugn var mer än kompensation. Det finns så mycket annat att njuta av på sommaren när man stänger dörren till det där klyschiga vinglaset vi hjärntvättats med så länge....