Hej,
Har en liten tråd under Vara måttfull. Det funkar nog inte för mig att ”dra ner”, har jag insett. Vågar inte tänka ”aldrig mer alkohol”, men vill vara helt utan i 3 månader som start. Någon som vill följas åt?
Jag kommer skriva lite dagbok här. Min största oro är hur jag ska hantera ångest och stress. Har förstått att A skapar oro och ångest, men har inte riktigt smält det än. Svåraste tiden är 17-19. Har en känsla av att livet blir tråkigt utan A, men vet nånstans att det inte stämmer. Känner mig nervös!

Jag kommer lyssna på podcasts (finns många på engelska om man söker på ”sober”), läsa på om hur A påverkar kroppen, stretcha/träna efter middagen och unna mig en sak (nya kläder eller så) per avklarad månad. Låter lite fånigt när jag skriver det, men så tänker jag.

Om tre månader hoppas jag att jag:
- är piggare & gladare
-mindre ont i kroppen
-lugnare
- jämnare humör
-mindre svullen
- ingen panik/hemska tankar på natten

Är förväntansfull! Någon som vill testa detta med mig? Kram Mollie

@Mollie87 hej! Jag har planen att vara nykter längre än så men 3 är definitivt ett jättebra delmål som jag delar med dig! Det är läskigt - vad innebär detta socialt, vad ska jag göra istället? Osv. Men samtidigt har man ju faktiskt en möjlighet utan A att faktiskt utveckla sina relationer, sin vardag mycket mer. Jag upplever att A ger en falsk känsla av att det händer saker men egentligen skapar stagnation. Man slutar utvecklas och fastnar i samma mönster.

Jag förväntar mig en tid till att börja med som kommer att vara svår att fylla upp och vissa sociala sammanhang kommer att gå bort i alla fall en tid. Frestelsen blir för stor och min förhoppning är att nykter kunna delta när vänner går ut. Kommer definitivt inte orka med dem när de själva blir fulla som ägg men då är det ju bara att gå hem lite innan dem om så är fallet, tänker jag. :) Men för nu måste jag fokusera på nykterhetsarbetet som jag sett andra här kalla det. Inget blir bättre av att jag fortsätter dricka A. Varken mina relationer eller mitt eget liv.

@Mollie87 jag är på för 3 månaders nykterhet. Jag tycker du tänker på ett bra sätt och inte att det låter fånigt. Det är viktigt att belöna sig och att se de vinster man gör längs vägen.
En nykter höst är en fin start på vad som kan bli ett nyktert liv.

@Bebbiii det är du verkligen inte! Finns även möjligheten att vara med på AA möten online, du behöver varken ha mikrofon eller video på om du inte är bekväm med det. Jag brukar bara sitta med och lyssna.

Heja er! Min första nynyktra tid såg jag till att ha saker att göra hela tiden. Målade om ett rum, sydde, fiskade, sprang miltals, gymmade, spelade Word feud och vilade. Sen unnade jag mig "lyx" för pengarna som gått till alkoholen tidigare. Lite massage, pedikyr, hårföning hos frissan. Sen var jag in här på forumet dagligen och lärde mig massor. Också jättesmart att ta rygg på någon. Jag och @Tikka hjälpte varandra oerhört mycket. Det har varit ovärderligt. Sen gäller det bara att aldrig lyfta alkoholglaset igen! Varmt lycka till till er alla!