Jag läser mycket om hur det går för andra på forumet och har inspirerats till att se fram emot alla nyktra erfarenheter.

Jag längtar efter utlandssemestrar där jag kan se och uppleva allt på riktigt utan att vara mer eller mindre luddig i huvudet.
Jag längtar efter fester där jag har koll och är klar i huvudet och få vakna pigg och glad dagen efter.
Jag längtar efter campingar utan att vara ständigt lullig.
Jag längtar efter julen, uppleva den utan att vara lullig.
Jag längtar efter livet i klarhet helt enkelt😁

@Himmelellerhelvette Det låter toppen! Jag kände lite likadant. Bring it on liksom. Men du är nynykter, så du bör ta det lite lugnt med frestelser de första månaderna. Återfall är så plågsamt jobbigt 😢

Kram 🐘

Dag 11idag, inte minsta sug efter berusningen av alkohol är berusad av livet och framtidsplanerna❣️

Jag har pratat med min man om hur vi vill ha det i framtiden (han dricker inte lika mycket som mig men har ett riskbruk helt klart!)
Jag la upp det som:
-Vill vi sluta som försupna, att barnen inte kommer vilja hälsa på oss, skämmas över oss, att aldrig orka annat än att sitta hemma och dricka och sedan dö innan vi gått i pension ELLER vill bli de där hurtbullarna som är friska både fysiskt och psykiskt, pigga och lyckliga med många härliga intressen?
Han var helt med på noterna och sa precis så som jag tänkt de senaste veckorna:
- Det är bara att välja! Antingen lär vi oss bli måttliga (efter våra tre månader nyktra) eller så blir vi nykterister och det vill jag inte!
Underbart att vi är helt på samma plan i tänket! Jag är så glad!

@Himmelellerhelvette
Funderar på det du säger kring att du inte vill bli nykterist utan endast hålla dig till cirka 3 enheter, förlåt om min fråga låter lite brysk, Men vad är syftet med att dricka enbart 3 enheter? Är det för att det är genuint gott, vad får du ut av dem där 3 glasen alkohol som du inte skulle få av alkoholfritt alternativ? Är verkligen en genuin fråga då jag själv skulle bli galen om jag drack 3 glas och sen slutade, blir ju inte ens salong på 3 glas. Dock kanske du inte dricker för att bli berusad.

@less12 Jag tänkte som du förut att ska jag bara få dricka så lite kan jag lika gärna skita i det men jag ser på det annorlunda nu, de allra flesta jag umgås med är såpass vettiga, som njuter av att det är gott och sen är dom nöjda. Det kan liknas med att jag förut aldrig skulle kunna ta en liten skål med chips och sen vara nöjd, jag var tvungen att äta hela påsen, men då njöt jag inte av att det var gott utan hetsåt ju egentligen. Jag vill kunna tacka ja till att dela en flaska vin med en vän över trevlig prat och sen vara nöjd så. Den jag umgås med allra mest häller upp ca 1dl rött vin i sitt glas som hon kan sippa på i över en timme, gärna tillsammans med goda ostar eller någon mat som vinet lyfter upp smakerna med. Vi campar mycket och när man då får trevliga grannar vill jag kunna tacka ja till ett glas vin till kvällen, njuta av det och sen säga godnatt🥰 Jag vill tacka ja till välkomstbubblet, smutta på det och vara nöjd. Jag vill aldrig mer bli full! Låter inte det helt fantastiskt?💕

@Himmelellerhelvette förstår! Låter ju som du tänkt igenom det. För mig tror jag inte längre jag skulle känna någon njutning att dricka på det sätt du beskriver, hoppas det går bra för dig och att du slipper bli full, som du sa det är ju så skönt att faktiskt slippa det:)

Jag tror att du kan flytta den här tråden om du vill, antingen till forumdelen ”förändra sitt drickande”, ”alkoholfri” eller ”dricka måttligt”. Här under forumdelen ”Det vidare livet” finns forummedlemmar som har lagt drickandet långt bakom sig, sen många månader eller år tillbaka, och som absolut inte har en tanke på att börja dricka igen.

Jag tänker att det är bra att hänga med likasinnade helt enkelt. Om du inte lyckas klura ut hur man flyttar tråden så kan du maila admin och dem hjälpa dig. Själv läser och skriver jag under alla forumdelar förutom ”dricker jag för mycket” och ”dricka måttligt”. I de två forumdelarna har jag ingenting att tillföra. Forumdelen för anhöriga brukar jag inte besöka heller, inte heller där har jag så mycket att tillföra.

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Titta, du lyckades flytta tråden! Bravo!

Du kommer att uppleva att helgerna känns mycket längre när du slipper lägga tid på att vara bakfull. I början av min nykterhet blev jag väldigt morgonpigg, vilket gjorde att helgerna upplevdes ännu längre. Kvällstrött blev jag också och gick och la mig kl 23 fredag-lördag.

I mitt förra liv kunde klockan bli både 2 och 3 innan jag fick och la mig. Och sen sov jag en stor del av nästkommande dag.

Jag önskar dig en trevlig nykter helg!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Mina helger har sett ut såhär:
Häller upp något alkoholhaltigt såfort jag kommit hem från jobbet på fredagen sen hälla det på tills någon gång mellan kl 21-23, kanske blir ca 4-6glas beroende på läggtid, tar 2st atarax för att inte vakna med ångest.
Vaknar ca 10. Gör lite vettiga saker, behöver ev åka iväg och fixa med nått. Sen när det är avklarat är klockan oftast runt kl 14 och då är det dags att fylla upp glaset igen till runt 22 tiden, tar återigen 2 atarax för att slippa ångesten. Söndagen vill jag bara ligga och kolla serier och äta mängder av onyttigt hela dagen och längta efter att få lägga mig för att den dåliga dagen ska ta slut och jag ska få vardag igen och slippa alkohol. Måndag är jag trött och svullen i ansiktet, tisdag trött, onsdag börjar det ordna upp sig, torsdag helt återställd och lycklig, fredag och samma visa igen!
Så sjukt! Hur har jag kunnat leva så? Vidrigt! Jag ska ALDRIG!! Hamna där igen.

@Himmelellerhelvette Känner så mycket igen mig i dina helger 🙈, därtill drack jag även på vardagar…. Till slut orkade jag inte mer, är på dag 31 men har ändå fortfarande mycket sug. Härligt att du känner tillförsikt inför helgen trots att fredagen brukar vara din akilleshäl, fortsätt så 👍💪❣️

❤️@Andrahalvlek

@Ny dag Jag har också brakat igenom många gånger och kört även vardagar med ca 3-4glas/dag så jag ändå kunnat jobba men några gånger per år har det sedan vidare lett till en veckas sjukskrivning för att få dricka mer och för att få släppa kontrollen över ”duktig flicka” syndromet.
Men nu vill jag inte/ SKA jag inte leva så mer för jag vet att det i sin tur tillslut skulle leda till riktigt dåliga konsekvenser. Jag tror att jag stoppat i tid nu, jag har inte ballat ur nått märkvärdigt, brukar alltid gå och lägga mig om jag känner att jag blir för full för jag vill inte göra bort mig, både kontrollfreaket och duktig dricka syndromet har jag nog att tacka för det💕

@Ny dag jobbigt för dig med suget! Hoppas att du snart slipper det❤️
Än har jag noll sug, är visserligen bara på dag 12. Jag blev orolig i söndags när min man hade med sig resterna från sin grabbresa, 3liter vin och nästan en full spritflaska men det har legat hemma tills idag då jag gav bort vinet men spriten står kvar, ville ge bort den med men det ville inte min man så jag har sagt åt honom att ställa den på sitt jobb på måndag. Inte för att jag kommer få sug på den och dricka den men för att jag inte vet hur jag skulle reagera om något hemskt skulle hända (någon nära dör, eller nått).

@Himmelellerhelvette Känner igen mig i kontrollfreak och syndromet duktig flicka…. det är väl tack vare det jag har familj, hus, hem o jobb kvar. Har skött mitt drickande ”snyggt” (hur nu ett drickande kan var det…). Vi har mycket vin och sprit hemma men maken har stenkoll på varje flaska. Absolut en risk men hittills har det inte varit problem. Skönt att du har noll sug, jag längtar till att mitt ska minska/försvinna. Det verkar gå i vågor så mental förberedelse är bra att ha. Kan då tipsa om Annie Grace och boken Tänka klart. Ha en fin kväll ❣️

Jag har också allt det kvar @Ny dag och är lycklig i det, min man och jag har det väldigt bra tillsammans och vi har fin relation till barnen som är tonåringar och god ekonomi så vad den där jävla alkoholen gör fattar jag inte, har visserligen växt upp i en dysfunktionell familj och tar fortfarande hand om min pappa eftersom han missbrukar.

Jag försöker och tror att jag är mentalt förberedd för den dagen suget sätter in för det är jag säker på kommer hända någongång under dessa tre månader men än har jag noll sug, har tänk på smaken av vin och den äcklar mig (det är vin jag druckit till 90%) Känns precis som när man förätit sig på något.

Den boken ska jag kolla in, försökte mig på boken kidnappad hjärna igår men fick spola mellan avsnitten, var bara vissa delar som intresserade mig men det mesta gav mig faktiskt bara ångest. Det är så fruktansvärt vad människor farit illa av missbruk, min pappa som närmast och hur fruktansvärt beroendet är, förstod dock mer varför han inte kan sluta av att lyssna om det i boken. När jag sagt åt honom att sluta annars bryter jag kontakten för jag inte orkar mer, nu förstår jag att han inte kan det på egen hand. Det är inte att han skiter i vad jag säger eller inte anstränger sig tillsäckligt, det är beroendet som tvingar honom, han har inget val eftersom han inte får den hjälp han skulle behöva. Tror inte han ens skulle våga ta den hjälpen om han skulle få komma till behandling. Hans ångest när han försökt sluta kan jag inte i min vildaste fantasi på riktigt förstå men förstår att han bedövar den. Han har verkligen sabbat precis allt man kan sabba i sitt liv.
Oj va långt det blev, tror jag ibland inser saker under tiden jag skriver så det bara drar iväg.