@Himmelellerhelvette Det är bra. De orden behövde komma ut. Det är sannolikt något du behöver processa mycket.

Min pappa var alkis och dog i förtid av sitt drickande. Levern blev söndertrasad. Och det är en ärftlig åkomma. Jag slutade dricka när jag märkte att jag traskade i min pappas fotsteg. Toleransen hade ökat, jag tålde större mängder vin. Antalet dagar per vecka hade utökats, i princip drack jag inte mån-tis men alla andra av veckans dagar.

Jag fick också minnesluckor allt oftare. Jag blev ofta arg och grälsjuk på fyllan, på ett sätt som jag inte har blivit tidigare. Jag spydde också på fyllan, och även då jag var bakis. Alldeles för ofta på slutet, jätteäckligt. Det var som om min kropp skrek till mig: Du förgiftar mig!

Jag är så stolt att glad över att jag har lyckades bryta förbannelsen i släkten. Min pappa, fyra av hans syskon, hans pappa - alla har de dött i förtid av missbruk. Min pappa dog då han var 64 år. Jag fyller 53 år i höst. Andra halvleken i mitt liv ska bli nykter. Mina döttrar dricker inte alkohol någon av dem, så släktförbannelsen är bruten i och med mig.

Kram 🐘

Tack @Andrahalvlek, ja dom behövde nog det. Jag har insätt att jag varit medberoende i nästan hela mitt liv med honom.

Så fantastiskt att du brutit förbannelsen❣️
Du är så bra och peppande💕

Jag har inte kommit dit än att bli arg eller grälsjuk, inte heller så jag spyr varken när jag dricker eller dagen efter. Jag går mest och lägger mig när jag märker att jag blir ostadig på foten eller börjar se dubbelt och det är illa nog! Haft många varningsklockor som ringt under åren. Jag vet vad som kommer om jag inte forsätter på vägen jag nu valt, alkoholen ska INTE få bestämma över mig! JAG bestämmer över mig💕

Söndag dag 14. Inatt har jag sovit 7 timmar i sträck!
Första veckan sov jag 7-9h utan något som var jobbigt med sömnen men då tog jag en Atarax varje kväll (En tablett som dämpar oro och ångest).
Denna veckan har jag slutat med Atarax den tabletten behöver jag när jag dricker för att inte vakna av ångest. Den har även hjälpt mig att sova runt 12h under semestern så jag sluppit bakfylla och eftersom jag varken har ångest eller bakfylla längre så vill jag inte ta den mer.
Men nu andra veckan har jag förvisso sovit riktigt gott och ostört men inte mer än runt 4h sen vaknat och varit pigg, tvingat mig att somna om, gick ändå inom runt 30min de första dagarna men sen tog det nästan 2 timmar innan jag somnade om mot slutet av arbetsveckan.
Men nu har timmarna blivit en efter en till per natt och i natt sov jag mer än 7h i sträck! Det är verkligen lycka för mig❣️

Sömn är så viktigt! Jag tog också hjälp av xanax första två veckorna i min nykterhet. Det hjälpte mig mycket. Medicin kan verkligen hjälpa en på traven mot nykterheten men sen måste man göra jobbet själv. Meditation är min nya medicin. Och att springa, sen hopp i fjärden. Ha en skön söndag🙏🏼❤️

majken_r

@Himmelellerhelvette Det är verkligen det bästa, att få sova! Glad för dig, och för mig som också sovit gott😇 Jag har som @Kebne1 meditation med i livet numer. Varje kväll, ibland blir det tre minuter ibland/oftast mer. En lugn stund som ger klart bättre nätter. En skön söndag till er!!🥰

Jag sover som ett barn! Har inte haft så bra sömn på 1,5år!

2 veckor har gått, inget sug en endaste dag.
Äcklas fortfarande av tanken på smaken och berusningen av alkohol och att behöva tänka och planera för den, den har tagit så mycket tid förut att helgen kändes för lång nu, måste fylla helgerna med mer att göra men har varit ganska trött i helgen. Lite förkyld.

Nu längtar jag bara till helgerna för att få unna mig ett par alkoholfria öl, dom är verkligen goda! Och jag kan köra bil när som helst på dygnet, en sån frihet!❤️

Måste skriva ner för att komma ihåg vid ett tillfälle då jag tror mig kunna dricka när jag ska jobba dagen efter.

Vaknade nu utvilad och pigg och började tänka på stressen jag slipper. Den stressen i sig kan ju säkert döda. Stressen när jag bestämmer mig för att dricka trots att jag ska jobba dagen efter, stressen när jag börjar dricka, känner ruset och att jag vill ha mer, stressen när jag blir rädd att jag inte kommer kunna jobba imorgon, stressen när jag tillslut bestämmer mig för att inte jobba imorgon, stressen jag känner när jag ska komma på vad jag ska säga att jag är sjuk av, ångesten när jag vaknar dagen efter. Eller stressen när jag inte sjukskriver mig, stressen när jag vaknar, stressen innan jag kollar mig i spegeln:
-Är jag svullen i ansiktet, hänger ögonlocken, är ögonlocken vätskefyllda, stressen av att tänka på att jag luktar bakfylla, stressen när någon på jobbet kommer för nära mig de första timmarna ifall jag luktar, stressen av att någon ska se skammen i mina ögon och förstå att jag dricker för mycket.

@Himmelellerhelvette Tänkte precis igår på ett möte, när jag vid en paus var på toa och tittade mig i spegeln. ”Tänk när jag satt på möten förr, ofta bakis, lite skakis och med ångest för att det skulle synas på mig. Hur trött och plufsig jag var i ansiktet. 10 kg tyngre och bara ville därifrån. Ville inte synas och sade inte mycket. Usch! Hur hemskt den tiden var. Men nu, 10 kg lättare, frisk och fräsch i både ansikte och kropp, klar i tanken och närvarande. Med i det som sägs och kommer själv med inlägg. Så himla underbart! Jag ska aldrig mer dricka!” Det är som två olika versioner av mig själv. Den före och alkoholiserade och sargade, den efter och nyktra och levande.😁

Helt rätt att du skriver ned detta för att inte glömma. Ha en fin dag!❤️

@vår2022 Jag blir den utan självkänsla och självförtroende, osäker på om jag klarar saker, orolig m.m när jag är inne i en ”dricka” period.
Jag är klartänkt, skämtsam, glad, energisk, tror på mig själv, pratar för min sak för det jag tror på, är lugn, har både självkänsla och självförtroende m.m när jag är i en nykter period.
Jag ska måste alltid påminna mig om detta!

Ha en toppendag du med❤️