Vad skönt att höra! Jag har också så mycket mer energi. Kan tänka mig att kvaliteten på sömn och vila är avsevärt bättre när kroppen slipper bryta ned alkohol samtidigt. Har också mer livsglädje, blir genuint glad av enkla vardagssaker som en promenad, en god lunch, att luta sig tillbaks i soffan. Och som du skriver i ett par andra trådar -det kul att umgås med folk nykter också!

Två månader utan vin ger mig själv en applåd. Kommer så klart fortsätta att reflektera över mitt förhållande till vinet och min konsumtion. Behöver också bli av med mina sleeping pills efter det är jag nöjd med min insats men kommer fortsätta med min logga och vara kvar här. Heja alla som kämpar!

@Milady Stort grattis till 2 månader! 🤩 Du har ju hängt på forumet ett bra tag, och jag har sett hur du har kämpat med att försöka få till ett måttligt drickande. Nu den sista tiden så har jag tänkt: Wow! Vilken skillnad det har blivit för Milady. En helt ny positiv inställning, gladare, stor energi, och du hittar på en massa roliga aktiviteter att sysselsätta dig med. Och nu ser jag ju vad det beror på.😀 Det är den längre sammanhängande nykterheten som har gjort detta. Du mår mycket bättre helt enkelt, det ser jag tydligt. Det som kan förstöra allt detta nu är ett enda glas vin, så håll i nu, alkohol kommer bara göra allt till det sämre. Det är den långa sammanhängande nykterheten som gör susen för måendet.

Kram

@vår2022
Jag är pigg och alert och drar mig inte för att göra nåt, varken besvärligt eller roligt. Förr satta jag på min rumpa med ett vinglas i handen och försökte stänga av omvärlden, drack ofta ensam. Så sorgligt!

Det tror jag du gör om du kämpar på och gör nya försök! Du kan göra hur många försök som helst! Jag har blivit en ny fräsch kvinna men nyktra ögon som har energi och inte sitter på min rumpa och pimplar vin.............Kan se att jag drack vin när jag var ensan och ville koppla av , skärma av och njuta av ett glass vilket inte blev en njutning efter
glas nummer nummer osv och det blev ofta fem sex glas och några gånger tio glas...............nä aldrig mer 10 glas för mig. Jag är den jag vill vara idag, lever sunt och sköter min kropp och gossar med min hund.
Räknar med att behöva reflektera mer om varför jag drack vin så ofta och så mycket ibland.

Heja dig Majblomma

Lyssnade på radion och hörde ett program om tolvstegsmetoden och dess grundare, Riktigt intressant att jämföra alkoholhjälpens ide och program med AA. P1 och bildningsbyrån för den som vill lyssna.

Jag sitter här på morgonen och känner efter hur skönt det känns att må bra och känna att jag nu äntligen är på väg att lyckas med mitt första mål.
Har inte kunnat bestämma mig för hur jag ska fortsätta ännu och kommer fortsätta att reflektera över vilka alternativen är. Och framförallt vilka fallgropar jag riskerar. Vill definitivt inte tillbaks till mitt gamla beteende.

Har läst en hel del inlägg och inser att fallgroparna och beroendet är en svår nöt om man vill bli måttlig. Inte så många som lyckas. Trist att hela livet vara vaksam men fördelarna överväger................

Nu börja min nyktra period närma sig tre månader och det känns skönt att vara nykter. Har läst så många inlägg om avigsidorna med alkohol och det känns ännu viktigare att fortsätta på rätt sida om målsnöret! Kommer göra ett upphåll i nykterheten för helgerna men tänker mig att jag efter jul ska ha tre månaders upphåll igen och se vad det ger. Det är ju många inlägg om att hälsan och måendet förändras mån 3-6 också.
Har lyssnat på intervjuer om välmående med Kattis Ahlström, Stefan Einhorn mfl och ett av råden som jag tog till mig var: vänta inte på den bräckliga motivationen utan gör det bara!
Stämmer bra med mina försök och erfarenheter att bli nykter och att komma igång med träning.

@Milady så väl kämpat med tre månader.! 👏🏼👏🏼
Nu har du två tuffa månader med all julstress ( om du är som jag som tar ansvar för allt skall bli perfekt och att alla ska må bra)
Brukar sluta med förberedande in på småtimmarna med att slå in en massa paket med vinglaset vid sidan för att orka. 🙄
I år har jag lovat mig själv att min hälsa får gå före allt annat. Jag hoppas du tar hand om dig med.
🌸💕

@Majaela Jag tänker inte bryta min hälsosamma livstil nu utan tänker vara ytterst sparsam om jag dricker! Inga avkopplande vinglas eller dövande glas vin eller onödigt drickande. Har planerat att festa med alkoholfri champagne på nyår.............vi får se om ett glas vin ger mersmak? Har tänkt att nöja mig med 1,5 glas vin! lycka till dig och hoppas att helgerna blir måttliga och sunda.