Nykter ska jag vara också idag! Har sjukt mycket att göra på jobbet just nu men ser ljuset i tunneln. Detta gör det förhållandevis enkelt att avstå alkohol till skillnad från hur det såg ut för ett år sedan. Behöver vara vaksam på när det lugnar ner sig så att belöningen blir självomhändertagande istället för ni vet vad. Dit vill jag aldrig igen. Hösten är här och snart är det inte långt kvar av detta året som jag kan kategorisera som ett ”skitår” jobbigt avseende mående bland annat men också omvärldsfaktorerna. Hursomhelst, hösten vill jag ägna åt att jobba med nykterheten och att stärka min mentala hälsa dvs skapa förutsättningar inför kommande år. Detta är min ambition och jag är än så länge på rätt väg.

Idag ska jag vara nykter för min egen skull, vara nykter för alkoholen är ett gift som förvränger min hjärna och tar mig bort från mig. Jag tycker mycket bättre om mig själv nykter och fräsch.

@Andrahalvlek Nykterheten börjar sitta nu, känner att jag har svårt att tillföra något här men måste för detta forum är min livlina. Och trillar jag ut härifrån är det lätta att halka tillbaka till återigen ta det de första glaset och det vill jag inte. Jag vill fortsätta vara nykter även om jag inte mår bra… för jag mår ändå mycket bättre (jag är stolt över mig själv) än när jag medicinerade med giftet alkohol.

@Ny dag Det är klart att du har massor att tillföra! Alla nykomlingar älskar att läsa om hur vi gamlingar har kämpat och vunnit slaget mot alkoholdjävulen. Och du behöver skriva ner hur du känner, så att du kan gå tillbaka och läsa om det när minnet är kort.

Kram 🐘

@Andrahalvlek haha ”Alla nykomlingar älskar att läsa om hur vi gamlingar har kämpat och vunnit slaget mot alkoholdjävulen.” Roligt formulerat, men absolut helt sant. Fyfasen vilka livlinor ni är på resan! Även du @Ny dag! Ni har hjälpt mig fruktansvärt mycket. Ovärdeligt stöd, nej, helt avgörande stöd, inte minst i den absoluta början när allt var kaos!

Jag förstår att det också är en fortsatt betabetning på en till viss del livslång resa, att fortsätta läsa och skriva här. Banden hit kan vara starka, både för att man får hjälpa och märker att stödet ofta fungerar, och för att man kanske tänker på hur mkt stöd man själv fick av andra här då i ens egen början och hur mycket det hjälpt. Plus att det hjälper till att påminna sig själv om eländet, att inte slappna av helt och hållet så man hamnar tillbaka igen av någon anledning.

Stora varma kramar från en tacksam nykter nybörjare 🌷

Vaknade tidigt, lika tidigt som när jag drack. Skillnaden nu var att jag inte hade ångest, jag var inte besviken på mig själv för jag var ju nykter igår. Lätt irriterad över att jag inte kunde somna om när jag istället tog tillfället i akt och lyssnade x antal kapitel i ljudboken. Började såsmåningom sjunka in i vilsam vila istället. Allt mycket bättre än om jag skulle ha druckit igår. I spegeln såg jag en förvisso ganska trött person men med vita ögonvitor och utan plufsig uppsyn. Idag är jag nykter!

@Ny dag Jag har också vaknat till på nätterna, och igår hade jag svårt att somna. MEN så otroligt härligt det är att veta att det inte beror på alkoholen och av att kroppen kämpar sig slut för att bemästra eländet. Klev också upp tidigt men jag är ändå hyfsat i form, ser inte alls tokig ut i ansiktet OCH jag minns allt från igår! 🤗🙏🎉

Det är nog såväl faser under kroppens reningsprocess liksom vanligt bök med sömn och tankar som alla kan råka ut för då och då, tänker jag 😊

På väg hem från jobbet, sjukt mycket att göra periodvis och nu är en sådan period. Hur orkade jag detta tidigare när jag drack? Förstår det inte idag men för cirka ett år sedan föll jag efter hyfsat lång, nykter period och både jobbade mycket samt ”stärkte mig” för att både kunna sova och orka. Vill aldrig tillbaka, vill fortsätta vara nykter tillsvidare iaf…. Mår ju faktiskt så mycket bättre även om jag behöver jobba på orsaken/ångesten. Imorgon fyller min nykterhet 80 dagar🥳

@Ny dag Wow! Vad tiden går fort! Grattis i förskott till 80 dagar!🥳. Hur bra som helst och grymt bra jobbat av dig. Du är envis och ger dig inte fast du har det tufft emellanåt. Go girl go!💪❤️

Dagarna rullar på och vinet blir alltmer avlägset. Nu gäller det att vara beredd, vinflash kan komma när som. Mår så mycket bättre utan alkohol och med ny medicin. Tänk att vakna utan ångest/oro… kan man känna så här? Jag behöver inte längre fightas med alla katastroftankar 24/7. Jag må vara 50+ men jag visste inte. Ropar inte hej ännu för det måste gå längre tid men vilken skillnad. Kram alla kämpar här!

Skriver under på att katastroftankarna minskade betydligt utan alkohol. Hade heller inte fattat att även relativt måttligt drickande kunde påverka psyket. Men väldigt glad att ha upptäckt det, även om jag som du är mitt i livet.