Hej!

Nu har jag läst en massa här i flera dagar och känner att det är dags för min egen tråd.
Mitt svåra missbruk av alkohol inleddes när en av mina närmaste anhöriga gick bort alldeles oväntat. Från att ha ett hyfsat normalt förhållande till alkohol: drack enbart med andra, kunnat sluta i tid, aldrig druckit på vardagar osv så började jag dricka 3-4 gånger i veckan-ensam hemma.
Nu har det gått 1 år och 9 månader sedan det ballade ur. Jag dricker okontrollerat, ringer folk som jag inte minns, drattat omkull 2 gånger och slagit i huvudet, spytt ner soffan, arbetat full och en del annat.
Dricker enbart för att för en stund ta udden av bruset i hjärnan och glömma.
Jag orkar inte mer nu!
Jag har varit nykter i 6 dagar nu och funderar på om jag ens någonsin vill dricka mer.
Jag känner mig dock livrädd. Bor ensam och utan alkoholen nu är det tomt.
Skulle gärna behöva lite pepp på vägen 🌸

@marshmallow11 Välkommen hit!
Här kan du få pepp och stöd av människor som går igenom eller har gått igenom precis samma sak med alkohol.
Starkt av dig att berätta och att bryta drickandet.
Ha en fin dag ☀️

Tack så mycket fina ni!
Det är några fester nu under hösten jag har blivit bjuden på. Jag funderar på om det bästa är att helt avstå från dessa? Litar inte på mig själv att jag klarar av att avstå från att dricka.
Har pratat mycket med min pappa som varit den som jag fylleringt mest. Han blev så himla glad och rörd av att jag ska försöka genomföra detta.
Är nervös idag. Den kladdiga ångesten från alkoholen förra fredagen har släppt och då blir man sugen. Jag är dock extremt beslutsam fortfarande så ska hålla i!

@marshmallow11
Min ångest sedan förra helgen har släppt den med så jag relaterar till din känsla och sug inför helgen.
Vill du ta en nykter helg med mig? Vi kan hjälpa varandra 🥰

De flesta råder en till att undvika platser/ situationer med alkohol de första veckorna som nykter och jag håller med. Det blir så tungt och man tappar viljan själv. Så ser iaf mitt facit ut.

Skönt att du kunnat prata med din pappa. Han kanske kan bli ett stort stöd?

Kram 🤗

@ Lina. 2.0
Åh ja har du också varit nykter en vecka snart?
Ja det ska banne mig bli en nykter helg nu!
Igår passade jag mina brorsbarn och det var väldigt mysigt. Förra gången jag skulle göra det svek jag dem och min bror. Ställde in för jag låg hemma bakis - som vanligt.
Så många planer jag ställt in för att hellre sitta hemma själv och dricka och ändå skriva och ringa folk.
Har du någon plan för helgen? ☺️
Kram!

@ Lina. 2.0
Åh ja har du också varit nykter en vecka snart?
Ja det ska banne mig bli en nykter helg nu!
Igår passade jag mina brorsbarn och det var väldigt mysigt. Förra gången jag skulle göra det svek jag dem och min bror. Ställde in för jag låg hemma bakis - som vanligt.
Så många planer jag ställt in för att hellre sitta hemma själv och dricka och ändå skriva och ringa folk.
Har du någon plan för helgen? ☺️
Kram!

@marshmallow11 imorgon är det en vecka 😊 har hållt på fram och tillbaka med att försöka bli nykter i snart ett år. Är inte färdig men kommit en bit på väg.

Jag har aldrig suttit hemma själv och druckit, har alltid haft sällskap. Men ställt in aktiviteter har jag gjort. Så många gånger. Men det inser jag nu att även det är länge sedan.

I helgen ska jag jobba 🙏 och jobb är numer lika med nykter 🤗
Har du nån plan för helgen?
Kram 🤗

@Lina. 2.0
Åh ja fy att drickat håller ett sådant järngrepp om en!
Jag ska äta middag med en kompis som är gravid så det blir ett säkert kort ☺️
Var och tränade på lunchen och tanken är att göra det i helgen med. Jag behöver trötta ut mig fysiskt så blir inte samma oro i kroppen om kvällarna. Ska se till att inte gå hungrig med. Ofta åt jag inget mål mat på hela dagen utan drack 2 flaskor vin, ibland mer. På kvällen blev jag fyllehungrig och proppade i mig det jag kunde hitta. Jag har inte ens haft kul! Jäkla beroende!
Ah men vad skönt att du kan känna så med jobbet ☺️ Känns det svårt inför helgen något?

@marshmallow11
Har du läst om HALT?
hungrig, arg, ledsen, trött. Det är ett bra verktyg att tänka på när suget kommer. Har hjälpt mig mycket. Att fundera på om det finns en underliggande känsla som bygger suget.

Jag har gjort samma. Struntat i maten. Oftast för att bli full fortare 🙄
Jag har ofta supertrevligt den första en till två timmarna när jag dricker. Men så börjar jag dricka fort och mer och mer, ingen botten. Sedan är det som det knäpper till i huvudet på mig och jag blir så arg. Med en stark övertygan om att mina ofta förstärkta och inte sanna känslor är de rätta känslorna. Ingen annan känner så rätt som jag. Eller tänker så rätt som jag. Fel gör dom bara med. Offerkoftan är numer stickad till en heltäckande overall. Varje gång jag dricker. Ändå lockar den där första timmen med fest och musik, skär lycka så mycket.
Sjukt är vad det är.

Vad mysigt med middag med väninna. Det är bra att hålla sig till säkra kort.
Träna borde jag med börja göra. Träna är bra.
Låter som du har en toppenhelg framför dig.

Visst ligger suget i bakgrunden men jag har kommit långt bort från att dricka innan jobb och jag börjar kl 7 både lördag och söndag så det är mitt säkra kort 😊

Jättebra med träning. Läste att yoga hjälper bra mot alkoholsug, finns bra på nätet, Yoga with Adriene gillar jag. Och vila, äta och va snäll mot sig själv. Den jobbiga tiden med alkohol kan bli ett avlägset minne, varje minut tar oss vidare och bygger nya nyktra vanor.

Känner så med dig. Förstår att det känns otroligt tufft, men när man nått botten kan man bara ta sig uppåt, finns inget annat, tänker jag iaf. Så bra att du hållit upp så många dagar. Du har klarat de värsta dagarna - direkt efter resp när bakisen släppt. Du har insikt om problemen (det har långt ifrån alla) och har börjat göra något åt det (det gör inte alla) och du är på riktigt god väg nu! Du vet redan hur det är att traska framåt med ett ben i taget. Ingen poäng att stanna nu. Du vet vad du både går tillbaka till - och vad du kommer att komma fram till. Hur du mår bakåt vill du inte tillbaka till. Så titta framåt och njut av bilden av dig och hur du mår när du är där! Du är på gång! Varje resa börjar med det första steget, och du har avverkat massor redan nu! Inget att tveka över! Vi är många här som trampat oss fram de första stegen. Själv har jag varit nykter i drygt 5 v nu. Mitt LIVS bästa beslut och bland mina livs bästa veckor. Ta hjälp av forumet och fortsätt framåt 🌷

@ Lina. 2.0
Har sett det användas här på forumet men visste inte riktigt. Tack för att du förklarar ☺️
Åh overallen ❤️
Ja gäller att ladda på med säkra kort!
Har läst lite i din senaste tråd. Duktig du är som kämpar!

Det kommer ju hela tiden mentala sjunkbomber som trycker ner en på djupet. Svårt att parera dessa.
Slumrade ett tag på soffan efter jobbet och sen har jag ätit gott. Njöt av maten och inte bara kastade i mig den i ett fyllerus!

@Kennie tack för respons och tips 🌸Har gått i tankarna på yoga.

@DRacker
Tack för fin respons 🌸
Ja jag har en nära vän med noll insikt i sina alkoholproblem och när jag berättat att jag tänker sluta så förstår hon inte varför.
Jag har tack och lov en del vänner som inte dricker alls eller väldigt sparsamt. Tänker att det får bli mer häng med dessa nu.
5 veckor! Fantastiskt bra jobbat!

Känns underbart att lägga sig nykter en fredagskväll även om den nu blev väldigt sen. Ska försöka sova till en pod.
Godnatt till er fina 🌸

@marshmallow11
Det positiva med dom bomberna är att de kommer mer sällan ju längre tiden går.
Sover mycket gör jag med numer. Kroppen vill vila och nu är det lättare att ge en just det.

Nu är vi en bit in i helgen och hittills har vi klarat det. Bra jobbat 💪

@marshmallow11 @Lina. 2.0
Ser att ni kämpar tillsammans och det är klokt!
Jag är ganska ny här också men vill ändå säga Varmt Välkomna! Här finns mycket stöd att få. Ingen som dömer och ingen som blir förvånad!

Kram

@ Lina. 2.0 Vad skönt att du kan sova bättre! Jag kämpar med sömnproblem sedan långt innan alkoholen gjorde entré i livet men måste ju säga att det är klart en bättre kvalitetssömn utan än att vara halvt medvetslös.
@ annancananda tack så mycket ☺️ Nä det är ju helt otroligt vad man känner igen sig hos så många! Det här forumet är fantastiskt!
Har tagit en riktig långpromenad idag och det var väldigt länge sedan. Vid den här tiden brukar jag ligga med ångest i soffan eller med en öppnad box men inte idag ☺️
Ska ringa pappa och finna stöd och berätta hur det går.
Kram på er 🌸

Nu har jag varit alkoholfri i 43 dagar. Det har varit en ganska skumpig men fin resa.
Orkar mycket mer nu och har kommit igång ordentligt med träning.
Min strategi har varit att äta en ordentlig och nyttig frukost och lagt till promenader och träning. Sen har jag varit snäll mot mig själv och tillåtit mig att äta godis eller annat jag är sugen på. Jag försöker fokusera på att jag lägger till saker i mitt liv och inte förbjuder saker.
Jag när fortfarande på en enorm sorg efter dödsfallet och drömmer mardrömmar de flesta nätter. Men jag försöker att acceptera den som en del av mitt liv.
Det här forumet har ju varit en livboj! Även om jag inte skrivit så mycket så läser jag andras trådar hela tiden. Det finns så mycket värme här. Jag blir nästan arg att inte sjukvården tipsade mig om detta men en kär vän ledde mig hit.
Ville bara skriva av mig lite.

@marshmallow11 Grattis till 43 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Och till många goda vanor. Att lägga till goda vanor istället för att förbjuda dåliga vanor tror jag är en effektiv metod, jag gör ungefär likadant.

Kram 🐘

Grattis @marsmallow till så många nyktra dagar! Nu har du lämnat det värsta bakom dig 🏋️‍♀️ Och sedan blir livet bättre, bättre och bättre. På så många fler sätt än man först tror. Alkoholen har infiltrerar livet på så många områden, det går upp för en lite i taget. Jag har snart varit nykter i tre år, med hjälp av forumet (bäst är det 🌟) och min största vinst är nog friheten. En dag i taget när det känns motigt, plötsligen har du räknat in dem i hundratal. Kram 🥰

@ Andrahalvlek och @ Se klart, tack så mycket fina ni ❤️
Jag har läst mycket av det ni skriver och blir inspirerad.
Ja att slippa kedjorna som alkoholen känns som kan jag tänka mig är något av det bästa!
Ja nya insikter kommer nästan varje dag! När jag skrev ner några av mina finaste minnen jag har i livet så är det faktiskt inte egentligen någon av dem som har varit vid ett tillfälle jag druckit. Jag brukar plocka fram de minnena i huvudet och vila i dem när jag blir sugen. Det handlar bland annat om hur jag och mina vänner satt i köket en sen kväll och åt satsumas några dagar innan jul. Inte något direkt storslaget men det är ju i det lilla man hittar det stora eller något.
Stor kram till er 🌸