Där har vi hela filmen @vår2022! Fy så hemskt vi levt! Att vi lyckats bryta oss loss är fantastiskt, vi är oerhört starka och den styrkan tror jag vi sedan kommer ha med oss i andra lägen i livet. Kan inte fatta riktigt vad det är för urkraft, det känns så mäktigt!

Kram❤️

@Andrahalvlek Ja, usch! Det är en obehaglig beskrivning och jag ryser själv när jag läser det. Det känns lite overkligt och att det verkligen såg ut så. Drack jag verkligen så mycket och på det sättet? Ja, det gjorde jag. Det var ju normaliteten för mig. Tänker också att jag aldrig ska glömma hur det verkligen var och inte försköna eller ljuga för mig själv och tvinga mig själv att skriva den råa och obehagliga sanningen. Den kontrasten gör också att jag känner mig så oerhört tacksam och glad för att jag är där jag är idag. Minnena gör mig inte låg och ledsen idag, det känns som att det är någon annan eller att jag var någon annan i mina tankar och känslor då. Jag kan tydligt se den jag var då i ett annat ljus. Jag har försonats med den jag var då, det var så då men inte nu. Jag omfamnar och har förlåtit den jag var då och nu går vi tillsammans i en ny mycket bättre och kärleksfull riktning i vårt liv. Vi har blivit ett igen och så mycket klokare tillsammans❤️.

Det var häftigt att outa det på mina villkor och att jag ägde min berättelse. Det är ingen annan som kan äga den, det är en häftigt känsla. Att stå upp för sig själv, wow! Smart att begära ett alkoholfritt rum, har aldrig tänkt på det. Tycker nog att det skulle vara tvärt om, att man får begära ett rum med alkohol istället. Flytta på normgränserna😁.

Kram❤️

@Himmelellerhelvette Ja, helt klart blir vi starkare på alla livsområden💪. Vi tar med oss erfarenheterna från då och införlivar det med nu. Välkomnar och försonas med den vi var då och styr riktningen mot ett bättre liv. Dubbelt så starka blir vi! ❤️

@vår2022 Vad härligt Vår!! Och allt sånt här blir bara mer o mer naturligt för varje gång.
Förra höstens utvecklingsdagar hade jag ett knappt år nykterhet i ryggen. Nu har det gått ytterligare ett år o känslan inför nästa veckas utvecklingsdagar är helt annorlunda. Tänker inte på frågan om alkohol ens. Men ser fram emot att kunna ta det lugnt i EGET rum🤣🤣🤣. Ja fokus flyttas verkligen. Alkoholen gör en till en förvriden version av en själv. Man stagnerar på nåt sätt. Och i mitt fall, jag trodde alkt beroddenpå alkoholen, så jag tog liksom intebtag i utvecklingen av mig själv. Nu får jag möta alla aspekter av mig, och ta ansvar för dem.

@vår2022 Ett jäkla otyg med de där minibarerna på hotellen.🤬 Som om det inte räckte med all den medhavda alkoholen som man släpade med sig. 😖 Jag brukar kalla det: ”mitt förra liv”. Allt blev så otroligt mycket bättre när jag blev nykter, så det är som ett helt nytt liv. Inte fel att ha haft förmånen till flera liv. 😂Härligt att du med stolthet fick klargöra för dina kollegor att du inte dricker. 🤗 Det blir som @Sattva skrev, något som man inte ens tänker på senare.

Kram

@vår2022 Ditt liv låter så skönt och inspirerande🥰👌🏼

En person som jag träffade på AA gör samma sak som AndraHalvlek berättade, ringer hotellet och ber dem tömma minibaren. Fast…jag håller med varför ska det överhuvudtaget finnas alkohol på rummen???

Ha det fint🥰

@Sattva @Torn Ja, frågan om att säga att man inte dricker känns allt mer odramatiskt och självklarare på något sätt. Man växer in i det med tiden och i sitt nya liv där det är helt naturligt och vanemässigt att inte dricka. Det är väl som med det mesta nytt, man får erfarenhet och vänjer sig i det nya, det blir normalitet. Och eget rum är det minsta man kan begära, där går fan gränsen😂.

Ha det gott!❤️

@Varafrisk Ja, mitt liv känns skönt sen jag slutade dricka och det blir bara bättre😁. Roligt att det inspirerar dig💕. Ja, varför alkohol på rummet???

Ha det gott❤️

@vår2022 Coolt med alkoholfritt rum! Sjukt att alkohol är normen i samhället! Hus i helvete med alla andra droger men alkohol går så bra så bra, trots allt det kostar, både i lidande för enskilda individer och deras familjer, och för samhället i stort!

Nej, aldrig glömma! Aldrig försköna! Så oerhört stark du är som nått så långt! För mig känns det nästan som att du uppnått Nirvana! 😄🤗🥰🤩🎉 Starkt mindset och ett jävlar anamma som nu verkar ha övergått till harmoni och trygghet! Nu gäller det att inte ge upp eller invaggas i falsk trygghet, vilket är min egen oro (och som jag kan känna av lockelser till 😬). Stor varm kram ❤️

Vill instämma med flera föregående talare; du är otrolig på att peppa, läsa in vad andra behöver höra just då, informera utan att trampa på tår, berätta om dina erfarenheter på ett mycket ödmjukt sätt. En riktig tillgång här. 💗 Kram

@Vinäger Tack snälla för dina fina ord❤️. Idag var en sådan dag som började lite snett men slutade bra med dina ord😁. Ska bli spännande att höra om din process framöver💕

Igår passerade jag 13 månader som nykter🌟. Hektiska tider på jobbet och som fortfarande relativt ny så krävs det en hel del energi och tid för att hinna med. Det blir en del övertid men det är också roligt och stimulerande. Det kommer att lägga sig och bli lugnare om någon vecka. Planering för nästa år pågår för fullt och som jag kan styra en hel del själv. Har massor av idéer men jag ska se till att jag får in luft och inte ett alltför pressat år. Jag trivs med jobbpucklar men sedan behövs tid för återhämtning också för att det ska bli hållbart över tid. Jag är mån om mitt privatliv och för att må bra gäller det att hitta balans mellan arbete och fritid. Kommer att vara ledig i mellandagarna mellan jul och nyår och det ser jag fram emot.

En viktig ingrediens är att kunna arbeta hemifrån några dagar i veckan. Jag kan koncentrera mig bättre då och jag har inte jättestort behov av social interaktion. Det är trevligt att ses några gånger i veckan och det räcker så för mig. Sen kan jag gå eller springa med min hund på lunchen och det är guld värt för återhämtningen och för den sociala interaktionen med min hund❤️. Att ha hund är ett stort ansvar och åtagande och den är så beroende av dig. Man är liksom det bästa som finns för en hund och den ledsnar aldrig på en😂. Han ligger bredvid mig när jag jobbar hemifrån och börjar pocka på för lunchpromenaden när klockan närmar sig 12. En rutin som vi båda gillar skarpt. Sen kommer det ett tillskott, en valp i mitten av januari. Det blir en annan form av passning och rutiner första året, men det ska bli härligt att få skapa ett nytt tillitsband med en ny liten varelse. Det ska bli spännande och se hur vår äldre hund reagerar nu när han har full uppmärksamhet helt själv, sedan vår andra hund fick vandra vidare till hundhimlen. Det ska nog gå bra.

En reflektion jag haft under min pressade jobbvecka. En kväll när jag jobbade sent och var tom i huvudet. Jag hade svårt att varva ned innan läggdags, då min deadline och att bli klar med en uppgift upptog så mycket energi och fokus. Jag ville stänga ned dessa tankar. Tog en paus och då flashade en förnimmelse förbi med ett glas vin framför mina ögon. Jag kunde känna lukten av vinet också. Vinglaset liksom seglade förbi min ögon. Va fan kom du ifrån liksom! Min beroendehjärna försökte få luft och försökte kickade igång en oerhört trögstartad motor med sina rossliga och rostiga kedjor och motorn ville inte starta vid varje försök. Ni vet hur det låter då öhöhöhöhöh! Motorn ville inte starta för den är död och tändstiften är borta! Förnimmelsen varade väldigt kort, knappt så jag lade märke till den. Va fan fick du luft ifrån!

Mindes snabbt att detta var precis ett sådant tillfälle när jag skulle suttit mig ner i soffan och dragit i mig en flaska vin för att tömma hjärnan på tankar och stress. Och sent på kvällen skulle det också varit. Men jag skulle också redan ha pimplat vin tidigare under dagen hemma och när jag gjort min uppgift och varit lite blasé. Min chef ville prata med mig digitalt med bild på, så där utan att vi planerat det och jag är så oerhört tacksam för att jag var nykter.

För att inte prata om hur bakis och full med ångest och skam jag skulle ha haft nästa dag, när jag skulle upp tidigt och medverka i ett föredrag. Inte skulle jag ha tänkt på det så värst mycket på kvällen med vinglaset i handen. Jag var ju värd att få koppla av efter min prestation och jag skulle ju bara ta lite, inte så att det skulle märkas dagen efter.

Tack och lov för att min beroendemotor är död och inte kan starta hur den vill längre. Jag är min motor idag och det är jag som bestämmer om just den motorn ska starta eller inte. Men den är kasserad och jag har andra motorer som spinner som en katt varje morgon de startar. Nu ska jag strax starta min löpmotor och får se hur många hästkrafter som går åt idag 😁.

Ha en riktigt fin lördag där ute❤️

@vår2022 Grattis till 13 nyktra månader! 🥳🥳🥳 När man får sådana flashar lite senare i nykterheten så blir man nästan lite ställd. Vad fan kom du ifrån?

Och sen minns man att så var det hela tiden back the days. På varje känsla - positiv som negativ, kände man att man värd ett glas vin. Unna sig. Fira något.

Det var ett jävla unnande och firande rent ut sagt. När det enda man behövde var vila, tystnad och god sömn. Så att hjärnan fick vila från intryck och läka.

Kram 🐘

majken_r

@vår2022 Vad bra att du delar, att det även för dig kan dyka upp vinglas efter så lång tid. Och väldigt skönt att motorn är kasserad! Det är lömskt med beroende helt klart, och det behöver jag vara medveten om.
Har också varit i en lite utmanande jobbperiod. Bra men lite väl intensiv. Återhämtning är allt, sån skillnad det gör. Min yoga idag kändes som efter en helg på spa🙏🏼
Spännande med valp!! Min vovve är ca 1 år nu, så härligt med hund. Ger enormt mycket glädje🐶 Önskar dig en skön lördagkväll fina vän🤎

@vår2022 Du är så härlig i dina beskrivningar🥰

Hoppas löpmotorn gick fint, jag utmanade min i torsdags och trotsade orken till tempot jag la mig på, tufft men så gott att inte ge upp till ett långsammare tempo när jag hade bestämt mig för detta lite tuffare löppass 💪

Kram💕

@Andrahalvlek Tack💕. Ja, ställd är rätta ordet! Men då förstår man hur körd hjärnan är och hur man för evigt får dras med att man har en beroendehjärna, som kan flasha till i situationer när känslor uppstår som den är inprogrammerad i att lösa med alkohol. Tur ändå att signalen är oerhört svag och mest irriterande.

Ja, herregud vilket unnande och firande det var, men hjärnan var ju totalt duperad och manipulerad av alkoholdjävulen.

Ha en fin lördagskväll❤️

@majken_r Ja, vi får aldrig glömma. Men vi ska klara av det bra ju starkare våra pannlob blir med sunt förnuft och konsekvenstänkande. Då har alkoholdjävulen inte mycket att säga till om längre👊. Vad fint att du fått återhämta dig med yoga, det är verkligen nödvändigt och guld värt. Det ska bli mysigt med en hundkompis till och få vara med om valpgullet igen. Ha en fin lördagskväll min vän och hälsa din vovve från mig🐕❤️

@Himmelellerhelvette Vad roligt att du uppskattade inlägget😁. Löpmotorn gick rätt bra, blev ett långt pass och med bra musik går det alltid lättare. Strongt av dig att orka hålla högt tempo som du bestämt, man orkar många gånger mer än man tror💪. Planerar att ta ett kortare pass med högt tempo imorgon i skogen. Bra att variera sig. Jag flåsar på rätt högt men det håller vildsvinen på avstånd😂.

Ha en fin lördagskväll❤️