Snart på väg hemåt. Nykterheten sitter där den ska. Det är ovanligt varmt här för årstiden (tyvärr 🌏 🔥). Sån klimatångest jag har nu! Mitt barnbarn, och kommande generationer... deppigt inlägg det här.
Nåväl, kämpa på alla fina.
Klimatångest eller inte ❤️🙏🏼

Insåg att det gått elva månader sedan jag med skakiga knän beslutade mig för att göra slut med min värsta vän vinet. Jösses, det har varit ömsom vin 🙈och ömsom vatten. Det enda jag vet med hundra procent säkerhet är att livet är tusen gånger bättre med, än utan vinet. Kämpa på alla fina. Ikväll blir det bastu och isbad❄️🎈

@Kebne1 Grattis till 11 månader!🥳. Ha, ha! Jag gjorde samma fel i ett inlägg härom dagen. Skrev att jag är så stolt över att jag dricker alkohol😂. Tror inte det är freudianskt, tror det går lite för fort när man skriver😁.

Ha en riktigt fin lördag!❤️

För ett år sedan kände jag att min hälsa började fara riktigt illa av mitt vindrickande. Jag hade nästan dagligen tankar på att jag måste sluta dricka. Jag förstod inte ens varför jag drack. Känslan av meningslöst vinsippande börjades kännas som en boja som bara drog mig längre och längre nedåt. Jag ljuger om jag säger att det varit lätt. Ibland har det känts som att jag gått på en gungande blötmyr med vattenfyllda gummistövlar. Och ibland som att solen aldrig slutar skina på mig. Verkligen hit å dit och upp å ner.
Idag är jag tusen ggr starkare både i själ och i hjärtat. Min kropp har ändrat form; jag ser frisk ut, riktigt hälsosam. Min hy har lyster och blicken är klar. Jag är så så så tacksam för att jag tog steget. Allt blir bättre utan alkoholen. Kämpa på alla fina🎈

Då börjar alla julmingel. Det coola är att jag refereras till "hon som inte dricker". Jag erkänner ff att jag så gärna skulle vilja vara den som kan ta lite någon gång men jag känner ju mig. No can do! Känner mig iaf riktigt cool som är den som inte dricker. Nu övar jag mig på att gå på sånt ibland. Från att ha kört undvikande-strategi hela tiden börjar jag småträna på det med. Som de kloka som vandrat stigen innan mig skriver här i forumet: det gäller att träna och träna på nykterheten och till sist sitter den där som smäck!
Kämpa på alla fina. ❄️

@Kebne1 Instämmer. Jag känner mig också som den coola som inte dricker. Vi som har genomskådat alkoholbluffen. Vi som går före. En liten exklusiv skara som folk blir imponerade av. Tänk vilken milsvid skillnad i tänk, jämfört med den första tidens ängslighet, då man bara ville vara ”normal” och som ”alla andra”. Det går verkligen att skifta sitt mindset totalt! Det är vi båda bevis för. High-five!

Kram 🐘

Hej alla. Det går längre o längre mellan gångerna som jag kikar in här. I början min livlina med viktiga interaktioner med alla kloka människor här inne. Nu en påminnelse om hur jävligt det var o en påminnelse om att inte falla tillbaka.
Om en vecka har det gått ett år för mig, sen jag bestämde mig för att skita i alkoholen. Då, Livrädd för vad det skulle betyda. Idag överlycklig över att tagit steget att sluta sippa på mitt vin. Jag kämpar fortfarande ibland men det går verkligen längre mellan gångerna när vinets förrädiska klor vill åt mig.
Kämpa på alla fina här inne!
Det lackar mot jul🤎