Idag blev det dag 100 utan vin. Känner mig som en ny människa och mår så bra. Har både ork och initiativ till allt, jag vill och behöver göra i mitt liv.Jag vill absolut inte tillbaks till ensamdrickandet , fyllan och bakångesten! Inte tillbaks tlll minnesluckorna eller att bli påkommen med att ha druckit, osv..........
Kommer fortsätta med att vara måttlig över julhelgen men tänker dricka alkoholfritt bubbel på nyåret.
Kommer så klart fortsätta med alkoholkalendern och ändrar kanske målsättning efter ett par månader och blir helnykter igen. Har förstått att det händer mycket i själ och tanke månad 3-6 som nykter. En fin vecka till oss alla som kämpar.

Fint att höra att du mår så bra! Alkoholkalendern låter som ett klokt verktyg. Och var vaksam på känslan i hjärnan. För mig blev det lite svårt typ månad 3-6, men sen planade det ut och jag kände mig mer balanserad. Tror jag drack ett glas vin vid två tillfällen under de månaderna, och kände mig lite konstigt och osäker. Körde på med flera nyktra månader mellan de få glasen, och det är fortfarande så jag lever. Tänker ofta på hur jag njuter av nykterheten, och att jag hittat hur jag vill leva. Var rädd om dig, och var vaksam på hur du tänker, det är nog extra viktigt att ha en plan och följa den nu.

@Milady Grattis till 100 dagar🥳. Riktigt bra jobbat! Vad härligt att du känner dig som en ny människa och mår så bra. Tänker att det är tack vare att du inte tillför någon alkohol. Jag var en av dem som upplevde att det hände mycket positivt mellan 3-6 månader, kanske också för att jag bestämt mig för att sluta för gott. Mina tankar var helt fokuserade på framtiden och ett liv utan alkohol. Inget avbrott för att dricka i tankarna. Sedan tar det 3-6 månader för hjärnan att återhämta sig och få balans igen och det blir bara bättre ju längre tid man är nykter. Så tänker som @Kennie, var rädd om dig, var vaksam på dina tankar, ha en bra plan och följ den❤️

Nu har jag funderat och utvärderat de senaste två veckorna. Jag trivs mycket bättre med att vara nykter! Vill inte dricka och vill inte bli berusad!
Återgår till min nyktra bana efter julhelgen. Heja oss som jobbar på nykterheten och hälsan!

Jag har testat och drack tre glas i lördags. Jag blev inte berusad men suget och lusten fanns kvar! Jag tyckte inte att jag mådde bra nästa morgon och vet inte om det berodde på vinet eller min oro och ångest för att en av döttrarna inte mår bra.
Njuter av mina dagar när jag skrivit in en nolla i loggan!

@Milady Var vaksam nu på suget och lusten. Din hjärna går igång direkt på alkohol och vill ha mer, det går tyvärr inte bort av ett uppehåll, det är en inprogrammering vi gjort i hjärnan som sitter för gott. Vin drar också igång oron och ångesten än mer. Det blir också lättare att hantera tuffa saker om man är nykter. Njut av nollorna i loggan, du har kämpat så otroligt bra med över 100 dagar och du har berättat om hur bra du mår som nykter.

Sköt om dig!❤️

Jag blev överraskad av att jag fortfarande kunde känna suget - trodde nog att det skulle vara borta. Det är nog som du skriver något jag måste vara väldigt vaksam för ! Njuter av mina dagar med nollor och träning och ett bra mående. Tack för raderna!

Håller med, var vaksam på hur du reagerar. Det är ytterst sällan (en gång) jag har druckit tre glas vin sen jag slutade dricka osunt. Tre glas är mycket om man i princip aldrig dricker. Jag tycker att man känner av två glas vin också i form av en ökad stress (ångest) och rastlöshet i kroppen dagen efter. Jag kan heller inte dricka flera dagar efter varandra (inte för att jag har testat på senare år). Men medan jag höll på att sluta och börja dricka, med långa uppehåll, märkte jag hur lätt det var att halka tillbaka i gamla ovanor. Du hade 100 dagar nyligen. Även jag upplevde de faktiska fördelarna med nykterheten mellan 3-6 månader, så ta det lugnt nu i jul tänker jag. Jag tar min julsnaps till julbordet, sen är det bra. När jag drack var julen en tid där jag stressat oerhört mycket innan. Behovet av vila var så stort, men när jag tänker efter om hur det egentligen blir(blev) när jag dricker, så blir man så oerhört seg av alkohol. Jag hade inga fyllejular men en halv flaska vin nästan dagligen får effekter. Nu när det inte dricks är julen en tid av vila och njutning. Det är stressigt innan, kan vara lite stressigt med allt även under julen, men att hitta ro och vila utan alkohol är nog den bästa känslan som finns. Jag upplevde nästan aldrig ”här och nu” när jag drack regelbundet. Läste lite i början av din tråd när du skriver att det ska bli skönt efter nyår när det är slut på drickandet. Hamna inte där i jul. Det är så lätt att åka tillbaka.

@Sisyfos
Tack för raderna och ska vara vaksam framöver. Vaksam över ungarnas födelsedagar och julen! Nyår tänker jag mig att jag ska smaka på alkoholfritt bubbel. Ska på Aw i kväll men kommer dricka en alkoholfri öl vilket blir bättre än ett glas vin.............

Det var så fina rader julkalendern i dag - tog dom till mig!

Sju är ett spännande tal
en dag för medvetna val
regnbågens färger är till exempel sju
och veckans alla dagar är ju sju
det talas också om sju underverk
så märk
att även du
är ett mirakel
faktiskt ditt eget orakel
så vad är ditt eget bästa råd nu?

Glöm inte hur det varit och låt bli vinet är mitt råd.

Nu är det december och jag njuter av tillvaron har fortsatt att träna och mår bra både i kropp och själ förutom ett högt blodtryck och svårt att hitta fungerande medicinering.
Har läst och begrundat alla dikter och rim i julkalendern, det har verkligen varit trevligt och direkt adresserat till mig.
Kommer nog aldrig glömma hur dåligt jag mått av vin och hur många onyktra dagar och kvällar jag haft som jag ångrat så klart!
Jag kommer göra allt för att inte hamna i vinträsket igen och tror nog att jag äntligen är på väg att lyckas med det men vet inte om jag blir helnykter eller om jag kommer tillåta mig själv att dricka lite vin. Det känns som en svår balansgång ibland men inte alltid!
God Jul alla forumvänner.