@vår2022 🙏 att du tror också på mig och att det blir bättre och bättre med suget allteftersom. Jag kommer komma dit för jag ger aldrig upp denna kamp. Att jag är låg idag beror ju på att jag är på dag två men tankarna är så fokuserade på alkohol och att bara en sista gång, jag har ju ändå fallit och vad gör väl då några dagar till. Dessa tankar brottas jag med i detta nu. Men jag ska hålla ut, alkoholdjävulen har blivit matad och därför har jag dessa tankar! Det är jag och ingen annan som bestämmer och idag ska jag fortsätta vara nykter. Skulle bara önska att det inte var så svårt att programmera om hjärnan men hoppas att min hittillsvarande väg mot nykterhet ändå kommer mig till gagn och att förra årets långa nyktra perioder hjälper till. Vet inte vad forskningen säger om detta men det är en resa att bli fri och jag reser fortfarande. ❤️

@Ny dag Heja dig! Plugga, plugga, plugga nyktra fakta! Då påverkas ditt undermedvetna i frisk riktning. Hela det första halvåret slukade jag böcker, poddar, Youtube-klipp. Kan tipsa om Craig Beck och SoberLeon på youtube.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jag ska plugga, plugga massor men känner att jag tvivlar på mig själv. Vill bara dra täcket över huvudet, sova för att slippa den förbenade ångesten som rider i kroppen. Dag 3 och jag vet jag kommer klara vara nykter idag men är vettskrämd inför framtiden. Är detta sista gången? Har jag nått min botten? Jag behöver nog all hjälp jag kan få för just nu tycker jag inte om mig själv och jag vill verkligen slippa detta lidandet. I övrigt så har jag ett jättebra liv om det bara inte vore för alkoholen och mitt behov av smygdrickande för att få ro i hjärnan. När en lång tid av nykterhet passerat är det som om jag släpper alla spärrar och går som radiostyrd till bolaget, handlar för att sedan smygdricka och lyssna på ljudbok i min ensamhet så att familjen inte ska misstänka något. Så nu har jag skrivit detta och det lättar lite med ångesten. Vågar ännu inte berätta för maken för han skulle bli så besviken men jag vet att han skulle stötta. Jag får lägga en plan med läkaren om hur/när jag ska berätta för jag vill köra ärligt. Kram till er alla som kämpar🥰

Usch @Ny dag , jag vet precis hur det känns; vanmakt och besvikelse. Försök att inte dra täcket över huvudet - det gör du ju faktiskt inte eftersom du är härinne och skriver✨

Funkar dina mediciner fortfarande? Jag äter också anti-depp och sänker dosen på våren och höjer den på hösten. Har även börjat ta ett naturläkemedel i syfte att stabilisera hormoner, tycker att jag blivit lugnare av dessa.

Så himla bra att du har en läkare som du kan prata med! Och du var ju nykter lääänge förra året, du har det i dig att avstå.

Kram❤️

@Allegra Tack! Jag äter antidepressiva, duloxetine tror jag den heter. Hjälpte mkt i början men nu vet jag inte riktigt… vilka naturläkemedel kan du rekommendera? Är ju oxå 50+ och jag tror mig märka att jag inte fungerar som tidigare… Ska läsa dina trådar nu! Kram

@Ny dag Slå inte på dig själv. Var självsnäll. Alkohol är den näst mest beroendeframkallande drogen efter heroin. Snäppet värre än nikotin. Det är ingen som har slutat med heroin som tänker ”jag kan nog knarka litegrann, ihop med andra då och då”. Eller hur!?

Jag vill påminna dig om Annie Graces enkla recept på varaktig nykterhet:

1) Tro på att du klarar av att sluta dricka.

2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten, minsta lilla grej. Höj fördelarna till skyarna.

3) Identifiera dig som en person som inte dricker alkohol.

Du snubblar på trean. Du måste bli lite frälst, lite halleluja-moment. Upp på barrikaderna och skandera: ”Sluta dricka - sluta förgifta din kropp”. Ifrågasätt alkoholromantiken. Ingenting vi upplever blir bättre av alkoholen. Tvärtom. Alkohol funkar som en slags lätt narkos, allt vi upplever är liksom dämpat av alkoholen. Utan alkoholen kan vi uppleva på riktigt. På djupet.

Jag har aldrig skrattat så gott som sen jag slutade dricka. Varje samtal med en annan människa är en gåva som jag vårdar ömt. Jag får energi av att prata med andra. Jag njuter av allt mer, som nykter.

För att citera Annie Grace igen: ”Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen.” Beställ hennes bok ”Tänka klart” om du inte redan har läst den. Har du läst den - läs den igen. Jag läste den fyra gånger i sträck. Nöta, nöta, nöta nyktra fakta.

Kram 🐘

Jag vet inte om jag får rekommendera naturläkemedel härinne @Ny dag , men admin får ta bort det om det strider mot reglerna.

Snubblade över ett australiensiskt märke som heter Happy Mammoth och har köpt en burk som heter Hormone Harmony. Du kan googla och läsa info och recensioner. Kostar en slant men tänker att alla pengar jag inte lägger på alkohol ska gå till sånt som stärker mig och min kropp🐬

@Andrahalvlek Tack för ditt fina inlägg. Mina tankar snurrar och eftersom jag nu är på resa kommer jag vara nykter till åtminstone torsdag nästa vecka. Har inte problem att inte dricka tillsammans med andra utan bara smyga i hemmet. I mitt umgängesrätt jag den som inte längre dricker för att jag mår bättre utan (det är åtminstone en puckel jag klarat av). Helgen därpå kommer bli en prövning det känner jag redan nu då hjärnan febrilt tjatar om en sista gång. Har träff med ny läkare veckan därpå och det känns som om jag styr mot tillfället gör tjuven eller vad man säger. Ska iaf råplugga Annie, speciellt när jag vaknar mitt i natten och behöver somna om. Ska också skriva om mina tankar här, främst för min egen del. Kram alla kämpar! Idag är vi bortbjudna men någon behöver ju köra så det blir jag och jag har lika roligt på fester utan alkohol så det är inte mitt problem. Mitt problem är att jag vill stänga in mig och dricka i smyg/ensam för att få tyst på surret i huvudet. Är jag ensam om detta eller har ngn liknande beteende? Kram till alla som behöver och kram till er ”gamlingar” som inte längre är slav under a men som hänger här och bidrar med kunskap o hoppfullhet

@Ny dag Du behöver hitta andra sätt att tysta surret. Uppleva att vilan kommer till dig utan hjälp av alkohol, det tar bara lite längre tid. I tv-soffan med en god kopp te eller kanske till och med varm choklad. Ligga i badet och bli trött av värmen. Meditera - jag kan tipsa om appen Insight Timer. Du måste skapa nya hållbara vanor.

Jag stickar också, det är bra återhämtning. Lägga bort mobilen, och istället sticka och titta på tv. Min äldsta dotter målar i sådana där målarböcker för vuxna, och broderar visdomsord.

Jag skulle kanske be henne om en tavla med @Kennies visdomsord: ”Jag litar på att folk vill umgås med mig för den jag är, inte för att jag är någon att dricka med.”

Kram 🐘

Bästa @Ny dag🤗 nej du är inte ensam att dricka i smyg, vilja dricka ensam….jag är likadan. Vill vara ifred. Få slut på surret och orkar då inte prata m någon. Men precis som @Andrahalvlek skriver behöver vi hitta andra sätt att få tyst på surret. Ofta har jag inte hunnit börja ngt annat sätt innan jag druckit en öl el ett glas bubbel. Jag tycker om att ta ett bad men bad är ofta förknippat med vin el bubbel och gärna mobilen i närheten. Har precis tagit ett bad utan alkohol och mobil …så mycket mer närvarande jag blev🙏🏻 Tycker också om att måla i mandala målarböcker , sticka, se en serie el pussla men det blir inget av detta om jag har druckit alkohol. Nåja, pussla går väl hyfsat bra och måla …men man är ju inte närvarande…Naturen är viktig för mig.

Jag är en gamling här på forumet och kämpar på m brytandet.

Kram💕

Återigen dag 1 och för sista gången. Vet inte varför det ska vara så svårt. Långa perioder helt nykter och jag mår då så bra men sen är det som jag vill förstöra för mig själv genom att dricka i smyg. Men jag ger inte upp denna kamp för jag verkligen hatar vad alkoholen gör och förstör. Så återigen dag ett den första av många nyktra dagar. Träffar läkare senare i veckan och jag ska klara detta och ser fram emot en nykter vår och sommar för så ska det bli! Och jag behöver all hjälp jag kan få😌

@Ny dag Jag säger som på NA-mötena, Välkommen tillbaka🥰och här kommer applåderna👏🏻👏🏻Ny dag och nya möjligheter! Jag tänker vi alla känner igen oss mer el mindre i dig.

Kram🥰

@Varafrisk 🙏 Jag mår så dåligt idag men måste vara pigg och glad för familjens skull. Längtar till slutet av veckan för jag vet av erfarenhet att jag kommer må bättre då… Nu vill jag bara dra täcket över huvudet och gråta. När kommer hela jag tätt verkligen förstå att alkohol är ett gift som bara förpestar mitt annars så rika liv.

@Ny dag Välkommen tillbaka! En gång är den sista. Det svåra är inte att sluta, det svåra är att inte börja igen. Googla på återfallsprevention, för det är där du måste förkovra dig lite mer.

Kram 🐘

@Andrahalvlek 🙏 Jag vet…. Och jag ska! Tack för välkomnandet tillbaka 😿 och precis någon gång är den sista. Och jag vet ju hur bra jag mår när jag inte blandar in alkohol i mitt liv.

@Ny dag Välkommen tillbaka! Nya tag, nya positiva tankar om hur skönt och befriande det är att leva nyktert. Haka på @Varafrisk hon jobbar på som bara den och gör det så himla bra!

Kämpa på nu!❤️

@vår2022 🙏. Det ska jag göra och tack för pepp och någon gång är det den sista som jag inte återfaller. Det är ju så mycket skönare precis som du skriver att leva nyktert det vet jag ju. En bit på resan har jag ju kommit och det är att jag ”officiellt” inte dricker längre och har inga problem med det. Jag dricker bara i smyg och döljer det för min älskade make som tror det går bra. Jag ska berätta för honom men skäms och behöver en nykter period innan jag vågar erkänna🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈