Dag 31. Om jag klarar den här kvällen så blir det en månad. Det ska jag väl kunna göra?
Det har varit/är nästan lika jobbigt idag som igår. Känner mig ledsen och har gråtit en skvätt både vid frukostbordet och på toaletten på jobbet. Fingrarna känns skakiga och vaderna och vrister värker. Pannan lika så som typ en spänningshuvudvärk. Det enda som just nu håller mig ifrån det hela är att jag inte orkar ta mig någonstans dvs systembolaget precis just nu och att jag vet att i samma stund som jag dricker 1a klunken så är smaken blä och jag kommer ångra mig mycket åt att jag inte klarat stå emot. Vissa stunder tänker jag att det blir bara i kväll. Så vet jag att det troligtvis inte kommer bli utan även imorgon kväll och kanske kvällen efter det och snart skulle jag vara tillbaka på ruta noll. Jag har ju redan provat den vägen några gånger. Behövde klaga av mig lite 🌻

@Jerri Grattis till 1 månad! Ge inte upp nu.💪 Jag vill förresten förmedla ett tips som är till stor hjälp. Häng på personer här på forumet som har samma målsättning som du själv, och undvik att ”följa” personer som har måttlighet som mål. Det kommer gå mycket lättare då. Ditt undermedvetna blir annars triggat till att ”ett glas är nog ingen fara”. Detta skriver jag genom att själv ha sett hur det oftast fungerar här på forumet. Över 3 års aktivt läsande ger en hel del erfarenhet.

@Jerri Det är klart du fixar denna kväll💪. Låter som att du har det lite kämpigt. Kanske skulle det vara bra om du kunde prata med någon, det brukar vara skönt att få sätta ord på sina känslor och lätta på lite trycket. Att bara få berätta för någon hur du mår, kanske för någon vän eller så. Eller skriva ned hur du mår på ett papper, allt du kommer på. Då kanske du se mönster eller skönja något.

Sköt om dig. Kram❤️

@jerri jag hejar på dig och precis som du gör- spela hela filmen. Hur blir det imorrn? På lördag morgon? Om du fortsätter.
Det kommer upp en massa känslor som ibland kan kännas främmande för att vi inte känt dem på ett tag. Det är oftast inte så farligt när man känner igenom dem.
En bra sak är att sänka kraven när det är jobbigt. Köpa lite choklad, glass eller vad som kan vara comforting.
Tänk att du inte orkar allt precis som vanligt när du kämpar med att bygga om hela hjärnan- ursäkta röran typ.
Imorrn- en månad? Det är riktigt coolt! Kram på dig 💪🏻✅

Tack @Torn, @vår2022, @Se klart och @prinsessa för pepp och gratulationer. Blev glad i går kväll när jag läste.
I början så kändes siffran 10 långt fram. Idag är det morgon dag 32 😃

I kväll ska jag iväg på samtal. Inte med bokat fokus om alkoholen utan ett kravlöst samtal som bara ska handla om mig. Lite läskigt men spännande. Lite orolig för orken men det går ju att uttrycka om den skulle tryta en smula.
Brådis här men kommer att svara er, för det vill jag.
Önskar alla en riktigt bra dag! (och ooooiiiiiiiiiihhhh !!!! jag har klarat en månad!!!! *så stolt* 😁)

@Torn Åter tack för gratulationen 😊. Tror jag förstår vad du menar. Jag var osäker på om jag skulle börja skriva i tråden "vara alkoholfri" eller i denna. Av alla tidigare misslyckade försök och att jag, oavsett hur det skulle gå behövde förändra mitt drickande gjorde att jag valde här/detta forum. Jag är såklart orolig hur det ska gå. Vissa dagar ex som dom senaste och idag mer än vad jag är andra. Så allt som kan trigga är en riskfaktor i sig. Nu har jag tråden här och vill så gärna fortsätta med den. Jag är ju inte helt bekant med forumen än. Kanske går det att skrivas även med dom som är i andra forum? Att man korsbefruktar (kommer inte på bättre ord)?
Önskar dig en fortsatt fin onsdagskväll!

@vår2022 Tack för hejarop och även för omtanke 😊. Jag är kvar lite i att inte ha verbala ord. På ett sätt tycker jag det är skönt. Det ger mig andrum i att bara vara. Jag har tidigare varit en person som kommunicerat allt med min omgivning. Nu är jag tvärtom och hoppas kunna lära att hamna lite mitt i mellan. Hur som så tystnaden ger mig en fristad i att kunna ha tid till att själv hitta ord på mina känslor eller bara låta känslorna vara tills dom försvinner eller ändrar form. Och det skrivna ordet verkar det inte vara något fel på. Kanske ger både mig och er skavsår i ögonen 😂. Eller så är det bara så att jag inte är redo att tala med någon som jag känner än. För gör jag det så känner jag att samtalet inte skulle bli helt utan att jag berättar om mitt val att inte dricka och till det behöver jag mer tid. Jag får fundera vidare kring det där. Hoppas att du haft en bra dag och att den inte krävt 13 st intervallträningar 🌻

Tack @Se klart 😊. Hoppas din dag flutit på?
Jag tror också på den teorin. Eller det är den som fungerar för nu. Jag hoppas innerligt att den inte kommer behövas för alltid för den är ganska svår att frammana när suget river och sliter. Eller så blir den kanske tydligare med tiden.
Ursäkta röran jag bygger om tycker jag är otroligt bra! 🤣 Det är ta mig tusan så det känns. Ska använda den gentemot mig själv också för mer överseende. Tack för den! 🌻

Jehupp, så var dag 1 avklarad. I startgroparna på månad 2.
I eftermiddags och kvällen var suget åter där med stora kliv. Det är som att den lille rackare har tagit till en ny taktik dom senaste dagarna. Om det inte är hela arsenaler framplockat så hoppas jag att min rustning blir starkare tills den dagen kommer 😅😱. Hur som så gick det över under senkvällen efter en rejäl middag och ett par timmar framför tv.n. Även humöret tycks ha svängt om.
Var gråtmild på väg hem från arbetet och det kom ett par tårar i ögonen. Behöver nog byta ut musiken i öronen för att inte hjälpa sådana känslor på traven. Som Se klart skrev så klokt att bygga om hela hjärnan - ursäkta röran. Det är precis lite så det både känns och faktiskt är. Många saker gör jag/man utav bara farten och säkert även i det nya också. Ska försöka stanna upp och reflektera lite mer över vad det är jag har gjort/gör små som större saker vilka hittills har lett och leder fram till mitt önskade resultat dvs målet att vara nykter.
Blev lång kringelkrokväg. Det jag skulle skriva är att humöret har lättat lite det också. Skönt att vila i det. Just precis nu är jag rakt igenom tacksam över att ligga i sängen och vara nykter. God natt! 🌻

Det kan ju räcka helt och fullt att ligga i sin säng och vara nykter.
Jag tror mycket på ord men jag kan också bli hemskt trött på ord. Så många viktigas saker händer i de ordlösa processerna. I kroppen som minns. Ofta upplever jag att orden är ”i brist på bättre”. Det är svårt att förmedla komplexitet med dessa svarta små myror mot vit bakgrund. Och ju äldre jag blir desto oftare får också orden vila. Att titta upp på en klar stjärnhimmel ihop med någon man tycker om, behöver ju inte babblas ihjäl?
Det finns ett roligt Seinfeld-avsnitt när George bestämmer sig för att leva sitt liv ”tvärtom”, det går som för det mesta rätt dåligt för honom, men tanken inspirerar mig. Att testa att vara mer i tystnad- vad händer då? Att gå långsamt istället för snabbt snabbt. Att approchera människor genom att vänta in- istället för att flyga på (tänker mest på mina medarbetare nu)
Att sluta skriva i tid, hehe.
Ha en fin dag, månad två! Sträck på dig 🌱

@Jerri Du är så välkommen att läsa och skriva under alla flikar på forumet. Jag, @Torn, @Seklart och @Vår2022 hänger under fliken ”Det vidare livet”. Välkommen in att läsa och kommentera i våra trådar! Om du vill vara just alkoholfri så kan du be admin flytta din tråd från ”förändra” till ”alkoholfri”. Du kan fortfarande hälsa på dina vänner under ”förändra”.

Kram 🐘

@Se klart. Ja allt ryms i det ordlösa. Orden är vår uttrycksform för att bli tydliga båda för oss själva och för varandra. Jag tillhör nog den ängsliga gruppen. Den som oroar sig över att andra inte helt förstår vad man menar med någonting. Är extremt mån över att intentionen ska gå fram. Så jag kanske ska prova en George där. Blir en övning i tillit på samma gång. Vad roligt, ett uppdrag ☺️

@Andrahalvlek. Ja det är mitt sikte. Att vara helt alkoholfri. Har provat att återgå till att dricka med måtta tidigare. Varje gång har det fungerat en tid (allt från en vecka till flera månader) men det är alltid tillbaka i samma spår tillslut. Så logiskt (känslorna är inte med på banan än) är helnyktert det enda alternativet för min del. Vad fint att en hel tråd går att flytta. Ska suga på den karamellen.
Kram 🌻

Morgon.
I dag har jag sovmorgon. Är bara någon timma men den gör mycket. Kvällen blir senare och det gör tyvärr också mycket.
Dom här små stunderna är jobbiga. Känslan av att vilja göra en massa annat poppar upp. Idag vill jag helst bara få tillbringa dagen på ett café tillsammans med en grupp trevliga människor. Efter en stund gå ensam på stadens gator för att lite senare vara åter bland de här människorna över en bit mat med nya samtalsämnen. Jag är nog svältfödd på icke arbetsrelaterad interaktion. Ska försöka få in mer sådant i mitt liv men förstår inte hur tiden ska räcka. Just nu njuter jag av den extra timma jag har och att en längtan efter rörelse utåt har infunnit sig.

Åter i säng och nykter. Dagen har varit bättre = inget sug. Har haft lite svettningar till och från men inte farligt alls. En kort släng av yrsel. Skrämde mig lite men inte farligt. Lite huvudvärk. Har kanske fått den där slängen av andra abstinensen ändå.
Arbetsbördan varit åt tyngre hållet. Förstår inte hur jag tidigare klarade av att göra en sådan här dag bakis?! FY!
Har provat att vara lite tvärt om. Utmanande men roligt. Lite läskigt också. Gillar som sagt utmaningar.
Snart är helgen här =) I morgon är planen att ensam gå lite på stadens gator. Ska låta kroppen styra. Behöver den vila så blir det hemåt. Nu sova!