Hade räknat fel. Idag dag 13. Bättre och första dagen ute och träffade folk. Så kul men ökade också stressnivån. Kände ett litet sug när jag kom hem men drack en läsk istället. Har upptäckt att jag blivit lugnare och gladare på den här tiden utan A. Osäker exakt vad det beror på. Kanske stt jag läst och tänkt väldigt mycket, kanske en slags befrielse (fast ska kanske vara mer ödmjuk, som Återfallaren skriver, vem vet vad som kan hända framöver). Men jag hoppas att jag ska kunna säga nej till minnesluckor, bortkastade dagar och ångest. Måste gå!

@Amanda L Grattis till 13 dagar! Det är toppen! Jag trodde på riktigt att jag kommer inte fixa att bli nykter. Såg många forumvänner gå vidare till Det vidare livet. Idag är har jag 50 nyktra dagar och det är underbart men det var nu tiden kom till mig. Lycka till fortsättningsvis!

Kram🥰☀️

Blir så imponerad av många här på forumet. Så mycket klokhet, humor, ja, kärlek. Tänker att alla borde få samma värme som här. Också imponerad av hur människor här klarar att ta tag i ett beroende, när det blivit så stort att nästan inget annat är kvar.

Dag 16. Lite oordning på dagarna, men ska dag 16. Ibland susar ett glas vin eller liknande förbi i hjärnan, men just nu känner jag absolut ingen lust att dricka alkohol. Känns som jag är räddad. Vid tidigare beslut om vit månad etc har jag bara räknat dagar för att få dricka igen och inte ens klarat en månad. Tanken var att jag avstod från något roligt och avkopplande. Nu är tanken att jag räddat mig från mer beroende, fler minnesluckor och mer ångest. Dvs som det funkar i praktiken. Hoppas jag är så stark som jag vill.
Många på forumet är numera mina hjältar. Vilka människor det finns därute!🥰🙏🏻

@Amanda L grattis och bra kämpat av dig!!

Ja, visst blir det skillnad när man inte räknar ner tills att man ska få dricka igen. Man blir avslappnad på ett helt annat sätt. Hoppas nu när våren snart är här att man kan ta in den med lite nyktrare ögon även om det är samma ögon (plus att jag märkt att jag nog behöver läsglasögon snart…)

🤗

@Amanda L Grattis till 17 dagar!🥳 låter som bra och positiva tankar. Det kommer att hjälpa dig framåt😁. Min målbild 2022 var att möta och njuta våren nykter, därav mitt nick. Det var underbart!

Ha det gott!❤️

@Lonely Man @vår2022
Detsamma till er! Ja, det är härligt att slippa tänka på alkohol . Finns sååå mycket roligare i livet. 🥳
(Nu gäller det bara att komma ihåg det. Lätt att glömma varför man slutade.) men har hopp. Läser här och det är en bra påminnare..😌😱

Hej @AmandaL
Ett bra knep är att skriva lista på synder som utövats under fylla- saker man gjort, eller inte gjort. Ett annat är att gå tillbaka och läsa i början av sin tråd.
Det ÄR superviktigt att inte börja dividera med sig själv om hur icke-problematiskt det var. Jag påminner mig själv då och då fortfarande, om de där tillfällena som gjorde att jag kände; jag har inte kontroll. Detta riskerar att bli- eller är redan- riktigt farligt.
Att skapa ett konto här och att hänga kvar, att hitta sitt gäng, att ge nykterheten utrymme genom att läsa och skriva, har varit ovärdeligt för mig. Forumet har betytt- och betyder- oerhört mycket, här finns en så sällsynt mix av skärpa, kunskap och vilja varandra väl.
Heja dig! 🌸🤗

Dag 18. Allting känns bara bra. Sover som en stock och vaknar utvilad.
Mycket lite oro. Ibland seglar ett vinglas förbi och jag låter den flyga. Kanske med en lite suck, men så kommer jag på hur bra det är att vara utan. Så himla skönt. :) VILSAMT!

Dag 19. Läser vidare i Tänka klart. Allt känns inte så relevant, men mycket är väldigt tänkvärt och förklarar varför det är så svårt att sluta med A. Som inte bara har med beroendet att göra. Känner igen mig i den inre kampen som hon beskriver. Som kan vara så obegriplig.

Varit lite låg ett par dagar. Vet inte varför. Till och med haft ett sug efter alkohol. Kändes plötsligt inte så självklart. Jag ville bara bort från en hemsk känsla. Men det gick förbi. På kvällen en glad tillställning m vänner och vin, där jag hade roligt och drack läsk. Men konstiga humörsvängningar, bara sådär!?
Imorgon fyller jag tre veckor, sen ska jag räkna i nyktra veckor istället.

@Amanda L
Hej.
Det är precis så det är.
Man kan må så bra och plötsligt så svänger det utan någon speciell anledning och man mår uselt.
Sugen kommer o går.
Tänk på det positiva med att vara nykter.
Grattis till 3 veckor.
Ha en bra kväll o resten av helgen.

Idag tre nyktra veckor, då jag lärt mig mycket om både andra och mig själv, om alkohol och hur beroende fungerar. Och förstått att det kan vara mer komplicerat och försåtligt att sluta dricka än jag först trodde. Bara viljan räcker inte alltid. Boken Tänka klart har varit en ögonöppnare för mig. Nu startar jag vecka fyra med nyktra ögon. Ser fram emot våren och livet utan A.❤️🥳

@Amanda L
Hej..
Det är ganska så bra med mig.
Gör så mycket att försöka stötta andra här. Går också på AA möte en dag i veckan.
Önskar dig en fin dag med.🌞✌️
Ta hand om dig❤️