@Andrahalvlek Mycket på gång och mycket som händer hos dig. Det är bra att du är så metodisk och att du kan dansa och pausa mellan varven😁. Skönt med fyra dagars ledighet och hoppas att du hittade fina blommor till din balkong🌺

Ha det gott!🌞❤️

@Daemon Jag har en valp tingad, men tiken får inte valparna förrän i mitten av juni så mycket kan hända. När valparna är två veckor blir de kollade hos veterinär och efter det betalar man handpenning. Då kan jag pusta ut. Just nu känns det som att själv vänta barn nästan 🤣

Kram 🐘

@vår2022 Balkongen blev jättefin 🥰 Jag har just kommit hem efter nattvandringen. Låg i sängen till kl 18 idag i princip. Fick ihop cirka 15.000 steg ikväll. Pust. Mina ben kvider. Det blir skönt att spaa imorgon 😍

Kram 🐘

Morsdagmyshelgen var toppen på alla sätt 🥰 Idag var det fullt ös in i verkligheten igen. Jag går bredvid min kollega som jag ska ersätta vecka 25, 26 och 33. Och fre 9/6 fick jag veta idag, tjoho! Lika bra att ta tjuren vid hornen - bring it on!

Mitt i detta skulle jag på läkarbesök på psykiatrin kl 14 idag. Det blev lite bilresor för att hinna med det, och dagen avslutade jag hemifrån. Lugn och ro, van miljö.

Läkarbesöket gick bra. Jag har tagit 37,5 mg venlafaxin varannan dag sen februari. Nu ska jag ta bort det helt. Läkaren bedömer att duloxetin 60 mg och mirtazapin 25 mg är fullt tillräckligt.

Han tyckte inte heller att jag behöver göra en bipolärutredning. Den medicinen (litium) gör en tydligen helt avtrubbad och syftet är att kapa de hypomaniska perioderna - då man säljer hus och skiljer sig och blir ovän med allt och alla, samtidigt som man är kreativ och jobbar hela nätterna för sova behöver man inte. Sådana perioder slutar alltid i en krasch.

Jag har ju inte sådana hypomaniska perioder. Det jag har är återkommande depressioner, men där är jag hjälpt av antidepp, rutiner och god sömnhygien sa läkaren. Sådant som jag redan gör. Nytt besök i okt-nov, och sen får jag höra av mig om jag mår sämre innan dess. Känns bra.

Kram 🐘

Tänk vad bra att du kan ta hand om dig med äkta self-compassion! Viktigast först- alltid. Men allt det andra du gör och ser till och strukturerar kring dig. Så att livet blir fint att leva. Imponerad och glad för dig! Kram 🥰

@Andrahalvlek Låter som att det finns en gedigen plan och skönt att läkarbesöket gick bra. Jag kan ingenting om läkemedel dock. Det viktigaste är att du tror på det och när jag läser vad du skriver verkar du positiv! 💪😊

@Daemon Japp, jag mår bra. Jag är en positiv person som hellre ser lösningar än problem. Just därför känner jag inte igen mig själv när jag är svårt deprimerad. Så jag fortsätter med antidepp. För alltid typ.

Kram 🐘

@Daemon Japp, jag mår bra. Jag är en positiv person som hellre ser lösningar än problem. Just därför känner jag inte igen mig själv när jag är svårt deprimerad. Så jag fortsätter med antidepp. För alltid typ.

Kram 🐘

Två dagar har jag gått bredvid min kollega, som utför det chefsjobb som jag blev sjukskriven från senast. Jag har fått flashbacks från jul- och nyårsveckorna 2021-22, då hon var ledig och jag höll ställningarna ihop med en vikarie. En månad senare, den 28 januari, blev jag sjukskriven.

Jobbet är därmed bekant, men det krävde ändå full koncentration tisdag-onsdag. Dessutom satt vi på ett kontor som jag inte jobbat på sen evigheter - många ”nya” röster och ljud.

Jag var helt slut igår när jag direkt efter jobbet skulle köra hem till yngsta dottern och äta middag. Vi brukar äta ihop en dag i veckan, oftast onsdagar.

DEN helt-slut-känslan brukar jag hälla vin på. Men det kom inte några vin-flashar igår. Istället köpte jag en glass. Socker 😍 Stod och tittade på bake-off-kakorna i butiken en lång stund, djupandades några gånger - och gick sen vidare till glassdisken.

Längtade hem till badkaret också 🥰

Kram 🐘

I fredags var jag inte alls lika trött efter veckans jobb som jag har varit tidigare. Kan bero på att arbetsveckan var kort eftersom jag var ledig i måndags. Kan också bero på att jag inte längre piskar mig så hårt på jobbet. Jag jobbar på i ett helt okej tempo, och det jag gör är fullt tillräckligt. Det finns folk som tar över när jag går hem. Good enough. Ingen tackar mig för att jag stressar ihjäl mig. Igen.

Lyssnar på boken ”Utbränd - så tar du dig ur stresscykeln” av Emily och Amelia Nagosky. Igen. Varje gång jag lyssnar på den boken får jag nya aha-upplevelser. Huvudbudskapet är att mänsklig-givare-syndromet är utbrett bland kvinnor - och vi måste se mönstren och sakta men säkert bryta dem. Vi behöver också förstå vad som händer inom oss när vi tokstressar men inte får utlopp för stressen, då riskerar vi att fastna i stresscykeln. Det är en bok som jag verkligen kan rekommendera. Budskapet är tydligt feministiskt, vilket passar mig utmärkt. ”Patriarkatet. Usch.”

Igår reste jag och några till från min kör iväg för att träffa folk från de andra körerna som vi ska uppträda med på en stor festival snart. Jag inser nu att risken är stor att bli igenkänd om jag skriver mer om just det, men om någon här läser vad jag skriver om detta så finns det ju en anledning till att personen läser och skriver här på forumet. Vi sitter i samma båt.

Och med drygt tre nyktra år i ryggen är jag numer bara stolt över att berätta om min nykterhet i typ alla sammanhang. Rädslan för att bli igenkänd här på forumet är inte lika stor längre. Två personer har historiskt dessutom lyckats identifiera mig här på forumet - så går det när man är ruskigt transparent och skriver alldeles för mycket 🤣

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det är det som är härligt med dig, det lyser om hur stolt och glad du är över att vara nykter😁. Du är öppen och delar med dig, det gör att även andra vågar vara öppna. Du trampar på skammen😂. Hoppas du får en härlig upplevelse på körfestivalen, om jag är där ska jag tänka, att någonstans där står Andrahalvlek och sjunger, förmodligen hon som sjunger för full hals🤣.

Ha en fin söndag!🌞❤️

Härligt att läsa att tröttheten avtar och att det hänger ihop med dina erfarenheter och kunskap. Ska läsa boken du tipsar om. Har aldrig varit sjukskriven en längre tid men har stått med pannan i kaklet rätt så konstant, där har alkoholen ”hjälpt till”, man/ jag har ”lyckats” upprätthålla bilden av att inget är omöjligt- men det är det ju.
Lycka till på kören! Kram ☀️

Vilken dag som helst nu föds valparna. Jag dööööör av spänning. Nästan.

Istället ska jag djupandas och koncentrera mig på dagens uppgift. Hämta dottern, hämta mamma och baxa iväg oss tre till ett nationaldagsfirande där vi som grädde på moset ska uppträda med kören. Fyra fina somriga låtar - och texterna sitter som en smäck! Jag har tränat massor! Förhoppningsvis kan vårt framträdande locka fler körsångare till hösten, för vi behöver bli fler för att få vara kvar. Corona knäckte körerna lite, och de har inte riktigt återhämtat sig.

Igår var det fullt ös på jobbet, ingen tidning idag 6 juni men väl en onsdagstidning att göra. Plus att vi tappar en hel arbetsdag den här veckan, och på fredag ska jag ersätta min svinduktiga kollega, tjoho! Helt själv. Tjoho! Not. Men mina nya koncernkollegor kommer att hjälpa mig ❤️ De vet att jag är lite ringrostig och då tar allt längre tid. Allt de kan avlasta mig med kommer de att avlasta mig med, och jag är inställd på att det blir en lång arbetsdag på fredag. Thats it. Bring it on. På lördag sjunger jag igen 🥰

Gårdagen ägnades massor åt att grubbla över en sak som hänt i vår lilla stad. Så fort jag inte aktivt tänkte på något annat så kom tankarna på det som hänt flygande. Jag kände mig helt uppslukad. Arg, uppgiven, ledsen, maktlös - alla dessa känslor fyllde mig på ett sätt som jag inte har upplevt så många gånger tidigare. Det var liksom omöjligt att rycka på axlarna, vilket på ett sätt är sunt men samtidigt kan jag inte påverka det som hänt så jag måste släppa det. Sen har jag sovit som en stock i natt och idag känner jag verkligen att jag kan släppa det. Thats it. Hänt är hänt. Inte min apa.

Nu ska jag sminka mig, byta om och sen ska jag köra och hämta min yngsta dotter. Till uppträdandet idag kommer även min mamma, äldsta dottern, hennes sambo, barnens pappa och mina ex-svärisar. Efteråt ska vi äta ihop på en restaurang - en riktig familjesammankomst 🥰

Ha det bäst allihop idag på Sveriges nationaldag 🇸🇪🎂🎈

Kram 🐘

@Andrahalvlek Åh vad spännande med valparna! Ha ett riktigt fint nationaldagsfirande med de dina och sjung även för oss här på forumet🌞🇸🇪🌺❤️