Hej! @Natalia, nog är det nåt speciellt med doften av nykokt kaffe! Det är lite som att åka tidsmaskin till en tid som ibland var lite enklare. Tänker på när man var liten och föräldrarna var igång och man inte tänkte så himla mycket, utan väl mest bara slängde i sig nån macka och rusade ut i sina träskor när solen sken, och sen slängde sig upp på cykeln och flög runt i världen som en liten fri småfågel. Man ska nog inte tänka så himla mycket för då är man väl snart ner i det trista och mörka alkoholträsket igen. Men idag så ska det nog gå vägen än en gång liksom. Ha en fin torsdag kompis!

@Natalia Hurra för dag 3 och skön ledighet. Jag tycker att du har en sån energi i dina inlägg ❤️ Jag skall också vara lite ledig, och skall varva ned nu efter det första yogapasset jag gjort på lääänge. I och för sig "bara" online, men ändå. Hoppas att du får fint väder imorgon 🌞

@Natalia Mycket bra skrivet, tack!
Drack 11 50cl starköl och 5 33cl igår... Det blev för uppenbart och sambon konfronterade mig. Jag blev tvingad att öppna upp och vara ärlig, inte om mängden för den är jag inte redo att berätta, men frekvensen på drickandet vilket på slutet varit varje dag...
Imorse var jag in och pratade med min chef om detta. Han höll inte med mig i att det är pinsamt och skamligt. Otroligt stöttande och han skulle gå vidare och presentera allt som företaget kan erbjuda (tydligen väldigt vanligt i mitt yrke). Att få öppna upp och vara så ärlig jag bara klarade av känns skönt. Har inte druckit nåt idag, inte känt nåt sug fast att jag har kvar öl i kylen, nåt som inte hänt på ett bra tag.

@Sture86 jag tycker inte du ska känna skuld och skam. Beroenden är som sagt inte helt enkelt att råda bukt på. Och besväret med olika former av substansberoenden är utbrett och mörkertalet är stort. Lägg skuld och skam helt åt sidan. Jag förstår att det kan ha känts jobbigt att bli konfronterad av din sambo och det är inte alltid lätt för nära medmänniskor att ta upp ett sådant besvär på ett bra sätt. Det kan kanske möjligen upplevas som en aggressiv konfrontation men man får förstå att det kan ligga mycket oro, känslor och kanske även frustration bakom. Om det är så att din sambo uttrycker sig anklagande och känslomässigt är det förstås också en naturlig reaktion att du reagerar med skuld och skam. Den känslan från din sida skulle kunna leda till att du inte vågar vara ärlig och öppen eller att du, som jag läst att många här på forumet gjort, smigit med drickandet för din respektive. Att känna skuld och skam är på så vis inte hjälpsamt alls för Dig. Det bästa är om du vågar vara så transparent att du kan vara öppen med att du har ett besvär med alkohol och att du vill ändra på det för att det börjat oroa dig. Och din sambo kanske kan tänka sig att stötta dig i det? Hen kan kanske vara behjälplig i dina funderingar kring att hitta hjälpsamma strategier och tankar för att börja göra en förändring. Men och det kanske låter lite hårt när jag säger att din sambos känslor kring din alkoholkonsumtion får hen själv ta ansvar för. Det finns anhörigstöd att få för att bolla de känslorna och tankarna om det skulle behövas. Givetvis ska man respektera varandras känslor men det är bra om ni kan resonera konstruktivt så det inte behöver bli tjafs och ytterligare skuld och skam. Du är ju här på forumet för att du vill hitta tips och lösningar. Och det är jättebra.

Själv tog jag mig inte förbi dag 3 som jag hade önskat. Jag åkte till bolaget nästan som tvångsgandling. Jag känner att mindset är fortsatt gott men det räckte visst inte riktigt till. Jag ska jobba på att öva in att typ ta en långpromenad direkt när jag känner sådär.

Jag får kort och gott börja på dag 1 igen för jag vill fortsatt låta resten av mars vara helt alkoholfri.

Ikväll blir det inga enheter.

Godmorgon alla i kaffestugan!
Dricker kaffe innan det är dags för en promenad och känna in helgen och våren, ljust på morgonen och blommor längs kanterna. Vad det gäller enheterna, så går det sådär, inga jätteintag, men ändå få mkt.
Nu skapar vi en fin fredag!

@prinsessa jag blir så himla veckovill med jobbets udda arbetstider och dagar 😄 det är hemskt! Blev ställd när du skrev om helgen och önskade en fin fredag. Fick lov att dubbelkolla på mobilen. Men du hade rätt. Det är fredag idag 😃
Jag har en ledig dag men jobbar resten av helgen.

@Natalia @prinsessa Soligt utanför fönstret och ledig i några dagar. Strax avfärd efter packning. Gårdagen blev utan enheter, och sömnen blir så mycket bättre då. Livet börjar få tillbaka en bra struktur. Nu följs vi åt i vår, med måttlighet. Jag tror på oss ❤️ och tycker att ni är fantastiska!

Har en skön kväll framför tv och under täcke och filtar. Har inte haft några besvärande impulser idag. Är rätt trött ikväll då sömnen blev knapp inatt. Den blir alltid extra rubbad om jag druckit nåt. Ska bli skönt att få bättre möjligheter till lite bättre sömn inatt.

Sov så gott sen!

Dag 2
Godmorgon!

Jag fick helt ok sömn inatt! Stöd av propavan men så behöver det tyvärr vara. Iaf just nu. Är tacksam för sömnen 🙂

Jobbar idag men bara ett kort pass. Eller ett pass i linje med en mer "normal" arbetstid. Det ska bli skönt att hinna få lite ledig tid efter jobbet.

Nu skapar vi en ny dag.
Kram ❤

Godmorgon!
Vill bara dela med mig. Var helt ensam hemma igår, med öl i kylen, och jag kunde stå emot det utan svårigheter. Känns fantastiskt! Och det känns som att lite energi börjar komma tillbaka.

@prinsessa @Natalia Godmorgon på er! Jag fyller på med att skapa en bra dag 😊 Vi kom fram igår eftermiddag, myste på rummet och somnade tidigt. Heja dig Natalia för dag 2, och dig för bara en enhet prinsessa. Det blev det för mig också, långsamt och med vatten samt snacks till. Nu hotellfrukost, och sen längdskidor. Jag fasar lite, har gått upp i vikt när jag mått dåligt. Dags att ta hand om mig nu.

God lördagsmorgon på Er vänner. Pigg och glad känner jag mej idag, beror mycket på min ”nya vän” som jag upptäckte igår, och gärna vill tipsa om. Förvisso är smaken som baken, men jag tyckte den var jättegod! Lidl,s Perlenbacher alkoholfria öl 👍 Ha en underbar helg kämpar 💪

Hejsan där i Kaffestugan! Kände just att det denna grådaskiga lördag var dags för en skvätt vanligt hederligt kokkaffe och lite svängig Rock N Roll med Hurriganes och låten Get On, alltså deras helt eminenta liveversion från 1977 på Youtube. Vem sjutton behöver väl alkohol...
Ha det gott!

Hej! @Påvägmothälsa, måste säga att du faktiskt inspirerade lite grann idag. Kom på att jag hade glömt bort min nygamla rutin att dricka varm mjölkchoklad och äta limpmackor. Nu är det gjort och det känns rätt okej igen och bolaget får inte se mig som kund denna dag heller. När man blir sugen på onyttigheter är det nog ofta näringsbrist. Det var väl delvis därför som man så ofta köpte söta viner och likörer kan jag tro och tänka liksom.
Ha en fin dag kompis!