God morgon i kaffestugan! Här är det en nästan smärtsamt vacker augustimorgon med sol, och äpplen som håller på att mogna utanför frukostfönstret. Torsdag, och jag mår bra efter en god natts sömn utan enheter. Två dagar kvar, sen är första arbetsveckan avklarad efter semestern (insåg just att jag arbetar lördag också, men det är bara halv dag). Idag har jag ett trevligt digitalt heldagsmöte, och jag har hunnit förbereda mig ganska bra. Nu skapar vi en bra, och för min del enhetsfri, dag.

Äntligen fredag. Jag har två möten, inget av dem är väldigt krävande, det mesta har jag klarat av tidigare i veckan. Så skönt! Efter jobbet skall jag och min partner åka till en ny restaurang som vi inte provat förut, och äta en avsmakningsmeny. Det är ganska tidigt på kvällen, och det är bra eftersom jag arbetar imorgon. Ser fram emot kvällen. Nu skapar vi en bra dag 😊

@prinsessa Avsmakningsmenyn var väldigt god och vi fick en mycket trevlig kväll. Den serverades med vin och jag höll min enhetsbudget, samt drack mycket vatten. Idag är det strax dags för jobb, önskar dig en skön och förhoppningsvis ledig lördag 😊

Hej på er alla i Kaffestugan! Har väl inte blivit någon storkonsument av kaffe. Men kände plötsligt för att titta in hos er som kämpar med enhetsräknande och budgettänk kring alkohol. För mig som varit på resa i alkoholträsket längre och djupare än väl rätt många, och dessutom lyckats att krypa upp ur detta deprimerande elände och nu är alkoholfri som rätt ny-nykter skribent här på forumet. Tio månader drygt plus en vecka har det blivit med råge. Siktar nu så klart först mot 1-års strecket vilket borde gå om inget oförutsett händer som får en att tappa taget och snubbla till.

Det kan det väl verka lite märkligt att jag tittar in här ibland så där helt spontant. Men jag känner en positiv anda här som ofta får mig på lite bättre humör ibland när det känns en aning allmänt tungt. Tänker då bara alltså positivt och gott om er alla fast jag väl inte är så bra på kommunikationsbiten. Men alla kan väl inte alltid vara hemma på sånt kanske.

Men kände nyss att nån liksom nog tänkte en aning på mig för en stund sen. Så tog därför och diskade min gamla kaffepanna och termos för att koka på lite nytt kaffe att ha att slurka på lite ute på min balkong denna söndag. För det är allt lite trevlig nostalgikänsla i det hela för mig.

Tänker då på mina gamla föräldrar som var så förtjusta i kokkaffe. Tänk att jag ännu idag hade kvar av kaffebönorna efter min gamle far som lämnade denna jämmerdal på hösten 2018. Den som spar han har heter det väl, och nog är det då så sant. Men nästa gång kaffepannan får göra tjänst så blir det väl till att öppna det nya kaffepaketet man köpte för ett tag sen. För visst är det trevligt att ta sig en kopp kaffe ibland. Har till och med pepparkakor i skafferiet så kan ju festa loss ordentligt.

Ha det gott mina vänner!

@Flarran Den som spar han har, ett fint ordspråk med minnen av din familj. Så fint att du känner en positiv anda här, jag tänker att den skapas av oss alla tillsammans. Vi som arbetar med oss själva och verkligen vill ändra relationen till alkohol.
Måndag morgon, och jag har haft en fin och innehållsrik helg, som slutade med en söndag utan enheter. Skönt! Idag har jag en dag på jobbet, ärende på stan och sen hem. Det blev för många sena kvällar förra veckan, det skall ändras på tänkte jag. Nu skapar vi en bra , och för mig enhetsfri, dag.

God morgon! @Påvägmothälsa, det finns många ordspråk som är tänkvärda när man ser på dessa med ett nyktert sinne. Det var fint att du har haft en innehållsrik och fin helg utan enheter kompis. Håller helt med dig om att vi nu skapar en bra och enhetsfri dag utan nån alkohol. Hade faktiskt lite varmt kaffe kvar i min termos så sitter nu och tar mig en kopp.

Ha det gott!

Ännu en vacker höstmorgon utanför mitt fönster. Idag skall jag iväg till en annan ort och jobba, blir upphämtad med bil. Det känns kul, och lite nervöst. Kaffet smakar gott, och det är höst nu, så det blev havregrynsgröt till frukost. Det blir en spännande, och enhetsfri dag.

@Påvägmothälsa Spännande att jobba på annan ort. Jag gör det ibland och jag gillar det. Kul att se Sverige lite. Ha en fin tisdag!
Flarran: Hatten av för dig! Fantastiskt bra jobbat med ditt kokkaffe :-) och helt utan enheter!

Nu skapar vi en bra tisdag!

God morgon i Kaffestugan! Vem behöver väl alkohol om man har kaffe i termosen och lite svängig Rock n Roll i sina hörlurar. Man ska ha ha goda rutiner har man väl hört. Nog är det bättre med en kopp kaffe på morgonen än att knäppa sig en starköl för att välkomna ännu en dag i alkoholdimma. Tänk vem kunde väl tro förra året den här tiden att man skulle sitta här i köket och skriva med ett nyktert sinne utan några tankar på att att rusa iväg in till stan efter en massa starköl, vin och annat sånt där skräp. Ja, sånt där som bara förstör allt, så som ens hälsa om det går helt till överdrift.

Ha det gott mina vänner!

Godmorgon!

Det är inte världens bästa tid i livet men det är en ny dag och ett väldigt fint väder. Ska jobba efter att ha haft några lediga dagar och det känns bra. Ska skapa en ny och så bra dag jag kan. Och Inget bubbel för mig när jag kommer hem ikväll.

Kram till er ❤

God morgon i Kaffestugan! Sitter nu och dricker. Ja, inga onyttigheter med alkohol utan bara en kopp med helt vanligt kokkaffe från termosen till tonerna av lite uppiggande rockig musik med Accept och låten I'm A Rebel och känner mig väl nästan som lite av en rebell. Detta då jag som rätt ny-nykter inte behöver hålla på att räkna några enheter och hålla budget och sånt där. Men det är väl inget att göra sig märkvärdig för känner jag då det väl mest bara är en Herrens gåva som man fått sig till del kan jag nu nyktert tänka så här en tidig fredagsmorgon.

Ha det gott mina vänner!