@nykteristen24 Verkligen bra gjort av dig att ta tag i måendet innan du körde dig själv i botten. Att du tog hjälp. När man mår riktigt dåligt är det svårare att ta tag i saker då det inte finns så mycket drivkrafter och man kan lätt fastna i hopplöshet och att det inte finns något som kan hjälpa. Man blir svårare att nå. Jag har också läst massor och skaffat mig kunskap om hur hjärnan påverkas av beroende och psykisk ohälsa. De påverkar ju också varandra i hög grad. Att lära känna sig själv, sina sårbarheter och sina triggers skapar möjligheter att på ett bättre sätt kunna hanteras sig själv, sin omgivning och få en acceptans för sig själv.

Ha en fin lördag! Du jobbar på så bra!❤️

@Ny dag vad härligt att höra! Ja Coca-cola brukar jag också köra på, men som du säger man får vara lite försiktig med att inte hälla i sig för mycket, även om det inte skadar en alls lika mycket som alkoholen. Fint att höra att du läser på om beroendet och att du vill hålla dig nykter. Tror inställningen är det viktigaste! Kämpa på!

@vår2022 tack! Ja känns verkligen som att jag ändå kunde dra i handbromsen i rätt tid denna gång. Jag tror att med mer kunskap om hur jag fungerar och hur beroende/ ohälsa fungerar ju lättare kanske det kan bli att må bättre sen. Tack!

@nykteristen24 Heja dig! Tålamod och att låta dagarna tuffa på. Sån hjälp att kunna öppna det här forumet och få läsa och känna igen sig, få stöttning och pep, få svar och tips! Så värdefullt!
Nu tar vi oss an den här lördagen - idag ska vi inte dricka det där första glaset.

@Kirskål tack! Ja tålamod är något jag verkligen jobbar med. Att låta processen och livet ta sin tid. Allt kan inte bli bra på 1 dag utan det tar tid. Behöver låta mig ta den tiden också.
Ja det är verkligen till en hjälp,
Här är det en solig och nykter lördag, ska ut och äta ikväll på restaurang. Det blir trevligt. Hoppas du också får en fin lördag!

Dag 132, idag hade jag faktiskt tankar på alkoholen! Var ett tag sen kände jag. Blev nästan lite glad nu när jag skrev det, känns som att det kan vara nyttigt. Fick en ”våg” över mig av känslan att gud vad det hade varit najs med en öl nu. Har känt mig rätt stressad idag, massa olika småsaker egentligen men har inte lyckats stanna upp och få slut på virrvarvet i huvudet. Fick mig en liten tankeställare om att sätta mig ner och försöka strukturera upp det som stressar mig. Ska ta en atarax också, mycket bättre än en öl haha

Idag har jag haft en dipp, känt mig stressad och ångestfylld. Tror det har att göra med att jag var nervös inför psykolog och läkartiderna. Blev sjukskriven en vecka, det känns välbehövligt. Tror jag behöver tiden för att komma ikapp i min energi och ork. Börjat läsa en bok som handlar om pressen vi sätter på oss själva, medkänsla och sånt. Tror det är nyttigt att få så många verktyg som möjligt. Tog en löprunda nu på kvällen, är stolt över mig själv som orkade det. Och så mycket bättre än att ta ett glas vin för att slappna av. Nu sitter jag i soffan, sambon är borta ikväll. Har ätit en pizza och tagit två atarax för att kunna sova och slappna av sen. Blev en ganska bra kväll ändå och viktigast av allt, en nykter kväll trots alla ”motgångar”. :)

4 månader och 12 dagar idag. Haft en helt ok dag, ångesten går upp och ner. Mycket tankar om framtiden och vad jag ska göra. Mår iallafall inte alltför dåligt längre, det är inte outhärdligt. Vilket är skönt. Inte rört på mig så mycket idag, fått sånna jäkla skavsår haha. Men imorgon ska jag försöka mig på ett träningspass. Lyssnat mycket på ångestpodden och läst i min bok.
Hoppas ni också har en trevlig och nykter kväll!

Idag har jag varit på min första AW sen jag blev nykter. Var hur trevligt som helst. Ingen som höjde ett ögonbryn när jag beställde alkoholfri öl. Och om det var någon som undrade, vilket det inte var, så hade jag bestämt i förväg och säga att jag har slutat dricka. Tänker att det är lättast att vara ärlig, sen behöver man ju inte gå in så djupt på varför jag tagit beslutet men var skönt att ha en plan innan. Har i princip varit ångestfri idag, första dagen på flera veckor. Så otroligt befriande och skönt, känns som att läkemedlena börjar kicka igång inuti kroppen. Hoppas ni också har en trevlig och nykter fredagskväll!

@nykteristen24 Toppen! Precis så ska man göra - samla nyktra erfarenheter. Uppleva att det funkar alldeles utmärkt utan alkohol i glaset. Alkohofri öl är bra på krogen, ingen reagerar. Och om de undrar kan man ta snacket. OM man känner för det. Det beror helt på vem som frågar. Jag har också enbart fått reaktionen att folk är imponerade, att de gratulerar mig typ. Inga tråkiga kommentarer alls.

Kram 🐘

@Andrahalvlek vad skönt att du inte har upplevt några tråkiga kommentarer. Var lite nervös inför, tänkte att någon säkert kommer påpeka men hade som sagt förberett vad jag skulle säga isåfall. Men känner mig stolt som klarade det galant. Så skönt och så skönt att slippa vara bakis idag. Slippa oro och ångest.

Dag 142, har haft lite tankar senaste dagarna om att det hade varit skönt att bli lite sådär lätt berusad. Ser det som ett tecken på att jag haft mycket stress och tankar i huvudet och en längtan efter att få slappna av. Försöker hitta andra sätt istället, dels att bena ut och hantera vad stressen står för men tillåter mig också att ta det väldigt lugnt. Har börjat arbeta igen nu efter sjukskrivningen, det känns ganska bra tycker jag. Mitt jobb i sig är ett stressmoment och jag håller på och letar efter nytt jobb som är lite lugnare för kropp och själ. Hoppas ni också har en trevlig och nykter kväll :)

@nykteristen24 🎉🎉🎉 till så många dagar! Att få känna den där berusningen kan jag också få tankar kring men då den ofta (alltid) slutar med ångest, självförakt upprepar jag varje morgon aldrig glömma, aldrig ta första glaset som ett mantra. Och handen på hjärtat, den lätta berusning vi suktar efter kommer vi aldrig mer att få eftersom vi blivit beroende. Helt rätt att försöka hitta orsaken till varför känslorna uppkommer. 💪💪💪! Vår tid är nu för vi har genomskådat adjävulen 🥰🥰🥰

@Ny dag tack! Känns så himla bra mitt i allt som är det vi kallar livet, att jag faktiskt dag för dag håller mig nykter och fortsätter resan på att lyckligare och bättre liv. Precis som du säger, den där lätta berusningen händer ju aldrig, utan blir alltid för ofta eller för mycket. Är så skönt att slippa det.