Jag är tillbaka här igen efter ett längre uppehåll. I somras gick jag under namnet Lilja och nu har jag lagt till-12, för att markera året jag blev nykterist(min förhoppning alltså)
Känner igen en del namn som viktoria, mulletant m fl och det känns gott!

Jag har inte lyckats bli nykter och kämpar med en känsla av meningslöshet.Ligger på cirka 2 gånger i veckan men har vid flera tillfällen tagit bilen efter en dryg flaska vin.
Igår kämpade jag en timme för att INTE gå in på systemet. Grät i bilen och till slut gav jag upp. Åt varken lunch eller middag, bara drack. Tog sen bilen för att köpa mer,fick blackout några timmer, ramlade ur stolen och fick krypa in till sängen.Den ångest jag vaknade med vid 4 var inte nådig..

Jag är förtvivlad över detta!Om jag bara orkar åker jag till AA ikväll.
Det går "bra" ibland att dricka och andra gånger blir det bara tok.Jag skäms så fruktansvärt och mitt psyke har blivit så labilt.

Men som han Berra skrev i somras då jag klarade en hel månad och sen tog återfall: "du är nykter idag?"

Ja, jag är nykter idag...

vet inte om jag är alkoholist eller ej och det är ointressant egentligen. Vad jag VET är att jag har ett alkoholproblem som jag vill bli frisk ifrån. Hjälp mig snälla!
Lilja

Nynykter

Lilja jag saknar dig och dina träffande formuleringar. Mår du bra?
Kram från Nynyktenr som är i tredje månaden (av nykterheten alltså)

Lilja-12

Hehe, ja du är i 3:e månaden och jag är i 2:a..

Man baxnar över tiden..Har jag verkligen druckit för mycket tidigare? Känns som en evighet sen..

Gullig är du Nynykter, som undrar om jag ramlat av pinn in i Chardonnay igen men ICKE!!

Men ! Jag har försatt mig i en situation som alkoholterapeuten inte riktigt gillar..

Jag har gått och kärat ner mig i en helt suverän karl och det får man INTE som Nynykter; det är INTE bra!
Därför känner jag mig lite falsk om jag ska skriva en massa hurtiga tillrop när jag nu är drogad av kärlek?
Jag brottas med om det skulle ta abrupt slut...HUR skulle jag handskas med besvikelsen?
Han får mig att må nåt så otroligt bra och som Nynykter vet man ju...HUR lätt att falla om allt skulle gå åt pipsvängen..ojojoj

Nu går jag hos alko-terapeut, jag läser här VARJE DAG, jag går på AA emellanåt men ändå!
Det är nog att byta ut vinet mot kärlek så är egentligen min nykterhet min egen?...

Jag VET faktiskt inte..

Allt jag vet är att man kan bli lika kär vid 40+ som vid 17, känslan är precis den samma..
Ja jisses amalia!Tänk att karlar kan vara så underbara!

Jag följer allt som händer här och Annelie60! Oj vad jag kände igen mig när du beskrev ångest och återfall för att Son lyfter!!Det är så att man kan gå av på mitten.
Jag vet när min flyttade till Korea vid 22 års ålder..jösses!!
Käck och glad skulle jag vara men detta barn som man burit i kroppen skulle befinna sig på andra sidan jorden och jag led!
Satte mig i redskapsboden på tomten (alla STÄLLEN man hittar!) och klunkade och grät tills jag ramlade ihop och somnade.Som tur var så var ingen annan hemma (vilket ju också var en förutsättning för drickandet!)

Men TÄNK nu! köpa blommor en förmiddag istället för att vara halvljummen Annelie! DET är livskvalitet!

Nynykter! 3 månader!! 3!!! Det är starkt...Nu är nervsystemet på många sätt reparerat hos dig och levern SÅ tacksam, för att inte tala om magsäcken!
DIN personlighet istället för alkospökets får framträda! Spännande, inte sant?

Nu kör vi vidare!

KRAMAR till alla som kämpar ute där!
Lilja in the Sky

Nynykter

Åh vad härligt att höra att du hänger i, Lilja! Själv vet jag inget om alkoholterapi, men en hel del om kärlek, så jag säger bara njuuuut!!! Herregud, det blir lite för dogmatiskt om allt som är härligt och roligt i livet ska betraktas som beroende eller missbruk. I så all är jag beroende av
- mina tre barn
- min särbo
- humor
- vackra tekoppar
- fina kläder
- promenader längs havet
- smycken
- snittblommor
- bäbisar
- snälla hundar
- surdegsbröd
- saltlakrits
- det här forumet
- och allt annar som gör livet glatt :-)

jag tror jag lägger in mig för avgiftning med en gång...

Kram från Nynykter

Dompa

Är så glad för din skull. Ta inte ut olyckan i förskott. Jag förstår hur din alkoholteraupept tänker men VAD är det som säger att ngt kommer att gå åt pipsvängen? Njut av karln, njut av våren. Tror inte du har bytt ut vinet mot kärlek? Hade du ens varit redo för kärlek om du inte dumpat vinet? Nej, för fan fortsätt som du gör. Önskar dig all lycka. Kram Dompa som också är beroende av forum.

Lilja-12

TACK goa goa ni för uppmuntrande ord om Kärleken! Oj vad det värmde!

SOm du säger Dompa; har man ens varit REDO för kärlek med VInet som Älskare? Tror inte det..Tack!

Och Nynykter: javisst att man är beroende av massor av underbara saker! Det behöver inte vara fel utan bara berikande.

Ska försöka göra mitt bästa men jag kan känna som missbrukare att jag har ett problem med gränser och närhet...har en tendens att endera dra mig undan eller komma för nära...han vet absolut ingenting..

Nu måste jag hasta och jobba,skriver mer sen men jisses Dompa vad du är aktiv och stöttar här på forumet, trots att du sitter där du gör!

Vårkramar till er nu,speciellt hårda, och sen några till alla andra som kämpar därute!

Tillsammans....ja ni vet!

Håll fokus-we can do it!
/Lilja

Annelie 60

En ny kärlek, det låter underbart! Passa på att njut så länge nyförälskelsen varar, bästa berusning man kan få. Jag önskar dig allt gott med förhållandet.

Kram!

Dompa

Vill tacka för dina snälla ord till mig. Men vill även önska dig en riktigt härlig, solig dag. Förhoppningsvis med den nya kärleken. Du får en stor fet KRAM tillbaka...även om jag misstänker att det finns andra kramar som smakar "bättre" just nu ;-)Blomstra Lilja! /R

Lilja-12

Läser varje dag och gläds åt stöttning och peppning av varann här!
En chatt låter bra! Vet när det satt in ordentligt och jag tänkt att det hänger på sekunderna att få TAG i en människa som stöttar!!
Precis som ni skriver här kan man stå och falla med stöd!

Mina telefonnummer från AA har varit mycket bra! Bara att hiva iväg ett mess och få omedelbar respons kan räcka!

Och jag tänker på vad ni skriver här, att visst fasen är det en knagglig resa till nykterhet.

Häromdagen blev det en hemsk konflikt med tonårssonen som var riktigt ful och dessutom sa elaka saker om min nya kärlek, som han inte ens träffat! Men det blev väl för mycket att se mamma så strålande och glad kanske...

Jag blev mycket ledsen och gav mig iväg ut för att hämta luft. Tanken fanns där. ATT få svepa ett glas för att slippa smärtan!
Tänker också att tänk om kärleken tar slut? Mannen säger "nej du, det här får nog vara sörru´" eller nåt liknande...

Min alkoholterapeut säger att vara förälskad är som att gå på amfetamin!! Ja men usch så trist att höra! SÅ egentligen är jag drogad!

Men nåt allvarligare sug har jag faktiskt inte haft och jag tänker så här: kan det också vara när man känner sig väldigt bekräftad, så har man inget behov av alkohol? Denna förbannade tröstfaktor som alkoholen utgör, ett substitut för kärlek?

Dompa! jag skulle MER än gärna ta emot en kram av dig!! Lovar!! Även om jag måste erkänna att det finns någon nu som har en alldeles speciell position..Och jag blir så glad över att du och andra här delar min glädje, det känns så gott och varmt och är väl också en del av peppningen, att vi hjälps åt i med- och motgång!

Tack Magnolia och Annelie och kalla och alla andra för delad glädje. Och vi vet alla att återfallet bara är en promenad bort eller en stor besvikelse bort, om vi inte ständigt jobbar med oss själva och vår nykterhet!!

Kramar till er alla underbara!
Lilja i vårsol

kalla

Jag tycker du skall njuta fullt ut och hämta all styrka du kan i nyförälskelsen. För just att bli sedd, älskad och bekräftad låter ju oss växa som människor, många av oss har väl hamnat här på grund av att vi inte fått de behoven till fredställda. Så njut och gör ett vårskrik som Ronja det kan ju inte bli bättre kär, vår och nystart//Kramar Kalla

Nynykter

Det är ju så fantastiskt bra att den här nya kärleken träffat dig när du varit nykter. Det är den riktiga fina Liljan, inte någon halvvissen bladig (hehe).
Alkoholen dämpar ju alla känslor. Visst kan det vara frestande att ta udden av ilska och sorg, men kärleken, vill man ta udden också av den?
Jag vet inte vad du och sonen bråkade om men jag tänker att det blir många stora förändringar i hans liv nu. Du har både slutat dricka och träffat en ny man. Egentligen bra saker, men samtidigt kan förändringar oroa och få sonen att omedvetet vilja testa digi. Var är du mamma? Kan jag lita på dig nu? Finns du fortfarande håär för mig?
Kram från Nynykter

Dompa

Nynykter hade om olika slags Liljor...ganska självklart vilken man vill ha i sin närhet. Blomstra! /R

Stigsdotter

Jag tänker att sonen är lite fundersam inför förändringar överhuvudtaget, det kan vara en (kanske undermedveten) oro bara av att inte riktigt veta vad som händer. Precis som nynykter skriver, kan jag lite på mamma?

Kramis

Stigsdotter

Jag tänker att sonen är lite fundersam inför förändringar överhuvudtaget, det kan vara en (kanske undermedveten) oro bara av att inte riktigt veta vad som händer. Precis som nynykter skriver, kan jag lite på mamma?

Kramis

Lilja-12

Kära Dompa, kalla, Nynykter och STigsdotter!

Tänk så mycket lättare att se andras problem än sitt eget!!
TACK för hjälp till insikt!! NATURLIGTVIS måste det vara svårt att se mamma så förändrad!!
Ingen vinflaska längre men rödrosig av kärlek och glad så man kan spricka..

Antar att det beror på att det är så svårt se sitt eget värde, se att någon kan vara orolig att man försvinner..Att sonen är rädd för all förändring han står inför; sluta skolan, hitta plats i livet och sen en förälskad mamma..
Går det att lita på henne? SKa hon FLYTTA till honom nu? Ska man umgås med hela hans familj också?

Med er hjälp kan jag se det så klart!!

Underbara Ni!
TACK!!

Lilja som blommar som f...n!

Lilja-12

Nykter vecka 10...idag 10 veckor sedan jag söp skallen av mig och sen dess inte en droppe...

Men nu har jag haft problem med jobb, problem med en tonårsson och pengar tryter..

Sovit dåligt flera nätter-idag en mörk dag med tårar..

Känner bara att det är nog ingen idé med nytt förhållande, även om han verkar väldigt intresserad och jag är vansinnigt kär.Det gamla och den i grunden taffliga självkänslan gör sig gällande..

Det är väl det här som gjort att man alltid druckit? I grunden tror man att man inte är värd ett bra liv..

Vad har jag erbjuda? Känns som det bara är yta och ju närmare han kommer ju närmare kommer jag min egen skröplighet och den stora sorg som jag har längst inne i mig..
Kanske är det därför det varit så skönt att dricka?
Full, halvfull, bakis, ständigt i något tillstånd där jag ska ta itu med ett dåligt mående men inte det EGENTLIGA problemet!

Vi alkoholister ska ha stora problem med att vara nära, vara intima har jag lärt mig, och då talar jag inte nödvändigtvis om att vara fysiskt intim.

När Mannen kommer nära psykiskt och känslomässigt kan jag känna det som en avgrund av sorg inom mig och jag skulle kunna gråta ögonen ur mig(vilket jag naturligtvis inte gör!Jag är en Duktig Lilja!)

Känner bara att egentligen har jag inget att komma med, jag är en sån värdelös person.

Det är första gången jag gråter så sen jag blev Nykter.Jag behöver nog inte upplysa Forumet om att en flaska vitt skulle vara en utmärkt medicin..Dricka bort tårarna..få fyllångest istället...lura sig själv..svika sig själv..

En stund i Taget nu..

KRAM alla som kämpar därute!
Vi har varandra!

Lilja

Nynykter

Jamenvisst, Lilja! En flaska vitt skulle ju vara lösningen på alla dina problem. Relationen med sonen skulle bli bättre och ekonomin och kärleken... (Obs, ironi):-)

Allvarligt talat nu:

Att göra ingenting kan ibland vara uttryck för det största engagemang.

Tror det var en buddhist som sa det. Jag minns inte den exakta ordföljden, men tycker det är värt att tänka på, kanske till och med meditera över.
Vad händer om du inte gör någoning, om du bara finns där och tar emot kärleken? Vad händer om liljan sträcker sig mot solljuset eller låter sig vattnas av regnet?
Jag vet att det kan vara svårt att öppna sig och komma nära, men det kan också få ta tid. Det är helt naturligt och det är till och med något som du om du vill kan prata med mannen om. Din rädsla.

Själv har jag lite svårt för att bli sedd som jag verkligen är med både bra och dåliga sidor.Jag vill hemskt gärna vara perfekt... Mina barn och min särbo är de enda som kommer mig så nära att de får se hela mig, som kan driva med mig och skratta åt mig utan att det gör ont. Det kan de göra för att jag vet att de älskar mig. I deras kärlek är jag trygg.

Sluta stimma nu, Lilja. Jag förstår att du mår dåligt och att vissa saker är jobbiga, men att lösningen på det skulle vara att göra slut med den som älskar dig och förstöra ännu mer av den knappa resursen pengar på vin... Nä, trodde väl inte det. Du är ju inte bara vacker och rolig. Du är smart också! så sitt still. Känn kärleken, vårsolen och regnet. Öppna dig i din egen takt. Du är en lilja som håller på att slå ut.

Bamsekram från Nynykter som tror stenhårt på dig!

nog hittat en av orsakerna till rekommendationen att "behålla byxorna på" det första året. Att gå in i nykterheten kräver så mycket energi av oss att vi har fullt jobb med oss själva innan vi hittar vår egen nya identitet.

Du är inte dålig eller värdelös däremot är du på väg in i 3 månaders krisen och den fixar du om du inte tar första glaset och lyssnar på de som gått före dig.

Jag själv är ett toppenexempel på att kunna vara nära och intim med andra människor nu när jag är nykter. Tidigare hade jag en skyddszon på över 1 m runt mig men nu är jag strålande glad om andra vill vara riktigt nära mig och får jag en kram blir jag lyrisk :-)

Ta hand om dig och gör saker som är bra för dig och njut av den tidiga sommaren.