Jag är tillbaka här igen efter ett längre uppehåll. I somras gick jag under namnet Lilja och nu har jag lagt till-12, för att markera året jag blev nykterist(min förhoppning alltså)
Känner igen en del namn som viktoria, mulletant m fl och det känns gott!

Jag har inte lyckats bli nykter och kämpar med en känsla av meningslöshet.Ligger på cirka 2 gånger i veckan men har vid flera tillfällen tagit bilen efter en dryg flaska vin.
Igår kämpade jag en timme för att INTE gå in på systemet. Grät i bilen och till slut gav jag upp. Åt varken lunch eller middag, bara drack. Tog sen bilen för att köpa mer,fick blackout några timmer, ramlade ur stolen och fick krypa in till sängen.Den ångest jag vaknade med vid 4 var inte nådig..

Jag är förtvivlad över detta!Om jag bara orkar åker jag till AA ikväll.
Det går "bra" ibland att dricka och andra gånger blir det bara tok.Jag skäms så fruktansvärt och mitt psyke har blivit så labilt.

Men som han Berra skrev i somras då jag klarade en hel månad och sen tog återfall: "du är nykter idag?"

Ja, jag är nykter idag...

vet inte om jag är alkoholist eller ej och det är ointressant egentligen. Vad jag VET är att jag har ett alkoholproblem som jag vill bli frisk ifrån. Hjälp mig snälla!
Lilja

Lilja-12

Dina ord bara träffade mig RÄTT i solarplexus!! Du är klok som en bok och jag är så OÄNDLIGT tacksam över att ha sån intelligens att tillgå när min egen tryter!

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta eller båda! Mig på PRICKEN! Vill vara så oerhört "perfekt" i alla lägen och du skriver "Sluta Stimma Nu!" Så uppfriskande för en överseriös, överallvarlig, övertänkade Lilja! ALLT ska problematiseras!

Jag förstår att du upplever den underbara villkorslösa Kärleken i din särbo och ungar Nynykter!
Det måste vara ljuvligt!
Och dessutom är du FORTSATT NYKTER, halleluja!

Jag STILLAR mig! SLutar STIMMA!

TACK KÄRA KÄRA Nynykter!!
Åh, jag bara flämtar av såna insikter!
Livet är ju UNDERBART när man har Forum-vänner!!

Nu djävlar blir det kaffe, nybakad sockerkaka och vispgrädde! Myyyyycket vispgrädde!
KRAMAR hårda som fan!
Lilja

Lilja-12

Ansvar; en av de egenskaper hos en man som kvinnor gillar allra mest!

Du kommenterar som värsta alkoholterapeut och skulle ABSOLUT göra dig suverän i rollen!!
3 månaders krisen och byxorna skulle helst vara på ja'...

Jag förstår vad du menar!! Jobbet med den egna identiteten är fortfarande så skört att det blir problem när man ska släppa en annan människa nära. Men ATT det kan gå, bara man låter bli flaskan.

Jag uppskattar verkligen att du delar med dig av dig själv ang problem med närhet.

Adde, jag kan lova dig; nåt system idag blir det då INTE!!
Jag är så STÄRKT av detta stöd och av att få hjälp med destruktiva tankar!!

Adde! Mannen i mitt Liv tycker att jag är en Vacker kvinna(hehe)
Den Vackra (skryt skryt) Kvinna skickar dig nu en cyberkram som heter Duga!

Bara Ta emot!

Lilja

Stigsdotter

vackraste liljan som doftar så blommigt gott (tänk vad mycket lättare det är att känna smaker och dofter när man inte dricker!). Jag tror på nynykters råd om att göra ingenting, bara vara och ta emot. Grubbla inte så mycket (inget stimmande heller ;-). Du ska vara rädd om dig nu och försöka att bara göra sådant som du mår bra av. Måste du göra annat så klarar du av det med för du är starkare än du tror (alltså liljor är inga fjösiga små skira blomster - de tar plats!!).

På tal om liljor så kom jag att tänka på en rolig sak som kanske får någon att dra lite på munnen:

En gång när jag var på väg hem från jobbet så märkte jag att alla var ovanligt glada. Ni som åker tunnelbanan i Stockholm vet att det inte direkt hör till vanligheterna att folk ser dig i ögonen och ler, men det var det flera som gjorde den här dagen. Och jag log tillbaka och kände mig alldeles varm i magen. När jag sen kom hem såg jag att hela min nästipp var orange, jag såg ut som en clown!! Det sista jag gjorde när jag gick från jobbet var nämligen att sticka näsan i en stor lilja i blombuketten som stod på receptionsdisken...

Lilja-12

Tänk om jag sett dig på t-banan med röd snok, jag skulle velat krama dig!

Ja, du har så rätt! Bara ta emot men det är så förbannat svårt!Grubbel är mitt mellan namn...

Men jag tänker på vad jag fått lära mig i vår nämligen att vi med drink-problem ofta skapar våra egna konflikter...för då "får" man legitimt skäl dricka igen... och sen att vi blir så fruktansvärt otåliga när vi känner oss ensamma eller det blir fel i relationer.

Jag ska VERKLIGEN försöka göra inget och inte stimma upp mig! Det var hemskt i går kväll, har liksom kommit på kant med den Nya kärleken och tonårssonen försvunnit till sin far som bor några mil härifrån.

Igår var en gråtens dag men samtidgt kan jag känna att HÄR, på forumet, där jag varit ÄRLIG, finns folk KVAR för mig! Det värmer nåt otroligt!

Fin dag på Stigsdotter! Tack för att du oxå finns där!

Lilja-kramar!

Stigsdotter

Skriv av dig här, ut med jobbiga tankar och sura gnälligheter.

För visst är det så att vi ofta skapar våra tillfällen att dricka! Vi provocerar fram ett gräl med våra nära för att sedan gå undan och "straffa" dem med att ta ett glas - "där fick du!" liksom. Men, det är ju verkligen ingen annan än vi själva som blir straffade eller hur!

Den klassiska är väl gubben som gör sig omöjlig hemma och går ut och sätter sig i garaget och super. Vi är mycket duktiga på att skapa tillfällena som, även om vi inte tänker tanken medvetet när vi skapar dem, gör att vi får möjlighet att dricka. Här är några exempel från mig: det där med att provocera fram ett gräl, eller, "jag kan göra vinsåsen om du fixar grillen", eller: "självklart ska du ut med grabbarna på lördag, vi klarar oss", när man har gäster hemma skall det fixas väldigt mycket i köket osv.

En sak som man blir av med när man inte dricker är den där skammen som du säkert också känner. Skammen inför sonen t.ex. när man inte riktigt minns vad man sagt eller gjort. Det är härligt att kunna sträcka på sig och känna att även om jag inte kommer ihåg allt från i går kväll så är det fasen inte för att jag var packad! Detta gör under för självkänslan faktiskt, att kunna stå på sig gör att man känner sig stark och man behöver inte huka av självömkan och skam.

Dompa

Skulle ju sova ut i hängmattan nu. Med laptopen på magen...eftersom jag blivit beroende av forum. Men gick in och läste din tråd...och även på ett annat ställe där du skrivit om din rädsla för närhet...inte duga till. Toka! Du är ju fantastisk. Nu är ju den värsta krisen över...men lyd Nynykter - som verkligen är klyftig - sluta stimma. Flyt med.

Ekonomin...ja det är ju ett problem...men också en djävla bra ursäkt för att inte lägga en spänn på vitt vin.

Sonen är en kille i en känslig ålder...han har säkert sina egna problem. Att han tar ut dem på dig tyder på att han LITAR på dig. Vet att han kan vara ful och elak, men du försvinner inte ändå. Se det som en kärleksförklaring.

Kärleken...ja, kanske ska du prata med honom om din rädsla för intimitet...eller kanske ska du bara flyta med. Men släpp in honom. Ta inga beslut nu utan sitt still. Jag förstår tankegången om att sådana som oss inte ska gå in i förhållanden direkt vi nyktrat till. Men hur ofta hittar man ngn som man verkligen tycker om? Ja, det kom kanske inte vid rätt tidpunkt...men kasta inte bort det. Då gör du orätt mot både dig och honom.

Det bli bra...på ena eller andra sättet. Och du är en fantastisk kvinna. Jag har ju tom. byggt en holkdjävel till din ära. Varför skulle inte du duga till den där karln? Nu är jag arg och ledsen för att du ens tänker så. Min skönhetsömn är rubbad. Där har du ngt reellt att skämmas för. Du får en kram ändå!

Tvåbarnspappan

Har varit inne och läst här i tråden och inser att vi alla me r eller mindre har har samma sorts problem. alltsinte det faktum. med alkoholen då.
Men att vi är sköra och känsliga människor innerst inne. Åh det säger jag inte på något kritiskt sätt.
Framför allt se ser jag en sån enorm empati här inne. Tänk om alla människor ute i verkliga livet varit som ni, då hade vi förmodligen. sluppit den situationen vi är i idag.....men åh andra sidan kanske vi nte varit .de människor vi. är idag....nä nu börjar de bli klumpigt....men ni kanske förstår vad jag menar ändå... :-)

Läste nått om en färgad näsa på tunnelbanan...:-) Kanske vore något man skulle börja med när man går ut...så hela ens väg blir kantade av leenden :-).

TP-KRAMAR!!!!

Dompa

Jag hoppas jag inte sårade dig igår...i så fall var det inte meningen. Jag är lite bondlurk, allt kommer inte alltid ut "rätt". Vad jag vill säga är lyssna på bland andra Nynykter och Stigsdotter. Kloka kvinnor bägge två. Nu får du en Dompakram - och jag varnar dig...jag har bara shorts på mig. Blomstra Lilja - du är värd den här nya kärleken!

Lilja-12

Fy fasen, jag var helt tagen av vad du skrev!! Tusen tack SNÄLLA!!
SÅ tacksam över att få det Manliga Perspektivet på saker och ting. Är så rädd att släppa nära, att bli för klängig så jag gör tvärtom istället!

Jag tog dig på orden. Om en KARL säger "släpp in honom" då KAN det ju inte vara fel?!

Så därför SKrev jag ett mail till Kärleken om min överkänslighet, min oförmåga att FÅ UR MIG det jag känner.
Den här mannen känns bara för bra så jag försöker UPPFINNA något fel med honom tror jag.
SOm Stigsdotter skriver; uppfinna problem och skapa problem för att få en ursäkt att..jaja..ni vet!!

Jag SKREV Dompa, om min rädsla för närhet och min längtan efter närhet.

Han svarade att han fattat NOLL av mitt beteende (grattis! jag fattar det knappt själv heller men så är vi vinhinkare) men att han SÅÅ uppskattade att jag förklarade!

Jag tror det kan bli bra igen, jag hoppas och vill..

Och jag tar gärna emot den shorts-kramen; jag vet litar på dig...(blink-blink)

LILJA

Lilja-12

Ja visst tusan SKAPAR vi konflikter! Det vi är BÄST på är kaos och SMÄRTA så blir det för gott och harmoniskt runt oss blir vi oroliga..
Man måste lära sig att tänka på ett helt nytt sätt, se sig vara VÄRD att ha det lugnt och skönt och må gott!
Att våga tro att vi är värda ett gott liv!

För det ÄR vi!!

SOmmarkramar!!
Lilja

Dompa

Allt är härligt. Att du inte missuppfattade mig är en bagatell i sammanhanget, men jag är tacksam för det.
Nu har du sagt/mailat det som ska ut...och jag tror verkligen att det är bra. Vi (iaf. jag) män är ofta lika sårbara och förvirrade som ni kvinnor. Kärleken måste ha varit helförundrad över de dubbla signaler du sänt ut? "Leker bara Lilja med mig?", "Är jag bara ngnslags tidsfördriv/bekräftelse?" . Jo så kan vi tänka...och när vi blir förvirrade reagerar vi precis som alkoholister med dålig självkänsla...vi backar.
Hoppas det kommer gott av att du öppnat dig. Jag talar inte för alla karlar men jag personligen hade uppskattat det. Hoppas du får en härlig kärleksfull helg och som skrivet; Släpp in honom, vad har du att förlora? Om han tackar nej...ja, då vet du att det inte var pga. att du inte försökte. Nu verkar han ju av svaret att dömma inte vara helt oberörd av dig. Blomstra Lilja. Kramar från en anständigt klädd karl.

Tvåbarnspappan

Jag kan bara instämma med föregående talare, vi är många män som funkar så.

Kram från en som har foppatofflor....när jag går ut med hunden.....bor i skogen...ingen ser mig....Är jag ursäktad? ;-)

/TP

Nynykter

Nu ställde du kanske frågan till Magnolia, men jag bryter in här som Forumets självutnämnda Magdalena Ribbing. Foppatofflor går bort! Alltid! Du vet aldrig vem du möter i skogen och varför inte vara lite ARTIG och TREVLIG även mot din hund? Tror du det är kul för jycken att titta på dina Foppatofflor..? Djur har också känslor. Fast när jag tänker efter karaktäriseras väl inte hundar just av sin goda smak...Lite småäckliga är de allt. En hund jag känner äter gås-bajs. Sen luktar den apa ur munnen... Ööööörkkk
Nynykter

Tvåbarnspappan

Nu har jag varit o slängt dem i soporna ;-). Lovar att aldrig mer använda sådana :-)

Ha en trevlig afton!

Kram TP

Nynykter

Nynykter Ribbing drar en lättnadens suck. Fint att tofflorna åkte i soptunnan. Även om vi är ett gäng tilltufsade måste vi ju hålla huvudet högt. Nån ordning måste det alltså ändå vara...
Nu är du inte bara finaste tvåbarnspappan utan även en man med stil :-)

Kram från Nynykter

Dompa

Mina ongars hund - skriver ongarnas hund, då jag inte vill bli sammankopplad med sånt snusk -, hon tuggar gladeligen i sig sitt eget bajs om hon får. Har förstått att många jyckar gillar det. Det är nog därför jag är en kattkille, har aldrig sett kissar slaffsa i sig dylika delikatesser.

Härligt TP, nu har du fått en stylist/stilexpert. Lyssna på Nynykter Ribbing, hon vet vad hon talar om. Jag är också glad att Foppatofflorna är borta. Kan det ha varit dom som gjort dig deppig? Ett annat stort NO NO är cargoshorts som är trekvartslånga. Detta gäller för både män och kvinnor. Tycker jag. Men vad säger Ribbing?

Hoppas alla får en stilfull dag därute...det finns aldrig någon anledning till att "spara" på de bättre plaggen till en annan dag/ett viktigare tillfälle. Imorgon kan vi vara borta...så; Dress up today! Kramar från Dompa - som just nu inte lever som jag lär. Haffsar omkring i mina shorts, t-shirt (utan reklam) och barfota...

Nynykter

Er egen stilexpert måste rodnande erkänna att hon inte ens vet cargoshorts är för nåt... Kanske för att jag aldrig ens har kommit i närheten av sådana? Ok, jag googlar...
Dompa har förstås rätt. Faktum är att de där pösiga med en massa fickor inte gör sig särskilt bra ens i shortslängd. Jag firade midsommar på Öland för några år sen och blev alldeles yr och förvirrad ( inte av alkohol!) av det enormt stora antalet beiga shorts. Trodde att det var uniform och att jag hade hamnat på scoutläger...

TP, du ska givetvis se snygg och stilig ut så att du så småningom attraherar den där kvinnan du drömmer om. Jag tror på en lagom avslappnad lite rockig stil (LAGOM avslappnad alltså, inga du-vet-vad)

- mjuka material närmast kroppen eftersom du är en känslig och mjuk person. Satsa på bomull, siden och andra naturmaterial. Sidenskjorta kan verka lite flashigt och kräver skontvätt, men det är vackert och lite handtvätt har du tid med nu när du inte dricker. Ren bomull är också bra.
- hållbarhet och god kvalitet eftersom du är en pappa som vill hålla länge, länge. Köp jeans och andra basplagg av god kvalitet. Det har du råd med eftersom du inte lägger pengar på alkohol. Klä den kropp du har idag och vänta inte tills du tappat dina extraktion vilket du säkert kommer att göra eftersom du inte längre dricker alkohol som innehåller så mycket kalorier.
- Boots och skor av äkta läder som formar sig efter foten. Snygga tygskor i någon diskret färg nu på sommaren och på landet (OBS inte converse, då kommer dina söner att tycka du är pinsam). Alla skor måste vara bekväma och av god kvalitet. Du ska långt, långt på den nyktra stigen.
- en riktigt snygg kavaj, eller kanske två. Gärna en ljus och en mörk. Återigen är det kvalitet som gäller. Gå till en herrekipering och nöj dig inte förrän du har en kavaj som sitter snyggt. Det här är kavajen som blir pricken över i till jeansen och bootsen när du vill vara fin och nykter på en fest eller jobbintervju.
- T-shirts utan tryck köper du billigt på HM, men inte för att du är billig utan för att du inte vill betala dyrt för något som du kan få billigt. Du har ju redan slösat tillräckligt med pengar på öl och vin.

Du kan börja me en garderogbsrensning. Släng noppriga och fula kläder. T-shirts med tryck kan du använda när du joggar. Men akta dig för lik i garderoben. Vår vän Magnolia fann en vinflaska när hon rensade i sin garderob.

Lycka till!

Kram från Nynykter

Tvåbarnspappan

Får lov att säga att man kan tro att du känner mig. För du beskrev faktiskt min stil perfekt!!!! Men utan tvekan fylla på. i garderoberna och rensa ut det gamla som bara hänger. Sen är det lite märkligt att jag har massa grymt snygga kläder som har krymt i garderoben....

Dompa;.....jo katter är ju mysiga som äter råttor, möss, paddor, alla tänkbara insekter etc..... :-)....åh sen en liten kattpuss...så myyyysigt :-P

Dompa

Jag pussar mina barn...och vem vet, en dag i framtiden kanske jag får pussa en kvinna. Men då får hon inte smaka sponken...då hånglar jag helldre upp grannens katt. Never say never. Men TP du kan väl ändå inte jämföra äta proteiner med att äta b...?
Ha det bra därute...vem ni än väljer att pussa idag...allt är ok så länge läpparna ej omsluter en flaska.