Jag är tillbaka här igen efter ett längre uppehåll. I somras gick jag under namnet Lilja och nu har jag lagt till-12, för att markera året jag blev nykterist(min förhoppning alltså)
Känner igen en del namn som viktoria, mulletant m fl och det känns gott!

Jag har inte lyckats bli nykter och kämpar med en känsla av meningslöshet.Ligger på cirka 2 gånger i veckan men har vid flera tillfällen tagit bilen efter en dryg flaska vin.
Igår kämpade jag en timme för att INTE gå in på systemet. Grät i bilen och till slut gav jag upp. Åt varken lunch eller middag, bara drack. Tog sen bilen för att köpa mer,fick blackout några timmer, ramlade ur stolen och fick krypa in till sängen.Den ångest jag vaknade med vid 4 var inte nådig..

Jag är förtvivlad över detta!Om jag bara orkar åker jag till AA ikväll.
Det går "bra" ibland att dricka och andra gånger blir det bara tok.Jag skäms så fruktansvärt och mitt psyke har blivit så labilt.

Men som han Berra skrev i somras då jag klarade en hel månad och sen tog återfall: "du är nykter idag?"

Ja, jag är nykter idag...

vet inte om jag är alkoholist eller ej och det är ointressant egentligen. Vad jag VET är att jag har ett alkoholproblem som jag vill bli frisk ifrån. Hjälp mig snälla!
Lilja

Tvåbarnspappan

Nej om ställer frågan så :-). Protein är ju bra! Pussar inte gärna min hund även att han inte äter skit Nu tänker min hund säkert...man ska aldrig säga aldrig ;-)

Nynykter

Bevare mig väl. Må många vackra, goda och nyktra kvinnor komma i er väg så att ni slipper hångla upp katter och pussa hundar... Så blir det nog. Jag snurrar lite på kristallkulan och jag ser mycket kärlek och värme i både TP:s och Dompas liv. Men vänta nu, jag ser hinder i vägen. Hmm.... Oöppnade flaskor?.......hmmmm....årstider sommar, höst, vinter och vår...Hmmmm...byxor?... Aha! Jag förstår! Ni ska bli trygga i er nykterhet först. Sen kommer kärleken.
Nä, man behöver varken vara synsk eller Einstein för att förstå att det finns alla möjligheter för er att slippa både katt- och hundpussar.
Puss från Nynykter :-)

Tvåbarnspappan

Chatt på alkoholhjälpen är något jag tror vore ett bra hjälpmedel. Jag tänkte att det går fint att nytja msn messenger

Skapa ett nytt mailkonto. Försök att få till din mailadress så den påminner om ditt namn på Alkoholhjälpen
Även i fältet för ditt riktiga namn använder du ditt alkoholhjälpen-namn.

När ni skaffat ert nya mailkonto skriv in det i de olika trådarna och logga in på messenger lägg till dina "nya"vänner...så har vi snart en chatt
Anonymiteten kommer ju fortfarande finnas kvar. Vilket är väldigt Viktigt

Tvåbarnspappan mail = tpappan@hotmail.se

Kopiera och fyll på och dela med hela texten på era trådar om det känns rätt för dig
Tror det kan vara ett bra kompliment till att skriva här

Kramar TP

Stigsdotter

Att skriva och berätta. skickar många kramar och hoppas att du får en bra dag och sköna stunder med kärleken :-)

inte maskinen som spottar ur sig det här förstår riktigt :-))) Spam är en otrevlig företeelse. Anmäl kommentarerna så syns det hos admin :-)

Dompa

Hoppas den gick i kärlekens tecken :). Saknar dig lite men är glad för att du "inte har tid" för oss. Tack för din reservationslösa input på min tråd. Kramar får du...även om du föredrar en annans. /R

Stigsdotter

Nu lyckades jag anmäla din kommentar bara för det, var junte meningen :-)

Dompa

Hon är svartsjuk min tillkommande. Gillar inte att jag skriver till andra kvinnor. Hmmm

Stigsdotter

För anmälan menar du? Om det får dig att må bra och känna dig stolt så OK då, men annars dementerar jag å det kraftigaste. Svartsjuka är väldigt destruktivt och leder gärna till ett behov att dricka - sånt sysslar jag inte med :-)

Nynykter

Hej Lilja!
Varje gång jag köper nya liljor till det filosofiska rummet tänker jag på dig, kompis. Tar du fortfarande rygg på mig? Jag hoppas det och jag hoppas att det bara är kärlek och andra trevliga saker som håller dig härifrån.
Stor kram från Nynykter

Lilja-12

Go är du! Tack för din tanke!! Idag 3 månader sen jag låg askalas. Än är jag Nykter och tar rygg på dig: Nu gäster och student bestyr och tanken ramlar flera gånger om vinet..BJuder andra utan att dricka själv.

SVårt? Inte helt lätt men ändå...att tänka sig att spräcka 3 månader?

Haft ett mindre helvete med sonen men ändå hållit mig nykter.
Är det Nya Kärleken? KAN vara det..

Känner mig både vacker som en Lilja och sliten som en gammal amazon mellan varven..
Så förbannat svårt att tro att en härlig karl kan vara för mig...
Jag vägrar berätta vilka vinproblem jag haft/har så han tror jag är väldigt präktig..
Falskt så det förslår.. SLingrar in mig i oärlighet kanske..

Studenttider svåra...midsommar blir ytterligare en skärseld..

hur tänker du runt Midsommar Nynykter?
Hur ska du klara det?

Läser här varje dag utan att skriva. Hänger inte riktigt med i det nya här men jag är kvar.

Styrkekramar Nynykter!!

och till er andra!!

Lilja in love

kalla

Vad skönt att allt går bra på alla plan, även du har problem med sonen. Blir så glad för din skull, så njut av kärleken och sommaren//Kram Kalla

Stigsdotter

Jag tror att vi behöver planera lite. Inte bara "det löser sig". Då är det lätt att man blir överrumplad av alkospöket!

Själv ska jag på 50-årskalas på lördag, och sen är det midsommar. Två tillfällen att hinka duktigt. Jag ska planera för alla eventualiteter: vad gör jag om någon räcker mig ett glas? Blir inte överrumplad utan tackar vänligt nej och frågar om det finns något utan alkohol. På midsommar ska jag inte stöka i köket (där bib:en står) utan ta med alla ongar och leta blommor till kransarna. Jag tar med mig några flaskor Blåbär så har jag något eget gott att dricka till grillköttet.

Att föreställa sig alla eventuella situationer som kan uppstå och "se" sig själv hantera dem - det ska jag testa!

Kramar från mig, skickar lite styrka också. Det kommer att ordna sig med sonen!!

Nynykter

...kommer jag att befinna mig på en segelbåt i Medelhavet tillsammans med mina närmaste. De vet ju om att jag inte dricker alkohol så det blir inga problem. Härligt att höra av dig, Lilja. Vi följs åt, eller hur?
Kram från Nynykter

Dompa

Ska tillbringas med svågern, familj och vänner. Eftersom alla vet att jag är ett fyllo...så vore det för skamfullt att falla. Kör kanske Stigsdotters variant...plockar blommor med ongar. Jag pesonligen skulle kunna strunta i hela helgen...men det klassas väl som barnmisshandel ifall barnen inte får se en massa fulla vuxna ragla omkring midsommarstången?

Du är inte slingrig Lilja. Mannen kan ju senare när du är trygg i din nykterhet få veta att Liljor kräver vatten...inte vin.

Sonen...ja, som med allt annat jobbigt. Bara vänta ut...en dag mognar han och inser vem han är. Vem du är. Hur man förhåller sig till nära och kära. Kramar från din vän som inte tvivlade en sekund på att han ville ha dig. Good love!

Dompa

Vill bara öka ditt välbefinnande genom att lägga till en nykter och väldoftande midsommarkram! En puss också...eftersom jag är svag för blomster.
Ha en bra midsommar med kärleken. /R

Dompa

Long time... Hur är det Lilja? Hoppas du frodas och är lycklig. Att det blev en fin sommar. Har tänkt mkt på dig...och givetvis är jag nyfiken. /R